ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- fanthomass20
- Začátečník

ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
Ahojte,
Prosím Vás, aj Vám blbne hra Grid keď ju chcete rozbehať na tejto grafike?:( Mne to strašne bliká, sa na to nedá pozerať, však epilepsiu z toho dostanem..
Drivre mám najnovšie, teda 8.8...
//Krteq - úprava názvu tématu
Prosím Vás, aj Vám blbne hra Grid keď ju chcete rozbehať na tejto grafike?:( Mne to strašne bliká, sa na to nedá pozerať, však epilepsiu z toho dostanem..
//Krteq - úprava názvu tématu
Naposledy upravil(a) fanthomass20 dne pát 29. srp 2008, 18:00, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: MSI GeForce RTX 5080 SUPRIM SOC, SSD: 5TB + HDD 2TB, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB //// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 Pro (13900HX + 32 GB RAM + 1TB + 4TB SSD + RTX 4080 12GB)
- beardie
- Čestný člen

Re: ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd
stiahnuta cez steam alebo nainstalovana z original dvdcka?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd
Máš nainstalované patche?fanthomass20 píše:Ahojte,
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- fanthomass20
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Problémy a jejich řešení
medzi časom vyriešené, úplne som preinštaloval znova drivre a zdá sa, že už to šlape..
EDIT: ešte prvé dojmy...
Súúú každopádne rozpačité, bo veľmi teploooo je tej grafe, ale veeeľmi...
Výkon sa mi zdá takmer totožný, ako keď som mal jednu taktovanú HD4870... Možno preto, že som neurobil komplet reinštal, možno preto, že som skúsil len pár hier... Crysis, Grid, Dirta...
Každopádne taký Crysis ide meratelne horšie na netaktovanej 4870X2 ako na samostatne fungujúcej a taktnutej HD4870...
A taktovanie, asi fakt len veľmi minimálne bude, ak vôbec do toho pôjdem..
EDIT: ešte prvé dojmy...
Výkon sa mi zdá takmer totožný, ako keď som mal jednu taktovanú HD4870... Možno preto, že som neurobil komplet reinštal, možno preto, že som skúsil len pár hier... Crysis, Grid, Dirta...
Každopádne taký Crysis ide meratelne horšie na netaktovanej 4870X2 ako na samostatne fungujúcej a taktnutej HD4870...
A taktovanie, asi fakt len veľmi minimálne bude, ak vôbec do toho pôjdem..
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: MSI GeForce RTX 5080 SUPRIM SOC, SSD: 5TB + HDD 2TB, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB //// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 Pro (13900HX + 32 GB RAM + 1TB + 4TB SSD + RTX 4080 12GB)
- fanthomass20
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Taktovanie + problémy a riešenia!
Takže dovolil som si zrevidovať nadpis témy, nakoľko sa tu môže riešiť všeličo potom...
:)
Takže už mám za sebou aj nejaké to mierne OC.. 800/3760 sa zdá úplne stabilné...
Všimol som si však, že žiadny program až na Catalysty nevie pretaktovať obe jadrá, ale podľa vždy všetkého len jedno.. To druhé si ide potom vždy svojich 750/3600
Jedine Catalysty umožňujú nastaviť takty zvlášť pre každé GPU, čo v praxi pri iných programoch znamená, že nataktujete vždy len jedno jadro..
Takže otázka? Ako s tým vybabrať?
No asi nijak, nakoľko flashovať bios sa ani náhodou nechystám..
Kto tu má ešte okrem mňa túto kartu? Môžme si prípadne vymeniť nejaké to know - how!:)
Takže už mám za sebou aj nejaké to mierne OC.. 800/3760 sa zdá úplne stabilné...
Všimol som si však, že žiadny program až na Catalysty nevie pretaktovať obe jadrá, ale podľa vždy všetkého len jedno.. To druhé si ide potom vždy svojich 750/3600
Jedine Catalysty umožňujú nastaviť takty zvlášť pre každé GPU, čo v praxi pri iných programoch znamená, že nataktujete vždy len jedno jadro..
Takže otázka? Ako s tým vybabrať?
Kto tu má ešte okrem mňa túto kartu? Môžme si prípadne vymeniť nejaké to know - how!:)
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Taktovanie + problémy a riešenia!
Poslední verze amd gpu clock by měla umět taktovat obě jádra i zvlášť.
- fanthomass20
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Problémy a jejich řešení
áno, super, pomohol si, ďakujem! Takže obe jadrá nataktovať už nie je problém.. Akurát, keď po hraní zakliknem položku default, defaultne sa mi zas iba jedno jadro, takže musím to manuálne "odtaktovať", ale však to detail...
Iné ma ešte trápi..
Mám monitor Benq G2400W 1920x1200 s maximálnou obnovovacou frekvenciou 60Hz, mám natvrdo zapnutú vertikálnu synchronizáciu, lebo inak sa mi na obraze v 3D obraze objavovali táke čierne pásy, dosť to rušilo.. Ale to som mal pri každej grafe od 8800GTX, HD2900pro, X1950GT.. Tým chcem len povedať, že FPS mi teda nejde vyššie ako tých 60Hz.. Keď sa hrám Grid bežné FPS je práve tých 60.. Občas mám v hre prepad až ku 40FPS čo by samo o sebe nebol problém, keby to nesprevádzal nejaký blbý, sekavý jav, ktorý by tam nemal čo robiť... Veď GTXka sa tiež prepadala aj z 45 na 29 a vôbec to tak rušivé ani zďaleka nebolo.. Tu stačí, že mi v tejto hre spadne FPS zo 60 na 55 a už to sprevádza také "spomalenie", chvíľkové trhanie.. Čo to? Toto je ten častý jav menom Microstuttering?? Stávalo sa mi to aj pri DIRTE, tam bol prepad ešte väčší, zdá sa však, že tam sa korektne grafa neprepínala do 3D režime, otestoval som grafu napevno taktnutú a v DIRTE to už potom išlo okey.. No v Gride to pretrváva a aj najmenší prepad čo i len o 4FPS je sprevádzaný nepríjemných miernym zatrhavaním hry..
Posledná vec, čo som si ešte všimol je mierne blikanie monitora pri hrách Grid a Crysis.. nie v priamo v hre, ale keď si ju napríklad pauznem a vyhodí sa mi menu, tak na čiernej ploche to najviac vidno ako monitor mierne poblikuje, také jemné blikanie to je? Nezdá sa mi to preto, lebo na mojej bývalej single HD4870 som si tento jav nevšimol.. Síce ani tu nie je okato rušívý, ale všimnúť, si to všimnete...
Ďakujem za komplexné vyjadrenia...
Iné ma ešte trápi..
Mám monitor Benq G2400W 1920x1200 s maximálnou obnovovacou frekvenciou 60Hz, mám natvrdo zapnutú vertikálnu synchronizáciu, lebo inak sa mi na obraze v 3D obraze objavovali táke čierne pásy, dosť to rušilo.. Ale to som mal pri každej grafe od 8800GTX, HD2900pro, X1950GT.. Tým chcem len povedať, že FPS mi teda nejde vyššie ako tých 60Hz.. Keď sa hrám Grid bežné FPS je práve tých 60.. Občas mám v hre prepad až ku 40FPS čo by samo o sebe nebol problém, keby to nesprevádzal nejaký blbý, sekavý jav, ktorý by tam nemal čo robiť... Veď GTXka sa tiež prepadala aj z 45 na 29 a vôbec to tak rušivé ani zďaleka nebolo.. Tu stačí, že mi v tejto hre spadne FPS zo 60 na 55 a už to sprevádza také "spomalenie", chvíľkové trhanie.. Čo to? Toto je ten častý jav menom Microstuttering?? Stávalo sa mi to aj pri DIRTE, tam bol prepad ešte väčší, zdá sa však, že tam sa korektne grafa neprepínala do 3D režime, otestoval som grafu napevno taktnutú a v DIRTE to už potom išlo okey.. No v Gride to pretrváva a aj najmenší prepad čo i len o 4FPS je sprevádzaný nepríjemných miernym zatrhavaním hry..
Posledná vec, čo som si ešte všimol je mierne blikanie monitora pri hrách Grid a Crysis.. nie v priamo v hre, ale keď si ju napríklad pauznem a vyhodí sa mi menu, tak na čiernej ploche to najviac vidno ako monitor mierne poblikuje, také jemné blikanie to je? Nezdá sa mi to preto, lebo na mojej bývalej single HD4870 som si tento jav nevšimol.. Síce ani tu nie je okato rušívý, ale všimnúť, si to všimnete...
Ďakujem za komplexné vyjadrenia...
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
fanthomass20 : zkus si ještě zapnout triple buffering přes D3D Overrider co se instaluje společně s rivatunerem, najdeš to přes start rivatuner položkou, třeba to ty propady fps pak srovná na stálých 60fps. No a s tím blikáním, zkoušel jsi jestli to dělá i přes VGA vstup? jestli vsync on nepomůže tomu blikání, tak to je asi to co jsem měl já při Crossfire, je to prostě vlastnost toho Crossfire, objevuje se to jenom na některých sestavách, ale u mě osobně to s posledním Crossfire řešilo natvrdo nastavit vsync.
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A instalační cdčko k té grafice nepomůže? asus občas má nějaké svoje vlastní věci pro karty.
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ne vše co tam bylo je nainstalováno včetně Smart doktoraspajdr píše:A instalační cdčko k té grafice nepomůže? asus občas má nějaké svoje vlastní věci pro karty.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Dusan
- Začátečník

Mam tuto kartu a nemam s ni absolutne zadne potize.Teploty v zatizeni nepresahnou 80 stupnu,hlidani teplot a regulace vetraku pres util. doctora.
Jsem spokojeny a vykon je nadherny...
Pc- Intel- AMD
- Krteq
- Čestný člen

-
Jedná se o ASUS Splendid. Nainstaluj poslední Splendid SW balík a mělo by to být OK
- fanthomass20
- Začátečník

ahojte, mám takýto problém:
keď chcem taktovať obe jadrá cez program AMD Gpu Clock Tool napíše mi to takúto hlášku:
SetClock failed! Please check device configuration!
No čo je zaujímavé, nie vždy.. Niekedy sa pretaktujú, inokedy nie a ja neviem za toho boha nájsť kľúč na to, že prečo niekedy áno a niekedy nie..
Takty kontrolujem cez program GPU - Z, ten jediný, viem zobrazovať aj takty druhého jadra, pri chybovej hláške sa pretaktuje len to prvé jadro, keď sa hláška neobjaví, pretaktujú sa obe..
Hovoríme o takte 800/925, ktorý je stabilný a vyskúšaný pre obe jadrá..
Skúšal som reinštal programov, prečistenie registrov, reinštaloval som dokonca celý win (nie kvôli tomuto), no aj tak to nepomohlo..
Tha ja už neviem, nejaké nápady, postrehy?
Ďakujem!
keď chcem taktovať obe jadrá cez program AMD Gpu Clock Tool napíše mi to takúto hlášku:
SetClock failed! Please check device configuration!
No čo je zaujímavé, nie vždy.. Niekedy sa pretaktujú, inokedy nie a ja neviem za toho boha nájsť kľúč na to, že prečo niekedy áno a niekedy nie..
Takty kontrolujem cez program GPU - Z, ten jediný, viem zobrazovať aj takty druhého jadra, pri chybovej hláške sa pretaktuje len to prvé jadro, keď sa hláška neobjaví, pretaktujú sa obe..
Hovoríme o takte 800/925, ktorý je stabilný a vyskúšaný pre obe jadrá..
Skúšal som reinštal programov, prečistenie registrov, reinštaloval som dokonca celý win (nie kvôli tomuto), no aj tak to nepomohlo..
Tha ja už neviem, nejaké nápady, postrehy?
Ďakujem!
- KOSA
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci.. nemate nejakou radu? Nainstaloval jsem totiz ovladace rovnou 8.8 stahle s netu ale ja nenainstaloval ovladace s cd tak se ptam jestli to vadi jestli maj byt nejdriv s cd a pak mozno s netu novejsi verze? pac u me dochazi pri zapnuti hry po par minutach pri castejsim zapinanim po par sekundach restart PC nejake rady by nebyli?
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ovladace staci jen nejnovejsi balik 8.8. restarty muze zpusobovat zdroj /i kdyz Corsair 750W by mel stacit xD/KOSA píše:Ahoj kluci.. nemate nejakou radu? Nainstaloval jsem totiz ovladace rovnou 8.8 stahle s netu ale ja nenainstaloval ovladace s cd tak se ptam jestli to vadi jestli maj byt nejdriv s cd a pak mozno s netu novejsi verze? pac u me dochazi pri zapnuti hry po par minutach pri castejsim zapinanim po par sekundach restart PC nejake rady by nebyli?
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- KOSA
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jeste nekdo nejake rady?
- Krteq
- Čestný člen

-
Vypni si automatický restart a napiš co ti vypisuje BSOD.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
přidej voltáž na PCIE/SATA v biosu.
Ujisti se že máš vše stabilní, jak cpu tak paměti.
Ujisti se že máš vše stabilní, jak cpu tak paměti.
- KOSA
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
mám boxovej chladic a teploty pri 100% zatezi nejdou nad 76stupnu..dík za rady zitra vyskousim dnes uz nemam cas
//edit Don: Slouceno
//edit Don: Slouceno