Jeden nebo dva?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Fifi
- Středně pokročilý
FWD:fofrosDEATH
Hmm..., příznivců plí zjevně pribývá. Naprosto s tebou souhlasím. Myslím že připojit si Raptora 74GB jako systémový disk je určitě skvělá volba. Také by bylo zajímavé zkusit Raid 5 s Hitachi 7k400. Ale to už je jiná cenová kategorie
- fofrosDEATH
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jenom by mně zajímalo, zdali RAID 5 je výkonnější než RAID 0, pomineme-li větší jistotu a bezpečnost dat u RAID 5. Ale s tím Raptorem jste mně fakt navnadili, co si asi totiž neodzkouším na vlastní kůži, tomu v testech, které si přečtu nemůžu věřit. Už začínám věřit tomu, že mně nezklame, pátral jsem a všude na něj pějou ódy, takže jdu do toho.
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))
- mina
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý
Taková situace by měla nastat pouze u méně kvalitního řadiče.fofrosDEATH píše:jenom by mně zajímalo, zdali RAID 5 je výkonnější než RAID 0, pomineme-li větší jistotu a bezpečnost dat u RAID 5. Ale s tím Raptorem jste mně fakt navnadili, co si asi totiž neodzkouším na vlastní kůži, tomu v testech, které si přečtu nemůžu věřit. Už začínám věřit tomu, že mně nezklame, pátral jsem a všude na něj pějou ódy, takže jdu do toho.
- trodas
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ja zacinal s raidem (sice jen Raid 0 a HighPoint HP370 sunt a dva WD 30G disky), ale neda mi, abych nesdelil sve zkusenosti.
Raid je super na prenosovky - data doslova drti a tlaci do pameti rychlosti temer 2x proti single disku.
To je ok.
Co uz je min ok je zavislost na CPU - zere to nejak vic, nez normalni IDE. To uz muze trosku vadit, pokud hra nahrava+dekoduje data.
Sice jsem byval vzdy prvni v levelu, ale to mohlo byt vykonnym procikem...
Kde ale radid suxx, jsou seeky a maly fajly. Tam nejen, ze neni rychlejsi, ale zdase minimalne o 30-50% pomalejsi nez singl disk.
Kdyz si clovek uvedomi, jak NTFS vyhledava fajl a ze se musi cekat na dva disky a ne na jeden, tak to neni az tak nepochopitelne, myslim.
Raptor na systemovy disk je rozumna volba.
Raid 0 s 2 a vice disky na co nejvyssi rychlost prace s vetsimi daty (strizna) jako datovy "disk" je take rozumnym napadem.
Takze si z toho preberte, co chcete. Ja se s Raidy kvuli problematicke podpore/driverum rychle rozloucil v prospech single disku. Nelituji. A kdyz jsem koupil rychly Maxtorek 250G + PR3600+ procik, tak jsem s gigem ram zase prvni v levelu
Raid je super na prenosovky - data doslova drti a tlaci do pameti rychlosti temer 2x proti single disku.
To je ok.
Co uz je min ok je zavislost na CPU - zere to nejak vic, nez normalni IDE. To uz muze trosku vadit, pokud hra nahrava+dekoduje data.
Sice jsem byval vzdy prvni v levelu, ale to mohlo byt vykonnym procikem...
Kde ale radid suxx, jsou seeky a maly fajly. Tam nejen, ze neni rychlejsi, ale zdase minimalne o 30-50% pomalejsi nez singl disk.
Kdyz si clovek uvedomi, jak NTFS vyhledava fajl a ze se musi cekat na dva disky a ne na jeden, tak to neni az tak nepochopitelne, myslim.
Raptor na systemovy disk je rozumna volba.
Raid 0 s 2 a vice disky na co nejvyssi rychlost prace s vetsimi daty (strizna) jako datovy "disk" je take rozumnym napadem.
Takze si z toho preberte, co chcete. Ja se s Raidy kvuli problematicke podpore/driverum rychle rozloucil v prospech single disku. Nelituji. A kdyz jsem koupil rychly Maxtorek 250G + PR3600+ procik, tak jsem s gigem ram zase prvni v levelu
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
- Fifi
- Středně pokročilý