Zvukova karta - velky sum

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

myschovip
Začátečník
Začátečník

Zvukova karta - velky sum

Příspěvek od myschovip »

Caute, kupil som zvukovku Asus Strix Soar https://www.alza.sk/asus-strix-soar-d3850673.htm
mam problem s tym, ze ak na zvukovku pripojim svoje studiove sluchadla Audio-Technica Ath-M50x a pustim akukolvek hru tak v sluchadlach pocujem strasne velky sum a piskanie, pri hrani to je strasne pocut na pozadi a vyrusuje to
preco je to rusenie take velke? pri takejto zvukovke by som nemal pocut absolutne nic, ak pripojim sluchadla na integrovanu zvukovku tak sum nepocujem vobec zato zvuk je otrasny
moze byt problem vo zvukovke? alebo rusenie moze prechadzat zo zdroja z ktoreho je zvukovka napajana cez 6pin? alebo rusenie moze prechadzat z grafiky? zvukovka je pripojena hned prinej
vase nazory?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zvukova karta - velky sum

Příspěvek od crashPC »

Buď rušení, a nebo závada zvukovky. Tipnul bych si na to druhé. Lepší zvukovky by měly mít pořešené i vyhlazení napájení a odstínění v důležitých částech.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

zistil som ze je to rusenie od grafickej karty
zvukovku mam zapojenu hned vedla grafiky, su na seba skoro nalepene, skusal som pouzit integrovanu grafiku a po spusteni hry na integrovanej grafike sum zmizol, je ho trochu pocut ale nieje to az take hrozne
ked som zase pripojil desktopovu grafiku a pustil hru, grafika zacala pracovat na plno co sposobuje rusenie
ale ako vravis, takato zvukovka musi mat minimalny sum, je to najnovsia rada zvukoviek od asusu, v recenziach mala vela kladnych hodnoteni preto som ju kupil a teraz ju musim vratit lebo lebo graficka karta sposobuje jej rusenie? to je pekny shit...
a aj ked kupim inu zvukovku do PCIe slotu, tak bude nalepena na grafike co moze tiez sposobovat rusenie, asi jedinu moznost vidim na kupu externej zvukovky
ak je tu niekto taky kto si kupil zvukovku a ma ju zapojenu vedla grafiky, sposobuje vam sum? alebo mate zvuk cisty bez sumu?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

A do jiného slutu co by byl dál to dát nemůžeš ? Také by šel použít případně riser a fkouknout to úplně jinam, pokud ti nejde o vzhled....
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

v slote 1 mam zvukovku
v lote 2 je grafika
slot 3 je zakryty chladicom grafiky
slot 4 je volny, ak do neho zapojim zvukovku, tiez bude teste pri grafike a ku tomu si zakryjem cely chladic na grafike
ostatne sloty 5,6,7 su volne
idealne by bolo, ak by zvukovka bola zapojena v slote 6 alebo 7, vtedy by mozno rusenie od grafickej karty nebolo tak velke, musim cim skor nieco vymysliet lebo na zvukovke s tak velkym sumom sa neda fungovat, budem ju musiet vratit
preco je to rusenie tak velke? ved zvukovka musi mat tienenie
to asi akoze nemozem kupit kvalitnejsiu zvukovku lebo bude rusena grafickou kartou? to je pekny shit...

Obrázek
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Skus ju v 4rke a uvidis ci sumi aj tam.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Tohle rušení od grafiky je celkem běžná věc, jenom spousta lidí si toho nevšimne protože na to nemají uši, nebo tak citlivý sluchátka..
Dej ji do úplně posledního slotu, nevadní že je to 16x, mělo by to tam normálně chodit.
Podobné rušení jsem taky řešil před xx léty a od té doby vždy vybírám jen desky s použitelným slotem pro zvukovku v poslední pozici a nemám problém.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

mam dost citlivy sluch a sluchatka mam studiovky Audio-Technica Ath-M50x
ten sum je ale po zapnuti hry tak velky, ze by ho pocul aj ten kto nato nema usi, nezda sa mi to, je to az prilis velky sum a piskanie
zajtra vyskusam zvukovku v 4rke, alebo skusim dat do posledneho slotu sedmicky, ked Jája vravi ze by to malo fungovat...
je to uz ale moja posledna moznost, hral som sa s nastaveniami v softveri a windowse, zvukovka je napajana 6pinom zo zdroja, to ale rusenie nesposobuje (mozno velmi malicke), az ked som pripojil integrovanu graficku kartu tak sum zmizol, stale ho bolo pocut ale nie tak velmi, z toho vypliva ze na vine je jedine desktopova grafika ale zvukovku mozem tak ci tak pripojit len ku grafike, ci uz ju necham v slote 1 alebo pripojim do 4rky
ja mam zakladnu dosku od gigabyte a co som pozeral na msi a asus, tak vsetci robia rozlozenie slotov na doskach tak ze tie male PCIe sloty su vzdy vedla slotu na grafiku, takze ci chcem alebo nie, musi byt zvukovka pripojena vedla grafiky, tym padom to vsetko musi byt vyriesene tak aby rusenie na zvukovke nebolo, preco ja mam tak velke rusenie a sum? ostatni nemaju ked si pripoja zvukovku ku grafike?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Dej ji do posledniho slotu jak psal Paja ;) Nicemu to nevadi ani nebrani.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

ok guys, zajtra vyskusam, dnes uz nato nemam sil :D
dam vediet aky je vysledok...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Ona většina lidí žádnou zvukovku ani neřeší a jedou na integrované.
těch desek s použitelnym PCIE slotem moc na výběr nebývá, ale přece jen nějaké jsou a ta tvoje zrovna je OK
ten 4. slot nemá cenu zkoušet, když můžeš použít 7. - proč ho nevyužít když ho máš práznej, nic se neboj.
já to mám na své desce taky tak v posledním slotu http://www.czc.cz/asus-p8p67-pro-rev-3- ... 40/produkt
maximálně se někdy v biosu dá přepínat ten slot na různý režimy manuálně (1x/ 4x) ale normálně to jede na auto by default.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

mas pravdu ze mozno napr. 80% ludi frci na integrovanej ale tych zvysnych 20% si potrpi na kvalitnejsi zvuk (nie len pri hrach ale obecne) a prave ja patrim do skupiny 20%, potrpim si na kvalitnejsi zvuk a preto ma to stve ze to neide ako ma, zvuk na mojich sluchatkach spolu s touto zvukovkou musi byt jedna basen, neverim tomu ze nie...
zajtra vyskusam tvoju radu a supnut ju do posledneho slotu :)
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Vyzkoušíš a uvidíš. Když to nepomůže, tak reklamace nebo vrátit/ vyměnit za něco jinýho.
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

neviem za co ine by som ju vymenil, ak by som ju vratil a kupil nieco ine, tak ju musim tak ci tak zapojit do slotu vedla grafiky a problem sa moze opakovat aj ked to moze byt zvukovka od ineho vyrobcu
preto rozmyslam ze ak by nepomohla tvoja rada tak by som zvukovku vratil a kupil nejaku externu, externa je mimo kompu preto tam nieje nic co by ju rusilo
i ked som sa externej zvukovke chcel vyhnut ale nechcem kupim inu internu a po zapojeni zistit ze zvukovka je rusena rovnako ako ta predtym
v jednej zahranicnej recenzii som cital, ze zvukovka ktoru mam ma dobre tienenie tak nechapem preco je zvukovka tak silno rusena grafikou, kazdopadne zajtra ju vyskusam zapojit do posledneho slotu a uvidim...
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

skusal som zapojit zvukovku do posledneho slotu co najdalej od grafiky ako ste mi kazali ale je to to iste, mozno trosicku sa znizil ale zaujimave je ze sum pocujem uz iba v lavom kanali, v pravom nausniku nieje nic pocut, zvukovka je teraz zapojena blizko zdroja, moze zdroj sposobovat jej rusenie? zdroj mam tento, nieje to ziadny smejd za 5 korun http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/ ... =58&no=186
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Ja by som povedal, ze to urcite nie je normalne spravanie. Skus kartu vymenit za inu, pripadne za iny model. Ja som zatial zvukovku od Asusu nemal, ale vsetky Creative karty co som mal (X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro, Soudblaster Z a teraz Soundblaster ZxR) nemali sum ziaden - vzdy boli zapojene v poslednom slote v zakladnej doske a zvuk bol uplne cisty aj na Beyeroch DT990 aj na Sennoch HD650.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

mozno to nejak v asuse nevychytali, predcalen je to uplne nova karta a mozno je chyba aj v samotnej zvukovke, tiez sa mi to nezda aby zvukovka ktora je primarne urcena na hry mala v hrach tak velky sum a dal som za nu 77€ co uz nieje najmenej, v pondelok ju vratim a vyskusam nieco od creative, bud soundblaster Z alebo Zx, rozdiel medzi Z a Zx je len v tom ze Zx ma ovladac na stol? co sa samotnych kariet tika tak by asi mali byt rovnake nie? ten ovladac nepotrebujem tak ak su karty uplne rovnake tak priplatok za Zx mi nestoji zato...
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Ano, Z a Zx su uplne rovnake, rozdiel je len v tom ovladaci na stol. Mozno nemusis uplne hned menit za Creative ak by ti mal z nejakeho dovodu Asus vyhovovat viac, len vymen kartu za iny kus, tento je mozno vadny.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Kartu vrat a odporucam kupit externu zvukovu kartu... tym by si problemy mali poriesit..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Ja som mal xonar phoebus, teraz xonar essence stx 2 a ziadne sumenie sa nekonalo. Phoebus som mal tiez v tom hornom slote co sa dotykal backplatu karty a ziaden problem.

Mozno je karta vadna alebo mas ty nieco napic v pc co ti to rusi.. trebarz zdroj. :roll:
Naposledy upravil(a) racecar dne sob 2. led 2016, 12:55, celkem upraveno 1 x.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“