ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

jenze ja mam jen 400W a nekomu to na nem nejelo :( tak asi budu doufat ze to pude
NB:Acer Aspire V3 571G
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

spajdr : hm pěkný vysledek HD4870 v 06 3dmarku :lol: ,, ale je zajimave to že +- stejně 3dmarku mi dělá HD3870 kterou mám doma :)
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

viky58 píše:spajdr : hm pěkný vysledek HD4870 v 06 3dmarku :lol: ,, ale je zajimave to že +- stejně 3dmarku mi dělá HD3870 kterou mám doma :)
ste niektori trapni s tyma markami, 3DMark povie o vykone velke HOV.O
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

stručně:

HD4850 je rychlejší než HD3870 ve:

3D Mark 2006: 9%
hry 1600*1200: 34%
+ 4xAA / 16xAF: 56%
+8x AA / 16xAF: 61%

(výsledky převzaty z HD4850 kurtztest na CB.de)

Takže 3DMark ukazuje rozdíly cca 4-7 krát nižší, než jaké jsou ve skutečnosti. Celkové skóre tedy neříká o výkonu současných karet vůbec nic, takže na něm nelze zakládat žádné relevantní úsudky.

---

A ještě jednu zajímavost: plnohodnotný FSAA 8x je na HD4850 minimálně v některých hrách rychlejší, než 4x + wide-tent :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

no-X píše:A ještě jednu zajímavost: plnohodnotný FSAA 8x je na HD4850 minimálně v některých hrách rychlejší, než 4x + wide-tent :-)
To jsem taky cumel, ten vykon je fantastico za ty prachy, hlavne min. propady pri FSAA 4x proti starsi generaci. Este poladi ovladace a trhne i 9800+
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

co se driverů týká - nenarazil jste někdo na srovnání s těmi novými hotfixy pro HD48xx?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

no-X píše:co se driverů týká - nenarazil jste někdo na srovnání s těmi novými hotfixy pro HD48xx?
Nenarazil, ae osobni dojmy jsou takovy, ze se vykon opravdu zvysil a hlavne stabilita, vsechno jsou to ale osobni dojmy, neprovadel jsem zadny testovani:)

btw: tahle karta mi umoznuje pouzit 1:1 Scaling na monitoru, ktery ho oficialne nepodporuje, coz je uzasny... Sice scaling pouzivam jenom v Crysis, ale i tak jsem fakt nadsenej:)
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

foboss píše:
viky58 píše:spajdr : hm pěkný vysledek HD4870 v 06 3dmarku :lol: ,, ale je zajimave to že +- stejně 3dmarku mi dělá HD3870 kterou mám doma :)
ste niektori trapni s tyma markami, 3DMark povie o vykone velke HOV.O
Nesouhlasím, jenom je třeba dávat AA4x až 8x a vyšší rozlišení v 3D Mark a to lidi nedělají.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

spajdr píše:
foboss píše: ste niektori trapni s tyma markami, 3DMark povie o vykone velke HOV.O
Nesouhlasím, jenom je třeba dávat AA4x až 8x a vyšší rozlišení v 3D Mark a to lidi nedělají.
Povi hovno i kdyz v nem nastavis treba fialovy slony. Je to jak odvozovat vykon cpu v raru nebo encodingu pomoci superpi...
El_Diabl0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El_Diabl0 »

Ku!1k píše:jenze ja mam jen 400W a nekomu to na nem nejelo :( tak asi budu doufat ze to pude
tohle by chtelo zijstit no...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

axloth píše:
spajdr píše:Nesouhlasím, jenom je třeba dávat AA4x až 8x a vyšší rozlišení v 3D Mark a to lidi nedělají.
Povi hovno i kdyz v nem nastavis treba fialovy slony. Je to jak odvozovat vykon cpu v raru nebo encodingu pomoci superpi...
Však si to sám vyzkoušej, ne? je to jak napsal no-X napsal rozlišení, typ AA a rozdíl v rychlosti pak, o ničem jiném to není, nebo chceš snad říct že když dáš do porovnání 3850 vs 4850 v 1600x1200 že tam žáden rozdíl nebude? :lol:
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

spajdr píše:
axloth píše:Povi hovno i kdyz v nem nastavis treba fialovy slony. Je to jak odvozovat vykon cpu v raru nebo encodingu pomoci superpi...
Však si to sám vyzkoušej, ne? je to jak napsal no-X napsal rozlišení, typ AA a rozdíl v rychlosti pak, o ničem jiném to není, nebo chceš snad říct že když dáš do porovnání 3850 vs 4850 v 1600x1200 že tam žáden rozdíl nebude? :lol:
Rozdil tam bude. Nikdo netvrdi ze ne. Ale ten rozdil nebude odpovidat celkove realite. 3dmark je stejne reprezenatitivni jako nejaka jedna hra.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

tak neříkej že poví hovno :)
3D Mark je jak jedna hra, máš pravdu, ale brát snad všechny hry jako nějaká celková realita, nelze, protože každá hra má svůj vlastní engine a někde AA 4x a 8x nedělá takové rozdíly v propadu jako v jiné hře. Hlavní je že i při 1280x1024 bez AA a AF 4870 vykazuje větší fps než 4850 :) a taky že vůbec už máme aspoň nějaký výsledek s 4870, kterých je pořád jako šafránu.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Jestli je to fake nebo ne, ukáží další dny

Obrázek
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

spajdr píše:tak neříkej že poví hovno :)
3D Mark je jak jedna hra, máš pravdu, ale brát snad všechny hry jako nějaká celková realita, nelze, protože každá hra má svůj vlastní engine a někde AA 4x a 8x nedělá takové rozdíly v propadu jako v jiné hře. Hlavní je že i při 1280x1024 bez AA a AF 4870 vykazuje větší fps než 4850 :) a taky že vůbec už máme aspoň nějaký výsledek s 4870, kterých je pořád jako šafránu.
Proto se taky testuje v desitkach her a delaji se z toho agregaty. Navic test v jedne nejake hre ma vetsi smysl nez 3dmark, pac nekomu muze skutecne zalezet na vykonu v te hre (protoze je proste casto hraje a libi se mu). Ja jen nechapu magory, co z vysledku 3dmarku vyvozujou absolutni hodnoceni cele karty. Proste v 3dmarku ma neco o 15% vic bodu, takze ve vsech hrach bude mit o 15% vic fps... :stupid:
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

spajdr píše:Jestli je to fake nebo ne, ukáží další dny
dle mne to FAKE určo není...HD4850 v CF nejsou oproti HD4870 v CF až tak o moc slabší. + - 20% co má býti HD 4870 nad HD 4850 by se v tomto testu mělo shodnovat
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

BudyShine píše:
spajdr píše:Jestli je to fake nebo ne, ukáží další dny
dle mne to FAKE určo není...HD4850 v CF nejsou oproti HD4870 v CF až tak o moc slabší. + - 20% co má býti HD 4870 nad HD 4850 by se v tomto testu mělo shodnovat
no výsledek GTX 280 single určitě sedí, takže si taky myslím že to fake nebude :)
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Tady je test 4850 vs 9800 gtx+, asi ty karty už byli zaslaný do redakcí. Těch testů se na dnešek na různých webech objevila spousta.

http://www.firingsquad.com/hardware/amd ... efault.asp
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

no-X píše:co se driverů týká - nenarazil jste někdo na srovnání s těmi novými hotfixy pro HD48xx?
Nenarazil :( ...narazil jsem jenom na výsledky HD3870 + HD48xx Hotfix a docela to jako jo.
  • "I have trie this hotfix driver in my two sapphire 3870 in crossfire mode with 3dmark Vantage:
    This is my confgiuration
    E8500-3600
    3Gb DDR3
    ASUS P5E3
    FSB400
    two Sapphire 3870PCBBLUE 845/1196

The first 2 test have corrupted texture with a medium framerate first 22 second 28 good
    I'am impressed for the perline test: it boost from 11 FRAME to 33 FRAME
    And i have noticed this thing, you have present the FLAGS TEST FINAL for PHISYCS... ok
    it boost from 11 FRAME (8.5 catalyst) to 24 FRAME (HOTFIX 8.6)"
http://forums.techpowerup.com/showpost. ... stcount=18

...a ještě tohle od toho samého uživatele
  • I don't know. i have tested 8.5 and HOTFIX 8.6 with the same frequences.
    8.6 is very good, the VANTAGE test give me results to P8260.
    With 8.5 P7240
http://forums.techpowerup.com/showpost. ... stcount=20
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

Palad1n píše:btw: tahle karta mi umoznuje pouzit 1:1 Scaling na monitoru, ktery ho oficialne nepodporuje, coz je uzasny... Sice scaling pouzivam jenom v Crysis, ale i tak jsem fakt nadsenej:)
To umoznuji vsechny Redeony uz od Catalyst 8.3...
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“