Sluchátkový zesilovač ti bude na nic když už do něj půjde zvuk rušenej, ideální je buďto externě napájenej DAC co ti z optiky či SPDIF bude dělat zvuk, a nebo externí zvukovka s vlastnim napájenim (nesmí bejt napájená třeba přes USB protože tam se tu ruchy ze zdrojep řesnesou stejně jako by to bylo v PC), ceny pro běžné smrtelníky to zrovna moc nejsou protože běžnej smrtelník jede na cheap sluchátkách + integrovaný zvukovce a nepozná nic.... to je ten problém. Já nejsem běžnej smrtelník takže vim že si klidně připlatim za lepší.myschovip píše:odbocujeme uz trochu mimo temu ktorej sa chcem drzal ale predcalen sa spytam, ak by som chcel zo sluchadiel dostat co najviac, co je lepsia volba, iba cisto sluchadlovy zosilnovac, externa zvukovka alebo DAC prevodnik? (ak mate vybrat iba jedno z toho) a ked sa bavime o cenach pre beznych smrtelnikov
Zvukova karta - velky sum
Moderátor: CageJ
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Zvukova karta - velky sum
- myschovip
- Začátečník
-
tiez niesom bezny smrtelnik, inak by sme nerozoberali tuto temu, ale svet audia vie byt pekne drahy preto hladam nejaky kompromis ktory by ma nezrujnoval
ked som bol minuleho roku na vystave android roadshow (mozno poznate) tak creative tam mal svoj stanok a mali tam toto https://www.alza.sk/creative-sound-blas ... 4409#popis
bol som v soku ako dobre to hralo, hladal som ci niekde pod stolom nieje schovany subwoofer
ten soundblaster X7 je aj DAC prevodnik aj sluchadlovy zosilnovac a ma samostatne napajanie zo siete, len samotny X7 stoji na alze 400€, nechapem preco stoji set X7+monitory 429€ ale budis, mozno nieco take by som potreboval, kvalitnejsi zaklad pre reproduktory aj sluchadla, len keby to nebolo tak drahe
ked som bol minuleho roku na vystave android roadshow (mozno poznate) tak creative tam mal svoj stanok a mali tam toto https://www.alza.sk/creative-sound-blas ... 4409#popis
bol som v soku ako dobre to hralo, hladal som ci niekde pod stolom nieje schovany subwoofer
ten soundblaster X7 je aj DAC prevodnik aj sluchadlovy zosilnovac a ma samostatne napajanie zo siete, len samotny X7 stoji na alze 400€, nechapem preco stoji set X7+monitory 429€ ale budis, mozno nieco take by som potreboval, kvalitnejsi zaklad pre reproduktory aj sluchadla, len keby to nebolo tak drahe
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Njn, ta E-MU co mam já je proklatě stará (což je u audia fuk když jsou drivery, audio nestárne) ale stojí to za to, ta X7 co linkuješ je přesně to co sháníš, externí zvukovka s vlastnim napájenim komplet odstíněná od zbytku PC, tim USB tečou jen data. Cena ale bohužel odpovídá. Na druhou stranu je to ale už zvukovka kterou můžeš pohánět cokoliv, včetně profi sluchátek či obecně aparatury za desetitisíce.
- myschovip
- Začátečník
-
ano X7 uz musi byt slusny zaklad + ku tomu monitory za 30€, je to lakave ale 430€ uz je celkom palka noo...
keby tak bolo nieco ako X7 ale aspon s polovicnou cenou, nemusi to mat az taku kvalitu, pozeral som na Asus Xonar U7 https://www.alza.sk/asus-xonar-u7-d2914246.htm
nema sice samostatne napajanie, ak by som U7 prepojil s kompom cez optiku, tak optika sluzi aj ako napajanie? alebo iba cisto na prenos signalu a na napajanie by som musel pouzit usb, to by moc vyhra nebola
vecer pojdem do kamosa po asus phoebus tak ju vyskusam
keby tak bolo nieco ako X7 ale aspon s polovicnou cenou, nemusi to mat az taku kvalitu, pozeral som na Asus Xonar U7 https://www.alza.sk/asus-xonar-u7-d2914246.htm
nema sice samostatne napajanie, ak by som U7 prepojil s kompom cez optiku, tak optika sluzi aj ako napajanie? alebo iba cisto na prenos signalu a na napajanie by som musel pouzit usb, to by moc vyhra nebola
vecer pojdem do kamosa po asus phoebus tak ju vyskusam
- Jája
- Čestný člen
Přes optiku žádný napájení nejde.
Ten Xonar U7 ani optický vstup nemá, pokud se dívám dobře. Jedinej vstup má analog kombinovanej link/mic. Jinak do toho dostaneš zvuk jedině přes USB i s napájením. Digitální má pouze 1x výstup (1 x S/PDIF out)
http://www.asus.com/Sound-Cards/Xonar_U ... fications/
Jinak já bych ext zvukovku přes USB už radši neřešil. Měl jsem teda jen jednu - Creative X-Fi Surround 5.1 - prvotní problém občasného praskání zvuku vyřešil novej bios na desku, ale i tak v některých hrách se zvuk občas trochu zpožďoval, takže jsem se jí nakonec zbavil.
Pokud to nemáš na hry, tak asi klidně do toho. Já kdybych chtěl něco lepšího, tak jedině nějakej DAC připojenej digitálně ke zvukovce v kompu a už žádný USB .
Ten Xonar U7 ani optický vstup nemá, pokud se dívám dobře. Jedinej vstup má analog kombinovanej link/mic. Jinak do toho dostaneš zvuk jedině přes USB i s napájením. Digitální má pouze 1x výstup (1 x S/PDIF out)
http://www.asus.com/Sound-Cards/Xonar_U ... fications/
Jinak já bych ext zvukovku přes USB už radši neřešil. Měl jsem teda jen jednu - Creative X-Fi Surround 5.1 - prvotní problém občasného praskání zvuku vyřešil novej bios na desku, ale i tak v některých hrách se zvuk občas trochu zpožďoval, takže jsem se jí nakonec zbavil.
Pokud to nemáš na hry, tak asi klidně do toho. Já kdybych chtěl něco lepšího, tak jedině nějakej DAC připojenej digitálně ke zvukovce v kompu a už žádný USB .
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- myschovip
- Začátečník
-
OKtakze si to zhrnme, externej zvukovke sa teda asi vyhnem, ak tomu rozumiem spravne, najlepsim riesenim by teda bol dac prevodnik so samostatnym napajanim a pripojeny ku kompu cez digital s/pdif ? Skusim pogooglit ci nenajdem nieco podobne. ako X7 od creative ale za nizsiu cenu, to by bolo to co by asi vyriesilo moj problem a zo sluchadiel by som dostal asi relativne najlepsiu kvalitu, X7 ale stoji pekny balik, ak nieco podobne nenajdem tak asi zainvestujem do x7 nieco take musi vydrzar dlhe roky...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Creative X7 neni DAC je to USB zvukovka s externim napájenim, které ale lze i použít jako DAC (tzn dovede hrát jako USB zvukovka a i přehrávat digital optickej in zvuk produkovanej jinou zvukovkou). DAC se ke kompu vůbec nepřipojí, zavedeš do něj jen optiku či SPDIF.
To co psal Jája že měl problémy s USB zvukovkou je jeho zkušenost, já jsem USB měl jen jednu to byla prodigi cube a ta mi jela všude OK. Ale zas ebyla jen jedna no. Pak mam další 2 low-end USB zvukovky, které používám jen jako optické vstupy a vstupy ty jsou taky OK. Resp jinak, tu cube se mi povedlo strhnout ale až když jsem přeplnil komunikační pásmo USB tzn dal jsem tam třeba 96khz 24-bit recording +192khz 24-bit playback a pod. Když jsem je držel oba na standard 48Khz bylo vše OK. Nicméně tohle byla jedna z těch zvukovek co zklamala, protože se z USB i napájela = všechny ruchy se tam přenesly. Až EMU co má vlastní externí napájení přinesla dokonalost.
Má E-MU 1616m je nejstarší verze do PCMCIA (řešim redukcí z PCI), ale to co se za 10 let její existence měnilo je jen ta část co se zapojí do PC. Nejdříve byla PCMCIA, pak PCI pak PCI-E, samotná zvukovka je ale externí a ta je furt stejná a připojuje se k tomu co zasuneš do PC RJ45 kabelem.
To co psal Jája že měl problémy s USB zvukovkou je jeho zkušenost, já jsem USB měl jen jednu to byla prodigi cube a ta mi jela všude OK. Ale zas ebyla jen jedna no. Pak mam další 2 low-end USB zvukovky, které používám jen jako optické vstupy a vstupy ty jsou taky OK. Resp jinak, tu cube se mi povedlo strhnout ale až když jsem přeplnil komunikační pásmo USB tzn dal jsem tam třeba 96khz 24-bit recording +192khz 24-bit playback a pod. Když jsem je držel oba na standard 48Khz bylo vše OK. Nicméně tohle byla jedna z těch zvukovek co zklamala, protože se z USB i napájela = všechny ruchy se tam přenesly. Až EMU co má vlastní externí napájení přinesla dokonalost.
Má E-MU 1616m je nejstarší verze do PCMCIA (řešim redukcí z PCI), ale to co se za 10 let její existence měnilo je jen ta část co se zapojí do PC. Nejdříve byla PCMCIA, pak PCI pak PCI-E, samotná zvukovka je ale externí a ta je furt stejná a připojuje se k tomu co zasuneš do PC RJ45 kabelem.
- Renegate
- Začátečník
-
mne zajtra pride xonar u7,povodne mala v utorok no neriesim to,takze ti mozem reportnut ci bude nejaky problem,ale skor je nie,kedze sa ich predava dost a nevidim nijaku staznost na nejake rusenie,dufam ze to nezakriknem ale vsetkk zalezi aj od dosky atd
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Je to napájený z USB no, to u mě nebylo OK, teoreticky by tomu mohl případně dost pomoci třeba napájenej hub.
- Renegate
- Začátečník
-
xonar u7 doma,ziadne rusenie,vsetko ok,zvuk paradny,ale ja to mam na reprakoch zapojene
- myschovip
- Začátečník
-
ak to mas zapojene na reprakoch tak sum nemusis pocut, repraky mas relativne daleko od usi a sum sa strati ale sluchadla mas priamo na usiach a prinich je pocut kazdy detajl a este ked mas citlivy sluch ako ja
ale od kamosa som vyskusal asus xonar phoebus, v sluchatkach pocujem jemny sum ale ja ho pocujem z mojim sluchom, niekto iny by si ho asi vobec nevsimol, karta ma nejake specialne tienenie na plosnom spoji ktore ocividne funguje dobre, pravdepodobne sa ten malicky sum musi prenasat zo zakladnej dosky ale s tym uz nespravim nic, karta sama o sebe hraje skvele, lepsie ako strix soar ktoru som vratil, je vidno a pocut ze je to karta na urovni Essence STX...
ale aj tak pre co najlepsi zazitok z filmov a hudby by bolo asi lepsie nejake externe riesenie zapojene cez spdif, ak nieco dobre nenajdem, nieco ako X7 od creative ktory je ale dost drahy, tak asi pojdem do asus xonar phoebus i ked velmi malicky sum pocujem ale casom ho mozno ani nebudem vnimat...
EDIT: pri hladani som narazil na toto https://www.audigo.cz/Domaci-HiFi/Sluch ... st-HUD-mx2
je to DAC prevodnik so sluchadlovym zosilnovacom a samostatnym napajanim za polovicnu cenu creative X7
zakladna doska ktoru chcem kupit ma Optical S/PDIF-Out a prevodnik ma Optical-in takze by to bolo asi idealne riesenie
ku tomu sa da vymenit operacny zosilnovac za lepsi ak by sa mi nejaky podarilo zohnat na ebayi
pozeral som aj na lacnejsi model MX1 ale ten nema optical in, ma iba optical out cize by som ho neprepojil s kompom
co si o MX2 myslite? nemusela by to byt zla volba
pozeral som aj na vyssi model DX1 https://www.audigo.cz/Domaci-HiFi/Sluch ... -DX1-black
ale ten uz stoji pekny balik ale vyzera lepsie ako creative X7
ale od kamosa som vyskusal asus xonar phoebus, v sluchatkach pocujem jemny sum ale ja ho pocujem z mojim sluchom, niekto iny by si ho asi vobec nevsimol, karta ma nejake specialne tienenie na plosnom spoji ktore ocividne funguje dobre, pravdepodobne sa ten malicky sum musi prenasat zo zakladnej dosky ale s tym uz nespravim nic, karta sama o sebe hraje skvele, lepsie ako strix soar ktoru som vratil, je vidno a pocut ze je to karta na urovni Essence STX...
ale aj tak pre co najlepsi zazitok z filmov a hudby by bolo asi lepsie nejake externe riesenie zapojene cez spdif, ak nieco dobre nenajdem, nieco ako X7 od creative ktory je ale dost drahy, tak asi pojdem do asus xonar phoebus i ked velmi malicky sum pocujem ale casom ho mozno ani nebudem vnimat...
EDIT: pri hladani som narazil na toto https://www.audigo.cz/Domaci-HiFi/Sluch ... st-HUD-mx2
je to DAC prevodnik so sluchadlovym zosilnovacom a samostatnym napajanim za polovicnu cenu creative X7
zakladna doska ktoru chcem kupit ma Optical S/PDIF-Out a prevodnik ma Optical-in takze by to bolo asi idealne riesenie
ku tomu sa da vymenit operacny zosilnovac za lepsi ak by sa mi nejaky podarilo zohnat na ebayi
pozeral som aj na lacnejsi model MX1 ale ten nema optical in, ma iba optical out cize by som ho neprepojil s kompom
co si o MX2 myslite? nemusela by to byt zla volba
pozeral som aj na vyssi model DX1 https://www.audigo.cz/Domaci-HiFi/Sluch ... -DX1-black
ale ten uz stoji pekny balik ale vyzera lepsie ako creative X7
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Tohle co linkuješ jsou vše USB zvukovky a ano všechny by splnily to co chceš. Ta první ty mx2 je dokonce HID USB device compatible tzn může fungovat bez přídavnejch driverů (proto tam zmiňujo uto apple/android kompatibilitu).
- myschovip
- Začátečník
-
Takze mx1 popripade mx2 bude to co hladam, malo by to mat podporu ASIO a win10 nie? aj ked su to uz starsie zariadenia, asio je podporovane iba cez usb? Ak by napr. mx2 podporoval asio a mal by som ho pripojeny cisto cez SPDIF, vsetko by islo v pohode? moc sa v tom nevyznam preto si necham poradit od ludi ktori ma nieco naucia...
- Renegate
- Začátečník
-
no neviem,za cenu mx2 by som uz rozmyslal nad
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 5.32EN.htm
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 5.32EN.htm