SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Dash
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dash »

Nakonec možná asi setjně objednám ty Creative Fatality. Všude co jsem většinou četl, tak jsou s nima lidi za tu cenu nadmíru spokojení a i recenze vycházeli vstříc tomuto headsetu i při srovnání s cenově stejně drahým modelem Koss a nebo sennheiser. čili do 1000Kč. U SB45 si někdo stezoval, ze pry obcas zvuk zni az moc kelimkove a vysky pry opravdu nic moc. Dost casto se pry odlamuje jedna musle a uchyceni mikrofonu pry taky zadna slava.
U tech Creativu pry zvuk ve hrach opravdu super a pri pouziti soundblaster Xfi je i garantovany spickovy prostorovy pocit ze zvuku. Repracky jsou pry 40mm s neodymovymi magnety.. nevim jestli to je nejaky terno, ja tomu nerozumim :)
Mikrofon take pry na velice dobre urovni. Navic jsou pry pomerne lehka, dobra konstrukce a i presto, ze neobjimaji usi dokola, jsou pry velice pohodlna i pri delsi dobe na hlave. Jsem strasne nerozhodnej clovek :) co se tyce nakupu.
Sennheiser PC160 jsou urcite zvukem nekde jinde, ale za tu cenu kolem 1000Kc snad budou dobry. On ten mikrofon primo ve sluchatkach je taky uplne jiny pohodli, kdyz pres to clovek keca kazdej den.

http://us.creative.com/products/product ... 6337&nav=1

Sice pisou teda rozsah jen 20-20, ale lidi si nestezujou :) Zjistil jsem, ze casto muzou mit sluchatka perfektne vypadajici technicky parametry a potom je predezenou sluchatka vypadajici na cenovou relaci o tridu nizsi. Prej ani zadny praskani, sumeni, dokonale vyvazeny basy, stredy, vejsky. Basy to zvlada skvele i pri nabasovanejsim zvukovym obsahu. Skoda ze si nemuzu zajit dolu do elektry a oba modely si sam porovnat :) Na jednu stranu je fakt, ze plno Koss modelu je u nas kdyz koukam na oficial web, dost predracenejch. Nechapu jak nekde muze SB45 porad stat 1600-1800 .. nechapu.
XuB4nU
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XuB4nU »

mno jak sem tu resil ty svoje 5.1 Medusa home edition...nakonec jsem vyckal s nakupem a vyrazil ke znamemu otestovat Sennheiser PX 100. Taky nemaji tak presicene basy jako je tomu u Koss ( tam je zase vyhoda celozivot.zaruky)..ale nakonec pujdu do tech PX100 .
Velky prevrat od planovanych 5.1,ale zase sem zvazil situaci ,ktera nastane v novem roce a to prijde pravdepodobne notas > potreba zakoupit 5.1 kartu pro ty 5.1 sluchatka..atd..dalsi investice...

jinak sam za sebe muzu doporucit ty Sennheiser PX 100 , opravdu prijemne prekvapily,zvuk nadherny
Na tomto světě jsou dva typy lidí - dobří a zlí. Ti dobří lépe spí
a ti zlí se daleko radši probouzejí.
....Woody Allen
Dash
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dash »

No, Px100 jsou super sluchatka. Mam dojem ze v testu dokonce zvukem porazila mnohem drazsi Porty. Ale takova sluchatka bych si ja koupil bud k prenosnemu prehravaci, nebo jak ty rikas k notebooku.

Doma na hlave rad nosim neco masivnejsiho :) Kdyz uz, tak aspon neco tak velkyho, jako jsou sennheisery PC. Jenze ty jsou zase uz nelidsky drahy. To radsi dokoupim 2GB ramky :) (mozna az zacnu vydelavat :)

Rano objednavam ty Creativy a uvidim. Snad budou dobry, ale jeste jsem nevidel stiznost. Hold dam kdyztak pak nekdy zas naky prachy dohromady a koupim jiny no.
XuB4nU
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XuB4nU »

mno snad to nejak prekousnu .prece jen plne uzavrene by se hodili...ale myslim trochu dopredu..a vzhledem k tomu ,ze mam doma 5.1 uz desli dobu ,tak na takovych sluchatkoch jsem ochotny to obcas "prezit" :-D

jen tento model mi utkvel v pameti,kdyz uz jsme u tech uzavrenych k PC -
Audio-Technica ATH-T22
http://headphones.cz/inshop/domaci/uzav ... th-t22.htm
....Woody Allen
Dash
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dash »

By mohly byt dobry no. Ja se ale rozhodnul, ze chci headset. Tam uz se tolik vybirat neda. Ja jsem na ventrilu castejs nez mam zaplej pocitac :DD, takze je to pro me praktictejsi. Kdybych tolik nehral online, volil bych asi taky nejaky uzavreny sluchny bez mikrofonu. Jelikoz mam nejcastejs ze vseho ale zapnuty ventrilo a nejakou hru, jde mi hlavne o kvalitu zvuku ingame a lepsi mikrofon. Ani nejsou zas tak extremne drahy, takze kdybych po case prestal byt spokojenej, nenastve to tolik, jako bych presatl byt spokojeny se sluchatkama za 2500 :)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46564

Pro pripad, ze bych ozelil mikrofon a opet se musel spokojit se stolnim, jsem mel v zaloze http://www.sennheiser.com/sennheiser/ic ... oot/500156 ale ja ten mikrofon u huby proste potrebuju :) mival jsem headset, nez jsem ho rozmlatil, potom jsem si musel zvyknout na stolni mic, ale porad mam radsi mic na sluchnach. Vetsi pohodli a hlavne to min otravuje okoli naseho bytu, kdyz hraju LOTRO jeste ve 3 rano treba :DDD
chovo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovo »

Co hovorite na TECHNICS RP-F880E-S http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1117880 ?

Chcem nejake sluchatka k pc bez mikrofonu, pouzivam ich skoro stale (repro iba obcas), takze musia byt pohodlne. Urcene hlavne na hry, filmy, hudba (metal).
CPU: AMD FX-8350 + NOCTUA NH-C14 MB: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 RAM: A-Data 2x4GB 2133MHz CL10 XPG Series GPU: ASUS R9 280X-DC2T-3GD5 HDD: Intel 330 180GB + OCZ Vertex2 60GB + WD 640GB AAKS + Samsung 500GB + WD CB 1000GB sound: SB X-Fi Titanium DVD-RW: LG GH22NP20 case: CM Stacker 831 + 4x NOCTUA NF-P12 PSU: Corsair RM650 keyboard: Logitech G15 v.2 mouse: Logitech G500 + Razer eXactMat display: LG W2452T ntb: ASUS P31J
Dash
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dash »

Nejsem expert, ale s technicsem mam dobry zkusenosti. Kamos ma DJ audio technics, ja mam doma sluchadla staricky RP-HT700 a hifinu SH-EH670 od technicsu a se zvukem maximalni spokojenost.

Stejne podle me, pokud uz se jedna u sluchatek o modely ne uplne nejlevnejsi crapy za 300, tak kvality zvuku opravdu dokaze hodnotit fajnsmekr, nebo primo audiofil. Nebo zvukar z oboru :) Ale na beznej poslech pro beznyho cloveka si myslim kazdy trosku lepsi sluchadla budou prinaset spokojenost.

Beznej clovek si myslim na prvni poslech rekne, jo tyhle jsou lepsi, kdyz ma na hlave neco za 200Kc a pak neco za treba uz kolem 1000Kc. Ale rozdil mezi sluchatkama v cenach kolem treba 1500 a vejs uz si myslim pozna opravdovy rozdily fakt nekdo kdo ma naposlouchano. Protoze beznymu cloveku se kazdy takovy sluchatka, pokud nepujde opravdu o slysitelne spatnej zvuk, budou zdat vyborny. Takze by pak musel takovej beznej clovek jit do mega prodejny v centru prahy a vyzkouset si 50 modelu vsech znacek, ztravit tam 3 dny a pak rict, kurna, tak ktery :DDD
Dash
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dash »

Horsi je, ze diky moji nerozhodnosti mi neprijdou pod stromecek :DDDDD Tak budu mit pod vetvickou prazdny mistecko :D
nemistis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nemistis »

dobrý den

chtěl bych se zeptat na kvalitu zvuku těchto sluchátek Sennheiser HD 215, HD 515 (o těchto se mi zdá že mají decela velký odpor k PC) a KOSS PRO/3AA kvalitní sluchátka chci z důvodu kvalitního poslechu hudby většinou poslouchám Klasiku, různé filharmonie, rock, středověkou hudbu a metal tak sem se chtěl optat na kvalitu jaké sluchátky byste volili popř. jestli má někdo zkušenosti. Já se zatím nejvíce přikláním k Sennheiser HD 215

děkuji
XuB4nU
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XuB4nU »

Dash píše:Horsi je, ze diky moji nerozhodnosti mi neprijdou pod stromecek :DDDDD Tak budu mit pod vetvickou prazdny mistecko :D
nejsi sam , taky sem dlouho vahal,ale usetril sem tak 1000kc :-)
....Woody Allen
Dash
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dash »

XuB4nU píše:
Dash píše:Horsi je, ze diky moji nerozhodnosti mi neprijdou pod stromecek :DDDDD Tak budu mit pod vetvickou prazdny mistecko :D
nejsi sam , taky sem dlouho vahal,ale usetril sem tak 1000kc :-)
Hehe, ja je dostanu od mamky k vanocum, takze jsem usetril mamce penize :)
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

nemistis píše:dobrý den

chtěl bych se zeptat na kvalitu zvuku těchto sluchátek Sennheiser HD 215, HD 515 (o těchto se mi zdá že mají decela velký odpor k PC) a KOSS PRO/3AA kvalitní sluchátka chci z důvodu kvalitního poslechu hudby většinou poslouchám Klasiku, různé filharmonie, rock, středověkou hudbu a metal tak sem se chtěl optat na kvalitu jaké sluchátky byste volili popř. jestli má někdo zkušenosti. Já se zatím nejvíce přikláním k Sennheiser HD 215
děkuji
Na kvalitny posluch hudby nebudu vyhovovat ani jedny, tie Kossy som sice nepocul, ale Koss nie je podla mna vobec dobra znacka, napr vychvalovane Koss Porta Pro (zastrete, prebasovane, zvyraznene basy 60-90Hz s tym, ze nizsie skoro vobec nehra, kvoli konstrukcii to ani nie je mozne). Mne sa napr ta konstrukcia vobec nepaci, je to take neprijemne na usi, tie co si napisal ty budu podla mna dost tlacit..Taktiez sa ich neoplati kupovat, kedze ich cena je u nas asi 2x vacsia.. Pocul som Sennheiser HD 555 a to su lepsie ako HD 515 a boli tiez prebasovane a zastrete, tu mi teda hlavne vadila ta zastretostost. Ta impedancia je v pohode, aj ked neviem, mne sa moc nepaci davat sluchatka priamo do zvukovky, zvukovke akosi chyba priestorovost a dynamika je dost zuzena. Co sa tyka sluchatok odporucam Audiotechnica alebo Beyerdynamic:) Ale vsetko zavisi od toho, kolko chces max investovat a co od toho ocakavas. Do 3000 Kc sa v pohode vojdu aj tieto: http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... -ad500.htm
Ale keby mas nahodou este prachy nazvys, tak tieto
http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... n-2007.htm
OS:WinXP Professional Service Pack 3 Doska: Asus A8R-MVP chipset Crossfire ATI Radeon Xpress 200 Procesor: Amd Athlon64 X2 4200+ (2200Mhz)Toledo socket 939@2850Mhz pri default napati 1.4V Chladic: Noctua NH-U12P Pamate: 2x1gb DDR400 Apacer CL 3@CL 2,5 3,3,7,10,1T Graficka: Gigabyte Radeon HD 3870 HDD: Western Digital WD7500AACS SATA II 16MB cache Monitor: Samsung T220HD Zdroj: Fortron BlueStorm II 400W with Noctua NF-P12-1300
Case:
Enermax Chakra 3050-BS Prídavné ventilátory: 1x 12 cm (5V), 1x Noctua NF-S12-1200 (redukcia vykonu) Zvukova karta: Audiotrak Prodigy HD2 opticky kabel: Audioquest Optilink-G DAC: Yulong Dah1 Mark Zosilovac: Marantz PM 4000 Reproduktory: Tesla ARS 9218 32 3p - ARN 5618, ARZ 3608, ARV 3608, Tesla ARS 1058 - ARN 8608, ARP 150, ARV 3608 Sluchadla: Beyerdynamic DT 990 Pro
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Zdravim,uvažuju že si k mp3 koupim nový sluchátka,zatim uvažuju hlavně nad sennheiser px100,a zajímalo by mě jestli jim vadí déšt a sníh,protože je budu mít většinu času venku.Jestli se to tu řešilo sry nemám náladu v tenhle čas pročítat 19 stran.Takže jestli někdo víte jestli jim voda vadí tak pls napište.Díky
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

kazdym sluchatkum vadi vetsi voda, snih ani moc ne (pokud nestojis 2 hodiny na miste)

proc ne porty? :roll: njn uz se to resilo, ja je mam stejne radsi
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Dík za odpověd,jinak ty px100 zatim sem na ně četl hlavně chválu,ale stejně je nejdřív vyskoušim a porty taky určitě jen se musim dohodnout kdy...jinak s viděl sem týpka s portama v hroznym dešti,tak sem si řikal jestli nejsou nák odolnější,přece jen u nás v jablonci taky pořád prší :-D
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Nevíte někdo kde v jablonci nebo liberci vyzkoušet senny px100 nebo pmx100 ??byl sem 2x ve viacu který je distributor a jednou mi řekli že budou dneska a dneska mi řekli že tyhle modely mít nebudou :( nevíte kde ??
//tak už nic dneska sem si koupil porta pro..basy mi nevaděj a už sem na ně byl zvyklej z dřívějška
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Tak koukám po nějakých kvalitních sluchátkách pro domácí poslech na HI-FI aparatuře a hodně se mě zamlouvají AKG - K 701, četl jsem recenze kde jsou velice dobře hodnocené ale 7.600 Kč s DPH je ještě docela pálka.
Podobné konstrukce ale dělá AKG několik druhů - K 601, K 501 a K 401 a tak se chci zeptat zda se kvalitou přibližují k těm K 701 nebo jsou o dost horší.
Poslouchám přes starší AV zesilovač Yamaha (ve své době stál přes 30k) a prozatím používám DVD přehrávač Panasonic ale plánuji koupit nějaký DVD přehrávač jako je DENON DVD-2800 MK2 nebo DENON DVD-2200, poslouchám samozřejmě originální CD, MP3 mám jen na cesty.
Sluchátka Sennheiser nechci protože se mě nelíbí vzhledově.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
pHp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pHp »

K 701 jsou skutečně o dost lepší než K 601 (je to taky úplná špička AKG). K 501/401 se už dávno nedělají.
Nelíbí-li se ti Senn. pak tu jsou ještě beyery, Grado, Audio-Technica. I ty mají své špičkové modely.
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli tu někdo může porovnat KOSS porta pro a ultimate ears metro.fi 2 ? Mám ted porty, zvuk mi celkem vyhovuje ale chtěl bych něco skladnějšího a co by hrálo aspon stejně nebo o něco líp. Budu je mít k mp3 přehrávači Samsung YP-U3 . Něco málo porovnání sem našel na avmaii, tam měli že ue sou lepší. Jestli někdo víte díky za odpověd
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Quakes AKG K 601 som pocul a nicim ma nenadchli, v rovnakej cenovej kategorii su Beyerdynamic DT 990 Pro, ktore vlastnim a podla mojho subjektivneho nazoru su ovela lepsie. K 701 som sice nepocul, ale verim, ze tie by uz mohli za nieco stat.
OS:WinXP Professional Service Pack 3 Doska: Asus A8R-MVP chipset Crossfire ATI Radeon Xpress 200 Procesor: Amd Athlon64 X2 4200+ (2200Mhz)Toledo socket 939@2850Mhz pri default napati 1.4V Chladic: Noctua NH-U12P Pamate: 2x1gb DDR400 Apacer CL 3@CL 2,5 3,3,7,10,1T Graficka: Gigabyte Radeon HD 3870 HDD: Western Digital WD7500AACS SATA II 16MB cache Monitor: Samsung T220HD Zdroj: Fortron BlueStorm II 400W with Noctua NF-P12-1300
Case:
Enermax Chakra 3050-BS Prídavné ventilátory: 1x 12 cm (5V), 1x Noctua NF-S12-1200 (redukcia vykonu) Zvukova karta: Audiotrak Prodigy HD2 opticky kabel: Audioquest Optilink-G DAC: Yulong Dah1 Mark Zosilovac: Marantz PM 4000 Reproduktory: Tesla ARS 9218 32 3p - ARN 5618, ARZ 3608, ARV 3608, Tesla ARS 1058 - ARN 8608, ARP 150, ARV 3608 Sluchadla: Beyerdynamic DT 990 Pro
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“