Mam sestavu v podpisu a XP s SP3 32bit....dokud sem nevypnul sterankovaci soubor tak GTA neslo skoro hrat po delsi dobe hrani....proste to zaclo strasne swapovat.....pote jsem vypnul Virtualni pamet a ted to jde omnoho lepe a stabilita windows je furt v pohode...zadny azseky, padani programu apod....proste pohoda
no ja som dlhšiu dobu mal aj mám vypnutú virtuálnu pamäť SWAP lebo som nevidel dôvod aby som ju mal zapnutú až dnes som skúšal Campany of Heros a je zaujímavé že bez SWAPu mi to nechcelo ani spustiť požaduje aspoň 760MB alebo tak nejako. Mám vistu x64 ale aj tak som spravil swap na ramdisk a tak tá hra už šla. No šla síce na mojej karte na h...o tak kašlem nato. Grafická karta je tá najhlúpejšia investícia v PC človek aby každý jeden a pol roka vyhodil za ňu aspoň 200€ aby si niečo vedel zahrať -to len tak mimo témy.
Rytmus píše:Zdravím mám 1 GB RAm a požívám Windows XP jak mám nastavit virtualní pamět? Děkuju
nechal bych to na operačním systému, bude to asi něco kolem 1-2GB
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
zkus vypnout pagefile a zkus normálně fungovat, jestli to bude ok nebo to bude padat kvůli nedostatku paměti.
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Lidi, máte pořád problémy s tou jednou a tou samou věcí. Podívejte, mám 8 GB RAM 32-bitový systém a využívám celé kapacity RAM. Jestli máte problémy s nedostatkem virtuální paměti nebo naopak s tím, že 32-bitový systém prostě neumí pracovat s vyšší pamětí než kolem 3 GB, tak se podívejte sem, je tu pěkně shrnuto, co je to RAMdisk a jak funguje. Utilita je zdarma a je to. Pro přiblížení: "Je to vytvoření disku v oblasti RAM", na tento disk nastavíte SWAP prostor a hnedle máte Virtuální pamět(pro SWAPování) tak rychlou jako je RAM. Přičemž se všeobecně ví, že Vista má lepší využívání RAM, ale když nastavíte většinu RAM do SWAP prostoru (u WinXP), kde XP umí docela obratně pracovat s virtuální pamětí, tak máte po starostech a výkoný stroj. Třeba v mém případě (jak u XP tak VIST) se mně stalo, že hra nešla spustit, pokud neměla aspoň minimální SWAP prostor. (vůbec jí nezajímalo, že RAM je dostatečně velká) a proto o tom tady píšu. Ohledně virtuální paměti je toto nejlepší, nejrychlejší a nejstabilnější způsob (RAMka se chová jako disk a nepadá v situacích, kdy se RAMka hroutí). Zde je ten odkaz na článek: http://www.techportal.cz/9/1/214365_ram ... odkud=ENPC
Hodně štěstí. ZH
vim, ale kdyz jsem pustil vic aplikaci ktery "swap" zahltily tak to krasne hapalo.Navic pokud zapnes pae tak se to taky krasne tluce (pokud mas pustenou aplikaci ktera pae vyuzije)
NEJLEPSI JE SWAP UPLNE VYPNOUT,NESOCKOVAT A KOUPIT 8GB RAM ZA PAR KACEK + 64bit OS.
99% uzivatelum 8GB ram staci bohate a nehrozi preteceni
A kolik procent ma 8 Gb Ram nebo penize na ne, moulo. Tvuj nazor mohl byt napsany na zacatku tematu a dal uz se nerozsirovat. (ale pokud vim, tak se tu resi, jak spravne nastavit právě tu virtuální pamět a ne ji vypnout). Děkujem ti za názory, tvůj moc nepomohl. Zamysli se nad sebou. + "placat hovadiny" si nech pro sebe, kozy jsem s tebou nepásl a můj příspěvek je aspoň k tématu
y2000rtc píše:A kolik procent ma 8 Gb Ram nebo penize na ne, moulo.
pár stovek na paměti má v dnešní době snad každej. nebo ty ne? to je mi tě docela líto když máš tisíce na aplikace které je využijou
Správnou velikost virtuální paměti nech nastavit automaticky systémem. Z dlouhodobého hlediska, co se týče výkonu, stability atd. je to stále nejlepší a nejosvědčenější řešení....
Surgical píše:Správnou velikost virtuální paměti nech nastavit automaticky systémem. Z dlouhodobého hlediska, co se týče výkonu, stability atd. je to stále nejlepší a nejosvědčenější řešení....
popravde koľko dáš toľko bude
od istých veľkostí je možné ju dokonca vypnúť ale stále sa najde nejaká podivnosť ktorá ju vyžaduje
minulý týždeň na mňa nejaký program na prevod videa vybafol že jej potrebuje 1,5GB , hlavne že bolo voľných 8GB a ani sa nespustil takže som ju zase po dlhom čase zapol načo mu bola ked potom aj tak zaprasil ramku neviem
tak či onak ak vám dojde systémová ram, myslím tým reálne pri práci, je swap čisto len núdzové riešenie hlavne kôli rýchlosti a je čas na rozšírenie ramky