Gigabyte K8NF-9 (nF4 Ultra) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ono snad na žádném biosu téhle desky nejde moc taktovat - co ti ale doporučím je taktování z windowsů a program ClockGen... 

AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak tam HR-05 SLI mám a je to uplně vo pohodě - navíc sem přišel jen o jeden sata, což mě taky těšíSpeedyGT píše:Zdravím, má na této desce někdo Thermalright HR-05 SLI a dlouhou grafiku? Myslim že by tam měl jít, ale raději se zeptám, jelikož do něj asi pudu...

AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím all, mám takový problém - od té doby, co mám v biosu připravenou děličku, takt, časování pamětí a Voltáž na CPU pro následný přetakt z Winů (GlockGen), tak jakmile kdykoli na delsi dobu vypnu PC (>30min) nechce se zapnout (komp běží, ale monitor se nenačte - bliká stále dioda disku /i když je odpojen/). Pomůže jen rychle ho zase vypnout a znova zapnout, poté už jde (když to poprvé nevypnu do cca 15s -> default BIOS).
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Asi bych to připisoval nějaké součástce které něco trvá než se zahřeje, ale to je jen můj tip...

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Asi bych to připisoval nějaké součástce které něco trvá než se zahřeje, ale to je jen můj tip...

- tygyt
- Nováček
-
- om-neo
- Nováček
-
Porucha Gigabyte K8NF-9
Zdravim vsetkych PC nadsencov,
mam takuto poruchu:
Akonahle je PC zapojene do elektrickej siete zapnu sa ventilatory atd., a vsetko zacina ako normalne - spusti sa do prevadzky ale nedojde ani k zaciatku biosu - cierna obrazovka, nereaguje na vypinac ani restart, . Jedine co mozem urobyt je vypnut ho vypinacom I/O na zdroji.
- 1. napalovacka sa spusti len na urcity interval po zapojeni, potom nefunguje.
- 2. napalovacka je v poriadku
ked som im prehodil kable a nechal len 1.nap. spustal sa PC v sekvenciach (asi po 1.5 sekudne, raz ano raz nie)
Tato porucha zacala ked som odbehol z izby a nasledne uz nasiel pocitac vypnuty - nereagujuci na vypinac, tak som skusal I/O, myslim ze mi este startoval na urcity cas (5sekund a dost) po zapojeni do elektriny, a nakoniec to skocilo takto.
Mam Gigabyte K8NF-9 s.939, Athlon64, Zdroj500W som skusal vymenit, porucha ostava
Treba vymenit MB alebo sa to da opravit? Ide niekde zohnat MB so soc.939?
Dakujem za akekolvek prispevky.
________________________________________________________________________________
Co som uz skusal
odpojit pred zapnutim mechaniky, vybrat ramky - skusat s jednou, vybrat a vycistit grafiku, resetovat cmos - baterka, cistit MB od prachu, znovuzapojit kabliky - vypinac, diody
Este sa mi stalo ze pri zapinani/vypinani zdroja ostal 1X nenabehnuty aj pri ON ale vypinac na MB nereagoval. (???), po dalsom vypnuti/zapnuti sa opet spusta akonahle je v elektrickej sieti.
mam takuto poruchu:
Akonahle je PC zapojene do elektrickej siete zapnu sa ventilatory atd., a vsetko zacina ako normalne - spusti sa do prevadzky ale nedojde ani k zaciatku biosu - cierna obrazovka, nereaguje na vypinac ani restart, . Jedine co mozem urobyt je vypnut ho vypinacom I/O na zdroji.
- 1. napalovacka sa spusti len na urcity interval po zapojeni, potom nefunguje.
- 2. napalovacka je v poriadku
ked som im prehodil kable a nechal len 1.nap. spustal sa PC v sekvenciach (asi po 1.5 sekudne, raz ano raz nie)
Tato porucha zacala ked som odbehol z izby a nasledne uz nasiel pocitac vypnuty - nereagujuci na vypinac, tak som skusal I/O, myslim ze mi este startoval na urcity cas (5sekund a dost) po zapojeni do elektriny, a nakoniec to skocilo takto.
Mam Gigabyte K8NF-9 s.939, Athlon64, Zdroj500W som skusal vymenit, porucha ostava
Treba vymenit MB alebo sa to da opravit? Ide niekde zohnat MB so soc.939?
Dakujem za akekolvek prispevky.
________________________________________________________________________________
Co som uz skusal
odpojit pred zapnutim mechaniky, vybrat ramky - skusat s jednou, vybrat a vycistit grafiku, resetovat cmos - baterka, cistit MB od prachu, znovuzapojit kabliky - vypinac, diody
Este sa mi stalo ze pri zapinani/vypinani zdroja ostal 1X nenabehnuty aj pri ON ale vypinac na MB nereagoval. (???), po dalsom vypnuti/zapnuti sa opet spusta akonahle je v elektrickej sieti.
- Mirek E.
- Začátečník
-
Re: Porucha Gigabyte K8NF-9
Zdravím,
jak píšeš, bude se zřejmě jednat o závadu na desce, když jsi všechny možné alternativy vyzkoušel.
Deska na s. 939 se dá sehnat, viz. bazar zde na foru.
jak píšeš, bude se zřejmě jednat o závadu na desce, když jsi všechny možné alternativy vyzkoušel.
Deska na s. 939 se dá sehnat, viz. bazar zde na foru.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB