v jednom z predchádzajúcich príspevkov som spomínal, že keď sa hrám a objaví sa čo i len minimálny prepad FPS - napr. zo 60 na 56 sprevádza to nepríjemné trhanie obrazu, také spomalenie, na oko viditelné a rušivé pri hraní, vlastne, sa tak hrať ani nedá..
Po preštudovaní pár príspevkov som si začal mysleť, že to je proste daň za to, že sú dve jadrá na jednom pcb..
lenže minule som ani neviem prečo vypol vertikálnu synchronizáciu a takto som si zapol hru a som ostal úplne vyvalený, keď ten otravný jav sa absolútne neprejavil ani pri prepade fps zo 70 na 40 a tak.. Vypol som hru, zapol vertikálnu synchronizáciu a zas to začalo robiť..
Takže bude to v tom, vo vertikálnej synchronizácii.. Ono by ju bolo najmenej vypnúť, lenže iný problém potom zas mám.. skúsenejší poznajú jav, kedy sa na niektorých monitoroch - na mojich doterajších všetkých - sa na obraze objavujú lámavé čierne pásy, niekedy "rozladený" obraz a podobne... Vertikálna synchronizácia to vždy vyriešila na každej karte a monitore.. Lenže tu je to buď to, alebo to.. S vertikálnou syn. je obraz trhaný a ten prepad fps je veľmi rušivý, no bez nej sa objavujú tie otrasné čierne pásy..
Čo mám robiť? Existuje nejaký iný spôsob, ako monitor zosynchronizovať s kartou bez toho, aby bolo treba vynútiť vertikálnu synchronizáciu? Je možné prípadne kúpiť monitor na ktorom vertikálnu synchronizáciu vôbec nemusím riešiť? Je možné, že s novými ovládačmi sa tento problém vyrieši, alebo je to definitívne neriešitelná vec, nakoľko je to kvôli tomu, že je táto grafika taká aká je? Teda z dvoch jadier, z iného návrhu, než doteraz moje jednojadrové grafiky..
Ďakujem za rady