Sestavy HTPC

Cokoli k tichým Home Theatre nebo mini-ITX počítačům.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
DBR9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestavy HTPC

Příspěvek od DBR9 »

Ja taky ale nepotřebuju hrat ve FullHD, něco okolo 1024x768 by NV9400 měla zvládnou ne?
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Mno jukni se na nejake testy, ja to ve hrach podrobne nestudoval. Nicmene hrat na FULL HD TV v nizkem rozliseni, navic na gamepadu - tudiz z ne moc velke vzdalenosti, mi pripada jako zlocin a nechci si ty kosticky radsi ani predstavit. Je ovsem pravdou, ze co se zda nekomu jako rozmazana slatanina muze byt pro druheho umeni.
.:: CPU C2D E8400@3 GHz cooled by Noctua NH-U12F:: MB Asus P5Q-E :: 2x2048@1066Mhz DDR2 Patriot Viper series :: GPU Asus Geforce EN GTX280 1GB :: PSU Corsair 620W :: HDD 320 Samsung + 320 Seagate :: LCD Dell UltraSharp 2408WFP ::.
DBR9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DBR9 »

Nechápu proč z malé vzdalenosti? Jestli myslíš kvůli délce kabelu, tak já počítám s bezdrátovým. Myslím že ze 3 metrů to bude koukatelné...
Jinak GF9400 má v UT3 (1280x1024) 28FPS a v Serious Sam 2 40FPS, tak by to snad mohla utáhnout...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

DBR9 píše:ale taky si sem tam zahrát NHL, FIFU, nějaké závodní hry atd... prostě co se tak dá zahrát na gamepadu...
Na to si kup Xbox/PS
DBR9 píše:Myslím že ze 3 metrů to bude koukatelné...
to si jen myslíš.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
DBR9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DBR9 »

Smith píše:...
Tak já nevím, řekl bych že na 1280×720(720p) video se na FullHD TV dá dívát ze 3(2) metrů ne? Tak proč bych nemohl v takovém rozlišení hrát nenáročnou hru, jako třeba NHL? PS nebo XBOX nechci, potřebuju mít přístup na internet, zaplé stahování atd...
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Snad se shodneme, ze divat na se na film ci serial, napr nakej ten rip z HDTV je neco uplne jineho, nez si na stejnem zobrazovadle pustit hru ve stejne malem rozliseni, pokud neveris, snadno se presvedcis.
.:: CPU C2D E8400@3 GHz cooled by Noctua NH-U12F:: MB Asus P5Q-E :: 2x2048@1066Mhz DDR2 Patriot Viper series :: GPU Asus Geforce EN GTX280 1GB :: PSU Corsair 620W :: HDD 320 Samsung + 320 Seagate :: LCD Dell UltraSharp 2408WFP ::.
DBR9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DBR9 »

No rád se přesvědčím, ale u takovýchto her jako je NHL, FIFA bych řekl že o ty detaily až tolik nepujde...
revol
Nováček
Nováček

Příspěvek od revol »

Pupu píše:Jenze o hluk u HTPC jde predevsim, to srovnani je mimo misu, nebot testujou klasicke fany s velkem pasivem s malickym, nemluve o tom, ze teploty se berou z Q6600, coz do HTPC davas urcite nebudes. Ten Intel o moc vice topit nebude, ja bych se toho Shurikenu proste nebal. Jeste me napadla jina alternativa pro HTPC jako delana a sice http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008042005 . Myslim, ze by ti mohl vyhovovat jak vykonem, tak hlucnosti, resp tichem.
Tak stále přemýšlím o tom chladiči. Už mi přišly ceny, takže půjdu do Intelu, jediná nevyřešená položka je ten chladič.
Ten Thermaltake vypadá, že je dobrý. Jen se mi nelíbí, že svítí (jde to vypnout?), sice nemám průhledné bočnice, ale nechci aby mi někde prosvítala červená barva.
Ještě by mě zajímalo jak nejvyšší mohu mít chladič,když mám bednu 13cm vysokou (Acutake ACU-MIRACLE) a tuto desku Gigabyte GA-E7AUM-DS2H?
DBR9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DBR9 »

No ještě jsem nad tím podumal a máte asi pravdu, rozhodně bude jednodušší udělat čistě jenom HTPC + asi XBOX360... něco ušetřím na zakl. a procaku když vezmu HD3200+X2 a to vrazím do Xka...
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Taky řešení....
Jinak já mám na flull LCD TV připojený HD4850 a to ještě na taktech 700/2200 a je fakt že je to na hraně....
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Zalezi holt na hre, ale na auta, fotbal a hokej by ti i v tom full HD rozliseni stacilo neco slabsiho jako 9600GT s pasivem, ale opravdu by sis musel hodne vybirat hry a proste by to nebylo to prave.
DBR9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DBR9 »

Jn, už hlavně kvůli tomu nastavování atd. jsem se rozhodl spíš pro Xko, nehodlám u toho trávit nějak moc času, ale spíš na takovou relaxaci u hokeje nebo fotbalku ve dvou...
Tasa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tasa »

A jdeme do finále.
Zbývá doladit case a desku. Co vy na to?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... CHG01FNH01
E6400;HTC TOUCH CRUISE;
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Zámerne máš tam 2ks case?
Tasa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tasa »

sTano11 píše:Zámerne máš tam 2ks case?
ne ne jen se mezi něma rozhoduji, ale nezavrhuji i nějaskou pěknou cube
E6400;HTC TOUCH CRUISE;
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Tasa píše:A jdeme do finále.
Me se to zda v pohode, jen bych zvazil, zda opravdu potrebujes 4Gb ram v kitu a s chladici, taktovat to asi nebudes, tak proc nevzit jen obyc znackove ram bez chladice. Pokud chces usetrit neco na desce, tak vem tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000J7U , je o dost levnejsi a ma lepsi vybavu.
Subjektivne bych jako kejs vzal ten Thermaltake, zda se mi mnohem elegantnejsi a displej vypada taky solidne. Zamyslel bych se vsak jeste nad univerzalnim DO, prece to nebudes z gauce cele ovladat obrovskou klavesnici, pripadne hledat jednu z peti DO, co se vali na stolku.
Tasa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tasa »

Pupu píše:
Tasa píše:A jdeme do finále.
Me se to zda v pohode, jen bych zvazil, zda opravdu potrebujes 4Gb ram v kitu a s chladici, taktovat to asi nebudes, tak proc nevzit jen obyc znackove ram bez chladice. Pokud chces usetrit neco na desce, tak vem tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000J7U , je o dost levnejsi a ma lepsi vybavu.
Subjektivne bych jako kejs vzal ten Thermaltake, zda se mi mnohem elegantnejsi a displej vypada taky solidne. Zamyslel bych se vsak jeste nad univerzalnim DO, prece to nebudes z gauce cele ovladat obrovskou klavesnici, pripadne hledat jednu z peti DO, co se vali na stolku.
Díky za rady. RAM asi nechám tak jak jsou je tam 100 Kč rozdíl, což mne nevytrhne. O Asusce jsem taky uvažoval. v čem je lepší? Spotřeba je stejná? Součásti Thermaltake je i Media LAB dálkový ovladač. Máte někdo tip?
E6400;HTC TOUCH CRUISE;
Tasa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tasa »

Tak jsem to celé překopal. Připominky? http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JRL01FNH01
E6400;HTC TOUCH CRUISE;
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Jako HDD bych vzal urcite spise http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000KXM , jinak bez pripominek k HW. Ten kejs zrejme zadne DO nema, coz? Pokud tedy ne, budes potrebovat jeste neco na ovladani kompu z gauce, klavesnice je v tomto ohledu k nicemu.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Pupu píše:klavesnice je v tomto ohledu k nicemu.
spíš nepohodlná ... ale osobně už ji přes rok k HTPC používám, páč jsem se ještě nedostal k nákupu nové case s DO :-D
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Zamčeno

Zpět na „HTPC a mini-ITX“