Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Příspěvek od Parkmanek »

Potřeboval bych nějaké informace nebo názory ohledně této desky. Uvažuji o koupi diky moc
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Prozatim bys mohl zkusit recenzi na webu PCT
pokud bude neco zajimaveho tak to sem napisu, mam ted tu desku na test doma, ale nevim jak rychle se k ni dostanu...
Naposledy upravil(a) Wilik dne pon 24. led 2005, 13:40, celkem upraveno 1 x.
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

A je neco zajimaneho ???
Co treba dual channel a kompatibilita pameti ??? :-)))
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

svaca píše:Co treba dual channel a kompatibilita pameti ??? :-)))
Dual to má, stačí číst thready na PCT :wink: . A kompaktibilita pamětí, pokud mám dobré zprávy z netu (zpravidla jo :) :-D ) , tak je OK. :oops:
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Sakra tos me urazil clovece ! :-)))
Samozrejme, ze vim, ze ma dual, me jde jen o to, aby to nebyl takovy paskvil jako nForce2 (ty rozmlouvam zakaznikum jeste dnes ... :-))

Proste nejaky pekny test s hromadou pameti, to je to co bych si pral ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

svaca píše:Sakra tos me urazil clovece ! :-)))
Samozrejme, ze vim, ze ma dual, me jde jen o to, aby to nebyl takovy paskvil jako nForce2 (ty rozmlouvam zakaznikum jeste dnes ... :-))

Proste nejaky pekny test s hromadou pameti, to je to co bych si pral ....
Sorry :-D :-D , takovej test asi shání celej net :-D :-D Koukám, že máme "podobnou krevní skupinu - no NF2 :-D :-D ". Ty paměti by snad neměly dělat KT880 problémy, ten paměťovej řadič je snad velmi podobnej PT880. Zatím jsem nikde nenarazil na zprávu, že je KT880 vybíravá na paměti :) :roll: :wink:
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

Tak co, nejake nove zkusenosti s touto deskou? Nezlobi s tema atinama? Bere v dualu i shitoidni pameti? Jak je to s tim fire wire? V recenzi pisou, ze je to volitelny doplnek. Znamena to, ze chybi pouze kabelaz s konektory, ale deska to podporuje nebo v tehle verzi desky chybi i prislusny svab, ktery bude mit az deluxe? Potrebuji tu svoji desku brzy poslat dal a rozhoduji se mezi touhle Asuskou a Epox RDA3+ (bohuzel asi rev 3.1 ). je to za stejny prachy (cca 2700 s dph) a +- stejna vybava (asuska nema fire wire a kulate U-ATA kabely)
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

Houmi píše:........ Bere v dualu i shitoidni pameti? Jak je to s tim fire wire? V recenzi pisou, ze je to volitelny doplnek. Znamena to, ze chybi pouze kabelaz s konektory, ale deska to podporuje nebo v tehle verzi desky chybi i prislusny svab, ktery bude mit az deluxe? .....

tak po chvilce hledani si odpovidam aspon na neco sam:
podporovane pameti jsou tady, takze snad by to melo vzit i ty moje elixir-nanya
dal jsem se poradne podival na fotku a podle chybejicich pinu nad napisy IEE1394 1 a IEE1394 2 uprostred spodniho okraje pcb vlevo od usb je jasny, ze tahle verze desky fire-wire nema
a objevil jsem dalsi zajimavou vec, na fotce v recenzi PCT je vlevo vedle NB napis PWR FAN s neosazenym konektorem. na webu asusu tam ten treti vetrakovej konektor je. mate tu desku nekdo doma? mate tam ten konektor nebo prazdnej flek?
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

Houmi píše:....a objevil jsem dalsi zajimavou vec, na fotce v recenzi PCT je vlevo vedle NB napis PWR FAN s neosazenym konektorem. na webu asusu tam ten treti vetrakovej konektor je. mate tu desku nekdo doma? mate tam ten konektor nebo prazdnej flek?

takze uz ji mam taky doma a mam tam ten prazdny flek jako na PCT. leze z toho normalne 12 V a doufam, ze by snad mohl fungovat i monitoring otacek. u asusu zrejme chteli usetrit konektor. nevite nekdo kde by se dal sehnat?
MAKOS
Nováček
Nováček

Testy?

Příspěvek od MAKOS »

Deska mi chodí dobře (zatím), ale CpuZ nebo Sandra toho moc o pamětech neřekne - spíš nic, žeby nový čipset zatím v softu nebyl podporován?
Jak máte nastavené AGP, majitelé Radeonu? A co vám říká SMARTGART o AGP a fastwrites, ukazuje vám 3Dmark2001 množství AGP ram?
AMD Athlon XP 2500+ Box, ASUS A7V880, 2x 256 MB PC3200 CL3 Kingston, ATI Radeon 9600 Sapphire Atlantis, SB Live 5.1 Player, ATA Seagate 160GB 7200.7 PLUS, 300W Fortron
Houmi
Začátečník
Začátečník

Re: Testy?

Příspěvek od Houmi »

radeon 9500@9500PRO(softmod) 64MB, catalyst 4.7
AGP nastaveno 8x, Fast writes on. to same ukazuje i smartgart.

3dm01:
Total Local Video Memory: 64 MB
Total Local Texture Memory: 64 MB
Total AGP Memory: 118 MB

s deskou jsem taky celkem spokojen. zamceny barton 2500+ mi v ni jede 11x222 pri auto vcore. jen je trosku divny, ze HW monitror asus pc probe mi ukazuje vcore 1,728. pritom v biosu to ukazuje 1.628. co to hlasi vam?
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Houmi píše: s deskou jsem taky celkem spokojen. zamceny barton 2500+ mi v ni jede 11x222 pri auto vcore. jen je trosku divny, ze HW monitror asus pc probe mi ukazuje vcore 1,728. pritom v biosu to ukazuje 1.628. co to hlasi vam?
takze tito slape pri vysokem napeti(jaky mas zdroj??) stabilně?
tož to asi nebude moc vadit že má ta Asuska 2fáz napájení...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

gmf píše:tož to asi nebude moc vadit že má ta Asuska 2fáz napájení...
Pokud to je dobře udělaný (naddimenzovaný), tak ne. Víc MB má 2-fázy a makaj OK :)
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Nekde tu byl dotaz jak jede A7V880 s Ami BIOSem a Mobile Athlonem XP...

Muzu rict ze naprosto v pohode - zadny problem s Ami se tentokrat nekona - i kdyz na SvetHardware je clanek o MobilAthlonech a Ami a problemech s nabehnutim desky a prociku.

Deska si sice muj procik detekla jako Sempron!!! a ukazuje to i CPUID ale je to Mobile XP 2500+ (upozornuju ze je to DTR - desk top replacement, ktery ma zaklad na 1,65 V a basti nejakych vic wattu nez zrovna 45....)

Takze pokud chcete jit do slusneho chipsetu a mobilniho athlona tak jdete v klidu do A7V880.

Mam ho pretoceneho na 200*12 = 2400 MHz a na 1,75 V jede naprosto stabilne - pri normlani zatezi ma cca 42-47 C a pri full-loadu tak 52-55 C - chladim vzduchem - Gigabyti chladak na nejnizsi otacky (ted nevim typ... ma ale modre diody).
goelr
Začátečník
Začátečník

Tak už ji mám taky

Příspěvek od goelr »

zatím fachá celkem v pohodě, má to svý ale: můj soundblaster live 5.1 se neměl moc rád s integrovaným G ethernetem - internet vždy tak po 3-5 minutách krachl, a já pořád dokola něvěděl čím to bylo...novej bios (1.004 myslím) a v poho...druhý ale je, že to pořád ukazuje úplně jinej proc než má - napřed mi to ukazovalo athlon 1500+ a teď 2.02 (mám to zatím daný na 166 * 12.5) trochu divný, ne? jinak super stabilní deska za dobrý prachy :D
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mobile Athlon XP + Asus a7v880 + Sata disk Hitachi

Příspěvek od Delarge »

Je tady čirou náhodou někdo, kdo má tuhle kombinaci a může mi říct, jestli je všechno v poho, tzn. taktování tak cca 2400MHz, stabilita (hlavně stabilita S-ata Hdd) a taky chlazení (jakej chladič a teploty)????

Podle všeho a7v880 by měla jet s mobilním XP poho, ale taky to vypadá, že ta deska nemá funkční AGP/PCI lock...Takže se případní majitelé téhle kombinace přihlašte s postřehy :wink: THX!
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

mám ji dva dny a....zatím pěkně na h++vno!!! to, že jsem musel přeinstalovat XP bylo v poho, to že deska není moc kompatibilní s mojí Live 5.1 je už horší.....ale když jsem si stáhl service pack 1, windows kompletně krachl!! :evil: :evil: nechtěj po restartu najet...v biosu jsem se hrabal, zkoušel jsem snad vše, jak default biosu, tak moje nastaveni..zkratka xp se service packama 1 na te desce vubec nejdou (zkoušel jsem to 3 krat - jako 3krat jsem preinstaloval xp a vzdy sli! -dokud jsem nestahl service pack1)..mate nekdo podobnej problem???? pls potrebuji help...jsem ztravil nad tim celej den...
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jak nema funkcni AGP/PCI lock ? Urcite ho ma. Nebo myslis, ze standardni takty PCI a AGP pri zvysovani FSB neudrzi... ? Tady bych se nebal - oc moznosti jsou hodne dobry.. viz http://www.xbitlabs.com/articles/chipse ... 880_7.html - jen bych upozornil na to, ze zrejme nejde nastavit Vcore pod 1.65V...mobile pritom jedou defaultne na 1,45V. i kdyz hodne to zavisi na biosu..novy to treba uz zvlada..nevim, co tam je za bios...na deskach s Ami Biosem a chipsetem s podporovou PowerNow jsou udajne problemy s nastavenim nasobice ... ja ty Via ale moc neznam, nevim jestli to je problem teto desky a jejiho biosu..snad poradi nekdo jiny..
ohledne sata by melo byt vse ok.. sata radic je uz v soutgbridgi chipsetu - s podporou Raid 0 a 1.

treba na Abit NF7-S (nforce 2 )jede mobile bez problemu..jen pro dosazeni maximalnich FSB je treba provest tzv. L12 mod...no..na to ale clovek musi mit taky poradny pameti :wink:
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 shadow: Teorie a praxe se bohužel někdy liší (mám na mysli A7V880, popř. Soltek s chip.sadou KT880) :sad: : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12233&start=20 nebo
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=140 :? Uvidíme, až výrobci odladěj nový BIOSy. :wink: Až se to odladí, tak bude asi výborná. :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

JJ. Nforce chipset je proste good. Tam podobny problemy nejsou. Bios Award, PowerNow nikde, ale to pri oc vubec netizi, proste skvely chipset, ktery rozhodne nepatri do stareho zeleza..(btw cituji Petr Orel z http://www.svethardware.cz/art_doc-B291 ... 022D7.html "Totálně zastaralý a často nekompatibilní nVIDIA nForce 2.." . je videt ze autor taky nechodi daleko pro silna slova, trebaze jsou jeho recenze kvalitni..a trebaze tady nema pravdu..

zaver > pro oc mobile xp je nVidia nforce lepsi volba..

samozrejme desky s chipsety od Via se nakonec taky doladi :)
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“