Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Petr D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr D. »

Jaké máte zkušenosti s hrama na Viste ? ja jsem zatim zkoušel jenom CS 1.6 a nejel, ovladače jsem nainstalova 7.1 , v testu výkonu mi to dalo 0 bodů, což jsem nepochopil, poté jsem je odinstaloval a nechal tam ty co se stahuji jako aktualizace... potom jsem už dostal 4,5 bodu, ale pořád mi to CS nejede.. :-(
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Jakej je rozdil mezi premium a busines. Ma busines stejne multimedialni vybaveni jako premium.
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

To deglaser:
Verze Business je určena pro malé podniky. Z toho je jasné, že multimediální funkce moc slavné nebudou. Zato bude pravděpodobně lepší podpora technologií.
Home Premium je pro "moderní" digitální domácnosti. Ted jsem objevil integrovaný MCE v home premium :?
více na :http://www.microsoft.com/cze/windows/pr ... fault.mspx

To Petr D.:
Zatím jsem jen ze srandy zkusil SidMeyers RailRoads, který mi pod XP nechtěl chodit. Pod Vista jede bez problémů.
TeĎ ale spíš Vistu zkouším trochu sladit, a pak vyzkouším COD2
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
Petr D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr D. »

Romča píše:To deglaser:
To Petr D.:
Zatím jsem jen ze srandy zkusil SidMeyers RailRoads, který mi pod XP nechtěl chodit. Pod Vista jede bez problémů.
TeĎ ale spíš Vistu zkouším trochu sladit, a pak vyzkouším COD2

Jak to je tam vlastne s ovladačema na grafiku??? vim že jsou na netu oficialni na vistu verze 7.1 a potom při update aktualizaci je tež nejaky ovladač... nejak to nemam vykucene
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

Petr D.:

Při instalaci sa standartně nainstalují ovladače od microsoftu (ve Správci zařízení takové jdou poznat podle toho, že mají přídomek WDM). Jestli je karta "Vista Ready", resp. jestli ji má v seznamech microsoft, tak bude správně rozpoznána a vybráno vhodné nastavení (v závislosti na rozpoznaném monitoru).

Každopádně si hned po instalaci Vista nainstaluj ovladače od výrobce grafiky. Rozdíl ve výkonu je opravdu znatelný. (cca 300 bodů v 3Dmarku06)
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
Petr D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr D. »

No já to ještě nějak vyzkouším, ale bohužel mi odešla RAM , mam už jenom 512MB ... :( takže to v Té Viste ale i v XP jede strašně... :sad:
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Tak me na vistach(legal) jedou moje oblibeny stary commandy(generals)a BF2 me online kopal punk baster ze prej neco s OS,tak jsem pustil v kompatibilnim modu pro XP sp2 a v poho fear taky chodi v poho
Trinec
Začátečník
Začátečník

Vista Busines

Příspěvek od Trinec »

Tak jsem prave naistaloval
Super ze jsem nemusel pres znamou F6 driver SATA, disky se nasly napoprve :-))
Instalace probehla vcelku svizne.
Skoda jen, ze neni v Busines Media center, zatim mne nejede DVB-T karta od Technisatu jinde nez v Media centru. To je asi jedina chyba co se zatim vyskytla.
Ostatni soft (NOD, Demon, Total Com, Office, Photoshop atd) zatim bez zadrhnuti.
Naposledy upravil(a) Trinec dne ned 25. úno 2007, 06:40, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-7820X@4600 - Adaptive mode CPU core - offset na každém jádře + EK-FB ASUS ROG R6E RGB Monoblock - Acetal+Nickel, Asus R6 APEX,G.SKILL Trident Z 3200/CL14, Evga 1080 Ti + EK-FC Nickel Acetal, Samsung 960 Pro, Xonar Essence STX II, Evga G2 1000 Sleeve, Thermaltake Core X71, Eizo CG 277-BK, Eizo S2433W, Aquaero 6 LT , Alphacooll Rad 3x140-60, Alphacooll Rad 2x140-40, Alphacooll Rad 3x120-60, EK Revo D5 2x
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Vista Busines

Příspěvek od Shit »

Trinec píše:..aktivace pres virtualni server...
No tak... :twisted:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tak jsem si poridil legal Ultimate, problem je ale v tom ze pred instalaci se me to nezepta co chci ale rovnou se nainstaluje ultimate, nemuzu s ultimate klicem nainstalovat treba Premium? Ja myslel ze ano ...

Zadruhe proc to nabiha tak strasne pomalu_ Mam silnej strojek a 4GB RAM a je to pomaly jak peklo ....

Dost casto mi to pada a hazi Bluescreeny, takze pro me zatim Vista nejsou .... hodil jsem XP zpet ...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

OBR píše:Dost casto mi to pada a hazi Bluescreeny, takze pro me zatim Vista nejsou .... hodil jsem XP zpet ...
Za predpokladu ze se jedna o sestavu kterou mas v podpisu, nevidel bych chybu ve vistech ale v nvidia ovladacich...
0118 999 881 999 119 7253
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Ja si na Visty nemuzu stezovat. Hezky to vypada, jede to svizne i s 1GB RAM a de pod tim skoro vsechno. BF2, CoD2, WoW, Oblivion, ale starsi kousky sem nezkousel. :roll: Jinak ja mel problem s ovladacema velky. Grafarna podle testu 1bod, pamet asi 64MB a vykon veskery zadny. Sekaly se mi i ty sachy co sou soucasti. Musel sem stahnout ovladace z netu. Coz mi nevadilo, ale nastvalo. K desce dodavany CD, napis Windows Vista ready. Ani autorun nejel a obsah CD uz vubec. Grafarna totez :x CoreTemp taky hlasilo chybu, ale kompatibilita XP SP2 a v poho.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

cool.user píše:
OBR píše:Dost casto mi to pada a hazi Bluescreeny, takze pro me zatim Vista nejsou .... hodil jsem XP zpet ...
Za predpokladu ze se jedna o sestavu kterou mas v podpisu, nevidel bych chybu ve vistech ale v nvidia ovladacich...
pada to ale jeste nez win najedou ... pri takove te obrazovce jak tam beha ten prouzek ... je ale pravda ze stav nouze najede v pohode ... problem bude s ovladaci ale ne Nvidia, delalo to uz pri prvnim spusteni a to jsem je jeste nemel nainstaleny ... a jeste dela to nahodne ...

PS. Je to fakt smejd, system za takovej ranec a nefunguje jak ma, s Nvidii jsou opravdu velke problemy, obraz blika a ma artefakty i ve 2D ... cele se mi to zda nejake zpomalene, i kdyz samotny start je rychly ... furt behem cele prace hrabe disk ... no panecku, Vista tedy zklamaly na cele care ... tedy alespon me ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:.. no panecku, Vista tedy zklamaly na cele care ... tedy alespon me ...
Mně taky. :sad: Zlaté WXP SP2. 8-)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Me osobne comp dela blue death :cry:
Ale neprisuzuju to vistam(64 bit home premium),delalo to i v xp(home),oboje legal,ale jinak mi visty chodej v poho,nic mi nepada,akorat Battlefield 2 musim poustet v kompatibilite pro xp,jinak me kopu PunkBastr,mouchy to ma,ale ja bych to tak neodsuzoval
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Nevíte jestli se dá a jak odsrtanit IE 7 s Vist? A nainstalovat zase 6.
Jinak ta Vista vypadá docela povedeně.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

krizovka píše:Nevíte jestli se dá a jak odsrtanit IE 7 s Vist? A nainstalovat zase 6.
Odstanit IE7 jde možná přes vlite, ale IE6 tam nedáš.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Nevíte proč nejde z Total Commanderu otevřít žádné video? vždycky to napíše pouze Chyba při vykonáváni programu a to je všechni, jde to jedině přes pravý mišítko a otevřít v prog... už mě to dost štve :(
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

to řeším taky a zatím jsem nevyřešil. zkusil bych TC verze 7 beta
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
krizovka píše:Nevíte jestli se dá a jak odsrtanit IE 7 s Vist? A nainstalovat zase 6.
Odstanit IE7 jde možná přes vlite, ale IE6 tam nedáš.
možná by pomohlo tohle ale nevím jestli to je vista-compatible http://tredosoft.com/Multiple_IE
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“