Asus A7V600 /SE /Deluxe /F (VIA KT600) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

lirmir píše:Tak je to konečně už v pořádku. Zadrátkoval jsem piny, které řídí přepínač mezi základní a přemapovanou sadou násobičů u T-bredů.
Proc mi běhá i na 220MHz FSB!!! 8)

btw...paměť PQI DDR400 256MB mi tudíž žádné potíže nedělá a jede stabilně při voltáži 2,65V i na 440Mhz (2,5-4-4-7) :)
Mnooo dobryyy. Muzes restartovat a nemusis se vypnout zapnout?
Ja sem byl chvilku marod. Aspon sem mel cas laborovat! Takze vysledky:
BIOS
1002 obsahuje v menu Chip settings spoustu zvlastnich voleb ala s2k strenght atd. a moznost nastaveni bitove hodnoty. Nevite nekdo co to znamena nebo kde k tomu najit info?
1003-6 obsahuje drobna "vylepseni". napr. pouzije rezervovanejsi nastaveni default pro SPD.
divna vec
1002 mi v pos screen najde liva a prideli mu irq ostatni verze ne. (dostane irq az vod Woken)
Vyresil ste nekdo ten problem ze na nondefault fsb nechce restartovat a musi se vypnout zapnout?
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

SadarCZ píše:Tenhle problém sem taky řešil. Po restartu mi comp nechtěl nabíhat, bylo potřeba ho vypnout a zapnout. Dělá to, že při postu po restartu načte default multiplikátor, což CPU nezozschodí s vysokou FSB.

Ale jestli jde změnit načítání multiplikátoru při POSTu, to by teda zajímalo i mě ... :wink:
Zkousel sem tuhle teorii overit. a bud se nepotvrdila nebo sem mel spatnou metodu. Myslis ze by bylo mozne aby se mobo snazilo nabehnout se standardem pak si precetlo nasobic z BIOSU a pak ho zmenil a donastartoval? Zlaty stribrny dipy co si nastavis to mas!
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

helium píše:
SadarCZ píše:Proto řešíme, jestli jde přidat třetí čidlo ... :wink:
http://helium.webz.cz/hw/ntc_10k_1.html
Tenhle odkaz je sice zajímavý, ale na A7V600 žádný 2-pin TRPWR nebo co konektor, na který by se termistor dal případně připojit, není. :x

Hledáme nějaký přístupnější výstup z čipu IT8712F, kde by se dalo napojit čidlo, takže pokud by jsi měl ještě nějaký jiný zajímavý odkaz, kde se o to někdo už pokoušel tak sem sním. :wink:
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Geo22 píše:
SadarCZ píše:Tenhle problém sem taky řešil. Po restartu mi comp nechtěl nabíhat, bylo potřeba ho vypnout a zapnout. Dělá to, že při postu po restartu načte default multiplikátor, což CPU nezozschodí s vysokou FSB.

Ale jestli jde změnit načítání multiplikátoru při POSTu, to by teda zajímalo i mě ... :wink:
Zkousel sem tuhle teorii overit. a bud se nepotvrdila nebo sem mel spatnou metodu. Myslis ze by bylo mozne aby se mobo snazilo nabehnout se standardem pak si precetlo nasobic z BIOSU a pak ho zmenil a donastartoval? Zlaty stribrny dipy co si nastavis to mas!
Jo, tak nějak to bude. Po předrátkování dvou nožiček proc. umístěných naproti rohu se zlatým trojúhelníčkem se mi při startu compu nadetekovalo místo default XP 2200+ default XP1400+ a po nastavení FSB na 200MHz mi bios po restartech už v pohodě najížděl a vůbec neprotestoval ani když jsem to přetáhnul na 225FSB restart v poho proběhl. :P
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

lirmir píše:
Jo, tak nějak to bude. Po předrátkování dvou nožiček proc. umístěných naproti rohu se zlatým trojúhelníčkem se mi při startu compu nadetekovalo místo default XP 2200+ default XP1400+ a po nastavení FSB na 200MHz mi bios po restartech už v pohodě najížděl a vůbec neprotestoval ani když jsem to přetáhnul na 225FSB restart v poho proběhl. :P
dobry. u palomina mam postup jiny ale zkusim a dam vedet
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

Dost bylo problemu s AuSUSEM. S trochou vztekani se s reklamacnim technikem sem si nechal vratit penize ..... a sel si jinam koupit EPOXE rda3i. a co byste rekli, vsechno facha jak ma!!! na prvni pokus. jak mi potvrdil znamej- mobo s kt600 neni v poho od zadneho vyrobce. takze viu radeji neprodava a dle jeho slov setri nervy a cas sobe i zakazniku.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Geo22 píše:Dost bylo problemu s AuSUSEM. S trochou vztekani se s reklamacnim technikem sem si nechal vratit penize ..... a sel si jinam koupit EPOXE rda3i. a co byste rekli, vsechno facha jak ma!!! na prvni pokus. jak mi potvrdil znamej- mobo s kt600 neni v poho od zadneho vyrobce. takze viu radeji neprodava a dle jeho slov setri nervy a cas sobe i zakazniku.
Vidíš, a já mám s KT600 od MSI nejlepší zkušenosti, vše maká OK...Za to NForce od MSI - na 133 bus super, od 166 pády systému a různý neplechy na 400DDRAMech. Ty samý DDRAM s VIA - no problem 8) A nejsem sám se stejným problémem... :( Na nějaký OCZ hold nemám... :(
Libor Vodehnal
Nováček
Nováček

Asus A7V600

Příspěvek od Libor Vodehnal »

Mám velký problém, mám podezření na SATA řadič integrovaným na desce -při bootování Windows 2000 Pro se SATA disku WD 1200JD -120 GB mi dochází ke ztrátám souborů, jednou mi zmizel profil uživatele až to nakonec cca po týdnu provozu dojde ke stavu, kdy se patrně ztratí jádro systému a systém se zhroutí -hlásí to chybějící nebo poškozený soubor windowsNT/system32/system, a je nutná nová instalace.
Už jsem s tím dělal všechno možné i nemožné -testoval jsém paměť, vyreklamoval jsem motherboard i disk-vše vyměněno, vyměnil jsem zdroj za výkonější, flashnul poslední verzi biosu, nové ovladače KT 600, nainstaloval jsem SP 4 a pořád ta samá situace (zkoušel jsem i XP, ty spadly po dnu provozu). V současné době to řeším tak, že jsem přidal ještě jeden disk Hitachi 20 GB IDE -bootuji z něj a SATA disk používám jako datový, přičemž zněj spouštím i většinu programů.
Pokud by někdo věděl co s tím, ať se ozve.
AMD XP2500+ Barton, Asus A7V600, Kingston 512 MB 400 MHz, Asus Magic FX 5200, WD 1200 JD SATA, Hitachi 20 GB IDE, Pioneer DVR A05, Fortron 300 W
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Těžko říct, já SATA řadič nepoužívám, zkus si ještě stáhnout 4in1_449p3.zip a VIARAID_211.zip z ASUS stránek, pokud to ještě nemáš.
Jinak, pokud jsi to ještě nezkoušel, zkusil bych disablovat v biosu IDE řadiče, zapnout nebo vypnout SATA boot rom, nainstalovat ovladače pro RAID, ikdyž to nepoužíváš, prostě ještě vyzkoušet co se dá. :oops:
Libor Vodehnal
Nováček
Nováček

Díky za radu, nové ovladače mám již instalované, jinak pokud mám dva disky tak samozřejmě musím v biosu vypnout bootování z IDE kanálu, pokud chci bootovat ze SATA disku .
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

a7v600

Příspěvek od rumbo »

no neviem, mne to robilo taktovanim, myslim ten system teraz mam XP, a uz som to nechal tak ako to ide... a odvtedy je to docela stabilne... Nebude problem v hdd???
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

2 Libor: A bios máš 1006-ku ?

2 Rumbo: No nevím, ale když se z disku ztrácejí data, tak to může být tím, že:
- disk si nerozumí s MB
- disk je poškozen
- jsou nainst. nevhodné ovladače 4in1 pro MB
- nevhodně nastaven bios (nejčastější příčina)
- se nadměrně přetaktuje PCI sběrnice při OC
- je PC zavirováno
Libor Vodehnal
Nováček
Nováček

Nevím, jak bych mohl mít špatné ovladače, nainstaloval jsem posledni verzi ovladačů stažené ze serveru Asusu, pokud jde o bios mám verzi 1006 -to samé= dělalo i při verzi 1005. Jinak disk jsem nechat projet diagnostikou (WDdatalifeguard) a žádná chyba se neobjevila. A stejně se to chovalo po záměně disku za nový a po nové čisté intalaci, takže nevím kam by se ten vir schoval.
PC jsem taktnutý neměl a znovu opakuji momentálně bootuji z IDE disku a i při taktnutým procesoru je systém naprosto stabilní (10x200MHz).
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Škoda, že nemám žádný SATA disk k dispozici na odzkoušení bootu do XPček. Tenhle problém mě totiž zajímá, protože si příští rok plánuji koupi SATA disku. :(
mikef
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikef »

hmm toto je zaujimavy problem

je tu niekto kto ma tuto dosku + sata hdd ? a slapemu to ?

na toto som moc zvedavy lebo akurat rozmysla o kupe tejto dosky + barton 2500+ (rad by som ho clockol na 3200+) a nejaky sata hdd
houbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houbik »

mám A7V600 a 80G SATA disk od Seagate,
Win XP PRO,
netaktováno a jede mi to v pohodě
Acer 660, Centrino, Pentium M 1,4GHz, 512 DDR266, 40Gb, Intel Extreme SLOW 2
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

lirmir píše:2 Libor: A bios máš 1006-ku ?

- disk si nerozumí s MB
- disk je poškozen
- je PC zavirováno
Bolo to nevhodnymm nastavenim bios a nadmernemu taktovaniu, teraz je to uz uplne v poho...
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
JiM_82
Nováček
Nováček

Příspěvek od JiM_82 »

rumbo píše:
lirmir píše:2 Libor: A bios máš 1006-ku ?

- disk si nerozumí s MB
- disk je poškozen
- je PC zavirováno
Bolo to nevhodnymm nastavenim bios a nadmernemu taktovaniu, teraz je to uz uplne v poho...
Cim,ze to presne bylo PLS??? Kamos ma A7V600 a kdyz tam zapojil SATA Seagate 120GB tak prichazel o data,az disk odesel uplne fyzicky DEAD,vyreklamoval jej a ten dalsi odesel taky do tydne,reklamace. Za par dni bostane dalsi,tak uvidime,jak dlouho prezije..
mgm
Nováček
Nováček

Taky isty problem

Příspěvek od mgm »

Mam taky isty problem. Asus a7v600 a Seagate Barracuda 120 GB SATA a uz 2x mi uplne zdochol Win XP!!!
Asi bude nieco so SATA zapojenim na doske alebo cojaviemco :sad: hrozne tie nove PC

prosim , ked odpoved, tak na magaim@szm.sk
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Sice nemám Asuse (viz.popis) ale absolutně bez problémů 8) :) Jinak SATA drivery jsou už hezkou dobu v. 2.20E (SATA BIOS 2.31 podle "rychlosti" výrobce bordu - mrkni na stránky Asusu) a jsou na http://www.viaarena.com :oops: 8-)
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“