Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Vidim ze vista sa uz pomalicky rozsiruje....Mam otazocku ako je to s hrami. Je velky prepad vykonu mezdi XP a vista? Myslim situaciu s 1GB az 1,5GB ram a grafikou priblizne 7600GT- R1800XT a singlecore CPU.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
PhaNtom_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PhaNtom_CZ »

Tak moje zkušenosti s Win Vista Ultimate Edt. jsou zatím velice pozitivní. Vše funguje kupodivu rychle a svižně. Co se týče vzhledu tak je parádní Aero se opravdu povedlo, alespoň podle mého názoru. Takže sbohem XP a vítej Visto :).
procesor: Core i3-3220 deska: Msi B75MA-P45 paměť: 8 GB A-DATA XPG DDR3 1600 grafika: Radeon HD7770 1GB DDR5 hardisk: Seagate 250 GB + Samsung Sp.F3 1000 GB zvukovka: On Board Ps: Zalman ZM450-GS monitor: LCD 22" Hyundai *** NB : HP 655 \ Asus K55VD
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

scream píše:Vidim ze vista sa uz pomalicky rozsiruje....Mam otazocku ako je to s hrami. Je velky prepad vykonu mezdi XP a vista? Myslim situaciu s 1GB az 1,5GB ram a grafikou priblizne 7600GT- R1800XT a singlecore CPU.
Propad 3% a vic ... Jeste kdyz ti dojde RAM a zacne hrabat z disku taky omezi, protoze visty potrebujou pri stejne nainstalovanym PC az o 60% vic ram (XP 300MB, Visty 500MB)...
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Lidicky, potrebuju poradit. Ma cenu vubec porizovat 32bitovy windows vista? Zkousel jste je nekdo 64bitovy? Jde me hlavne o ovladace a zda se neco zmenilo oproti XP 64bit. Vyplati se je porizovat? Mam sestavu viz podpis (ta s E6300) a chtel bych jeste dokoupit pamet na 2.5GB a nevim kolika bitovou verzi poridit. Diky za rady :)
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
atrsakr
Nováček
Nováček

Příspěvek od atrsakr »

Howkey píše:Lidicky, potrebuju poradit. Ma cenu vubec porizovat 32bitovy windows vista? Zkousel jste je nekdo 64bitovy? ...
Na co by jsi potřeboval 64 bitů? máš požadavky aplikací nebo se ptáš na budoucnost? :?:

Jako invest do budoucna? počkal bych na SP1 - situace okolo sw bude mnohem jasnější kudy vývojáři jdou a hlavně jak rychle se snaží swičnout na 64 bitů.

Osobně používám complína (krom her samo) na modelování - ProE, Catia a tyhle srandy ... Visty mi s tím moc nejedou (zatím??), s XP mi to někdy nádherně padá, ale pravdou je, že když jsem zkoušel 64 XP tak mi nejelo snad vůbec nic! :blee:
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Howkey píše:Lidicky, potrebuju poradit. Ma cenu vubec porizovat 32bitovy windows vista? Zkousel jste je nekdo 64bitovy? Jde me hlavne o ovladace a zda se neco zmenilo oproti XP 64bit. Vyplati se je porizovat? Mam sestavu viz podpis (ta s E6300) a chtel bych jeste dokoupit pamet na 2.5GB a nevim kolika bitovou verzi poridit. Diky za rady :)
Nevim, jak si C2D povede s 64bit, ale ...
Nekdo dava 64-bitum zelenou, nekdo je odsuzuje. Moje zkusenosti sou omezeny na XP64 a to sem spokojenej nebyl, nulova podpora, zadny 64-bit programy, knihovny byly nekompatibilni s 32bit, takze byl problem uz jen treba s blbejma knihownama. Nez si neco koupim, tak si to chci "osahat". U hardware prolejzam fora a testy a SW si stahnu. Visty 32-bit sou jen preplacany XPa, ale kdyz sem je poradne poladil, tak z nich byl docela dobrej system (az na nejaky nedostatky)... Ted stahuju x64 RTM, abych zkusil o kolik se to oproti XP64 zlepsilo ... Jinak sem spokojene na XPech a nevidim pro delsi dobu duvod prechazet na Visty... Mozna lidi co maj vic jak 3GB Ram si poridej Visty x64, ale jinak ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

32-bit verze mně nijak k srdci nepřirosta, ale je dejme tomu, že je "použitelná" pro toho, kdo chce za každou cenu Visty...
64-bit verze na současném HW je defakto nepoužitelná a aplikace, které jsou plně 64-bitové, ty napočítáš na "prstech jedné ruky"...
Já osobně možná přejdu na Visty 32bit až bude venku WVSP1, ale Vista64 -> můj tip zní: nejdříve za 2 roky.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Odzkoušel jsem všechny možné verze. Tak jako nebyl příliš propracovaný WXP 64bit, tak ani 64bit Vista není nic moc. Opravdu se zde o použitelnosti dá jen těžko mluvit. O ovladačích ani nemluvě. Bude to pěkný systém, až na tom MS zapracuje. Ze stáje MS je pro mne pořád číslo jedna WXP 32 bit.
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Fifi píše:Ze stáje MS je pro mne pořád číslo jedna WXP 32 bit.
Tak pro me zustal nejlepsim systemem Win 2000 :wink: Ale protoze potrebuju mit doma nejaky legalni operacni system, tak v uvahu pripadaj asi jenom windows vista :(
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Tak lidicky pisi vam ze sve instalace x64 Vist ... Chci jen rict, ze po zkusenostech s Eng verzi x86 se to neda srovnat. Oproti x86 jsou opravdu sviznejsi, ale clovek se musi poprat s problemama okolo x64 ovladacu :roll: Ale kazdej at si udela svuj nazor :)
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Obrázek
kdo najde na obrazku proc to postuju vyhral ;)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

lavy dolny roh to isti.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C-Nooty »

rochne píše:kdo najde na obrazku proc to postuju vyhral ;)
mno že by ten čas u 64bit 5min a u 32bit 9min??
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jak se dívám na ty časy, tak by se mě vyplativo přejít na Vistu 64bit, kvůli renderingu v Cinemě.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hodnot 64-bit WV podle jednoho aplikačního testu je naprostá blbost... :wink:
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Shit píše:Hodnot 64-bit WV podle jednoho aplikačního testu je naprostá blbost... :wink:
Nehodnotim cely 64bit Visty, hodnotim to co ja potrebuju a to je mnohem rychlejsi renderovani ... :roll: Jinak co bys asi chtel testovat, dyt poradne zadna jina 64bit aplikace neni ... :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

rochne píše:..dyt poradne zadna jina 64bit aplikace neni ... :(
Právě proto.... => za 2 roky se uvidí.... :wink:
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Shit píše:...
Me zatim zajimaj veci jako rychlost renderu atd. Ono usetrit 40% casu neni na skodu :)

Jo nevis, jak vypnout Shield ? (centrum zabezpeceni) Kdyz ho utnu jako sluzbu, jak to mam v XP, tak tam porad je, ale uz si nestezuje, ze sou vypnuty blbosti jako Firewall atd. ale stezuje si, ze je vypnutej shield :lol: Porad me nedochazi, jak muze vypnutej program bejt zapnutej a jeste si stezovat, ze je vypnutej :lol:
EllE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EllE »

Shit píše:32-bit verze mně nijak k srdci nepřirosta, ale je dejme tomu, že je "použitelná" pro toho, kdo chce za každou cenu Visty...
64-bit verze na současném HW je defakto nepoužitelná a aplikace, které jsou plně 64-bitové, ty napočítáš na "prstech jedné ruky"...
Já osobně možná přejdu na Visty 32bit až bude venku WVSP1, ale Vista64 -> můj tip zní: nejdříve za 2 roky.
Proc resite 32 a 64? vzdyt 64bit Visty dokazi spustit jakoukoliv 32bit aplikaci... teda krom ovladacu a nejakych programu zasahujicich do systemu popr. instalujici vlastni ovladace.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

EllE píše:Proc resite 32 a 64? vzdyt 64bit Visty dokazi spustit jakoukoliv 32bit aplikaci... teda krom ovladacu a nejakych programu zasahujicich do systemu popr. instalujici vlastni ovladace.
Pokud máš CPU na cca 10GHz a 4GB RAM a více, tak máš samozřejmě pravdu. :wink:
Ovšem pokud takový HW nemáš....
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“