ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Problémy a jejich řešení
urcite je lepsi mit obe stejne.
- steve.puma
- Nováček

-
- Sir_Satyr_VI.
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim. Nevi nekdo nejaky zpusob, jak u R4870X2 vypnout jedno jadro? Aby se chovala jako jednojadrovy R4870. Popr. jestli by nebylo mozny potom na to jedno jadro "nasdilet" vsechnu VRAM (2GB). Je to kvuli GTA4, ve kterym na multi GPU systemech nebezi stiny a ta hra stejne vubec nescaluje vykon, navic 2GB VRAM by se tam taky hodilo, aby ta hra porad nepadala.
- Petan_lama
- Začátečník

To je fuk,obě jádra ti pojedou na taktech toho slabšího,jestli se nepletu hihisteve.puma píše:Nevíte někdo,jestli můžu mít nataktované jedno jadro 800/955Mhz a druhe 792/945Mhz nebo jestli je lepší mít obě jádra stejně nataktované?
- fanthomass20
- Začátečník

Milý ježíííšku
,
na tohtoročné vianoce si mi už jedno prianie splnil.. Konečne si osvietil vývojárov červených a pripomenul im, že po XY vydaných ovládačov pre kartu 4870 X2 je potreba opraviť powerplay, či jak sa tomu nadáva, skrátka, karta už môže hrdo vyhlasovať (no hrdo??), že pozná fungujúci 2D režim..
Jednu vec mi teda opravili, ale druhú posrali a mňa to už skrátka s touto rárohou nebaví..
Pýtaš sa wtf?
ja ti vysvetlím moje wtf!!
Nejde mi pod Windows Vista Home Premium 64bit (originál a plne aktualizovaný OS) žiadnym spôsobom vynútiť vertikálnu synchronizáciu!
Na moju škodu mám 24" palcový monitor Benq, ktorý síce až taký škodný zase nie je, ale potrebuje pre svoj bežný chod práve V-sync, lebo sa na LCD obrazovke vo wine (keď ide film a podobne), alebo aj pri hraní hier objavujú čierne pásy v obrazovke, prípadne sa škaredo láme obraz.. Doteraz vždy išlo nastaviť vynútenie V - Sync cez Catalysty, alebo napr. ATT.. Teraz to však urobím a karta si z môjho vynútenia doslova hovno robí.. Jedine v jednotlivých hrách keď vynútim v nastaveniach V-sync, tak v tých hrách, ktoré to ovšem podporujú sa dočkám zapnutia tejto potrebnej funkcie.. A pýtam sa prečo? Prečo to nejde jak doteraz natvrdo nastaviť priamo vo wine a mať pokoj s problémami obrazu? Čo sú už tí majstri v ATI načisto pernamentne na drogách? Na nejakom Gumidžúse, či čo?
Prosím preto milý ježiško, skús mi poradiť, že ako by som ju vedel zapnúť inak, keďže ovládače si z toho môjho navolenia V-sync robia riadnu srandu.. Potrebujem ju proste zapnúť na celý čas, nie len v hrách, ktoré to ak boh dá umožnia.. A čo tie ostatné hry, čo to nevedia, mám si vychutnávať na "pýche" ATI taký grcný obraz? Také rady ako že si mám kúpiť CRT monitor u mňa nevyvolajú nadšenie, lebo doba kamenná už prešla a ja si nemám kde ten šuter umiestniť.. Skúšal som aj iné LCD monitory, oba V-sync potrebovali, inak tá istá deformácia obrazu.. Takže by sa mi hodila taká rada, ktorá by ma naviedla na to, ako to skrátka zapnúť z ovládačov..
na záver mi prosím prepáč marnotrapnú formu, akou bol tento príspevok písaný, ale ja nepochopím ten klub mantákov v ATI, čo vyrábajú ovládače.. Buď sú neschopní, alebo neschopní..
Kedysi som bol veľký fanda ATI, ale poviem ti, taká GTX260 je síce v hrubom výkone určite kus pozadu, ale jej ovládače, a vlastne ovládače Nvidie ako také to sú proste jedna báseň, lahoda, jak raz vyhlásil veľmi kontroverzný recenzista proste nebe a dudy.. O tej GTXke som ani nevedel, že ju mám, ona si fungovala sama a všetko išlo tak ako malo.. Ale toto teľa jedno, furt vie niečím nasrať..
Dík za radu..
na tohtoročné vianoce si mi už jedno prianie splnil.. Konečne si osvietil vývojárov červených a pripomenul im, že po XY vydaných ovládačov pre kartu 4870 X2 je potreba opraviť powerplay, či jak sa tomu nadáva, skrátka, karta už môže hrdo vyhlasovať (no hrdo??), že pozná fungujúci 2D režim..
Jednu vec mi teda opravili, ale druhú posrali a mňa to už skrátka s touto rárohou nebaví..
Pýtaš sa wtf?
Prosím preto milý ježiško, skús mi poradiť, že ako by som ju vedel zapnúť inak, keďže ovládače si z toho môjho navolenia V-sync robia riadnu srandu.. Potrebujem ju proste zapnúť na celý čas, nie len v hrách, ktoré to ak boh dá umožnia.. A čo tie ostatné hry, čo to nevedia, mám si vychutnávať na "pýche" ATI taký grcný obraz? Také rady ako že si mám kúpiť CRT monitor u mňa nevyvolajú nadšenie, lebo doba kamenná už prešla a ja si nemám kde ten šuter umiestniť.. Skúšal som aj iné LCD monitory, oba V-sync potrebovali, inak tá istá deformácia obrazu.. Takže by sa mi hodila taká rada, ktorá by ma naviedla na to, ako to skrátka zapnúť z ovládačov..
na záver mi prosím prepáč marnotrapnú formu, akou bol tento príspevok písaný, ale ja nepochopím ten klub mantákov v ATI, čo vyrábajú ovládače.. Buď sú neschopní, alebo neschopní..
Kedysi som bol veľký fanda ATI, ale poviem ti, taká GTX260 je síce v hrubom výkone určite kus pozadu, ale jej ovládače, a vlastne ovládače Nvidie ako také to sú proste jedna báseň, lahoda, jak raz vyhlásil veľmi kontroverzný recenzista proste nebe a dudy.. O tej GTXke som ani nevedel, že ju mám, ona si fungovala sama a všetko išlo tak ako malo.. Ale toto teľa jedno, furt vie niečím nasrať..
Dík za radu..
Naposledy upravil(a) fanthomass20 dne stř 24. pro 2008, 09:04, celkem upraveno 2 x.
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: MSI GeForce RTX 5080 SUPRIM SOC, SSD: 5TB + HDD 2TB, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB //// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 Pro (13900HX + 32 GB RAM + 1TB + 4TB SSD + RTX 4080 12GB)
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Měl jsi napsat "Milý Spajdře"

Sice nevyřeší tvoje problémy, ale může problém eskalovat vývojovému týmuspajdr píše:Tak ATI/AMD ma novou posilu co se tyce betatestingu grafickych ovladacu a tou oficialni posilou jsem ja! je to pro me cest![]()
(zrovna podepisuji NDA)
- Petan_lama
- Začátečník

fanthomass20:
Dobře jsem se pobavil,dobře... 
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
čaute tak jsem dal na HD 4870X2 vodní blok a vyskytl se problém. Monitor nemůže nadetekovat signal a na grafice svítí z 5 červených diod( které jsou v řadě vedle sebe) pouze dvě. Zaslechl jsem že to indikuje když je grafika v trapu.předtím mi svítilo všech 5. nevíte někdo? když odpojím 8 pin a grafiku napájím pouze 6 pinem tak svítí 3 diody. že bych musel na konektor co tam zůstal po větráku z chladiče něco napíchnout? prosím poradtě kdokoliv protože jestli bych to musel celé znova rozebrat tak by mě piclo
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
tak že dle tohodle:

není 8pin aani 6 pin zapojený což je kravina...Krteq píše:Co takhle se podívat do FAQ Radeony HD3000 - HD4000Krteq píše: HD4870X2 LED
D15 (R819) - svítí červeně -> Kritická teplota
D14 (R753) - svítí červeně -> Vytažený 6-pin externí napájecí kabel
D13 (R724) - svítí červeně -> Vytažený 8-pin externí napájecí kabel
D5 (R323) - svítí červeně -> Kritická chyba napájení jádra GPU-0 (Master)
D7 (R570) - svítí červeně -> Kritická chyba napájení jádra GPU-1 (Slave)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Petan_lama
- Začátečník

Hele Budy,měl jsem úplně stejný problém a bylo špatně usazené!!!Na paměti je třeba použít co nejtenší teplovodivý pad,protože pak nedolehne blok na čipy.Musel jsem kvůli tomu koupit teplovodivou pásku 0,25 mm hrubou,jinak to bylo bez šance a taky se neboj to trošku více přitáhnout!
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
LoL
tak že chceš říci že karta nadetekuje že má špatně daný chladič?
Můžeš doporučit co bych měl koupit pač v tomto vážně plavu.nějaký odkaz by se šikl
uf už jsem kartu málem oplakal
Můžeš doporučit co bych měl koupit pač v tomto vážně plavu.nějaký odkaz by se šikl
uf už jsem kartu málem oplakal
- Petan_lama
- Začátečník

Kupoval jsem přesně tohle na paměti http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=620-070 a nemá to chybu.Ten blok je udělaný krapek jinak než ref. chladič a proto se tam nedá použít nic hrubého,taky jsem měl z toho trošku trápení
Na všechno ostatní jsem dal původní ty žvýkačky...
Tohle by asi taky šlo: http://www.alza.cz/akasa-ak-tt12-80-d79008.htm
Tohle by asi taky šlo: http://www.alza.cz/akasa-ak-tt12-80-d79008.htm
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
akorát se divím, že teplovodivá páska nebyla součástí u vodního bloku. Od jaké firmy máš vodní blok? Já mám od Koolance a tohoto bloku byly 2 druhy teplovodivé pásky, jedna silnější a druhá slabší. A ještě byl u toho podrobný návod kam oba dva druhy pásky umístit.
- Petan_lama
- Začátečník

Blok je od EK a nebylo u něj nic,jen šroubky,dvě podkovy,ale bez těch pásek a návodu...jiricek_k píše:akorát se divím, že teplovodivá páska nebyla součástí u vodního bloku. Od jaké firmy máš vodní blok? Já mám od Koolance a tohoto bloku byly 2 druhy teplovodivé pásky, jedna silnější a druhá slabší. A ještě byl u toho podrobný návod kam oba dva druhy pásky umístit.
- contract
- Nováček

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení
Pánové potřebuji radu
zničeho nic klekla 4870x2 jde spustit jen v nouzovém režimu (vista) a hlásí že jsou nekompaktibilní ovladače což nechápu ? odinstaloval jsem ovladace a vše je ok ale jak je tam dám tak tak nenajede windows
//Krteq - přesun do správného tématu
zničeho nic klekla 4870x2 jde spustit jen v nouzovém režimu (vista) a hlásí že jsou nekompaktibilní ovladače což nechápu ? odinstaloval jsem ovladace a vše je ok ale jak je tam dám tak tak nenajede windows
//Krteq - přesun do správného tématu
AMD Ryzen 7 7800X3D- RTX 4080 super expert- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30-ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jaký driver? Zkoušel jsi, potom co jsi driver nainstaloval a "nenajeli" ti windows, PC ještě jednou restartovat?
- contract
- Nováček

Krteq píše:Jaký driver? Zkoušel jsi, potom co jsi driver nainstaloval a "nenajeli" ti windows, PC ještě jednou restartovat?
Pokoušel jsem se nainstalovat jak 8,12 tak starší ale nenajede restartoval jsem 100x ale win najede jen pokud je odeberu
AMD Ryzen 7 7800X3D- RTX 4080 super expert- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30-ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
- Gudboj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jen tak nastřelím, ale nestáhnul sis náhodou verzi ovladačů pro 32 respektive 64bit Visty? Nevím jakou verzi máš ty...contract píše:Krteq píše:Jaký driver? Zkoušel jsi, potom co jsi driver nainstaloval a "nenajeli" ti windows, PC ještě jednou restartovat?
Pokoušel jsem se nainstalovat jak 8,12 tak starší ale nenajede restartoval jsem 100x ale win najede jen pokud je odeberu
Zkus to znovu odtud:
http://ati.amd.com/support/driver.html
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
- contract
- Nováček

- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zkus Odinstalovat veškerý software ATi -> Restart -> Safe mod -> Driver Sweeper -> Restart -> a znovu nainstalovat Catalysty 8.12