MSI 865PE Neo2-PLS /-PFS /-PFISR (478, i865PE + ICH5/R)
Moderátor: Eddward
- radon
- Nováček

-
MSI 865PE neo2 PS Problém s SATA
Zdravím,mám desku MSI 865PE neo2 PS s inteláckým čipsetem,a zaboha nemůžu rozjet druhej disk na SATA.Na pozici SATA1 mám systémovej disk WD 120GB a na pozici SATA2 mám maxtor 160GB.Ten systémovej jede v pořádku, maxtor se zobrazuje v biosu,i ve správci hardwaru,ale nezobrazuje se v "tomto Počítač".Co dělám špatně,nebo kde je chyba.Popřípadě poradit jak to nastavit.Díky
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zkus dát na tento počítat pravý tlačítko, pak spravovat a naformátovat ho nebo zinicalizovat... teď sem to takhle dělal a už jede v pořádku....
edit: před chvílí sem to dělal na stejnym chipsetu a desce jako ty a chviličku mi trvalo než sem ten disk rozjel, teď ho akorát formátuju
edit: před chvílí sem to dělal na stejnym chipsetu a desce jako ty a chviličku mi trvalo než sem ten disk rozjel, teď ho akorát formátuju
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Jirry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak mam zapnout dual chanel na MSI NEO2-PFISR i865??
cau nedavno sem koupil desku MSI Neo2-Pfisr i865PE a zatim sem nenasel kde mam zapnout dual chanel!nebo pokud ty pameti spolu pojedou v dual chanelu tak se zapne sam??ja totiz nemam stejne vyrobce pameti,ale velikost a frekvence jsou stejne!!a jeste taktnul sem to z 2,26ghz na 2,9ghz(sel i 3,06 ale uz to topi.BOX:-))a chci se zeptat jestli ten dual ma nejaky vliv na taktovani...?diky
- krizovka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dual chanel se nazapíná.Pokud to jde tak se zapne sám.Ale pokud nemáš stejné moduly tak ti to asi nepojede pokud ti to nejede ted.Přečti si sekci paměti je tam toho dost a dost o tom.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
- Jirry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne maximalně to určuješ ty do kterých slotů je dáš.Jirry píše:no ale prece existuje v biosu polozka kde se da prepnout singl nebo dual ne?krizovka píše:dual chanel se nazapíná.Pokud to jde tak se zapne sám.Ale pokud nemáš stejné moduly tak ti to asi nepojede pokud ti to nejede ted.Přečti si sekci paměti je tam toho dost a dost o tom.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- mad_zed
- Začátečník

-
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mirkana
- Začátečník

-
- Wiruz
- Pokročilý

no a jestli jsi je tam dal, a prad nic, tak nastav natvrdo nejake casovani ktere zvladaji, at bezi obou stejne a snad to pomuze.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Jirry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mam tam ctyri sloty 2x fialove u sebe a 2x zelene u sebe..no a mam to v tech fialovych...jsou to takove dve dvojicky!!myslis ze je mam dat 1xfialova a 1xzelena?to se mi nezda!!Lord píše:presne tak ty pameti by mely byt totozne jinak se muze stat ze ti ne dualu nepojedou.Nekdy jsou pro dual sloty odlisene i barevne.
kazdopadne je nijak nezapinas, kdyz si das treba Everesta tak ti ukaze zda je dual nebo ne
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Jirry
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
JJ uz jedou v dualu..bylo to tim!!dal sem je do 1a3 slotu a faka to!!DIKYmhl píše:Možná se ti to nezdá, ale je to tak, dej to do 1. a 3. slotu.Jirry píše:mam tam ctyri sloty 2x fialove u sebe a 2x zelene u sebe..no a mam to v tech fialovych...jsou to takove dve dvojicky!!myslis ze je mam dat 1xfialova a 1xzelena?to se mi nezda!!
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkus Partiton Magic 7,ten by ti ho mel najit a zformatovat nebo rozdelit podle tveho prani a potom jej uz uvidis.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- Rodney McKay
- Nováček

-
Big, big problém s MSI 865PE Neo-2 PFS
zdarec mam tu na stole jednu opravdu zvlastne se chovajici desku - problem je takovy : po osazeni jakekoli GK podporujici AGP 8x - PC po naslednem nabootovani WXP se jakoby zpomali na neunosnou hranici - tzn. odezva na kliknuti mysi je cca 5 min (poprve se to projevi pri instalaci driveru na kartu) a pak uz nepomuze nic jineho nez restart a vse se opakuje
pri pouziti karet podporujici jen AGP 4x je vse ok
stejny problem mam taky pri instalaci ovladacu na USB Intel 82801EB USB2 Enhanced Host Controller - 24DD - tudiz ho musim mit zakazany aby deska korektne fungovala
jinak BIOS mam aktualni, ovladace na cipset taky, Intel INF taktez,prehrivani cipsetu ani komponent zdaleka nehrozi (spis bych se bal podchlazeni
) widle jsou v pohode, zdroj mam kvalitni, zadne prepeti se u me nekonalo...atd
osobne si myslim ze ICH5 (southbridge) udelal papa a pomalu se odporouci do vecnych datovych lovist...
rad bych slysel vase nazory, popr. mozna reseni - to je snad poprve v zivote co jsem takhle bezradnej
...psal jsem i na support MSI
pri pouziti karet podporujici jen AGP 4x je vse ok
stejny problem mam taky pri instalaci ovladacu na USB Intel 82801EB USB2 Enhanced Host Controller - 24DD - tudiz ho musim mit zakazany aby deska korektne fungovala
jinak BIOS mam aktualni, ovladace na cipset taky, Intel INF taktez,prehrivani cipsetu ani komponent zdaleka nehrozi (spis bych se bal podchlazeni
osobne si myslim ze ICH5 (southbridge) udelal papa a pomalu se odporouci do vecnych datovych lovist...
rad bych slysel vase nazory, popr. mozna reseni - to je snad poprve v zivote co jsem takhle bezradnej
POD TÍMHLE NICKEM UŽ MĚ NEHLEDEJTE...můj ''novej'' nick je SGC
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak zníž AGP napevno na 4x v BIOSe.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Rodney McKay
- Nováček

-
no nad tim jsem taky premyslel jenze BIOS tyhle desky tu volbu nema
mozna by pomohlo kdybych nastavil AGP 4x mód napevno primo v ovladacich, jenze nemuzu najit kde ta volba je (mam nVIDIA Forceware 91.31), anebo neni na prepinani rychlosti nejaka utilitka nebo tak?
pak bych jen prohodil stavajici nVIDII (AGP 4x) za moji novou nVIDII (AGP 8x) a doufal, ze bude bezproblemu fungovat v rezimu AGP 4x a tudiz bez problemu
mozna by pomohlo kdybych nastavil AGP 4x mód napevno primo v ovladacich, jenze nemuzu najit kde ta volba je (mam nVIDIA Forceware 91.31), anebo neni na prepinani rychlosti nejaka utilitka nebo tak?
pak bych jen prohodil stavajici nVIDII (AGP 4x) za moji novou nVIDII (AGP 8x) a doufal, ze bude bezproblemu fungovat v rezimu AGP 4x a tudiz bez problemu
POD TÍMHLE NICKEM UŽ MĚ NEHLEDEJTE...můj ''novej'' nick je SGC
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Musi to byť v ovládačoch, teda ja to tam mám ale v 78.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Rodney McKay
- Nováček

-
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V ovladačích je to nastavení tady: http://img231.imageshack.us/img231/3233/agpvi3.jpg
Ale musíš mít nainstalováno FWCoolbits http://nahraj.cz/show.php?key=56894-5610d

Ale musíš mít nainstalováno FWCoolbits http://nahraj.cz/show.php?key=56894-5610d
Shit the bed!