Herní PC kolem 25.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Martini
Nováček
Nováček

Re: Herní PC kolem 25.000,-

Příspěvek od Martini »

anarkii píše:Za mne docela blbej vyber - deska, SSD, TN panel, periferie... S rozpoctem 30k bych vybral jinak. Ale jsou to tvoje prachy :-) Mimochodem, napajeci kabel bys mel dostat ke zdroji. Taky nechapu, proc si to nenechas v tom czc slozit kdyz to nic nestoji a ty s tim nemas zkusenosti.
Cenový rozdíl mezi B150 a Z170 už není takový a H110 prostě nechci. Takže pro mě jasná volba.
SSD s kapacitou 250GB mi stačí. Mám hotl jen jiné požadavky. A 5 let záruky se hodí v každém případě.
TN monitor na hry je dobrý. Navíc preferuji značku Iiyama. Je to japonský výrobce, který má velké zkušenosti. Dostat zakázku na výrobu monitorů pro chirurgické sály také svědčí o nějaké kvalitě. Navíc záruka na 0 vadných pixelů to jen potvrzuje. Prostě to umí a za cenu 3000,-Kč není o čem přemýšlet.
Periferie pro moje účely dostačuje. Nepotřebuji žádné multifunkční klávesy nebo podsvícení. Navíc značka DELL je také kvalitní.
Napájecí kabel jsem u tohoto zdroje hledal a z fotek unboxingu jsem prostě napájecí nenašel.

Proč si nenechám sestavit PC u CZC? To má hned dva důvody. Stavěč - zaměstnanec CZC má stavění prostě jen jako práci. A podle toho k tomu přistupuje. Je to jednoduché. Stejně tak jako opravář aut si své auto opraví jinak než cizí v pracovní době. Stejně tak zedník postaví vlastní dům s jinou přesností a péčí než dům na klíč u svého zaměstnavatele. Z toho důvodu si myslím, že jen sám sobě můžu postavit PC perfektně. Neříkám, že to v CZC neumí, ale prostě jen nechci riskovat, že zrovna můj stavěč nebude mít dobrý den.

A druhým důvodem je fakt, že takhle mi domů dojdou 100% nové součástky. Po stavbě PC mi přijde hotový case, možná prázdné krabice. Ale jestli byl ten konkrétní komponent v nové nerozbalené krabici...to už si mohu jen myslet. Vrácené zboží ve lhůtě 14 dnů je sice také nové, ale já chci 100%. Ne 99. Nechci samozřejmě nařknout firmu CZC, že používá pro stavbu vratky. To rozhodně ne. Ale ta možnost tu samozřejmě je a já zase nechci nic riskovat.
CPU► Intel Core i5-6500 + SilentiumPC Fera 3 ◄MB► ASRock Z170 Pro4 ◄RAM► Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400 ◄GPU► MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OC 6GB GDDR5 ◄SSD► Samsung SSD 850 EVO - 250GB ◄LCD► iiyama ProLite E2482HD-B1 - LED 24" ◄PSU► Corsair RM550x 550W ◄Case► SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black + 2x SilentiumPC Zephyr 120 PWM (120mm) ◄OS► Windows 10 64bit Pro
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Uvažuješ správně co se týče použitých věcí, každopádně si nemyslím že by CZC mělo něco takového zapotřebí. Klidně bych jim dal PC složit, počkáš si na to o 2-3 pracovní dny déle, ale nemusíš se s ničím.... montovat :-) Když by se ti něco nezdálo, můžeš case otevřít a provést kontrolu. Ale to je na tobě, to jen tak kolem aby řeč nestála.
Martini
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martini »

Michal86 píše:Uvažuješ správně co se týče použitých věcí, každopádně si nemyslím že by CZC mělo něco takového zapotřebí. Klidně bych jim dal PC složit, počkáš si na to o 2-3 pracovní dny déle, ale nemusíš se s ničím.... montovat :-) Když by se ti něco nezdálo, můžeš case otevřít a provést kontrolu. Ale to je na tobě, to jen tak kolem aby řeč nestála.
No, vidíš. To je vlastně třetí důvod. Nechci čekat 3 dny :) zítra mám komponenty doma a večer hotovo. Navíc se na to těším. Jsem technicky založený a stavbu si hodlám užít. Je to zábava, ne práce. Přesný opak profesionálního stavěče (alespoň ve většině případů. Věřím, že někdo to dělá i rád. To je jasné.)
CPU► Intel Core i5-6500 + SilentiumPC Fera 3 ◄MB► ASRock Z170 Pro4 ◄RAM► Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400 ◄GPU► MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OC 6GB GDDR5 ◄SSD► Samsung SSD 850 EVO - 250GB ◄LCD► iiyama ProLite E2482HD-B1 - LED 24" ◄PSU► Corsair RM550x 550W ◄Case► SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black + 2x SilentiumPC Zephyr 120 PWM (120mm) ◄OS► Windows 10 64bit Pro
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Když to bereš takto tak jsi udělal dobře. Mě třeba PC baví, ale čím jsem starší, tak mi přijde že jsem línější a čím častěji volím nebo někomu stavím PC tak to většinou objednám jako hotovou věc a ladím software a věci následné.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Když jsem si kdysi dávno stavěl svůj první počítač, tak jsem si taky nenechal poradit a tam kde jsem měl připlatit jsem šetřil a kde to potřeba nebylo zase zbytečně utrácel, ale tímhle si asi prostě musí projít každej :-)

Jinak u CZC už jsem nechával skládat už pár desítek PC a snad nikdy nebyl problém, akorát jsem si vždycky trochu poupravil kabeláž, ale poslední dobou se aji v tomhle ohledu zlepšili. Ono jde spíš o to, že když si objednáš jednotlivý díly tak můžeš narazit na nějakej vadnej a pak se sereš se zjišťováním závady, výměnou dílu apod.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

anarkii - to je fakt, oni když složí sestavu z komponent, tak dělají nějaké základní vstupní testy... zrovna nedavno jsem objednával i3 6100 + 8 giga ram, 250 SSD + monitor a nějakej papír k tomu přiložili :-)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Monitor jsi vybral špatně. Ten panel od BenQ co tam byl předtím byl super. Narozdíl od tohohle TNka.
Periferie jsou tragické. Dneska už jsen mechanickou klávesnici a myš bych si koupil taky pořádnou. Zkusil si jí do ruky aby padla, atd.

Jinak deska... tvoje volba. SSD je v pohodě, to bych nějak neřešil extra.
Jinak CZC počítače staví dobře, ale složit si to sám je ta pravá radost.

Osobně bych do periferií investoval spíš než do vnitřností počítače. :D
Což já valstně dělám a stěžovat si nemůžu. Periferie dělají zážitek, ne jedno nastavení v grafice hry na lepší.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Martini
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martini »

TOC píše:Monitor jsi vybral špatně. Ten panel od BenQ co tam byl předtím byl super. Narozdíl od tohohle TNka.
Periferie jsou tragické. Dneska už jsen mechanickou klávesnici a myš bych si koupil taky pořádnou. Zkusil si jí do ruky aby padla, atd.
TN monitory jsou na hry nejlepší. Mají nejrychlejší odpověď pixelů. VA dělá duchy. IPS méně, ale také. VA/IPS mají lepší podání černé, barev a tak, ale na hry raději perfektní obraz než barvy. Obecně vzato herní monitory stále vedou TN. Stačí se podívat na zahraniční srovnání best gaming monitorů a 90% z nich je TN. Pár IPSek, ale žádný VA. Takže v tomhle mám také jasno. A navíc ještě jedna podstatná věc. Zrakový vjem je subjektivní záležitost. Vždycky. Takže v mém případě bude přechod ze 7 let starého 15" notebooku na 24" TN monitor absolutní skok kupředu. Pokud člověk nemá srovnání a přechází z horšího na lepší, tak to nikdy neurazí.

Periferie nejsou nejlepší. To ano. Není to z kategorie "herní". Ovšem levné "herní" myši a klávesy jsou příšerné. Byl jsem se na ně podívat fyzicky a herní myši ultra cool tvarů jsou tragické co do zpracování. Stejně tak klávesnice. Hlavně, že to celé svítí a má maskáčový design. Ale nic víc. Teď holt už nebyl peníz na lepší perferie a na lepší si musím počkat. Vše má svůj čas. Raději kvalitní bazál, než ošizený "herní" šit.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“