Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

goelr píše:hmmmm :evil: :( :-D co jineho delat, ze :( ......se mi jen tak zda jako by to delalo jenom me! :o
Něco mě napadá: Používáš virtuální mechaniky?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

no celkem ano..ted pouzivam Nero Image Drive 2.27...ale nevim,jestli jsem mel enabled drive i pri instalaci service packu...myslis, ze kdyby jo, tak to muze byt tim???
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

goelr píše:no celkem ano..ted pouzivam Nero Image Drive 2.27...ale nevim,jestli jsem mel enabled drive i pri instalaci service packu...myslis, ze kdyby jo, tak to muze byt tim???
Vyzkoušej před instalací SP1 (nebo SP2) odinstalovat - zakázat nepomáhá - cokoliv, co má v sobě virtuální mechaniku. Zkoušeno s A120% a Daemon Tools...(dělalo to problémy, řešilo se to tady taky v opt.zařízeních). Po service packu tam opět můžeš software s virt.mechanikou nainstalovat. Jde o to, že v SP1 i 2 se updatuje mj. atapi.sys a virt.mechanika s ním "stále pracuje", což býva zdrojem lumpáren..) :roll:
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

tak to zkusim, oddelam komplet nero a uvidim.....jen se bojim, ze to budu muset znovu vse preinstalovavat, to bych se zblaznil :cry: ....ale jinak diky moc za pomoc.
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Delarge píše:Jo a co přesně znamená ta nová revize? To jako, že začnou tu desku vyrábět znovu a líp, nebo co? To by mi asi moc nepomohlo... Doufam, že zamakaj na tom biosu, už měsíc žádná novinka :x
Zalezi na tom ceho presne a jak moc se ta chyba tyka, bud bude mozne ji opravit (nebo aspon zafixovat) "jen" novym biosem a/nebo bude nutne provest opravu primo v samotnem cipu - pak by vysla nova revize...

Ad frekvence PCI - vseobecne plati, ze zvyseni o 10% (v tomto pripade na hodnotu 36MHz) by nemelo delat zadne problemy... a hodnota 38MHz je u PCI sbernice obycejne takovym bezproblemovym maximem...
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Pokud by ti to se zrusenim toho virtualniho drivu nepomohlo, radsi to cele reinstalni - je to sice hrozny opruz dostat tam vsechny ty pitome updaty, ale je to pak stabilnejsi.

Jinak s tou virtulalni jednotkou sem mel velice podobny problem na KT400 - format c: a pak reinstal...
goelr
Začátečník
Začátečník

tak uz v poho

Příspěvek od goelr »

jsem se dnes odhodlal k nainstalovani service pack1, nero oddelany a jede to v pohode!!!......jen se mi zda, ze delicka na desce asi opravdu nefunguje, nebot mam to mirne pretaktovany (166*12,5) a muj secondary disk porad ztraci data (samozrejme se pote spusti chkdisk, data "zachrani", ale jsou to mp3, takze jsou v haji - uz jsem ztratil asi 5 giga mp3 :evil: )..dela to taky nekomu????
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mno...

Příspěvek od Soundczeck »

Hele tady se začal řešit problém s touhle deskou a WIN XP. Doporučuju sehnat si instalačku XP kerá obsahuje v instalaci SP1 a vše musí bejt OK. Kámoš taky koupil novou desku "KT6" a všechno nestabilní s Bartonem 2600+, dokud mi nenapsal LOG postupu instalaci tak by diky me nezjistil ze externi SP1 dělá bordel. ČUS snad dost lidem pomůžu.
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mno...

Příspěvek od Delarge »

Soundczeck píše:Hele tady se začal řešit problém s touhle deskou a WIN XP. Doporučuju sehnat si instalačku XP kerá obsahuje v instalaci SP1 a vše musí bejt OK. Kámoš taky koupil novou desku "KT6" a všechno nestabilní s Bartonem 2600+, dokud mi nenapsal LOG postupu instalaci tak by diky me nezjistil ze externi SP1 dělá bordel. ČUS snad dost lidem pomůžu.
No, já mám Win XP už s SP1 a problémy se ztrátou dat i pokurvení celýho OS jsem s touhle deskou taky zažil. Ale zdá se, že to je způsobeno OC.

2Goerl: Overclock FSB o 33MHz (zvlášť když nikdo neví, zda funguje lock nebo aspoň dělička) není zrovna mírný taktování :) Zkus to snížit aspoň o polovinu, já teď jedu 13,5x148 a ZATIM v poho. Jo a taky sem tam dal uplně nový VIAsata raid drivery a zkoušim VIA 4in1 4.51Pro. Jestli mi za týden zase spadne systém, tak ten comp už fakt poletí! :twisted:
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

no já teď jedu na 133 * 13,5 a zatím v pohodě. Ještě jsem to ale neměl nikdy puštěný 24 h jako předtím, protože se obávám právě tý ztráty dat (minule všechny mp3s co jsem natahal jsem hned ztratil), takže jistota pořád není :evil: ..už by mohli vydat novej bios, sakra :twisted:
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Ja myslim ze ten lock funguje, protoze mam to XP-M na 200 MHz (defaultne tam je 133) a zadna ztrata dat se nekonala - zkusim to overit na nejake ne "koser" frekvenci (185,215...) a dam sem vysledek.

edit: vlastne si vzpominam, ze sem tam mel asi 3 dny 1700@2400(2GHz) na 12*166 a 10*200 FSB a taky to nijak neblblo.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

tak buď máš štěstí nebo já nevímco :) ...co máš za revizy? - já mám 1.02......a teď ke všemu zčistajasna mi začala prskat zvukovka,když scrolnu kolečkem :-D :-D :D ta deska snad opravdu poletí na výlet jako u Delargeho :evil:
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

goelr píše:tak buď máš štěstí nebo já nevímco :) ...co máš za revizy? - já mám 1.02......a teď ke všemu zčistajasna mi začala prskat zvukovka,když scrolnu kolečkem :-D :-D :D ta deska snad opravdu poletí na výlet jako u Delargeho :evil:
Já jí dám eště šanci, ani to vlastně nemusí být jenom deskou...za pár dní mi snad dorazí mobileXP 2600+ a uvidim, jak to půjde s nim. Přece jenom je o dost flexibilněší než locknutej athlon 2200+. Doufám, že bude fungovat aspoň dělička...
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Revizi sem postnu taky zitra, ale myslim, ze tu samou co ty - mam tam ale ten "nejnovejsi" oficialni BIOS... zkusim ten 5tkovy beta...

Jinak tam navic mam Audigy zvukovku - a ta kupodivu taky nepraska - teda abych nekecal, tak bracha paril FarCry a parkrat to tam luplo, ale to bude tim ze tam nema VIA latency patch... Integrovanou sem nezkousel.

Az ti dorazi to XP M 2600+ tak sem dej prispevek na jake voltazi pri jake frekvenci ti to jede (nemyslim post ale STABILNE aspon 1 hodku v prime nebo tak). Prijde mi, ze ta deska rozjede ten procik az pri trosku vyssi voltazi nez treba nektere DFI s NF2 chipsetem. Kazdopadne to rad porovnam - jestli sem nemel stesti na procik nebo je to deska. Jeste jeden blby dotaz - cim toho Mobila chces chladit?
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

2chlazení: No, teď mam Artic Cooling Copper Silent 2 TC 2.Rev, takže to nebudu s OC moc hrotit. Na přetakt budu muset koupit něco lepčejšího, ale bude se mi s nim loučit hodně špatně, páč takhle tichej chladič jen tak neseženu :wink:

A taky sem se chtěl zeptat, jestli si musel něco upravovat v biosu nebo tak, když si tam dával XP-M? Nebo ho deska skousla bez problémů??

A ještě, čím ho vlastně chladíš ty? 2400MHz už je celkem slušná sumička, ne?

A do třetice: Máš HDD Sata nebo Pata? Myslim, že všichni, co to blbne s těma ztracenejma datama nebo tak, maj Sata (já taky)...takže bych si chtěl ověřit, jak je to s tebou...

PS: Až ho dostanu do pracek, tak tady poreferuju :) Doufam jenom, že to nebude smutný povídání :?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

no ja mam oba pata disky a blblo to - takze vyhradou sata disku to jiste nebude :evil: ...tayk jsem premejslel, ze tam dam ten beta bios (jinak tam mam taky posledni ofic. bios)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

goelr píše:no ja mam oba pata disky a blblo to - takze vyhradou sata disku to jiste nebude :evil: ...tayk jsem premejslel, ze tam dam ten beta bios (jinak tam mam taky posledni ofic. bios)
Aha, tak to je jiná :?
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Deska ma revizi 1.2

Kdyz sem tam daval XP M tak mi ho deska napoprve detekla (zkouseno 2500+ i 2600+) ale jako SEMPRON :). ALE nastavi ho jenom na FSB 100 a nasobic 6, takze prvni co udelej, je ze si najdes nastaveni prociku a das mu aspon 166*1? a uvidis na kolika MHz bude na defaultni voltaz stabilni. Nebo mu zrovna dej 200*1x ale tam uz asi budes muset voltiky pridat.

Jinak ten muj disk je normalni ATA - takze jak tu nekdo pise tak PATA.

Chladim to Gigabyte 3D Cooler Pro 21... nevim presne ta dalsi cisla z hlavy - proste ten s regulaci otacek. Na 200*12 pri 1,7V mam 51 v iddle a 59 pri full loadu na nejnizsi otacky, na takove rekneme stredni - kdy uz je slyset tak 49 iddle a 56 full load.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

tak dnes ráno jsem se opět pobavil: chtěl jsem si totiž pustit počítač, jaký to odvážný krok, a dokonce jsem si bláhově myslel, že bych to mohl spustit napoprvé!!! :D :-D :twisted: ............no ale na desátý pokus se mi to povedlo......takže jsem moooc spokojený...
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

ještě mě tak napadlo, zda všechna ta má nestabilita není způsobena zdrojem...mám 300W neznačkový (bedna eurocase).....jen tak si říkám, protože jsem u konci sil :cry: :cry: :x
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“