ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od Nimbus »

[quote="contract"]Pánové potřebuji radu
zničeho nic klekla 4870x2 jde spustit jen v nouzovém režimu (vista) a hlásí že jsou nekompaktibilní ovladače což nechápu ? odinstaloval jsem ovladace a vše je ok ale jak je tam dám tak tak nenajede windows

Naprosto stejný problém jsem měl i já.Vadná karta...reklamace! :wink:
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
contract
Nováček
Nováček

Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od contract »

for:Nimbus
ok díky moc :-) zrovna jsem to tam donesl a prodejce vratil prašule patrně pujdu do nvidie GTX295
Naposledy upravil(a) contract dne úte 27. led 2009, 06:07, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 7800X3D- RTX 4080 super expert- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30-ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
LEsely
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEsely »

Dobry den.mam takovy dosti zly problem.chtel sem si udelat radost k vanocum a tak sem si koupil ATI Radeon HD 4870 x2.Jake bylo moje prekvapeni kdyz skoro vsechny hry (crysis,far cry,far cry2,GTA4,Medal of Honor airborne atd.)nesli tak jak maji.Trha sem mi u nich obraz.nekdy treba az na 5 sekund.je to dost neprijemne a kazi to paransky pozitek.vsechno co mi bylo porazeno jsem udelal.vypnul druhe jadro,V-Synch.az na ten exe.prosim komu se to stava take a kdo ma nebo mel stejny problem a prislel na reseni tak vas zadam o pomoc.moje sestava je : Intel Core Quad 2.40 GHz,6 GB RAM,windows vista se servis packem 1,a ATI 4870 x2 s catalysty 8.12.dekuji za brkou odpoved.
S pozdravem
LEsely
mvdruid
Nováček
Nováček

Příspěvek od mvdruid »

Zdravím, kartu mám už delší dobu ale u pár her (např. Crysis nebo Company of Heroes) s ní mám větší problém v podobě obnovovací frekvence. Totiž u her ve kterých se nedá manuálně nastavit obnovovací frekvence (jmenovitě tedy Crysis, COH a kvanta dalších) se mi obnovovací frekvence nastaví automaticky (a viditelně) na 70 Hz a upraví to pouze snížení rozlišení.
(nutno říci že mám momentálně starší CRT ViewSonic G90f)
V CCC už jsem zkoušel všechno možný, to co mi radili ostatní (např. vypnutí EDID). Zatím nic nepomohlo. Jen jednou se mi "nějak" podařilo (s pomocí alt+tab + CCC :-D ) přepnutí hry COH do 90 Hz , pak už jenom stačilo roztáhnout obraz. To už se mi bohužel nepovedlo zopakovat.

Poraďte pls někdo, od LCD mě dělí ještě pár měsíců ale mám pocit že do té doby příjdu o oči :-D
"Jestli to nevýjde dostaneme planetou přes čumák"
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

LEsely píše:Dobry den.mam takovy dosti zly problem.chtel sem si udelat radost k vanocum a tak sem si koupil ATI Radeon HD 4870 x2.Jake bylo moje prekvapeni kdyz skoro vsechny hry (crysis,far cry,far cry2,GTA4,Medal of Honor airborne atd.)nesli tak jak maji.Trha sem mi u nich obraz.nekdy treba az na 5 sekund.je to dost neprijemne a kazi to paransky pozitek.vsechno co mi bylo porazeno jsem udelal.vypnul druhe jadro,V-Synch.az na ten exe.prosim komu se to stava take a kdo ma nebo mel stejny problem a prislel na reseni tak vas zadam o pomoc.moje sestava je : Intel Core Quad 2.40 GHz,6 GB RAM,windows vista se servis packem 1,a ATI 4870 x2 s catalysty 8.12.dekuji za brkou odpoved.
S pozdravem
LEsely
Nataktuj si ten procesor aspoň na 3,2 - 3,4Ghz a uvidíš ten rozdíl.Provozovat toho quada na 2,4Ghz s touhle kartou je rouhání :lol:
LEsely
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEsely »

procesor sem nataktoval a nic.v GTA 4 pouhych 31 fps.mohl by muj problem byt v tom ze to druhe jadro graficke karty nekomunikuje se hrou?nebo ze mam slaby procesor?
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

ze mas slaby procesor ? a na kolko si to nataktoval ? a mas vsetko na high ? inac si asi v zlom topicu
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

LEsely píše:procesor sem nataktoval a nic.v GTA 4 pouhych 31 fps.mohl by muj problem byt v tom ze to druhe jadro graficke karty nekomunikuje se hrou?nebo ze mam slaby procesor?
Jestli to máš taktnuté,tak je to pohoda...je to dobrý procesor...Tak zkus 3DMARK Vantage,jaké tam máš gpu score a před tím spusť gpu-z a zaškrtni políčka na logování hodnot do souboru,ať zjistíš,jestli se ti grafika přepíná do 3D....ale už se to tu řešilo mockrát,takže bych i doporučil si to tady pořádně pročíst:-)
Martyasp
Nováček
Nováček

ATI 4870X2 "Byl zakázán nekompatibilní ovladač zařízení"(43)

Příspěvek od Martyasp »

Zdravím, mám problém s instalací grafiky ATI 4870X2. Na Catalyst 8.11 šlape vše OK, ale když chci nainstalovat ovaldače verze 8.12 nebo 9.1, tak po restartu windows naskočí hláška "Byl zakázán nekompatibilní ovladač zařízení" Druhé jádro grafické karty pak zobrazuje chybu zařízení kód 43.
Co jsem se dočetl na fóru ATI, tak tento problém nepostihl zadaleka jen mě a trpí jím hodně uživatelů.
Přikládám odkaz na screenshot:
http://karo.ic.cz/error4870X2.jpg

Moje sestava je:
deska: Gigabyte EX58 Extreme
procesor: Intel i7 920
operační paměť: 6 GB RAM
grafika: ATI 4870x2
Operační systém: Windows Vista 64 bit.

Více o tomto problému je k nalezení na fóru ATI zde:
http://forums.amd.com/game/messageview. ... erthread=y

Budu vděčný za každou radu!

//Krteq - sloučení
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkus použít postup, který pomohl uživatelům GTX295 se stejnou chybou. Ve správci zařízení zařízení odeber adaptér, který hlasí chybu -> klikni na vyhledat změny HW -> až se doinstalují drivery pro druhý adaptér, restartuj PC.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Krteq píše:Zkus použít postup, který pomohl uživatelům GTX295 se stejnou chybou. Ve správci zařízení zařízení odeber adaptér, který hlasí chybu -> klikni na vyhledat změny HW -> až se doinstalují drivery pro druhý adaptér, restartuj PC.
Jen doplním Krtqa, http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=280

Existuje i další varianta:

Go into device manager, expand the "Computer" and right click the ACPI Computer, and choose "update driver software" -> "browse my computer..." -> "let me pick from list...". Then choose the only other option that is available, which should Advanced Configuration and Power Interface PC. After making this change video worked as it should, including Aero with all the eye candy.

Je zajímavé, že s dvoučipovými řešeními a softwarovou podporou mají problémy obě společnosti..
Ale u té GeForce GTX 295 to zatím dělá jen v kombinaci s některými deskami od Asus.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Martyasp
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martyasp »

Předem díky za rady. Bohužel to nepomohlo, dělá to pořád to samé! :/
Je to podivnost, protože můj známý má podobnou sestavu. Akorát desku od Asus s Core 2 Duo a jemu X4870X2 s Catalyst 9.1 nedělá žádné potíže. Odhaduji, že to bude mít co dočinění s Windows Vista, záplatami a softwarovou nekompatibilitou. Ale kde? V HW by to být nemělo, protože jsem vše testoval s Geforce 8800 GTS a bylo to bez sebemenších potíží.
Budu ale muset kvůli tomuto grafickému "topení" pořídit jinou skříň. Je normální, že při testu spolehlivosti ve FurMarku vyleze teplota až ke 100 stupňům C? (Bez OC) Připadal jsem si pak jako kdybych měl ve skříni lux :) Poohlížím se po skříni: Cooler Master HAF 932.
http://www.svethardware.cz/art_doc-141F ... 8E9FB.html
Myslíte, že to pomůže?

Všem díky za pomoc
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Doporučuji z vlastní zkušenosti tuto skřín: CoolerMaster Stacker 830 EVO

Naprosto skvělá variabilita, teploty...luxus
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Martyasp
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martyasp »

Díky, nakonec jdu do Thermaltake VI90001W2Z Spedo
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Tak neví si nadále nikdo rady s mým problémem s Catalyst 9.1? :sad:
-hitman-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -hitman- »

Dobry den. Velmi vas prosim. Potrebujem surne pomoc s mojou grafikou Gainward HD4870X2. Mam ju uz dva mesiace a v pohode fungovala(nikdy netaktovana ani nic podobne). Az minule (aspon odvtedy som to postrehol) sa mi stalo, ze grafika mi zacala trhat obraz. Poprve som to zbadal na gta 4 a v nfs Undercover sa to tak velmi neprejavuje.(problem s gta to urcite nieje - slapalo to super) Aj ked idu titulky vo filme tak ako keby jemne trhali.Mam pocit ze mi to zacalo robit po testoch v 3DMark Vantage. Velmi ma to trapi, pretoze som vyhodil 500€ za nu a gta mi islo na velmi dobrej urovni a teraz nepomaha ani stiahnutie detailov na minimum. Je to suvisle trhanie obrazu hlavne pri rychlych scenach. Nepomohol ani najnovsi driver. Podla mna je to poskodenie grafiky. Da sa s tym nieco urobit, alebo prijimu mi apon reklamaciu?? Alebo sa stalo nieco s procesorom?Ale asi nie.
Zostava:Intel Core2Quad Q9550 2,83Ghz,AsRock P45R2000-WiFi, 2x HyperX Kingstone 2Gb 1066Mhz, Samsung Spin Point F1 a Fortron ATX Epsilon 700W. Vdaka :(
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkus zapnout vertikální synchronizaci (Vsync) v Catalyst Control Centeru.
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

také to vlnenie alebo nestihanie premeny jednotlivich snimkov alebo co to je :lol: suvisi s tym ze karta je dvojčipova alebo je to nieco s obnovovaciou frekvenciou ??? ... ked sa rychlo otacam pozorujem (ked sa na to sustredim) take horizontalne ciary :(
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
LEsely
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEsely »

Můžu se ještě zeptat?jaké všechny catalysty byly vydany specialne pro dvoujadrove karty?Vim ze hotfix 8.12 ale ten byl sileny.byl predtim jeste nejaky?jaky?dekuji za rychlou odpoved. LEsely
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Žádné speciální drivery neexistují. Ovladače jsou postaveny na UDA (Unified Driver Architecture), což znamená že jedny ovladače jsou určeny pro všechny karty.
LEsely
Nováček
Nováček

Příspěvek od LEsely »

OK.takze mi asi nezbyva nez pockat na nove drivery nebo se vyplati rovnou koupit GeForce GTX 295?uz me to celkem stve.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“