ATi Radeon HD4850 / HD4870 - taktování a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ATi Radeon HD4850 / HD4870 - taktování a vše okolo

Příspěvek od Sicco2 »

Jelikož sem nide nenašel žádný kloudný thread o taktování Radeonů HD 4800,tak sem založil toto :)
Dávejte sem své poznatky,rady pro ostatní,použitý soft při taktování (zatím lze jen trochu v ATI CCC nebo AMD GPU Clock Tool v0.9.8).

Já sem na svojí HD 4870 od Sapphiru zkoušel jen trochu OC na 830/4000 MHz z defaultních 750/3600MHz výkon se mírně zvýšil,teploty zůstaly téměř stejné s rzdíle sasi 2 stupňů :) Nárůst v Vantage Performance cca 800 bodů.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Prosimte,jsem debil,ale me to ve Vistach nejde spustit,kde delam chybku?
Naposledy upravil(a) godlike dne sob 12. črc 2008, 10:48, celkem upraveno 1 x.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Jaký máš chladič?Zkoušel si kam tě to asi tak pustí....A pokud ne nezkusil by si to :roll: (Zajímalo by mě kam se nechá nataktovat) Pokud máš stock chladič :)

to godlike: musíš to spustit jako administrator
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kolem 820-850/4400 se daji taktnout.S stockem.A kdyby ta vrtule nebyla tak hlucna a pri 40% tolik nervala,tak verim ze budes na 40st v klidu a 70 load.Ten stock zas tolik spatnej neni.Fan to kazi.

EDIT:

Admin prece jsem,vim ze to keca tyhle kraviny o pravech,ale vsechny prava zaskrtnuty a nic.Zkusim jeste jednou..
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Ted jsem nastavil v zákložce kompatibility spustit jako správce a hned to najelo :) Tak nevím kde by mohla být chyba...Co ti to napíše když to chceš spustit nebo se to jen nespustí :?
tretter
Nováček
Nováček

Příspěvek od tretter »

godlike píše:Kolem 820-840/4400 se daji taktnout.S stockem.A kdyby ta vrtule nebyla tak hlucna a pri 40% tolik nervala,tak verim ze budes na 40st v klidu a 70 load.Ten stock zas tolik spatnej neni.Fan to kazi.

EDIT:

Admin prece jsem,vim ze to keca tyhle kraviny o pravech,ale vsechny prava zaskrtnuty a nic.Zkusim jeste jednou..
Ten referenční chladič opravdu tak špatnej není akorate se na takovy takty s identickou grafikou dostanu ale dochází k restartu grafickyho ovladače a to s origo biosem mě v pohodě valí na max. OC v Catalistech.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

chladiče u HD 4850/HD 4870 jsou katastrofální,já na tom mám AC Accelero S1 a teploty do 46 burnu a je to i mnohem tišší řešení.
Já hlavně čekám na nějakou pořádnou utilitu na taktování,ta od AMD je jen vyloženě o navýšení taktů Core/VRAM, já bych spíš chtěl něco spojeného i s monitoringem a taktováním Shaderů k tomu,jako například RivaTuner,ale nová verze bude až v srpnu s podporou HD 4800 :x
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Sicco2 píše:....i s monitoringem a taktováním Shaderů
Monitoring chápu ale přece takty jádra a shaderů jsou u Ati stejné a nejdou taktovat asynchroně takže když zvýšiš takty na jadře musí se ti automaticky zvýšit i takty shaderů...ne? :?

Ja se ted na ten program díval a tím že v něm budu taktovat tak grafice nastavím sice takty jake chcu ale ve 2D se mi pak nezmění na nižší nebo jsem to nikde v tom programu nenaše což se mi zdá dost o ničem :x
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

právě to nevim,vim že v Riva Tunneru to šlo zvedat každé samostatně,dle libosti
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Sicco2 píše:právě to nevim,vim že v Riva Tunneru to šlo zvedat každé samostatně,dle libosti
Pokud si měl před tím Nvidii(v čemž mi trochu napovídá tvůj avatar :) ) Tak tam ta možnost opravdu byla.Ale u Ati to nejde tam je takt shaderů a jadra stejný a asynchroně zvedat ani snižovat nejde.Takže se ti bud snižuje oboje nebo oboje zvyšuje
Naposledy upravil(a) lukas85 dne sob 12. črc 2008, 12:59, celkem upraveno 1 x.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Mno je fakt,že tohle je moje první ATI :lol:
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Sicco2 píše:chladiče u HD 4850 jsou katastrofální
:sarcasm: ... sorry, že se opakuju, ale je katastrofální kus poctivý mědi, který udrží při 22% otáček ventilátoru kartu do cca 82°C v plné zátěži :?:
EDIT: když vezmu v potaz teploty např. u 8800GT s ref. chladiči, jejich hluk nebo svůj předchozí Leadtek 7900GT...
Q6600@3.5GHz, Asus X48 Rampage Formula, 2x512MB+2x1GB DDR2 800@970MHz (4-4-4-12) A-data Extreme Edition Vitesta, CF-Gigabyte HD4850, 200GB Samsung, 60GB Seagate, Fortron BSII 500W, LG WTQ226
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Skoda,ze nema z vyroby nastavenej vetrak na 28%.Uplne to staci a nikdo by si nestezoval.Teploty v pohode,jeste kdyby bezel korektne powerplay a jsem spokojen.
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Jj, mám otestovaných 32%, které jsou stejně hlučné jako def. 22%, ale teploty úúplně jinde. Ale v těch nedávných vedrech jsem hrál při 40% kdy je vyloučený aby jakákoli hra kartu rozehřála přes 80°C. U mně to bylo tuším max. nějakých 72°C, ale 80 píšu proto, že někdo hraje něco co jsem nezkusil 8-) .
Q6600@3.5GHz, Asus X48 Rampage Formula, 2x512MB+2x1GB DDR2 800@970MHz (4-4-4-12) A-data Extreme Edition Vitesta, CF-Gigabyte HD4850, 200GB Samsung, 60GB Seagate, Fortron BSII 500W, LG WTQ226
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

říkám katastrofální,protože s AC S1+120mm Nexus mám teploty i ted' v létě do 46 jak už sem psal a to při hluku 21dB to je trošičku rozdíl oproti vysavači s 80 stupni 8-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

2Sicco2
Mas pasivy na pametech?A pwm?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

jasně že mám,jinak bych to asi usmažil :lol:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

na 4850 jsem se dostal na 770mhz jadro, pak se kousne komp, pameti sem jeste nezkousel. myslite ze to pujde vic? :?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

když zvýšíš voltáž jádra tak určitě,flashneš tam jiný,upravený Bios a máš to :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to vim taky, jde mi o to jestli to neni bloknuty jako u 3kovy rady... nakej hw vmod neni jeste?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“