jj zkousel nepomohlo..
kdyz vemu ramku a dam ji do oranzoveho blize k cpu nenajede a pipá, když ji dam do žlutého to samý když do horních dvou v pohode, když dam dual channel taky v pohode myslim ze ramkama to nebude
divny je ze nejde boot z CD (kdyz se nactou ovladace) objeví se černá obrazovka a nic
Při zapnutí PC vše naběhne,větráky,deska svítí(LED Lan) ale nenaběhne obraz.
Vyzkoušena jiná GK,CPU a vše stejné-obraz nejede,monitor nesepne(monitor OK),BIOS nenaběhne.
Nejsem si jistý ale neodpálil se na desce PCIe slot?Redukce 20-24 pin použita.
PC bežel bez chyb cca 1,5 roku.
Tak jsem měl pc v opravě sice nic nezjistili ale po 3tydnech zjistili ze kdyz si ma pc liznout na hdd tak nahled prestane reagovat a cca za 1hodinu se probudí a načte okna... a další načítaní je děsěn pomalý. Ale nezjistili jestli je to deskou nebo čím. Tak se ptám čím by to mohlo být mam koupit novou desku? ASUS A8N-SLI DELUXE, nForce4 SLI za 720kč? nebo to bude procesor nebo něco jiný?
Vcera jsem chtel vyzkouset 8800GT. Strcim kartu do slotu. Nabootuju nainstaluju ovladace, restartuju a od te doby PC odmita nabehnout. Podle debug diod konci hned u startu systemu (4led) ci vyjmecne poskoci k testu CPU (3led). Odpojil jsem vse. Zustala jen deska s CPU.Vyndal baterii a resetoval cmos. Nepomohlo. Vecer vyzkousim s jinym CPU. Ale obavam se ze je deska mrtva.
Nemel nekdo podobnou zkusenost a podarilo se mu desku znovu ozivit?
Ahoj Všichni, měl bych dotaz na jeden myslím že velký problém s touto deskou. Zničeho nic mi přestala fungovat nVIDI síťovka na desce (a to asi tak že se objevil kód 10 v XPčkách). Pak následně sem tam jsem měl problém s Wifinou v PCI slotu,měla problém s připojením do sítě, ale po kliknutí na OPRAVIT se rozjela. Po nějakém čase, ale také přestala fungovat a to ohlášením kódu 10. Následovalo toto:
integrovaná LAN - nVIDIA = kód 10
IEEE1394 - kód 10
v jakémkoliv PCI slotu cokoliv = kód 10
teď jedu tak, že mám WIFI přes USB a v BIOSu musím zakázat následující aby počítač nepadal, integrované (LAN,IEEE1394, a zakázané v XP vše co je v PCI).
Provedl jsem výmaz BIOSu a opětovné nahrání a nic, pak jsem také zkoušel nahrát originál BIOS a nic. Přeinstalace XP nepomohla, změny ovladačů také nepomohlo.
Při použití diagnostickýh programů mi normálně napíšou že má to a to zařízení (výrobce, parametry, ale vždy je zde napsáno že zařízení je vypnuté). Tímto si nemyslím že je něco odpáleného, ale nevím.
Díky za každou radu, nechci se zbavovat tak dobré OC desky, pro aktuální dobu už nic moc, ale nechci jí házet do starého železa.
PS: toto jsem vytáhl z jednoho prográmku když jsem zapnul IEEE 1394 a nechal XPčka ukazovat kód 10:
Bus 1 (PCI), Device Number 9, Device Function 0
Vendor 1106h VIA Technologies Inc
Device 3044h VT6306 VIA Fire II IEEE-1394 OHCI Link Layer Controller
Command 0080h (Bus Access Disabled!!, Wait Cycles)
Status 0210h (Has Capabilities List, Medium Timing)
Revision 80h, Header Type 00h, Bus Latency Timer 20h
Minimum Bus Grant 00h, Maximum Bus Latency 20h
Self test 00h (Self test not supported)
Cache line size 32 Bytes (8 DWords)
PCI Class Serial, type OHCI FireWire
Subsystem ID 100615BDh Unknown
Subsystem Vendor 15BDh DFI Inc
Address 0 is a Memory Address (anywhere in 0-4Gb) : FDFFF000h
Address 1 is an I/O Port : 0020FF00h
System IRQ 17, INT# A
New Capabilities List Present:
Power Management Capability, Version 1.1
Supports low power State D2 Supports PME# signalling from mode(s) D2, D3hot, D3cold
PME# signalling is currently disabled Current Power State : D3hot (Device off: no power to device, maximum power
aving)
To červené mě trochu znervózňuje, víte co ty zkratky znamenají ? D2,D3 hot,D3cold
Tak i já mám problém stouto deskou . Vše mám dobře zapojené, i zastrčené do slotů/patice CPU a deska stejně odmítá naběhnout. Rozsvítí se dole jen ty čtyři červené světýlka a nic, monitor je furt černý, bez reakcí. Zkoušel jsem všechny možné druhy pamětí (A-Data, VM, Transcend) a ani sjednou to nenajede, takže předpokládám, že pamětmi to nebude. Dnes mi od Thomase přišel Opteron 144, ten je taky ok na pohled, ale ještě ho možná zkusím u kámoše na desce s NF3. Grafice také nic být nemůže, jelikož do poslední chvíle jela v kompu bez problémů. Deska se ani nesnaží hrábnout do disku nebo tak něco, prostě se jen rozjedou větráčky v pořadí 1) zdroj, 2) čipset a 3) CPU chl., nevím, jestli to tak má být, ale prostě už nevím co stím, desku mám od uživatele Pajik, ten mi zaručil 100% funkčnost, ale jak je vidět, žřejmě nefunguje . Prosím o pomoc či nápad jak jí rozjet.
PS: Nenašel by se nějaký dobrák s PCI-E slotem a bydlištěm někde v Liberci? Potřeboval bych odzkoušet tu grafiku, jestli jede.
mam s touto deskou problem. Zapnu rano comp a nic se nedeje. roztoci se vetraky, ale system nenabootuje. na indikatoru se mi objevi, ze deska deteckuje CPU, RAM, ale u VGA se sekne. paklize vyndam ramky, speaker houka, ale kdyz vyndam VGA, nedela to nic. ani zvuk. grafika funguje, zkousel sem ji v jinem compu a tam bez problemu. na desce mam zapojeny pouze ramky, cpu, vga a to je vsechno. smeruje to tedy k tomu, ze se neco stalo s deskou a nefuguje VGA slot? druhy slot SLI jsem zkousel, vsechno stejne. proste nejak nejde signal z grafiky do desky, vetrak se na ni ale roztoci. nevim co s tim, nevite nekdo, co by to mohlo byt a co delat?
dekuju moc za vsechny rady.
to Mira: problemy mas nekde uplne na zacatku s CPU, protoze jestlize sviti vsechny ctyri svetylka, je to nekde jeste pred detekci CPU me sviti dve, takze se to nemuze dostat pres grafiku.mas urcite zapojeny vsechny zdrojove kabely?
nn, grafika tam normalne byla, zapomnel sem popsat sestavu : Opteron 144, deska o ktere se bavime, ramky A-DATA 2GB 400Mhz, grafika nv 8800GTS 320MB. jednou jedinkrat se mi po opakovanem odpojovani kabelu od zdroje stalo, ze deska normlane pipla a nabootovala.ale podruhe zase nic, zmrzne to na dvou svetylkach a ani kdyz grafiku vyndam, speaker nehouka.asi mrtva deska tipuju...
Mám DFI LP UT NF4 Ultra-D. A to ve dvou kompech. Občas se mi stane, že po startu PC POST nenaběhne, prostě laicky diagnostika se zastaví a svítí tři kontrolky. Vždy pomůže vypnutí kompu tlačítkem a jeho okamžité zapnutí. Obě desky mám 3, potažmo 3 a půl roku a tenhle nešvar se začal objevovat cca po 2 letech.