Pulpy píše:Ahoj Všichni, měl bych dotaz na jeden myslím že velký problém s touto deskou. Zničeho nic mi přestala fungovat nVIDI síťovka na desce (a to asi tak že se objevil kód 10 v XPčkách). Pak následně sem tam jsem měl problém s Wifinou v PCI slotu,měla problém s připojením do sítě, ale po kliknutí na OPRAVIT se rozjela. Po nějakém čase, ale také přestala fungovat a to ohlášením kódu 10. Následovalo toto:
integrovaná LAN - nVIDIA = kód 10
IEEE1394 - kód 10
v jakémkoliv PCI slotu cokoliv = kód 10
teď jedu tak, že mám WIFI přes USB a v BIOSu musím zakázat následující aby počítač nepadal, integrované (LAN,IEEE1394, a zakázané v XP vše co je v PCI).
Provedl jsem výmaz BIOSu a opětovné nahrání a nic, pak jsem také zkoušel nahrát originál BIOS a nic. Přeinstalace XP nepomohla, změny ovladačů také nepomohlo.
Při použití diagnostickýh programů mi normálně napíšou že má to a to zařízení (výrobce, parametry, ale vždy je zde napsáno že zařízení je vypnuté). Tímto si nemyslím že je něco odpáleného, ale nevím.
Díky za každou radu, nechci se zbavovat tak dobré OC desky, pro aktuální dobu už nic moc, ale nechci jí házet do starého železa.
PS: toto jsem vytáhl z jednoho prográmku když jsem zapnul IEEE 1394 a nechal XPčka ukazovat kód 10:
Bus 1 (PCI), Device Number 9, Device Function 0
Vendor 1106h VIA Technologies Inc
Device 3044h VT6306 VIA Fire II IEEE-1394 OHCI Link Layer Controller
Command 0080h (Bus Access Disabled!!, Wait Cycles)
Status 0210h (Has Capabilities List, Medium Timing)
Revision 80h, Header Type 00h, Bus Latency Timer 20h
Minimum Bus Grant 00h, Maximum Bus Latency 20h
Self test 00h (Self test not supported)
Cache line size 32 Bytes (8 DWords)
PCI Class Serial, type OHCI FireWire
Subsystem ID 100615BDh Unknown
Subsystem Vendor 15BDh DFI Inc
Address 0 is a Memory Address (anywhere in 0-4Gb) : FDFFF000h
Address 1 is an I/O Port : 0020FF00h
System IRQ 17, INT# A
New Capabilities List Present:
Power Management Capability, Version 1.1
Supports low power State D2
Supports PME# signalling from mode(s) D2, D3hot, D3cold
PME# signalling is currently disabled
Current Power State : D3hot (Device off: no power to device, maximum power
aving)
To červené mě trochu znervózňuje, víte co ty zkratky znamenají ? D2,D3 hot,D3cold
Měl jste někdo podobný problém? Já zatím stále pátrám. Vyzkoušel jsem toho již dost, ale jediné slibné zatím bylo pokusit se změnit v BIOSu (SLIC table) SLP 2.0. Návod je na Windows Vista OEM verzy a jejich možná legxxxx instalace. Jelikož si myslím že to má podobné vlastnosti jako instalace Windows XP SP2 OEM.
K věci: přepsal jsem tabulku za parametry desky ASUS. Posun byl v tom že při najíždění Win XP se počítač seknul až při přechodu na přihlašovací okno XPček při vypnuté funkci ACPI, před editaci to bylo hned po POSTu. Mám pocit že mi originál Win XP Prof SP2 OEM zablokovaly výše uvedené zařízení. http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 57078.aspx
Po nainstlování volně dostupné verze Win 7 se mi to samé zařízení ukázalo taky jako vypnuté (prostě jen něco dá povel jako pro úsporu energie k vypnutí zařízení). V Linuxu to prý jde nějak obnovit, ale to je pro mne úplně neznámá oblast.
Díky za radu.