ATi Radeon HD4850 / HD4870 - taktování a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - taktování a vše okolo

Příspěvek od Thellwin »

Nevím jak v Afterburner, ale ATT tě pustí kam budeš potřebovat. Ale já u téhle karty skončil na 800 MHz s tím, že na to kašlu, kdybych to trochu ladil, tak bych tam dostal o pár MHz víc a to mi az to nestálo. 850 MHz nebylo vůbec stable a 830 MHz i když o trochu lepší, tak taky ne, těch 800 jede v pohodě. Paměti mám zatím na 4200 MHz, zkoušel jsem 4600 MHz, to artefaktilo, 4400 MHz se zdálo ok v testech, ale ve hrách sem tam artefakt, takže těch 4200 MHz se jeví ok. No vzhledme k tom, že karta má default 780/4000 to je stejně jen pro ten pocit :)
Goldnoob team proud member!
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

zvysovanie frekvencie u pamati nema zmysel, tam uznavam, ale s jadrom rastie vykon skoro linearne a preto by som ho popohnal. Chladic bezi pri dlhodobej zatazi na 55 percent a jadro ma 55-56st. Ak by to dalo 850, jasal by som stastim. :) Horsie je, ze v afterburnery je to vsetko krasne pohromade a ATT bude dalsia zbytocna zataz. Zaujimalo by ma, preco je tam obmedzenie? Nie je to uz chranene nejak biosom? A pohnem v ATT aj s napatim? to si velmi nevybavujem, zeby tam taka moznost bola. Posledna moznost je riva tuner, ale ten mi je dost nesympaticky. Asi som prilis narocny, alebo som iba spohodlnej pri iTracker u asus matrix.... :)
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Ahoj, mám dotaz na majitele HD4850 toxic se zalmanem.
Kartu uz mam neco pres rok, nikdy jsem ji moc netaktoval, nebyl duvod. V bad company2 by se ale par fps navic klidne siklo tak jsem to zkousel a nejak se nemuzu moc dostat pres zakladni takty 675/1100. Drive kdyz jsem zkousel co umi tak u jadra slo stabilne 700MHz (vic mi bios karty nedovoli) a na pametech 1150MHz, coz podle recenzi by mela davat kazda toxic. Navic se pry ze zacatku tyhle karty prodavaly s pametma nastavenyma na 1150.

Ted (po roce) se ale nemuzu dostat na jakejkoliv vyraznejsi stabilni overclock (hlavne u pameti). Jadro se sice zda na 700MHz stabilni (testovano v kombustoru), v realu (ve hre) ale obcas hodi vpu recover. Pameti, ty nejdou vubec. I par MHz navic neni stabilni.

Predesilam, ze karta, chladic i cely pocitac je zbaven prachu. Zdroj mam celkem kvalitni a mel by to davat s velkou rezervou. Karta je navic ofukovana ventilatorem v bocnici.
Teploty mam podle gpu-z 55° idle, 82° load, coz by bylo asi ok na referencni 4850, toxic edice by mela mit mene ? Airflow ve skrini bych rekl, ze bude asi dobry. Je mozny, ze karta proste "starne" ? Jediny co mne napada je, ze by byla treba vymenit pasta, jinak nevim (mam tu ac mx-2, ale nevim jestli je zrovna vhodna pro graficke karty). Kazdopadne u tech pameti je mi to divny, nemely by bejt tak nachylny na teplotu.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Spirit - Afterburner umí zvedat na téhle kartě napětí ?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

to netvrdim, aj ked to tak mohlo vyzniet. S napatim je mozne vobec hybat?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já nevím přesně, mám dojem, že na referenčních PCB to u HD4870 jde, ale ten Toxic asi ref. PCB nemá. V tom Afterburneru hýbat s napětím jde, ale změna se neprojeví. Navíc AB vychází z RT a je to v podstatě jeho zjednodušená a upravená verze.

Ad ATT - používám ho už od doby, kdy jsem měl X1950Pro, včera jsem si zběžně projel ten AB a myslím, že ATT umí to samé, OC, regulace fanu auto/user defined, monitoring všemožných hodnot. Navíc i profily pro různé hry.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tak uz viem ako na limit pri 820MHz. :) V subore MSIAfterburner.cfg najdes dole polozku

[ATIADLHAL]
EnableUnofficialOverclocking

a hodnotu zmenis na 1. Uz to facha aj nad 820mhz. :up:
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Jsou vpohodě teploty na mé 4870 vapor-x 800/1000 s 64°C a 84°C na pametech při zatížení ?dík
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

nemyslíš teplotu Memio? To nejsou paměti, ale čidlo je také v jádru :) Teploty v pohodě :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Michael24 píše:nemyslíš teplotu Memio? To nejsou paměti, ale čidlo je také v jádru :) Teploty v pohodě :)
Jo jo špatně sem to napsal.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

No teď sem dokonce vytahl memIO na 88° C to se mi nelíbí :evil:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě v zátěži leze MEMIO něco málo přes 80 st. a jádro zhruba o 10 st. méně.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

88°C Memio je dobré, až když poleze kolem 95°bych to začal řešit :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

v msi afterburneru sem si udělal vlastní graf otáček fanu. Ve furmarku s extremním zátěžovým módem se MEMIO drží na 82°C a DISPIO 66°C :)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

To je dle mě až zbytečný, protože jako Furmark ti grafiku žádná hra nevytíží. Už docela dlouho mám tu samou Vapor-X jako ty (viz podpis) a ještě jsem nemusel upravovat otáčky :) Opravdu teploty memio kolem 90°C je "normál", samotné jádro bude mít míň :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Suke001 píše:v msi afterburneru sem si udělal vlastní graf otáček fanu. Ve furmarku s extremním zátěžovým módem se MEMIO drží na 82°C a DISPIO 66°C :)
maximalni teploty se mi zatim podarilo dosahnout ve hre CRYSIS v mape FROST. Opravdu zadna jina hra mi jeste nevytizila vic grafiku tj i teploty. Furemark beru spis jako takovou jistotu ale realnejsi je tu stabilitu/teploty merit ve hrach.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Když jsem nedávno hrál Crysis a pak Crysis Warhead, tak jsem měl také tepltoy zdaleka nejvyšší. Metro 2033 předtím nedokázalo rozehřát grafiku takovým způsobem. Co se týče Furmarku, tak nevím, nemám náladu to pouštět a hodinu koukat, kam se teplota vyšplhá.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Thellwin píše:Když jsem nedávno hrál Crysis a pak Crysis Warhead, tak jsem měl také tepltoy zdaleka nejvyšší. Metro 2033 předtím nedokázalo rozehřát grafiku takovým způsobem. Co se týče Furmarku, tak nevím, nemám náladu to pouštět a hodinu koukat, kam se teplota vyšplhá.
na to ti staci i 5 minut :wink: Furmark kartu rozparadi okamzite. Ale jinak Crysis je hodne extrem.. taky jedina hra kde se mi po OC objevuji artefakty - sice po pul hodine hrani ale i tak :evil:
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

K teplotám MEMIO, na HD 4870 jsem dosahoval hodnot i kolem 100°C při 30 minutovém cyklu FurMarku (Xtreme burning), v normálním provozu se teploty pohybovaly níž. Throotling je nastaven myslím na 125°C, takže i teploty kolem těch 100°C by neměl být problém. Ale nevím, jestli se ty teploty nějak neprojeví v dlouhodobějším horizontu.
Klingy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Klingy »

Čus chtel bych se zeptat mám obyčenou ati 4870 zkoušel sem ji taktovat ale dokonce aji na 800Mhz na jadre a 1000Mhz na pametech se mi stavalo ze po pulhodine hrani GTA4 se vsechno seklo. Nevím jestli by nějak pomohlo nastavit vetší napětí. Do toho napěti se mi rejpat moc nechce nevim o kolik bych to měl zvednou. Stabilni to mám pri jadro 790 pameti 980 ale to se mi zda fakt málo
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“