MSI 865PE Neo2-PLS /-PFS /-PFISR (478, i865PE + ICH5/R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

dan
Začátečník
Začátečník

MSI 865PE Neo2-PLS /-PFS /-PFISR (478, i865PE + ICH5/R)

Příspěvek od dan »

Caute, ake su vase skusenosti, nazory s touto doskou? (ja mamMSI 865PE Neo2-PFISR) Som jej cerstym vlastnikom a som vcelku spokojny :-D
Akurat mi vadi ze bios ukazuje o nieco vyssiu teplotu cpu - 49°C :( (Northwood 2,8Ghz, 800FSB). Aj v minulosti som sa s niecim podobnym u dosiek msi stretol - ze ukazovali vyssiu teplotu ako v skutocnosti bola.
Ak vsak dam ruku na chladic CPU a chladic na doske rozdiel nevidim.
teplota systemu 37° C.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Já mam PFS a přesně to co ty ale jinak vše ok nemůžu si stěžovat......... :P :P
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

MSI na teplote vzdy trochu pridavaju ale inak celkom v poho doska aj ked ja by som si MSI nikdy nekupil
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuklux »

By me jenom zajimalo? Kolik ti ukazuje teplotu bios na procesoru a kolik Core Center ve Windowsu? Dik
Procesor: P4 2.8/3.5 - 1.45V ..Prescott ..HT-enabled Chlazení: Water Cooling (Home made: Start-28,Klid-35,Zatez-45) Základní deska: MSI 865PE Neo2-PFISR Paměti: 512MB A-Data 500Mhz Grafická karta: MSI GF FX 5900XT HDD: Seagate Barracuda 120GB SATA & 2x Seagate 20GB (V šuplíku) Zvukovka: SB Audigy2 ZS Mechaniky: DVD Asus E616 & CD-WR Plextor PX-W5224TA &LG SuperMulti GSA-4163B Sluchátka: KOSS PRO/3AA Krysa: Logitech MX510 (modrá) Monitor: Eizo L568-AS(K) & Liteon 17"
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

já hlásím velký problém s kompatibilitou s Kingston 400 MHz RAMkou, nejelo to ani v single channel, nakonec tam musely dojit kingmaxy, třeba to někomu pomůže předejít chybce při nákupu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Kuklux píše:By me jenom zajimalo? Kolik ti ukazuje teplotu bios na procesoru a kolik Core Center ve Windowsu? Dik
Mě program Speedfan u procesoru ukazuje max 49 stupňů s biosem 3.2 s 3.6 to bylo až 70 stupňů!!!!
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

takze som upgradol bios z v3.5 na v3.6 (v popise na uvadza ze v3.6 okrem ineho modifikuje aj cpu temperature)a vysledok je:
teplota cpu po starte-38°
teplota cpu po 20 min. nicnerobenia - 42°
pri beznej praci sa drzi na cca. 45°
Zaujimavo ("dynamicky") sa sprava pri trvalom 100% zatazeni, napr. pri spusteni enkodovania v ProCoderi jeho teplota stupne z 45 na 55° v priebehu 1min., teplota stupa, po chvili sa ustali na cca. 63° a na nej zotrva aj po viacerych hodinach enkodovania. Po ukonceni enkodovania do 5 min. padne spet na 43°.
Zrejme je to ok, nestabilitu som nespozoroval...
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

Kuklux píše:By me jenom zajimalo? Kolik ti ukazuje teplotu bios na procesoru a kolik Core Center ve Windowsu? Dik
S biosom v3.5 to bolo v core center o cca. 5° viac (v biose-46°, v core center-51°
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Kolega z práce má tuto desku,ale má nějakej záser,vše jede v poho,ale jak se připojí na internet,tak mu to po čase zamrzne a musí resetovat/uvádím,že se nejedná o vira/používá USB modem,CPU 2,8,jede na 200MHZ*14,512MB RAM,
dával tam i PCI modem a problém je stejnej,můžete někdo poradit?

Díky Budulman
ASUS A6T AP017
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

taak a s biosom v 3.7 se vsetko v poho. :)
Ladis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladis »

Budulman píše:Kolega z práce má tuto desku,ale má nějakej záser,vše jede v poho,ale jak se připojí na internet,tak mu to po čase zamrzne a musí resetovat/uvádím,že se nejedná o vira/používá USB modem,CPU 2,8,jede na 200MHZ*14,512MB RAM,

Díky Budulman
Tak má podobný problém, jako já. Mě to způsoboval na mém Abitu AI7 sw µGuru , resp jeho součást Abit EQ pro HW monitoring. Pokud totiž byl tento softík spuštěn součastně s MMC (Ati multimedia center pro sledování TV) tak modemové připojeni s IE6 spuštěné jako poslední zamrzalo při přihlašování, nebo po několika minutách serfování. Bylo to na reset. Pokud ale zavádím tyto sw v pořadí Abit EQ, IE6+modem, MMC9.0, tak to běží OK.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Ladis píše:
Budulman píše:Kolega z práce má tuto desku,ale má nějakej záser,vše jede v poho,ale jak se připojí na internet,tak mu to po čase zamrzne a musí resetovat/uvádím,že se nejedná o vira/používá USB modem,CPU 2,8,jede na 200MHZ*14,512MB RAM,

Díky Budulman
Tak má podobný problém, jako já. Mě to způsoboval na mém Abitu AI7 sw µGuru , resp jeho součást Abit EQ pro HW monitoring. Pokud totiž byl tento softík spuštěn součastně s MMC (Ati multimedia center pro sledování TV) tak modemové připojeni s IE6 spuštěné jako poslední zamrzalo při přihlašování, nebo po několika minutách serfování. Bylo to na reset. Pokud ale zavádím tyto sw v pořadí Abit EQ, IE6+modem, MMC9.0, tak to běží OK.
u něho to bylo bordelem v systému,protože je prase,po formátu a čisté inst.Win je to v pohodě,

Omlouvám se,že jsem to tu neuvedl,
Budulman
ASUS A6T AP017
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

s MSI jsem mel celkem dobre zkusenosti, jen na ty rozdily teplot a obcas trable s CoreCellem , jinak pohodove desky, ale jak uz tu nekdo psal , spicka je nekde jinde (Asus, Abit ,Epox)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MSI 865PE Neo2 PFS dotaz

Příspěvek od Killer »

Dobry den,

rozhodl jsem se pro velky upgrade z Celerona 2.2 na P4 2.8 Northwood 800 MHZ FSB a vybral si tuto desku od me oblibene firmy. Ale ejhle. Pry nektere z jejich revizi maji aktivni chlazeni. Vadi to? Je to hlucnejsi? Mam jit radeji do Asus P4P 800 SE? S MSI mam velice dopbre zkusenosti, nebot to byly MB mych poslednich tri pocitacu (Celeron 466, Celeron 1 a nyni Celeron 2.2). Diky za jakoukoliv odpoved (i treba za tu ze nemte tuseni :))
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

To, co hledáš (pokud opravdu chceš MSI) je MSI 865PE Neo2-PFS Platinum edice

Kámoš provedl stejný upgrade jako chceš ty, s deskou je spokojenej, provozuje tam 160 GB SATA, vše o.k.

http://www.msicomputer.cz/image/MSI865P ... atinum.jpg

http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=4425

pokud bys nesehnal, bude Ti asi doporučena ASUS P4P800
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Planuji koupit 865 PE Neo2 PFS. Ale nektere pry maji aktivni chlazeni chipsetu a to bych nerad. Je to pravda?
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Diky. To jsem taky videl. Ale v Czechcomputer.cz nemaji Platinum, ale tu "obycejnou". Myslis, ze Asus P4P800 SWE by byl lepsi?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Pokud bych musel oželet MSI, vybral bych si asi tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24503
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Diky. Uvazuji o te neDeluxe (je levnejsi :) Ale ted jsem zase v diskuzi o teto desce cetl, ze na ni nekomu nejde MSI Radeon 9800 Pro, ktereho planuji take zakoupit. A jelikoz ta 865 PE Neo2 PFS je jen o 122 kc levnejsi nez Asus P4P800 SE, tak nejakou vyberu. Snad mi v tom krame poradi, co s cim jde dohromady a co ne.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Já mam pfs obyč. verzi,ta má pasiv a max spokojenost!!!!
Hele nechceš chodit na lanky,když jsi z kladna????
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“