PROJEKT: Stoobi tuning2.0 | return to 90% |

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Na tom ohnutým plexi budou poťáky pro regulaci a nožičky tam budou...:) To jsi uhádl... :wink:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No takže když se Kopi. tak dožadoval, tak tady jsou nějaký fotky. Berte to trochu z nadhledem, jsou to jen takový pokusný, moc se nepodařily. Je to po nastříkání šasi černou barvou. Ještě místama to musím doladit, mechanika je pak ještě vyleštěná brusnou pastou. No a na poslední fotce je zadní tahokov za zdroj, pak jsem chtěl ještě nafotit úpravu horního plechu a zdroje, ale už mi zase došly baterky ve foťáku, takže snad zítra... :wink:

Jen pro infromaci, šasi je tedy stříknuté míchaným lesklým černým autolakem, venkovní plechy černou metalízou. A ještě jsem dneska dodělal levou bočnici, tedy vyřízl okno (standardní obdelník) a přidělal plexi, ale to jsem zase nestihl nafotit... :oops:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no barva pěkná ale furt cekam na co ti vepredu čouhaj ty šrouby
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Xan píše:no barva pěkná ale furt cekam na co ti vepredu čouhaj ty šrouby
No oni nejsou vlastně k ničemu, ale nebyl důvod je řezat, když tam ničemu nevaděj a uvidíme, třeba se k něčemu využijou, horní dovjíce drží regulátor otáček, a spodní 4 vlastně držej celej předek u spodní šasi, a na ostatní možná využití čeká, to se ještě uvidí... :oops:
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

vypada to zajimavě, jen bych nevolil tu černou. Děsně je na ní vidět prach a budeš to muset furt utírat. Taky jsem dělal černej mod a černou bych už nedal. To ale nemění nic na tom, že to vypadá fakt dobře a už se těšim na další foto.
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

BodyZ píše:jen bych nevolil tu černou. Děsně je na ní vidět prach ...
Vidíš já ti to taky řikal :lol: No to je ale fuk. Prostě černá je nice a prach je svině. S tim nic nenaděláš. Je vidět na všem kromě snad stříbrný metalízy. Na ní neni vidět skoro nic :) Ale prach je stejně všude. Na stole na poličkách... v hlavě :lol: (ne v tej tvej :roll: )

Jinak ty tlumiče jsou hustá vychytávka i když imho k ničemu (ale o tom casemod je... :wink: vychytávky rulezzzzzzzzz)

go on BITCH....

//sry já musel
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

by Stoobi // :: Seagate BarracudaIV 40GB PATA :: Ta pata je ňáký nový rozhraní disků. To teda musí frčet :lol: :lol:
S O R R Y za OT

Je fakt že na černý je vidět prach ale přesně jak řikáš. Ten je stejně všude tak co.. Pistnice tam sou naprosto bezkonkurenční. a černá je fajn. Zvlášť s oranžovou.
ASUS A7V600-X,AMD SEMPRON2500+@2.1GHz,256DDR400, GeForce MX4000 128M..... LEHOUČKEJ tuning
-- Charlie --
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -- Charlie -- »

Nesquik píše:by Stoobi // :: Seagate BarracudaIV 40GB PATA :: Ta pata je ňáký nový rozhraní disků. To teda musí frčet :lol: :lol:
S O R R Y za OT
OT Hahaha, to se tu smejes vlastni blbosti ze :lol:
PATA se uvadi od dob co je SATA, predtim se uvadelo jen ATA, protoze jich vic nebylo. /OT
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

!

Příspěvek od mOOder »

Jo stoobi ! fakt pekny ale nemusite vscichnu vsuda cpat ten tahakov ! ja ho tam mam taky ! je to pekna vec ale pouzvaj to vsichni ! :)
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Nesquik: Nejdřív se zkus zamyslet, než něco plácneš :-D

A jinak tahokov, no když ho tam používám, tak tam budeš všude. Přeci nebudu mít jednu mřížku takovou a druhou makovou, to by to pak vypadalo... :o
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: !

Příspěvek od Skodik »

mOOder píše:Jo stoobi ! fakt pekny ale nemusite vscichnu vsuda cpat ten tahakov ! ja ho tam mam taky ! je to pekna vec ale pouzvaj to vsichni ! :)
no sak ty jsi poradnej mOOder, takze ho tam samozrejme musis mit taky, ze :lol:
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak a ještě slibovaný fotky. Tedy na první fotce jsem ještě kitem doladil rohy u horního okna. Dale pak ještě zadní tahokov a oprava vrchního plechu (jestli to je vidět) po verzi 1.0, kdy jsem ten plíšek kvůli vysunutí zdroje velmi neodborně uřízl. Pak nějaký fotky už nasazený mechaniky... No a konečně levá bočnice - tedy znovu vyřízlé okno (okraje 3cm) a zasazené plexi (bočnici budu stříkat už s plexi). Drží tam jak hovado, tak nějak se mi zdá, že abych ho někdy vyndal, budu ho muset zlámat. :sad: Jsou tam vidět i opravy kitem, pro perfektní zahlazení nerovností. No a pak podobně horní okno, tam tedy zatím plexi přidělané není, to až po nástřiku metalízy. A na posledních fotkách komplet. Sice to vypadá jako reklama na Perspex, ale myslím, že pro ukázku dobrý... :-D

Další foto bude 100% zítra, zapomněl jsem ještě nafotit slibovaný PSU a ještě dodělávám úpravu spodních 120mm fanů. :wink:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

:oops:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Hehe.. uz se tesim az budou ty folie dole.. :wink: ....jinak fakt nice jaxvina..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne úte 2. srp 2005, 15:06, celkem upraveno 1 x.
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

na tech poslednich dvou fotkach jak je to uz sestaveny k sobe..kdyz uz si jen predstavim to krasne oranzovy plexi..to bych si hned postavil na stul ;)

inac pekne me tu stvete..cim vic to tu ctu tim vetsi mam chut aspon lehce si case upravit..ale nemam ted vubec cas ani prostor :D
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Huggi píše:na tech poslednich dvou fotkach jak je to uz sestaveny k sobe..kdyz uz si jen predstavim to krasne oranzovy plexi..to bych si hned postavil na stul ;)

inac pekne me tu stvete..cim vic to tu ctu tim vetsi mam chut aspon lehce si case upravit..ale nemam ted vubec cas ani prostor :D
No díky, ale je tady jeden problém - to plexi není oranžové, ale kouřové...tohle není mod Orange2 ael Stoobi Tuning2.0 :) Ale stejně díky...
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Vidíš vidíš. Už v tom maj bordel i jiný :lol: Ne jenom já, Toho prostě děláš moc najednou a takhle to pak dopadá...

Nemyslim tvojí práci ale dezorientaci obyvatelstva PCT :wink:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

sakra..ten předek je nějakej divnej. Zdá se mi to nebo tam je mezi case a plexi prostor (jako u wi-fi routeru)??
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

XPM píše:sakra..ten předek je nějakej divnej. Zdá se mi to nebo tam je mezi case a plexi prostor (jako u wi-fi routeru)??
jj, prostor tam je, ale nebude to jako u routeru, to bude zadělaný. Už se an tom pracuje, pozítří bych to měl zadělávat (snad).

2Kopi.: nj, já za to nemůžu...já myslel, že se podle názvu orientujete. Ale je fakt, že obě plexi jsou od stejného výrobce, takže se to může plést (zvláště těm, co nečtou všechny posty) :oops:
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

4Stoobi: ajo..ja jak tu koukam na oboje dohromady tak to nak pletu :D mno stejne to bude pekny..;) ty bys to urco udella pekny i s ruzovym :D
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jak jsem sliboval, je tady dopolední upgrade, nejdříve jsou tady fotky zdroje (respektive jeho kastle). Kvůli připonení zdroje ke kabeláži v case jsem potřeboval na pravé straně mít prostor pevně u té částo zdroje, kde je PCB. Proto jsem ten kryt prožezal a tak nějak předělal. Fotky jsou už po zakitování a nastříkání vnitřku. A ještě předek je dělanej znovu z plexi, asi jste viděli tu úpravu toho zdorje na fotkách na začátku threadu, ale jelikžo se vše změnilo, tak jsem to musel zadělat. A na bocích zdroje jsou pak 4 závity M3 pro připevnění zdroje do case...

A na dalších fotkách je pak modifikace 120mm fanů. Jsou to ty Ximovy fany, ale jejich druhá verze (má jinej rámaček). Na předchozích fotkách většina z vás asi viděla ty bílý trubky, takže do nich je fan vmodifikován. nejdříve tam jsou fotky jen po nalepení a pak i zakitované spoje a nasazené ve spodním plexi :wink:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Ještě podotýkám, že celý ty fany včetně vrtule přídou přestříkat (černej lesk) a kabely do flexa. Takže to ještě neberte jako konečnou modifikaci..:)

Ještě raději přidávám citaci ze strany 7, kde je popsána původní úprava zdroje LCpower 550W:
Stoobi píše:Takže pro info, kdo neví, co je to za zdroj, je to LCpower 550W dotažený z Anglie, kde je cena ještě o něco lepší než v DE, celkem mě vyšel na 1000,-Kč a to asi 3měsíce zpět. A jak je vidět, tak je i trochu rozdíl mezi tou GB a DE verzí. Např. ta GB verze má na ATX kabelu flexo (černý) a i krabice jsou jiný...

A jedná se o GoldVersion. černá je hezčí, ale při nákupu za tuhle cenu jsem si nemohl vybírat a navíc ho stejně moduju, takže to je absolutně jedno...

Toto je obrázek ze shopu:
Obrázek
Hodnoty:
# 3,3 V: 32 A
# 5 V: 40 A
# 12 V: 24 A
# -5 V: 0,5 A
# -12 V: 1 A
# 5 V Vsb: 2,0 A

A teď tedy k úpravě:
48 ) Takto vypadal zdroj po vytažení z krabice. Kdo ví, jakou krabici má DE verze, může porovnat
49) Štítek s hodnotama, kdo by mi nevěřil :)
50) Vnitřek zdroje po oddělání vrchního krytu s 12cm fanem
Obrázek Obrázek Obrázek

51) No a už jen holá kastle bez vnitřností. Docela fuška to vyndavat...
52) Totéž, jen je vidět zadní mřížka - pěkná, ale nehodící se! :twisted:
53) A tady už příprava na zadělání díry po fanu, jelikož zdroj bude chlazený vodou a napůl vytažený z case, tak by to tam díra asi trochu překážela...
Obrázek Obrázek Obrázek

54) Z plechu vyřízlá "záslepka" otvoru. Sedí docela pěkně, ale ještě se musí usadit.
55) Už nalepená a po krajích zakitovaná "záslepka". Než jsem jí vyrovnal úplně do roviny s krytem, tak to chvíli dalo, ale nakonec se to povedlo perfektně
56) A ještě jednou z blízka. Kit samozřejmě není ještě zabroušený...
Obrázek Obrázek Obrázek

57) No a po zabroušení to hned vypadá lépe :)
58 ) Některý místa se musely ještě překitovat, tady je už komplet zabroušený kryt
59) No a jde se na předek a zadek...
Obrázek Obrázek Obrázek

60) Předek a zadek je tvořen z rámečků z plexi (2x2mm)...dál uvidíte...
61) Už na jemno vybroušenej rámeček...
62) A tohle je vyřezávání rámečku k zásuvce a vypínači na zdroji
Obrázek Obrázek Obrázek

63) No a je na ředě vyřezávání zmiňované mřižky :)
64) Tohle už je přední rámeček - otvor bude i zepředu zdroje kvůli samovolné cirkulaci vzduchu
65) A už konečné odříznutí mřížky - amen!
Obrázek Obrázek Obrázek

66) Zdroj po vyříznutí přední stěny, asi tohle z něj zbyde...
67) A tady už je zadní kryt, mezi ty dva pásky plexi je jsem silikonec připevnil tahokov (hliník), myslím, že je to pěkný a pro průtok vzduchu ideální...
68 ) Přední část...:)
Obrázek Obrázek Obrázek

69) A na řadu přišlo natření zdroje základovkou - pěkně vyrovnala jemné nerovnosti v kitu. Ale musí se nakonec taky zbrousit...
70) Už natřený zdroj v porovnání s novým (DE version) zdrojem. Docela rozdíl :)
71) A zde už jsou obě nové mřížky, ale úpravám ještě není konec
Obrázek Obrázek Obrázek

72) Ještě jedna fotka...
73) Tady je vidět silikon mezi. Tak to samozřejmě nezůstane...
74) Takhle jsem udělal otvory pro fitinky na blok do PSU, blok bude mít rozměry 12x12cm a bude přidělaný na pasivy.
Obrázek Obrázek Obrázek

75) A právě ty díry vyplní kit. Zase nahrubo...
76) Detail...
77) A na jemno zbroušeno...
Obrázek Obrázek Obrázek

78 ) Tady ještě kryty se základovkou, ale už obroušený (hrozná práce brousit základovku) :sad:
79) Kvůli přední krytce jsem musel nejdřív stříknout tenhle plech samostatně - černá matná
80) Tady je ještě vidět obroušený kryt, kde byl před úpravou 12cm fan, poznat to není, ne?
Obrázek Obrázek Obrázek

81) Ještě to samé zevnitř...tam jsem musel nechat pacičky a lepidlo je trochu vidět, ale zevnitř to snad tak nevadí...těžko by se to vyhlazovalo úplně...takhle to aspoň víc drží.
82) No a tohle už je po nalepení předního krytu (dvousložkové epoxidové lepidlo Henkel)
83) Ještě jednou, tady je to asi trochu lépe vidět.
Obrázek Obrázek Obrázek

84) Detail, jak je spára zalitá lepidlem...
85) Tak a po nalepení obou krytů...
86) No a jde se stříkat vnitřek zdroje - tenhle sprej mohu jen doporučit...udělá takovej hrubej pěknej povrch - na vnitřek ideální...
Obrázek Obrázek Obrázek

87) A tady čerstvě stříknutej vnitřek (poslední ze šesti vrsev)
88 ) A totéž po zaschnutí...vypadá to docela pěkně...
89) A nakonec oba kusy PSU...
Obrázek Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Projekty“