taktování cpu, pamětí.. pcie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

a na jakou hodnotu ho mám snížit.. ? ještě jsem se nekoukl do biosu jakou tam mám..
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

na 2.5 nebo při větším OC na 2.0

Jinak si přečti tento článek z něho pochopíš vše ohledně taktování :)
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

ještě se zeptám jaké pomocné věci mám vypnout.. v biosu.. něco jsem tu četl něco o EIST.. a Thermal monitor.. to je vše? mohl by jsi mi to napsat to co mám povypínat přesně tak jak to je v biosu nebo jak to tam máš ty?
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

paměti tedy nebudu taktovat ok? jenom procesor.. na 3 GhZ .. nezvedne se teplota..? budu muset zvedat napětí?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

trochu se zvedne,EIST nevim konkretně jak se jmenuje,ale Thermal monitor je ve vedlejší záložce myslím Temperature
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

nemám tam system memory multiplayer..
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

tak jsem jenom zvedl FSB z 333 na 350 (nic jineho) a testuju orthosem.. teplota se zvedla z 50 stupnu s orthosem na cca +55
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

tak tady.. oc na 3GHz ..

http://img337.imageshack.us/img337/5879/pcociw2.jpg

ještě se zeptám.. paměti jsem nastavil na 912Mhz (nezvyšoval jsem napětí) ..a jak zjistím jestli se nepřehřívají?
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Subjektivním testem..sáhni na ně,pokud na nich udržíš prst,je to oka...
Ale pokud jsi nezvyšoval napětí, přehřívat se nebudou
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

jo co s tím system multiplayer .. ? systémovým násobičem.. já ho v biosu nenašel
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

jurcja1 píše:jo co s tím system multiplayer .. ? systémovým násobičem.. já ho v biosu nenašel
Třeba jako název FSBDRAM a podobná spojení...někde,kde jsou hodnoty 533,667,800 atd... projdi to
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

To je jako hledad jehlu v kupce sena, co? :-D :-D
Edit: Sorry ....bios je základ a správnej bios teprve.
Naposledy upravil(a) kesi dne pát 18. led 2008, 15:06, celkem upraveno 1 x.
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

kesi píše:To je jako hledad jehlu v kupce sena, co? :-D :-D
no myslím že to tak těžké není ale nechce se mi tam pořád lozit... ale musím se tam kouknout..
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

No bez toho to moc nepůjde. Něco pro to udělat musíš prostě
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Záleží jakou máš desku a tedy Bios,s každou verzí je to jinačí.... A se nebudeš dobře orientovat v Biose,tak raději ani netaktuj nebo si ještě něco zničíš.

Přečetl sis ten návod na OC co sem postoval výš? z toho by to mělo pochopit i 10 lety ditě :lol:
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

Sicco2 píše:Záleží jakou máš desku a tedy Bios,s každou verzí je to jinačí.... A se nebudeš dobře orientovat v Biose,tak raději ani netaktuj nebo si ještě něco zničíš.

Přečetl sis ten návod na OC co sem postoval výš? z toho by to mělo pochopit i 10 lety ditě :lol:
jj přečetl.. mám asus p5k
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Já to nečet?! :-D Ale jistě určité věci je potřeba dostat do hlavy pak už to jde samo. :wink:
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

tak byl jsem v BIOSU a tady vypíšu hodnoty které si myslím že to to u noch nastavuje.. nic jsem zatím nezměnil.. tady..

CPU Ratio control - Ratio CMOS settings -8
FSB Strap to North Bridge - jsou tam možnosti - 200Mhz,265Mhz, 333Mhz, - mám nastavené na AUTO

jinak paměti jako : DRAM Frequency mám na DDR2 -912 Mhz a FSB na 380 paměti mám napsané na začátku tohoto threadu
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

jurcja1 píše:jinak paměti jako : DRAM Frequency mám na DDR2 -912 Mhz a FSB na 380 paměti mám napsané na začátku tohoto threadu
Delicky frekvencie pre pamate je prave tato polozka DRAM Frequency. Tam ti to jednoduchym a nazornym sposobom ponuka na vyber frekvencie, na ktorych ti bude bezat RAM.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“