PROJEKT: Stoobi tuning2.0 | return to 90% |

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

PROJEKT: Stoobi tuning2.0 | return to 90% |

Příspěvek od Stoobi »

Aktuální stav:

25.11.2005
Obrázek
Obrázek

28.12.2005
Obrázek

Obrázek

Tak jelikož jsem zjistil, že aby někdo odpověděl, nechce se mu registrovat, tak to budu dávat i sem, přeci jen jste moje nejoblíbenější forum, tak pls komentujte...tady to je:

1) Tady je case ze strany, je použitá ta z minulého modu, tak je tam ještě starý boční okno, který jak je vidět na čarách bude větší, vrchní okno je už zvětšený, ale bude ještě větší dozadu, aby byly líp vidět ty dva 80fany pro který je tam otvor, budou to modrý UV. a na dně jsou vidět jen položený 120 fany, který budou foukat na výměník o velikosti 25x14x5cm.
Obrázek

2) Zde je úplně nová bočnice, kterou jsem dělal, a v ní je laserem vyřezaný nápis "Stoobi tuning2.0", který bude samozřejmě v konečné podobě ještě upravený a podsvícený, je to asi málo vidět.
Obrázek

3) Tady je detail toho nápisu.
Obrázek

4) A na zatím posledním obrázku je vidět rozdělanej Fortron 350W, který bude asi 11cm vysunutý vzadu na case.
Obrázek

Jak se to trochu hne, dám další fotky, hlavně všechno závisí na dodání výměníku, ten bude umístěn v nástavbě pod case o který jsem se asi nezmínil...

5) Tak tady je jen prozatimní fotka tý vypaldy, takhle svítí když je zavřená a když se otevře, tak červeně, až to dodělám, tak sem hodím pořádný foto, vím, že tohle je trochu rozmázlý...
Obrázek

6) Tohle je můj displej 20x4 modrý podsvícení a bílej (nažloutlej) text, teď už mám novej kabel k LPT, takže jde udělat i soft blikání podsvícení atd. myslím, že je dost pěknej, ale taky drahej! (info na SZ)
Obrázek

7) A tohle je zatím jen pro ukázku, to je budoucí expanzní nádoba, je to zatím jen hrubá úprava..., potom dám foto jak pokračuje...jinak materiál 4mm plexi, průměr trubky je 76mm vnitřní a 80 venkovní, výška expanzky bude asi 110mm...
Obrázek

8 ) Detail řezu horního plechu přímou bruskou.
9) Už uřízlá jedna strana plechu.
Obrázek Obrázek

10) Už zakitovaný a zabroušený žlábek, který je na většině casu, mě se moc nelíbil, tak to je jeho konec... :)
11) A tohle už je hotový, uřízlý a zabroušený horní plech...
Obrázek Obrázek

Ještě zbývá plech stříknout základovkou a bude připravený na nástřik černé metalízy.

12) Tak tady je ještě foto zezadu s už upraveným horním plechem...
Obrázek

13) Tak tady je moje dnešní prace (5.9.), lepil jsem připevňovací lišty na tu bočnici řezanou laserem...až to zaschne, tak ještě přidám jedno foto...ale prozatím:
Obrázek

14) Tady je takovej detail z úhlu na ten nápis.
15) A zde je pravá strana case, z již nasunutou pravou bočnici, kterou jsem dělal novou...
Obrázek Obrázek

16) No a tady je právě ona bočnice zevnitř, kde jsem nalepoval ty zašupovací plechy, ještě o víknedu dodělám zadní kus, kde se bočnice šroubuje a rád bych už začal pracovat na podsvícení nápisu... :twisted:
Obrázek

17) No a nakonec slibovaná fotka z nasazenou bočnicí a umístěním již zmiňovaného nápisu, nad mechanikami, který je nasvícený modrou LEDkou...
Obrázek

A to je zatím vše, už mám daný na ohýbání Lprofily z kterých se bude dělat ten podstavec, tak bych ho mohl snad nějak o víkendu, pokud bude čas dát dohromady a vymyslet připevnění čerpadla (eheim 1048), ale stále čekám na výměník, tak uvidíme...vedení vody v podstavci nebude řešený hadičkama ale CU trubkama průměr 12mm, v case bude vedení UV modrýma hadičkama z DE (10/8 )...

.:: New foto CD-RW mod ::.

18) Tak tady je už snad trochu normálně nafocelý osvětlení ty mechaniky.
19) No a tohle je nerozvícená mechanika...šuplík a ten plech uvnitř je stříknutej na černo, a ten plech je ještě upravenej=zmenšenej, jelikož zabíral zbytečně moc místa, tak aby bylo víc vidět CD, tak jsem ho upravil.
Obrázek Obrázek

20) Tohle je taky nezapojená, ještě bez předku, ten bude úplně novej a mechanika bude mít taky ještě stealth mod.
21) No a tohle je foto červeného osvětlení, které není tak výrazné jako modré, jsou tam jen 2LED narozdíl od 3modrých. Je to foceno zepředu a to přímo z vysunutého šuplíku, tak snad něco uvidíte...
Obrázek Obrázek

Jinak napájení LED je řešeno externím napojením na 12V větev, konektor je přidělaný vzadu na case, kde jsou i kabílky od LED, ale celé je to překryté plexi krytem černé barvy, na těch fotkách za světla je to trochu vidět...takže vzadu není vidět nic, jen kouká konektor.

Tak můžete kritizovat a komentovat!
Naposledy upravil(a) Stoobi dne sob 4. bře 2006, 09:47, celkem upraveno 26 x.
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

jsem urcite pro, sam bych taky prispel, jen na to nemam dost rychly net, posilat tady fotky a porad prihazovat nejake prispevky......

2stoobi : GO ON
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
oGGy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oGGy »

Jsem fakt pro!!! Jen do toho! Když už to nepsat sem, tak aspoň třeba nějaký linky, kam to autor už psal atd.
CPU: Intel Core2Duo E6320 1.86GHz@2.6GHz (7x375MHz) MotherBoard: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 Memory: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) GPU: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 256MB Storage #1: Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB Storage #2: Western Digital Caviar SE WD2000JD-55HBB0 - 200GB Storage #3: Western Digital Caviar SE WD2000JS-22MHB0 - 200GB Drive: Samsung SH-S183L PSU: Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W Monitor: Fujitsu-Siemens ScaleoView S20-1W Case: CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No už jsem s tím začal na SP4u, tady je link:

Stoobi tuning2.0

Ale pokud by jste to raději sem, tak není zas takovej problém...tady by to asi zase vidělo více lidí...no ale posuďte to...jestli takovýhle řešní, tedy fotky po každém kousku sem chcete, aby mi to tady pak modi nezavřeli...
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Stoobi píše:No už jsem s tím začal na SP4u, tady je link:

Stoobi tuning2.0

Ale pokud by jste to raději sem, tak není zas takovej problém...tady by to asi zase vidělo více lidí...no ale posuďte to...jestli takovýhle řešní, tedy fotky po každém kousku sem chcete, aby mi to tady pak modi nezavřeli...
Zkus to a uvidime jestli se to ujme. Rozhodne to ma hodne do sebe, ale na druhou stranu vim, ze se mi taky nechce vsechno fotit, jelikoz spoustu veci nekolikrat predelavam kvuli novym napadum a fotak mi obvykle jen zavazi na stole.

BTW. Uz bych sem mel hodit ten svuj mod (konecne jsem ho dodelal), sice to neni casemod v pravem slova smyslu, jelikoz cela uprava je zamerena primarne na co nejefektivnejsi chlazeni pri minimalnim hluku a mobilitu zarizeni.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

myslim ze v tichosti to postavit a pak to naraz prezentovat by mohlo stacit :)
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Mne by se teda popis kousek po kousku libil, aspon si lidi, co s moddingem zacinaji, uvedomi, ze to stoji dost casu i penez a navic, kdyz bude dotaz, jak na neco, co uz tu bylo, staci dat link... Podle me dobrej napad.
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Me se to kousek po kousku taky libi... Kdyz nekdo dokonci modding a da sem dve-tri fotky, tak naprosto zaniknou detaily... kdyz clovek takhle vidi, jak se to v bolestech rodilo, tak k te praci ma mnohem vetsi restekp :) .
Je pravda, ze pak se daji nektery veci snaz "okopirovat", ale z toho bych si hlavu nedelal - vecni plagiatori neschopni vymyslet cokoliv svyho te nemuzou nijak ohrozit.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Děkuju za podproru, zaskočila mě teda jen odpoveď ICEova, od něj sem čekal možná něco jiného...ale je to jeho názor...tak proč ne...

Ale jsk jsem zjistil, tak většina z Vás se asi už koukla na ten odkaz, tak jestli by to Vám a ani modum a adminlm zde nevadilo, nechal bych to tak, aby se každý kouknul tam, já to tam aktualizuju co to jde...klidně i po jedné fotce...snad Vám to tak i vyhovuje :-D a je to přehlednější, takže je na každým, jestli se tam zaregistruje a bude postovat tam a nebo jestli svůj dotaz nebo kritiku uvede zde, budu se samozřejmě koukat i sem, ale byl bych rád, kdyby všechno bylo centralizované, takže tam by to bylo asi přehlednější...už jsem tam prostě začal, neberte to tako reklamu tamního fora, jen kdybych začal tady, tak budu tam odkazovat sem a je to prostě naopak...tak díky za pochopení...

Doufám, že Vám to nevadí a ocenil bych kritiku (ale i pochvalu :twisted:) každé maličkosti, která Vás napadne...DÍKY
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ale jo. já nejsem příznivec tuningu, ale rád se na to kouknu, někdy by se mi to mohlo hodit :wink:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Tak sem aspon vzdy postni, ze je neco noveho, at se tam nemusi chodit pravidelne kontrolovat :-)
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

OK, to není problém...a díky za "Důležité" :-D

Dneska tam ještě přidám dvě fotky, tak se podívejte tak za hodinu...

Díky

EDIT: Ještě bych byl rád, kdyby jste to okomentovali...fakt jsem docela zvědavej co si o tom myslíte...Díky moc...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Ono co je to kousek po kousku? Až sem bude Stoobi jako pro tupce psát: "přišrouboval jsem 4 šroubkama 2 ventilátory..." tak se asi uválíme smíchy, ale občas hodit fotečku, jako vypadá rozřezaná case, rozlitá voda na koberci apod neuškodí :roll:

2Stoobi: Jestli ti můžu poradit, tak zkus demontovat koš pro disky a otočit ho o 90° abys je měl konektorem ven.
V předu samozřejmě vystřihni plech pro větráky ať nešustí skrz tu perforaci.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Prosil bych jen nějakého z modů nebo adminů, aby už odstranily to hlasování, už je tam asi na nic...

Takže každej upgrade oznámím v prvním postu...už se těším na Vaše ohlasy!

//zomb - OK, hlasování odstraněno
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak jsem si tak všimnul, že sice se asi dost lidí podívá na ten odkaz, ale by odpověděla, tak to se jim nechce registrovat, docela mě to mrzelo...nebo že by jste nikdo neměl žádnou kritiku? :x

Tak se ptám, mám to dávat kompletně celý i sem a nebo jak to chcete? Nebo nemáte zájem o takto řešený "projekt" zájem? Z toho hlasování to vyplynulo jinak, tak jsem myslel, že se dočkám nějaký kritiky a rad, ale nic, tak nevím...řekněte si!
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

Stoobi píše:Notak jsem si tak všimnul, že sice se asi dost lidí podívá na ten odkaz, ale by odpověděla, tak to se jim nechce registrovat, docela mě to mrzelo...nebo že by jste nikdo neměl žádnou kritiku? :x

Tak se ptám, mám to dávat kompletně celý i sem a nebo jak to chcete? Nebo nemáte zájem o takto řešený "projekt" zájem? Z toho hlasování to vyplynulo jinak, tak jsem myslel, že se dočkám nějaký kritiky a rad, ale nic, tak nevím...řekněte si!
už sem se tam regnuj.
No kritiku tezko psát když máš jen torzo case...
Ale musím říct že ten teac je totální hukot :)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

james.flashpoint píše:
Stoobi píše:Notak jsem si tak všimnul, že sice se asi dost lidí podívá na ten odkaz, ale by odpověděla, tak to se jim nechce registrovat, docela mě to mrzelo...nebo že by jste nikdo neměl žádnou kritiku? :x

už sem se tam regnuj.
No kritiku tezko psát když máš jen torzo case...
Ale musím říct že ten teac je totální hukot :)
Díky :twisted: , o tobě vím a jsem rád že aspoň někdo, ale mě je to tak jedno...pokud to chcete sem a budete reagovat raději tady, tak to není problém a zítra bych to přehodil...

Vím, že toho není moc, ale právě v tom je podle mě kuzlo "projektu", že se odhaluje (a vytváří) po kouskách a probere se pak každej detail opravdu do podrobna, a to se mi líbí...

Jinak ten Teac musím ještě nafotit líp, ještě to červený osvětlení když se vysune atd, ale ještě na ní musím taky něco dodělat...
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Rád bych se na něco zeptal....

Představte si case, kde bude vodník, výměník bude pod case a na něm 2x120fany na 1000ot., který budou brát vzduch z case a foukat na výměník, nahoře na case budou 2x80mm fany, regulovaný taky na 1000ot.

Myslíte, že by bylo hodně špatný přidat ještě další dva 80mm fany na 1000ot dopředu na case, docela by se mi tam líbily a hodily, tak mě zajimá co si myslíte o takovém počtu fanů...díky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

problém v tom rozhodně nevidím, jen to chce zdroj se silnou +12V větví aby to celý utáhl

ale ještě mě tak napadá, nebude dělat neplechu když to bude taha vzduch ven horem a spodem + ty 2 intake, takový řešení jsem ještě neviděl, problém s chlazením CPU nebude, když tam bude vodník, ale i tak je to volaké čudné
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No taky mám trochu strach o tu větev, ale mám Fortrona 350W, tak by to snad mohl utáhnout...je fakt, že tam budou 4katody a dost diod (modrejch), některý na 5V a některý na 12V větvi...snad to nic neodnese..

Jinak ty fany...ty nahoře budou nasávat vzduch dovnitř a ty přední by měly taky...a ty 120mm by to měly hnát na výměník, tak by to snad mělo bejt dobrý...

Doufám, že to Fortron s přehledem zvládne...nechtěl bych kupovat novej zdroj...prachy nejsou a zdroje jsou mrtě drahý...
Odpovědět

Zpět na „Projekty“