A jo.
Já jsem teprve teď pochopila, že se nedostaneš ani do BIOSu.
Pardon.
Takže bude třeba na to jít obráceně:
- odpoj od desky všechno, i přední porty skříně, systémový repráček (může mít zkrat) a mechaniky
- nech jen desku, jednu paměť, procesor a grafiku
Pokud se nic nezmění, může příčina být zdroj, nebo jedna z těchhle věcí.
Jestli se dostaneš do BIOSu, zkontroluj všechna nastavení a pak postupně přidávej paměti, mechaniky atd.
Gigabyte P35-DS4 / P35T-DS4 / EP35-DS4 (775, P35 + ICH9R)
Moderátor: Eddward
- Lokomotiva
- Začátečník
- BubakB
- Mírně pokročilý
Re: Gigabyte P35-DS4 / P35T-DS4 / EP35-DS4 (775, P35 + ICH9R
Zosúladím tie témy v jednu... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=60&t=254953
Nuž, tiež je pre mňa novinkou, že sa nedá dostať do BIOSu. V tom prípade teda znamená, že už asi ani v podstate celý nePOSTne. Alebo je tiež možné, že predtým ešte mohol a teraz už nemôže.
Môj tajný typ z elektrických chýb sú teda kondenzátory. Zapnutie a Boot sú dosť energeticky náročné procedúry. Pred dvoma mesiacmi sa moja P5B správala pri zapnutí tak, že pri zapnutí raz nespustila obrazovku vôbec (speaker inak nemám už asi 4 roky
a kondenzátory jej tiekli pekných pár rokov. Tým sa nechválim, konštatujem. ) alebo spustila s tým, že buď sa do OS dostala bez problémov, alebo vôbec a vyhlásilo recovery. Tento Gigabyte síce má pevné kondenzátory, ale ani tie nie sú večné. Vizuálne skontroluj základnú dosku, vyložene niečo explozívne nenájdeš ako je toto
, avšak na dotyk môže byť ten kondenzátor napr. teplý už pri štarte.
Zdroj možno, človek nikdy nevie. Ale to by sa asi prejavilo aj skôr nestabilitou niektorej vetvy. Mne sa to stalo tiež tak, ale to som jednu 775 prevádzkoval na zdroji nie na tom určenom (20+4 pin) 200W a potom sa čudoval, že od jednej chvíle nechcel už ani naštartovať.
Alebo sa niečo druhotné odporúčalo na doske (radiče, USB, atď...). Pri boote sa siaha na všetko. Redundantný proces odpojiť všetko a pripájať len základnú je v tom najlepší, že sa indikuje a redukuje chyba.
Škoda, že dosky v desktope nemajú vlastnú diagnostiku ako niektoré NTB. Tam by si vedel skôr, či je to chyba niektorej súčasti, alebo čistá elektrická / mechanická záležitosť.
Nuž, tiež je pre mňa novinkou, že sa nedá dostať do BIOSu. V tom prípade teda znamená, že už asi ani v podstate celý nePOSTne. Alebo je tiež možné, že predtým ešte mohol a teraz už nemôže.
Môj tajný typ z elektrických chýb sú teda kondenzátory. Zapnutie a Boot sú dosť energeticky náročné procedúry. Pred dvoma mesiacmi sa moja P5B správala pri zapnutí tak, že pri zapnutí raz nespustila obrazovku vôbec (speaker inak nemám už asi 4 roky

Zdroj možno, človek nikdy nevie. Ale to by sa asi prejavilo aj skôr nestabilitou niektorej vetvy. Mne sa to stalo tiež tak, ale to som jednu 775 prevádzkoval na zdroji nie na tom určenom (20+4 pin) 200W a potom sa čudoval, že od jednej chvíle nechcel už ani naštartovať.

Alebo sa niečo druhotné odporúčalo na doske (radiče, USB, atď...). Pri boote sa siaha na všetko. Redundantný proces odpojiť všetko a pripájať len základnú je v tom najlepší, že sa indikuje a redukuje chyba.
Škoda, že dosky v desktope nemajú vlastnú diagnostiku ako niektoré NTB. Tam by si vedel skôr, či je to chyba niektorej súčasti, alebo čistá elektrická / mechanická záležitosť.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- S3m8a
- Začátečník
Re: Gigabyte P35-DS4 / P35T-DS4 / EP35-DS4 (775, P35 + ICH9R
tak update - nechal jsem to par dnu rozpojene, kdyz predtim postupne pripojovani a odpojovani nepomohlo, ted jsme to poskladali zpatky a vsechno bezi jak ma... jsem z toho trochu jelen, zkousel jsem i dva dny nechat bezet Memtest, vse OK...
tak diky za nasmerovani a vas cas
snad za chvili nebudu psat znova, ze je to mrtve
tak diky za nasmerovani a vas cas

snad za chvili nebudu psat znova, ze je to mrtve

PC: INTEL Core i5 650@3,2GHz, 12GB DDR3 1333, Gigabyte H55-UD3H, NVIDIA Quadro FX4600 768MB, EIZO FlexScan S2202 x2
NTB: Lenovo ThinkPad x270, Core i5 7200U, 8GB, 250GB SSD, W10Pro
NTB: Lenovo ThinkPad x201i
NTB: Lenovo ThinkPad x270, Core i5 7200U, 8GB, 250GB SSD, W10Pro
NTB: Lenovo ThinkPad x201i