Výběr desky pro socket AM3 / AM3+

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: desku pro AMD x4

Příspěvek od Lokomotiva »

Suke001 píše:Do té desky co máš v podpise ten procesor taky můžeš dát. Pokud ji teprve plánuješ koupit a nemáš ani cpu, tak bych se AMD socketům vyhl a postavil to na Intelu.
Přesně tak.
Jediný důvod proč používat AMD je v současnosti jedině levný upgrade.
Pokud vyměním Brisbane a pod. za Deneb nebo Zosma octnu se v ráji.
Výkonově je to někde úplně jinde.

Ovšem slušnou základní desku (jako je ta tebou nahoře uvedená) najdu pro sc.1155 procesor za stejné peníze taky.

Takže už zdaleka neplatí, že s AMD budu mít stejný výkon a kvalitu levněji.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

koupi píše:to by mě zajímalo proč, intel je dražší a nemám ho rád zatím spokojený s AMD na 100%
jen ze zjedavosti,s podobnýma hadnotama procáku co bys doporučil od intelu s deskou
K ty sestave si bud kup jen CPU Phenom II 960T a bude ti to vzhledem ke grafice kterou mas stacit nebo rozbij prasatko a ten stary strep zahod a kup Intel platformu Deska+CPU+Pameti. AMD je uz uplne mimo misu zapomenute nekde v roce 2006.
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

AMD je dobré zase jak na co. Já skoro nehrající hry, bych prostě i5-2500 (už vůbec K) nevyužil. Mě stačí si hrát s videi, editovat a to je asi celé. Programování nějak PC nezatěžuje (ani P4), takže jsem spokojený. Když chci, tak si ve full HD zahraji Skyrim a stačí mi to. Sice upgradu už nikdy dělat nebudu (nemůžu s tímhle socketem) a proto další PC bude mít naprosto jiný socket. Když to vezmete, tak než bude pořádné IB, tak bude radeon 9850. Zase takový zázrak na který všichni čekají, IB nebude :)

Navíc když někdo napíše, že má rád AMD, tak mu asi Intel nenacpete, jako mě (akorát já to nikde nepovídám).
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

1Pupik1989 píše: Navíc když někdo napíše, že má rád AMD, tak mu asi Intel nenacpete, jako mě (akorát já to nikde nepovídám).
Laska se ma delat v loznici a ne u PC........ :)
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

Někteří lidé to mají prostě jinak :) Já mám rád AMD hlavně kvůli ceně, kvůli výkonu určitě ne :D Možná taky kvůli předchozímu Pentiu 4 co jsem měl. Od té doby moc Intel nemusím, ale ne že by mi vyloženě vadil :D
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Kvůli ceně? No právě že za stejnou cenu ti Intel dá lepší výkon, to se ti tu lidi snažej říct.
Ano P4 suxxovala, ale všechny CPU od konce P4 byly naopak dost povedené a AMD mělo těžké problémy konkurovat, a po příchodu Sandybridge už ani konkurovat nedovede.

Problém je že od AMD neni co koupit. Koupíš si Phenom kterej umí max SSE3 a je to technologicky 2 generace zastaralej CPU. Nebo si koupíš něco na bázi Buldozeru což je naprostej epic fail. Neni co vybrat kor za ty ceny, protože v low endu vše drtí dvoujádrovej Celeron a Pentium, nad tim je I3 2120 která je prostě lepší než její konkurence, atd atd. AMD nemá efektivní alternativu. Cool kauf byl na chvíli ještě Phenom II 960T ,protože měl solidní OC stál 2500kč a dal se odemknout na X6, ale ten už je teď nedostupnej a zbytek nabídky vypadá hodně bledě.
koupi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koupi »

tak jsem koukal kolik stojí ten intel i5 2500k a usoudil jsem že zůstanu u AMD třeba s tím Phenom II 960T za tu cenu mě to tolik bolet nebude.
Jinak děkuji za rady,ještě uvidím jestly budu prodávat co mám
Koukal jsem na testy procesorů a výtězem byl Phenom II X4 840
http://www.svethardware.cz/art_doc-CAE0 ... 9F479.html
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

1) Rozumný názor, ale tyhle procesory se už delší dobu nevyrábí, takže budeš mít velkou kliku, když ještě nějaký seženeš.
Každý den se situace zhoršuje.
2) Co bys chtěl prodávat? Ten současný Brisbane?
Nic jiného po koupi 960T na prodej nebude, ne?
3) To je sice pěkné, ale ty si budeš moct vesele broukat, když ještě seženeš nějaký rozumný AM3 procesor, který tvoje deska podporuje:
http://www.alza.cz/procesory/amd/socket ... =1&sc=1065
Nic moc, že?
A ne že si ještě budeš buhvíjak vybírat podle nějakých testů.
assassin_89
Nováček
Nováček

Pomoc s rozhodnutim

Příspěvek od assassin_89 »

Dobry den stavim nový PC a mam docela dilema ohledně MB.
Vzhledem k tomu ze to stavim s vyhledem do budoucna ,aby sestava alespon 2-4 roky vydrzela chci znat Vas nazor ,kterou z techto desek by jste mi doporucili

Navrh c1: http://www.czc.cz/asus-crosshair-v-form ... lkfu657gsa
Navrh c2: http://www.czc.cz/gigabyte-ga-990fxa-ud ... lkfu657gsa
Navrh c3: http://www.czc.cz/asus-sabertooth-990fx ... lkfu657gsa

Popripade pokud vite o necem lepsim rad si necham poradit :) . diky
Roger001
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc s rozhodnutim

Příspěvek od Roger001 »

Rozhodně Asus Sabortooth. Asus CVF je také velmi dobrá deska, ale už poměrně drahá, spíše pro nadšence, to samé Ti poskytne Sabertooth. A Gigabyte v AM3+ rozhodně nebrat.
*MB ASUS P8Z77-V|CPU Intel Core i5-3570K@4.5GHz|chlazení CPU Corsair H100|GPU MSI HD7870 2GB Twin FrozrIII|RAM Kingston HyperX DDR3 1600MHz 4x2GB|SSD OCZ Vertex 2 60GB + HDD WD Caviar Black 500GB|PSU CoolerMaster RealPower 620W|Audio Asus Xonar D1|Case Corsair 500R Carbide Series|OS Windows 7 Home Premium x64|Periferie sluchátka Roccat Kave 5.1, klávesnice Microsoft Sidewinder X6, myš Logitech G9x, monitor Samsung SyncMaster 24" FullHD* //Battlefield 3 Roger001CZ//
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Proč ne Gigabyte? :?
assassin_89
Nováček
Nováček

A vyhody/nevyhody sabertooth VS Formula VT ??Sice sjem cetl recenze, ale jsem z toho parohac. Jinak na ty cene mi tolik nezalezi. Jen za Case a zdroj jsem dal 7000 :)

EDIT: Jinak hlavne co kvalita tech desek?? U sabertooth jsem cetl ,ze byly pouzity dost kvalitni materialy ,jak je na tom formula s kvalitou ??
Roger001
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roger001 »

Neměl jsem možnost zkoušet desku Sabortooth, ale jedná se o prvotřídní kvalitu. CVF je stejně kvalitní, ale má navíc fičurynky pro overclokery - je lépe vybavená na taktování. Gigabyte dle pro čtených diskuzí se desky na AM3+ moc nepovedly a trpí různými chybami (vše nefunguje jak má) - ale osobně nemám vyzkoušené, pouze vyčtené.

Já osbně mám Asus CVF a musím říct, že jsem velmi spokojen, luxusní deska.
*MB ASUS P8Z77-V|CPU Intel Core i5-3570K@4.5GHz|chlazení CPU Corsair H100|GPU MSI HD7870 2GB Twin FrozrIII|RAM Kingston HyperX DDR3 1600MHz 4x2GB|SSD OCZ Vertex 2 60GB + HDD WD Caviar Black 500GB|PSU CoolerMaster RealPower 620W|Audio Asus Xonar D1|Case Corsair 500R Carbide Series|OS Windows 7 Home Premium x64|Periferie sluchátka Roccat Kave 5.1, klávesnice Microsoft Sidewinder X6, myš Logitech G9x, monitor Samsung SyncMaster 24" FullHD* //Battlefield 3 Roger001CZ//
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Nejsi-li vázán financemi,tak neváhej a kup Asus Crosshair V Formula.
Sám mám od srpna 2010 Asus Crosshair IV Formula a veliká spokojenost! :)
assassin_89
Nováček
Nováček

No uvidim. Jeste jsem procital net a tady forum ohledne obou desek a koukal jsem i na ASUS stranky co ty desky maji a umi. Opravdu rozdili mezi nimi minimalni. Kazdopadne podle toho co jsem se tak docetl mi vypliva ze Sabertooth je opravdu kvalita, vykon a minimum problemu. Zatim co u Formula je proste krasavec (ta kombinace cervene a cerne je proste nadhera :o ) , ale zase za cenu ze si s tou kraskou asi musi trosku clovek pohrat, jinak se mi taky moc nelibylo ze jsem se docetl ze ma vyssi teploty i kdyz ted si zase nevybavuju na jake to byli presne soucastky, ale trosku jsem se toho zalekl. Osobne se do taktovani ani moc nehrnu a kdyz tak jen decentne, kdyz mi neco nestaci, tak vetsinou proste jdu a koupim novej komponent. Tudiz zacinam byt vice nakloneny sabertooth i kdyz nechapu jak muze byt tak levna :-D
Roger001
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Roger001 »

No ona původně stála o něco málo méně než CVF, ale pak všichni kupovali raději pouze CVF a tuto ne. Tudíž udělali mezi nimi větší cenový rozdíl a ASUS v té cenové relaci nic neměl. Určitě neuděláš chybu se Sabortooth, za tu cenu pecka deska ;-)
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Otazka je uz mas amd procesor? Proc ne intel.. ten bude mit vetsi budoucnost
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
assassin_89
Nováček
Nováček

tmaven: No intelu bych se taky nestitil ,vlastne kdybych uz nejakej cas nemel Phenom II 965, kterej mi zatim bohate postacuje , tak bych asi i do intelu sel. To AMD my na hry staci a na nic jineho jeho vykon defakto vzato nevyuzivam. CPU je jedine co si nechavam ze svoji stary masiny nez prijdou Piledriver CPU

PS : Jinak Rogere dekuji za rady. Rozhodl jsem se pro "Šavlozubku" :) Kdyztak jestli mi k te desce jeste doporucite nejake vhodne pameti budu rad. Diky
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Vis jak, kdyz uz chces delat takovou investici do desky. Tak proc to nevymenit na intel, hry dneska vetsinou jednou dnes na jedno jadro. Takze prodat to amd a sehnat desku + i5/i3 + OC a piskas si taky :) Testu je dost na netu no.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

s i3 si nepotaktuje...

Osobně bych šel do Sabertooth 990fx, je velmi dobrá na OC také a stabilní, slušný monitoring systému. Má ji doma kamarád spolu s FX-8150 (5 GHz stabilně s lehkým vodníkem).

Gigabyte na AM3+ ne, plno nefunkčních nastavení v BIOSu, v prvotních revizích desek navíc i některá nastavení zcela chybí.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“