Vcera som si postavil nove htpc, tak sa podelim o prve dojmy a merania.
Zostava:
MB: Gigabyte GA-965P-DS4
CPU: Intel Core 2 Duo E6300 / 1.86 GHz
RAM: 2x DDR2RAM 1GB DDR2-800 KINGSTON HyperX
CASE: Thermaltake Mozart VC4001SNS
HDD: Samsung SpinPoint T166 320GB
CPU chladic: ZALMAN CNPS 9500 AT
GFX: Asus X1950Pro 256MB DDR3
GFX chladic: ZALMAN VF900-Cu
Zdroj: Be Quiet! DARK POWER 530W.
HTPC chcem vyuzivat ako uplnu nahradu stolneho pc, hlavne na hranie hier. Potrebujem max vykon pri co najvacsom tichu.
Este mi nestihla prist ramka a zalman na grafiku, tak zatial testujem s original chladicom na grafike a Ram Samsung DDR2 533MHz.
Z bednicky som celkom sklamany, nic moc kvalita a prevedenie, ani lesteny hlinik nie je az tak lesteny ako som cakal
![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
. Odstranil som v nej vsetky ventilatory kvoli hluku.
Najvacsie prekvapenie je tichost chladica na grafike. Pri minimalnych otackach je tichsi ako HDD ( pricom ten je jeden z najtichsich HDD na trhu ). Toci sa na 1490rpm a teploty su Idle: 54 Burn 83. Takze so Zalmanom by to malo byt lepsie, nebude problem asi grafiku mierne taktovat pri minimalnych otackach. Stale by mala byt tichsia ako HDD! Takze vobec nie je pravda, ze do htpc sa hodia iba pasivne grafiky!
Chladic CPU sa toci pri max zatazi na max 600rpm a je nepocutelny. Pri Idle je uplne vypnuty, stiha chladit bez problemov passivne. Idle: 30 Burn: 40.
Teploty systemu Idle: 47 Burn: 56.
Tie su dost vysoke a mam obavu, ze ma budu limitovat pri pretaktovavani...uvidime
Taktovat zacnem ked mi pride ramka a zalman na grafiku, potom dam vediet, kam som sa dostal, pricom musi zostat hlucnost na tej urovni ako teraz, popripade sa ju este pokusim znizit.
V bednicke je najhlucnejsi HDD a zdroj ( ten tiez patri k najtichsim na trhu ). Planujem ale este kupit nejaky case na HDD, aby som ho este o trosku odhlucnil a vymenit zdroj za Seasonic S12 Energy Plus 550 alebo Corsair HX 520, ktory je asi najtichsi aktivny zdroj na svete a este je lacnejsi ako moj doterajsi BeQuiet.
A dokupim aj HDTV Satelitnu kartu, ale este vyberam ktoru, ponuka je zatial slaba...
Takze zatial spokojnost, pc je v podstate nepocutelny, len v noci pri uplnom tichu trosku rusi hdd a zdroj, ostatne komponenty su tichsie.
Zostava stala zhruba 1000eur aj s postovnym.
CPU: Athlon XP-M2600+@2484(216*11.5)1.7v, Thermaltake SilentBoost, MB:Epox 8rda3+ rev2.x, RAM: 1GB Geil DDR400 6-3-3-2.5, GFX: Sapphire Radeon 9800@405/690, HDD Maxtor DiamondMAX PLUS 9 120 GB 8MB, DVDRW Pioneer DVR106, zdroj: Be Quiet! DARK POWER 530W