Jeden nebo dva?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

FWD:fofrosDEATH

Příspěvek od Fifi »

Hmm..., příznivců plí zjevně pribývá. Naprosto s tebou souhlasím. Myslím že připojit si Raptora 74GB jako systémový disk je určitě skvělá volba. Také by bylo zajímavé zkusit Raid 5 s Hitachi 7k400. Ale to už je jiná cenová kategorie :)
fofrosDEATH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofrosDEATH »

jenom by mně zajímalo, zdali RAID 5 je výkonnější než RAID 0, pomineme-li větší jistotu a bezpečnost dat u RAID 5. Ale s tím Raptorem jste mně fakt navnadili, co si asi totiž neodzkouším na vlastní kůži, tomu v testech, které si přečtu nemůžu věřit. Už začínám věřit tomu, že mně nezklame, pátral jsem a všude na něj pějou ódy, takže jdu do toho.
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Raid 5 vykonejsi podle me nebude, bude to spis dost zalezet na radici...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

fofrosDEATH píše:jenom by mně zajímalo, zdali RAID 5 je výkonnější než RAID 0, pomineme-li větší jistotu a bezpečnost dat u RAID 5. Ale s tím Raptorem jste mně fakt navnadili, co si asi totiž neodzkouším na vlastní kůži, tomu v testech, které si přečtu nemůžu věřit. Už začínám věřit tomu, že mně nezklame, pátral jsem a všude na něj pějou ódy, takže jdu do toho.
Taková situace by měla nastat pouze u méně kvalitního řadiče.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Ja zacinal s raidem (sice jen Raid 0 a HighPoint HP370 sunt a dva WD 30G disky), ale neda mi, abych nesdelil sve zkusenosti.
Raid je super na prenosovky - data doslova drti a tlaci do pameti rychlosti temer 2x proti single disku.
To je ok.
Co uz je min ok je zavislost na CPU - zere to nejak vic, nez normalni IDE. To uz muze trosku vadit, pokud hra nahrava+dekoduje data.
Sice jsem byval vzdy prvni v levelu, ale to mohlo byt vykonnym procikem...

Kde ale radid suxx, jsou seeky a maly fajly. Tam nejen, ze neni rychlejsi, ale zdase minimalne o 30-50% pomalejsi nez singl disk.
Kdyz si clovek uvedomi, jak NTFS vyhledava fajl a ze se musi cekat na dva disky a ne na jeden, tak to neni az tak nepochopitelne, myslim.

Raptor na systemovy disk je rozumna volba.

Raid 0 s 2 a vice disky na co nejvyssi rychlost prace s vetsimi daty (strizna) jako datovy "disk" je take rozumnym napadem.

Takze si z toho preberte, co chcete. Ja se s Raidy kvuli problematicke podpore/driverum rychle rozloucil v prospech single disku. Nelituji. A kdyz jsem koupil rychly Maxtorek 250G + PR3600+ procik, tak jsem s gigem ram zase prvni v levelu :lol: :wink: 8-)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Zajímavý názor. Právě kvůli tomu abych si vyzkoušel instalaci různých OS na pole (stripe) jsem to zkusil a neznám žádný případ kdy by se pole chovalo pomaleji. To už si musíš zvážit jakou velikost bude mít tvůj chunk. Ale je pravda, že ten seek už nijak nedoženu . :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“