Správné nastavení virtuální paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Správné nastavení virtuální paměti

Příspěvek od Walker »

Mam sestavu v podpisu a XP s SP3 32bit....dokud sem nevypnul sterankovaci soubor tak GTA neslo skoro hrat po delsi dobe hrani....proste to zaclo strasne swapovat.....pote jsem vypnul Virtualni pamet a ted to jde omnoho lepe :) a stabilita windows je furt v pohode...zadny azseky, padani programu apod....proste pohoda :)
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

no ja som dlhšiu dobu mal aj mám vypnutú virtuálnu pamäť SWAP lebo som nevidel dôvod aby som ju mal zapnutú až dnes som skúšal Campany of Heros a je zaujímavé že bez SWAPu mi to nechcelo ani spustiť požaduje aspoň 760MB alebo tak nejako. Mám vistu x64 ale aj tak som spravil swap na ramdisk a tak tá hra už šla. No šla síce na mojej karte na h...o tak kašlem nato. Grafická karta je tá najhlúpejšia investícia v PC človek aby každý jeden a pol roka vyhodil za ňu aspoň 200€ aby si niečo vedel zahrať -to len tak mimo témy. :wink:
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nejak postradam smysl v dnesni dobe premyslet o swapu. 64bit os + 8gb ram za babku a 99% lidi si swap muze vypnout.
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

však hej mám ho vypnutý aj aj ja ale tá hra bez neho nešla darmo som mal aj 4GB ram tak som spravil 900MB cez ramdisk a už šla
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
Rytmus
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Rytmus »

Zdravím mám 1 GB RAm a požívám Windows XP jak mám nastavit virtualní pamět? Děkuju
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Rytmus píše:Zdravím mám 1 GB RAm a požívám Windows XP jak mám nastavit virtualní pamět? Děkuju
nechal bych to na operačním systému, bude to asi něco kolem 1-2GB
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Rytmus
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Rytmus »

Tak ted už mám 3 Gb RAM ( 1x 1 GB + 1x 2Gb modul) a pouzívám Xp. Jak mám nastavit virtualní pamět ? PS Grafika si sežrala neco (jedu na integrovane tak mám 2.7 GB Ram)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus vypnout pagefile a zkus normálně fungovat, jestli to bude ok nebo to bude padat kvůli nedostatku paměti.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
y2000rtc
Nováček
Nováček

Příspěvek od y2000rtc »

Lidi, máte pořád problémy s tou jednou a tou samou věcí. Podívejte, mám 8 GB RAM 32-bitový systém a využívám celé kapacity RAM. Jestli máte problémy s nedostatkem virtuální paměti nebo naopak s tím, že 32-bitový systém prostě neumí pracovat s vyšší pamětí než kolem 3 GB, tak se podívejte sem, je tu pěkně shrnuto, co je to RAMdisk a jak funguje. Utilita je zdarma a je to. Pro přiblížení: "Je to vytvoření disku v oblasti RAM", na tento disk nastavíte SWAP prostor a hnedle máte Virtuální pamět(pro SWAPování) tak rychlou jako je RAM. Přičemž se všeobecně ví, že Vista má lepší využívání RAM, ale když nastavíte většinu RAM do SWAP prostoru (u WinXP), kde XP umí docela obratně pracovat s virtuální pamětí, tak máte po starostech a výkoný stroj. Třeba v mém případě (jak u XP tak VIST) se mně stalo, že hra nešla spustit, pokud neměla aspoň minimální SWAP prostor. (vůbec jí nezajímalo, že RAM je dostatečně velká) a proto o tom tady píšu. Ohledně virtuální paměti je toto nejlepší, nejrychlejší a nejstabilnější způsob (RAMka se chová jako disk a nepadá v situacích, kdy se RAMka hroutí). Zde je ten odkaz na článek: http://www.techportal.cz/9/1/214365_ram ... odkud=ENPC
Hodně štěstí. ZH
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

prestan placat hovadiny pls. na 32bit os proste nelze alokovat 8gb pameti.o tom dalsim nemluve. :roll:
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Flegy, zkus se kouknout na tento ramdisk, ten umí vytvořit partition i za 4GB omezením na 32-bitových windows:

http://www.superspeed.com/servers/ramdisk.php

Na mé sestavě mám na partition v RAMce 2GB swap a temp adresář.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vim, ale kdyz jsem pustil vic aplikaci ktery "swap" zahltily tak to krasne hapalo.Navic pokud zapnes pae tak se to taky krasne tluce (pokud mas pustenou aplikaci ktera pae vyuzije) :wink:

NEJLEPSI JE SWAP UPLNE VYPNOUT,NESOCKOVAT A KOUPIT 8GB RAM ZA PAR KACEK + 64bit OS.
99% uzivatelum 8GB ram staci bohate a nehrozi preteceni :roll:
y2000rtc
Nováček
Nováček

Příspěvek od y2000rtc »

A kolik procent ma 8 Gb Ram nebo penize na ne, moulo. Tvuj nazor mohl byt napsany na zacatku tematu a dal uz se nerozsirovat. (ale pokud vim, tak se tu resi, jak spravne nastavit právě tu virtuální pamět a ne ji vypnout). Děkujem ti za názory, tvůj moc nepomohl. Zamysli se nad sebou. :-D + "placat hovadiny" si nech pro sebe, kozy jsem s tebou nepásl a můj příspěvek je aspoň k tématu :-D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

y2000rtc píše:A kolik procent ma 8 Gb Ram nebo penize na ne, moulo.
pár stovek na paměti má v dnešní době snad každej. nebo ty ne? to je mi tě docela líto když máš tisíce na aplikace které je využijou :lol:
Pfizer & Moderna inside
methik
Nováček
Nováček

Příspěvek od methik »

Čau,

Může mi někdo prosím poradit jak správně nastavit velikost virtuální paměti ve windows vista? Mám 4,00 GB RAM

Díky

//edit Wilik - upraveno + promaz OT
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Správnou velikost virtuální paměti nech nastavit automaticky systémem. Z dlouhodobého hlediska, co se týče výkonu, stability atd. je to stále nejlepší a nejosvědčenější řešení.... :wink:
methik
Nováček
Nováček

Příspěvek od methik »

Surgical píše:Správnou velikost virtuální paměti nech nastavit automaticky systémem. Z dlouhodobého hlediska, co se týče výkonu, stability atd. je to stále nejlepší a nejosvědčenější řešení.... :wink:
Díky. .. :)
Roman X2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman X2 »

Jak je to s virtualní pamětí u Windows 7 ?????
def. je tam nastaveno 8GB a systém navrhuje abych tam dal 13GB. Ram mam 8GB DDR3 :)
MB:Asus P8Z68V-Pro CPU:Intel Core i5-2400(4x3,1GHz) RAM:Kingston HyperX T1 (2x4GB)1600MHz VGA:Sapphire HD7850
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

popravde koľko dáš toľko bude :)
od istých veľkostí je možné ju dokonca vypnúť ale stále sa najde nejaká podivnosť ktorá ju vyžaduje :mrgreen:
minulý týždeň na mňa nejaký program na prevod videa vybafol že jej potrebuje 1,5GB , hlavne že bolo voľných 8GB a ani sa nespustil takže som ju zase po dlhom čase zapol načo mu bola ked potom aj tak zaprasil ramku neviem
tak či onak ak vám dojde systémová ram, myslím tým reálne pri práci, je swap čisto len núdzové riešenie hlavne kôli rýchlosti a je čas na rozšírenie ramky :)
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „Paměti“