To je Tvůj názor a troufám si tvrdit, že nemáš pravdu.Trek píše:...
Ono to dělá i na čistých Windows (bez altern. kodeků a pod.)
Moderátoři: morke, Walker1134

To je Tvůj názor a troufám si tvrdit, že nemáš pravdu.Trek píše:...

Tak znovu, snad ti to dojde. Jak je tedy možné, že to uživatelům i s různými OS, přehrávači, kodeky a bordelem v systému s některými WHQL ovladači funguje a některými ne? Jediné co z toho logicky vyplývá je nějaký bug v ovladačích.Trek píše:...
Power Management Enhancements
GeForce GTX 200 GPUs include a more dynamic and flexible power management architecture than past generation NVIDIA GPUs. Four different performance / power modes are employed:...For 3D graphics-intensive applications, the NVIDIA driver can seamlessly switch between the power modes based on utilization of the GPU. Each of the new GeForce GTX 200 GPUs integrates utilization monitors (“digital watchdogs”) that constantly check the amount of traffic occurring inside of the GPU. Based on the level of utilization reported by these monitors, the GPU driver can dynamically set the appropriate performance mode (i.e., a defined clock and voltage level) that minimizes the power draw of the graphics card—all fully transparent to the end user.
- Idle/2D power mode (approx 25 W)
- Blu-ray DVD playback mode (approx 35 W)
- Full 3D performance mode (varies—worst case TDP 236 W)
- HybridPower™ mode (effectively 0 W)
The GPU also has clock-gating circuitry, which effectively “shuts down” blocks of the GPU which are not being used at a particular time (where time is measured in milliseconds), further reducing power during periods of non-peak GPU utilization.
All this enables GeForce GTX 200 graphics cards to deliver idle power that is nearly 1/10th of its maximum power (approximately 25 W on GeForce GTX 280 GPUs). This dynamic power range gives you incredible power efficiency across a full range of applications (gaming, video playback, surfing the web, etc).
Many other areas of the GeForce GTX 200 GPU pipeline have been reworked to improve performance and reduce various processing bottlenecks....

To uz je lepsi, akorat jedina situace kdy neco kloudnyho muzes prehrat je pokud mas xp media center, vista ultimate nebo vista home premium, protoze ty maj cisty jediny mpeg2 kodek.Shit píše:To je Tvůj názor a troufám si tvrdit, že nemáš pravdu.Trek píše:...
Ono to dělá i na čistých Windows (bez altern. kodeků a pod.)

Nějak tak.Trek píše:Takze pouzivas ciste nainstalovany jeden z techto OS a prehravas neco Windows media playerem s whql drivery od nvidie a sledujes to gpu-z a vidis, ze se to nepodtaktovava?

A kdyz pouzijes gspot co tam vidis za kodeky ze se poustej pro to video? Je to fakt cisty? Nejsou tam naky kodeky od nera, power ciname, apod?Shit píše:Nějak tak.Trek píše:Takze pouzivas ciste nainstalovany jeden z techto OS a prehravas neco Windows media playerem s whql drivery od nvidie a sledujes to gpu-z a vidis, ze se to nepodtaktovava?
Stejné takty naměří i Everest či RivaTuner.

Ja som na tom rovnakoShit píše:Já patřím mezi ty šťastnější, jelikož se 180.48, 182.08 i 182.50 mně makaj takty v pohodě.
Špatné takty jsem měl na 178.xx a 181.xx.

To mas recht, ale ja osobne po hrani se SmarDoctorem a tak jsem seznal, ze RivaTuner je lepsi. Da se to v nem nastavit v low level stylu a aktivujes aby to nastavil po startu - nastavi to a vypne se, zatimco takle musis mit porad pustenej smartdoctor, kterej zazira pamet a musi mit nainstalovany obskurni ovladace.Stratos píše:Koukam mas ASUS. Skus SMART DOCTOR od ASUS. Ja mam taky ASUS kartu a v tomhle programku si muzu nastavovat otacky v zavislosti na teplote. tj nastavis si treba do 60°C 0% otacek do 70°C 20% otacek apod.

no mam presne stejnou kombinaci...a fungovalo mi to jen chvili...ted uz karta zase jede naplnoPavelll píše:S novýma ovladačema 185.85 už opravili zasekavani na 3D taktech při spuštěném ICQ atd... v kombinaci Vista 64b.Takže to zas na chvili funguje tak jak má na mém PC.

Myslim, ze je to ted normalni, asi holt nvidia nasadila agresivnejsi powermanagement oproti drivejsku. Ze by to karte nejak skodilo si nemyslim. Precejenom CPU tohle vyuzivaji hodne dlouho a treba v notebooku mi procesor taky porad meni frekvenci, nikdy jsem s tim nemel problem.glamb píše:Jsem jediný, komu se s novými ovladači (190.xx) grafická karta automaticky přetaktovává jako na horské dráze? Viz screen z rivatuneru - nebyly spusteny žádné náročné aplikace, jen jsem serfoval na netu a pod. Myslim, že nvidia se vydala špatnym směrem co se týče powermanagmentu - alespon ve vztahu s mou GK.