Epox EP-8RDA3+

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Kuchtik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuchtik »

Prosím, nenohl, by někdo hodit znovu funkční odkaz na to, jak poznat z krabice verzi revize např. 3.1 - nejlépe to foto a od které revize je zase pasivní chazení, chci koupit novou v czechcomp? Poradte

CASE COOLERMASTER Elite 330 black RC-330-KKN1-GP, Zdroj SEASONIC SS-400ET-T3, 400W, 80Plus, CPU AMD Athlon II X4 635 (2.9 GHz, s. AM3, 95W) BOX, COOLER Gelid Solution Tranquillo, RAM Kingston HyperX 2x1GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/2G), RAM KINGSTON HyperX blu Edition 2GB KIT DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/2G)
MB Asus M4A785TD-V EVO - AMD 785G, DDR3, DVI+HDMI, s.AM3 ATX, VGA ATI Sapphire HD 6770 Vapor-X 1GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E , HDD WD Caviar Blue, 3,5" SATA II, 16MB - 640GB, HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Stačí se podívat na okraj desky (u 3.1 je to přesně v levém dolním rohu).

Už se to tu řešilo, ale nějak se to asi zamluvilo - jak je to s tím čidlem teploty CPU? Už se ví, že je monitorována termistorem v desce (teda na tom proužku). Dá se někde vyčíst co čte čidlo v CPU? Speedfan ukazuje jakousi teplotu kolísající kolem 10C, jinak jen case a CPU (čidlo na desce), MBM ukazuje jenom dvě teploty.

Jinak skvělá deska.
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Trochu mrtvo u tohoto threadu ale to je jedno. Mozna blba otazka, ale nejede mi ve winech XP sata disk - ani se neukaze, neukazuje ho ani partition magic. V manualu se pise, ze disk se chova stejne jako na IDE a vyslovne je tam napsane, ze neni nutne nijak OS upravovat. BIOS mam nejnovejsi, tzn. tusim 29/7/2004. Rev 3.1. Sata normalne jede (myslim je pustena) a po bootu ji RAID utilita taky ukaze. V biosu je snad vsechno pro satu zapnuty.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Godric píše:Trochu mrtvo u tohoto threadu ale to je jedno. Mozna blba otazka, ale nejede mi ve winech XP sata disk - ani se neukaze, neukazuje ho ani partition magic. V manualu se pise, ze disk se chova stejne jako na IDE a vyslovne je tam napsane, ze neni nutne nijak OS upravovat. BIOS mam nejnovejsi, tzn. tusim 29/7/2004. Rev 3.1. Sata normalne jede (myslim je pustena) a po bootu ji RAID utilita taky ukaze. V biosu je snad vsechno pro satu zapnuty.
Drivery na SATA tam mas?Nebo to neni systemový? Mám na teto desce 2xSATA a vše v pohode. Zkus jeste jinej BIOS starší radeji novejsí nic moc což se tu taky psalo.
Jak je naformátovan ten SATA?
Zkus na nej kouknout Partition Magicem jestli máš tu možnost.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
kenjo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenjo »

mám už jí asi tři roky a mám jen ty nejlepší zkušenosti... oproti 8rda+ má tuším jen navíc SATA
---------- ASUS A8JN-4P008 ----------
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Desku sem koupil velice levne ale za cenu toho, ze jsem ji dostal bez prislusenstvi, tzn. jen to co si stahnu. Zadny sata drvier jsem neinstaloval, predpokladal jsem, ze je to soucast windows. Ani nevim kde ho stahnout. Zkousel jsem epox ale na nem driver na sata neni a zbezne google, kde jsem nic nenasel. Jak uz jsem rikal, partition magic ve winu nic neukazuje, nabootovat pomoci disket na Pmagic jsem nezkousel. SATA neni moje, takze ted ji tu nemam. Na sata disku byl normalne nainstalovanej system a kdyz jsem dal first boot na SCSI/SATA tak normalne nabootoval (hodil modrou smrt pri nacitani win ale to uz hazel pred tim, kamos ho donesl, ze ho chce nechat projet chkdsk). V opravne konzoli windows se mi taky neukazal.
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Na desce je řadič SiI3112, takže si pro něj stáhni ovladače. Pokud je v biosu zapnutý, tak by se ti ve Win mělo objevit neznámé zařízení.
lOOkIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lOOkIN »

JirkaH píše:Na desce je řadič SiI3112, takže si pro něj stáhni ovladače. Pokud je v biosu zapnutý, tak by se ti ve Win mělo objevit neznámé zařízení.
Doplním link - ovladač stahuj zde
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Kdysi jsem měl stejný problém. lOOkin Ti tu dal odkaz na ovladač (starý) novější je pro WinXP zde : http://www.siliconimage.com/support/sup ... d=2&osid=4&

Stáhni ho a ulož si jej na disketu 3,5".
Vypni PC, v Biosu nastav bootovat z CDRom, vraž instalační disk do CDRom, odstraň oddíly(jestli tam nějaké máš) a naformátuj HDD (vymaž), pak znova začni instalovat WinXP. Hned na začátku se ptají zda chceš instalovat i další ovladače (mám dojem, že se musí zmáčknout tlačítko F6 nebo tak něco. Vraž tam disketu, kde budeš mít driver pro Sil3112 (nový :wink: ) a počkej až si winy driver z dikety natáhnou, pak se myslím systém sám restartuje a ty už jen prolezeš klasickou instalací Xpéček. Toť vše a mělo by být po problému. 8-)
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Hm, tak vase snaha uz je zbytecna, ovladac nebylo slozity vyhledat. Sem noob, winy ve spravci zarizeni SiI 3112 ukazaly ale s popisem RAID a ja si najivne myslel, ze RAID je RAID a SATA je jenom SATA. Nainstaloval sem ten ovladac a tvari se to v pohode. Kazdopadne mazat kvuli blbymu satanasi, kterej navic neni muj, 60GB a cely odpoledne reinstalovat OS, to je i na me moc. To sem teda rad, ze sem se tim neridil :lol: :lol:
marty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nefunkční USB2.0 na EPOX 8RDA3+ se SP2

Příspěvek od marty »

Zdravim, vlastním již delší dobu základní desku EPOX 8RDA3+ a mám s ní problém v systému WIN XP se SP2 kde mi nechodí podpora USB2.0. Koupil jsem si externí disk na USB2.0 a chodí jen za predpokladu kdyz v biosu vypnu podoru USB2.0. Kdyz je zapnutá disk systém na USB2.0 najde, vypadá to ze i nainstaluje pro systém, ale nevidí a nedostane se uz na jednotky. Na USB1 vse v pořádku ale disk bezi nekolikanásobne pomaleji. Zkoušel jsem i zkusmo preinstalovat systém na cisto ale jen se SP1 a tam i USB2.0 funguje korektne. Po nainstalování SP2 uz ale přestane chodit.Na desce je posledni bios 8rd34729.zip a Nforce drivery 5.10. Neporadite kde by mohla být chyba nebo neexistuje nejaká oprava mého problému?.Nechci se vzdát SP2 ve WINXP.Děkuji. P.S: Beru i poznatky tech kterým to funguje a prosím o jejich konfiguraci a nastaveni systemu
MB: Gigabyte DS4 P965 | CPU: INTEL Core 2 Duo E64002.13GHz @ 3,04GHz (AC Freezer 7 Pro) | RAM: GEIL 2GB (2x1GB, 2x2GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12) |GPU: ATI Radeon X1950PRO | HDD: 2xWD 320, 250 KS 16M Cache SATA II, 1xSeagate 160GB/8MB SATA | DVD±RW: LG 4165 ,Teac W552 | Skystar 2TV | CASE: TT Swing VB6000BNS | PSU: Point of View Black Diamond 500W | REPRO: GENIUS SW 5.1HT | MONITOR: Sony SDM-X93
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ovladace na zakladni desku nainstalovane mas?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
marty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marty »

Jestli myslis Nforce drivery 5.10 tak ty tam mam
MB: Gigabyte DS4 P965 | CPU: INTEL Core 2 Duo E64002.13GHz @ 3,04GHz (AC Freezer 7 Pro) | RAM: GEIL 2GB (2x1GB, 2x2GB) 800MHz Ultra (4-4-4-12) |GPU: ATI Radeon X1950PRO | HDD: 2xWD 320, 250 KS 16M Cache SATA II, 1xSeagate 160GB/8MB SATA | DVD±RW: LG 4165 ,Teac W552 | Skystar 2TV | CASE: TT Swing VB6000BNS | PSU: Point of View Black Diamond 500W | REPRO: GENIUS SW 5.1HT | MONITOR: Sony SDM-X93
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

A zkoušel jsi disk na různých USB portech?
Tohle mi cosi připomíná, měl jsem k USB na desce připojený panel Chieftec, jenže ten fungoval pouze jako USB1.1. a zařízení USB2.0 se na něm nikdy nepodařilo rozchodit. Takže zkus jiné USB porty, nejlépe ty integrované vzadu na desce.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

po restartu PC už mi na této desce nenajel systém, když jsem ho chtěl přeinstalovat tak mi to napsalo "Soubor ntkrnlmp.exe se nepodařilo načíst"před tím asi tři dny při vypalování jsem měl strašně teplou mechaniku a HDD, nevíte co to je??
ASUS A6T AP017
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Budulman píše:po restartu PC už mi na této desce nenajel systém, když jsem ho chtěl přeinstalovat tak mi to napsalo "Soubor ntkrnlmp.exe se nepodařilo načíst"před tím asi tři dny při vypalování jsem měl strašně teplou mechaniku a HDD, nevíte co to je??
To si nemyslim že by to bylo deskou. Asi máš odřachlý win, zkus konzoli pro zotavení....:)
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Dzin píše:
Budulman píše:po restartu PC už mi na této desce nenajel systém, když jsem ho chtěl přeinstalovat tak mi to napsalo "Soubor ntkrnlmp.exe se nepodařilo načíst"před tím asi tři dny při vypalování jsem měl strašně teplou mechaniku a HDD, nevíte co to je??
To si nemyslim že by to bylo deskou. Asi máš odřachlý win, zkus konzoli pro zotavení....:)
to právě né, protože jsem HDD naformátoval a chtěl novou instalačku ale vždy to natáhlo soubory a pak to hodilo tuhle hlášku, HDD jsem dal do druhého PC a ten Win jsem v pohodě nainstaloval, když jsem ho dal zpět na Epox tak to nenajelo, prostě to na jiné desce jede tak bude asi KO.
ASUS A6T AP017
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak to je logicky ne! že ti to na jine MB nenajelo! Nebo byla totožná????
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Dzin píše:Tak to je logicky ne! že ti to na jine MB nenajelo! Nebo byla totožná????
ta samá
ASUS A6T AP017
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Budulman píše:
Dzin píše:Tak to je logicky ne! že ti to na jine MB nenajelo! Nebo byla totožná????
ta samá
Uplne? tak zkus ten MB v tom PC, ale ne komponenty jsou jine ne?
Co ti to hlasi na segmentovem displeji epoxu?
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“