Asus A7V600 /SE /Deluxe /F (VIA KT600) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- lirmir
- Začátečník
ASUS A7V600 a paměti DDR 400 ?!??

- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
- lirmir
- Začátečník

- mute
- Nováček
-
Mal som ten isty problem, najprv som mal Tbred 1700+ A0 a nefungovala mi FSB vyssie ako 133, skusil som asi 5 roznych znackovych aj neznackovych pamati(tiez mi comp nabehol,ale po restarte vytuhol a musel som ho vypnut a znovu zapnut). Potom som mal chvilu Tbred 2000+ B0 a FSB slo s tymi istymi pamatami na 166 a ani o chlp viac. Teraz s Bartonom mi zas s tymi istymi pamatami ide na 200 a aj viac, takze si myslim, ze to neni pamatami, ale procesorom(skusil som aj PQI).
Inac, Bartona mam AQU??(posledne 2 si nepamatam), ma zamknuty nasobic,co ma nalezite nastvalo, ale zase funguje na 200 FSB bez akehokolvek zvysenia voltaze,co je velmi prijemne
Inac, Bartona mam AQU??(posledne 2 si nepamatam), ma zamknuty nasobic,co ma nalezite nastvalo, ale zase funguje na 200 FSB bez akehokolvek zvysenia voltaze,co je velmi prijemne

Opteron 144@2400MHz(1.4V) + Scythe NINJA Plus, Abit AN8 Ultra, 2x1GB Corsair Value Select DDR400, Leadtek 7900GT @ 576/800 + Zalman VF700AlCu, Seagate 7200.10 320GB, NEC ND3540, SB Audigy 4, case CoolerMaster Centurion 530 (2x120mm fan), Chill Innovation 450w, Logitech Desktop Elite Pro + MX510, Eizo Flexscan M1900
- lirmir
- Začátečník
Bude to asi v tom procáku. Prý je to přetaktováním L2 cache procáku, která jede na taktu FSB. Ale je to divné, že se to takhle chová jen po restartu a při startu to neblbne a nataktovaný procák mi jede na této desce stabilně i při 220MHz (1,65-1,7V)
a nezatuhne a nezatuhne až do restartu
NEVÍM ?!?....v blízké budoucnosti cpu měnit nehodlám

NEVÍM ?!?....v blízké budoucnosti cpu měnit nehodlám
- SadarCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asus A7V600
Míval jsem podobnej problém. Když jsem měl Tbred A0 2000+ a taktoval jsem multiplikátorem (směrem dolů), tak mi vždy po restartu comp nenaběhl, pomohlo jen vypnout comp a zase zapnout, pak to bylo OK, ale jakmile jsem ve Windows restartoval, zas mrtvo. Teď mam Tbreda B0, taky taktovaného pomocí multiplikátoru a ten běhá v pořádku.
Že by deska u Tbreda A0 po restartu blbě načítala multiplikátor a dávala multiplikátor na default (což by nerozdejchal)???
Že by deska u Tbreda A0 po restartu blbě načítala multiplikátor a dávala multiplikátor na default (což by nerozdejchal)???

AMD Ryzen 7 5700X, MB ASRock A520M-HVS, Kingston FURY 32GB (2x16) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, ASUS DUAL GeForce RTX 3060 O12G V2, M.2 Apacer AS2280P4U 512GB + 2TB Seagate SSD, zdroj SilverStone Strider Essential 80Plus 600W...
- rumbo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS A7V600 a paměti DDR 400 ?!??
Hey mne sa to stalo tak isto, skusal som dalej a dorbal som si windows, pri nezatazenom procaku mi aida32 ukazovala 65 stupnov hardware monitor tak isto tak som ho nechal schladit a dal naspat na 1833 (Barton 2500+) a nastastie uz ide aj restart, ale skusame dalej!
Ozaj neblbne vam Bios 1006? mne vypise hardware monitor error, pozri power setup...
Taktovaniu zdar!
Ozaj neblbne vam Bios 1006? mne vypise hardware monitor error, pozri power setup...
Taktovaniu zdar!
lirmir píše:Pořídil jsem si novou sestavu, ale netrefil jsem asi slušnou paměť. Mám v desce s odemknutým procákem XP Thorougbred B0 2200+ 256MB DDR400 modul s čipy od PQI. Při nastavení v biosu @8x200 nebo @9x200 nebo @10x200 a paměti na 400MHz mi po restartu neproběhne řádně post a comp vůbec nenaběhne-zamrzne. Po vypnutí a zapnutí mi comp bezproblémů najede a systém je v běhu stabilní. Ovšem pokud dám restart, tak jsem zase v prd... a musím comp opět vypnout a zapnout. Když nastavím v biosu frekvenci pamětí asynchromě na vyšší než FSB, tak mi po naběhnutí OS v SANDŘE 2003 ukazuje frekvenci synchromní s FSB. Směrem na nižší frekvenci pamětí asynchromita funguje. Nevím si s tím rady přitom jakákoli jiná kombinace přetaktování proc. až do @2133MHz funguje a je stabilní, ale dopřát si bezproblémový chod sběrnice na 200MHz (tedy i restarty) prostě nemůžu. Vyskytují se tyto anomálie i někomu jinému než mně?
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
cipy od PQI? nevim jak sou natom ty DDR400 ale DDR333 byly hooodne slusne, behaly i pres 200, takze si myslim ze PQI neni urcite zadny shit,
zkousel sem na svem mobo nejake noname DDR400 s cipy PQI, bohuzel sem je mel pucene jen cca 15 minut
, ale vypadalo to ze v GM by snad na tech 400 prosly
(coz se dalo cekat), spis sem cekal ze by to eventuelne nezvladal MoBo
btw.: nevim jak presne funguje ten asynchonni rezim na tvem MoBo, ale synchro by to snad melo jet na tech 200 vpohode ne? pokud ne tak je zde bud mozna nekompatibilita, nebo to nezvladaji ty RAMky (coz pochybuju) a nebo ti to neda MoBo, mozna ze se prehriva NB??? muj EP 8k5a2+ taky nechtel puvodne jet ani na 166 (pritom je to KT333) pomohlo az odstraneni zvykacky pod tim shit orig. pasivem, nakonec sem vymenil cely pasiv
EDIT.: sorry sem si nevsim, to ze ti to ani nenabootuje
, tak to bude asi nejaky Bugg Biosu, samotny POST musi probehnout bez problemu i na vyssich frekvencich RAM a CPU nez ktere stable zvladnou 
zkousel sem na svem mobo nejake noname DDR400 s cipy PQI, bohuzel sem je mel pucene jen cca 15 minut

btw.: nevim jak presne funguje ten asynchonni rezim na tvem MoBo, ale synchro by to snad melo jet na tech 200 vpohode ne? pokud ne tak je zde bud mozna nekompatibilita, nebo to nezvladaji ty RAMky (coz pochybuju) a nebo ti to neda MoBo, mozna ze se prehriva NB??? muj EP 8k5a2+ taky nechtel puvodne jet ani na 166 (pritom je to KT333) pomohlo az odstraneni zvykacky pod tim shit orig. pasivem, nakonec sem vymenil cely pasiv
EDIT.: sorry sem si nevsim, to ze ti to ani nenabootuje

Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- lirmir
- Začátečník
Jo, synchromní režim chodu pamětí funguje i při 200MHz a časováním pamětí 2-3-3-6, takže paměti zvládnou i víc. Zkoušel jsem i 220MHz s časováním 2,5-4-4-7 a úplně v poho.
Ten NB se mi zdá trochu teplejší než by měl být, protože jeho pasiv je na dotek teplejší než pasiv proc., ale do toho chladiče bych nerad teď nějak šťoural (záruka atd.). Je pravda, že když jsem měl FSB nastavenou na 183MHz, tak mi post po restaru ještě probíhal, ale jen dokud se proc. trochu nezahřál (asi po cca 10 min.) Potom už post po restartu neproběhl. Musel jsem vypnout a znovu zapnout a snížil jsem FSB na 182MHz. Nastartoval jsem XPčka, po chvíli jsem restartoval a post proběhl v poho, ovšem asi tak po 15 min. při zatíženém provozu jsem zkusil znovu restart a už zase post neproběhl. Teď to mám odzkoušené na FSB 180MHz a restarty mi fungují i po celodenním provozu i při teplotě CPU 60°C.
Jde o to, že když nastavím FSB 200MHz, tak mi ani při studeném kompu naproběhne po restrartu post.
PS: zkoušel jsem to jak v synchromním paměťovém chodu, tak asynchromním (a to i směrem dolů) a to i se safe časováním
PS2: biosy jsem měl tři - 1004, 1005 a teď mám 1006, žádné chyby mi to nevypisuje, připáda mi, že se chovají pořád stejně, prostě buď mi comp po postu jede v poho nebo mi post vůbec neproběhne, nic víc, nic míň

Ten NB se mi zdá trochu teplejší než by měl být, protože jeho pasiv je na dotek teplejší než pasiv proc., ale do toho chladiče bych nerad teď nějak šťoural (záruka atd.). Je pravda, že když jsem měl FSB nastavenou na 183MHz, tak mi post po restaru ještě probíhal, ale jen dokud se proc. trochu nezahřál (asi po cca 10 min.) Potom už post po restartu neproběhl. Musel jsem vypnout a znovu zapnout a snížil jsem FSB na 182MHz. Nastartoval jsem XPčka, po chvíli jsem restartoval a post proběhl v poho, ovšem asi tak po 15 min. při zatíženém provozu jsem zkusil znovu restart a už zase post neproběhl. Teď to mám odzkoušené na FSB 180MHz a restarty mi fungují i po celodenním provozu i při teplotě CPU 60°C.
Jde o to, že když nastavím FSB 200MHz, tak mi ani při studeném kompu naproběhne po restrartu post.

PS: zkoušel jsem to jak v synchromním paměťovém chodu, tak asynchromním (a to i směrem dolů) a to i se safe časováním
PS2: biosy jsem měl tři - 1004, 1005 a teď mám 1006, žádné chyby mi to nevypisuje, připáda mi, že se chovají pořád stejně, prostě buď mi comp po postu jede v poho nebo mi post vůbec neproběhne, nic víc, nic míň

- SadarCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asus A7V600 /SE /Deluxe /F (VIA KT600) - zkusenosti?
Zjisteni a doporuceni:
pokud se chvili po startu PC sam vypne, je potreba zkontrolovat zapojeni vetracku CPU - BIOS kontroluje otacky, pokud jsou nizko vyhodnoti to jako selhani chladice
Q-fan nefunguje vzdy spolehlive, radeji reste snizovani otacek pres jiny program
spatne monitorovani teplot CPU
nastaveni AUTO u polozek Vcore nemusi fungovat spolehlive (vetsinou par V pridava)
pro funkci Instant Music Lite je treba spravne nastavit jumpery na desce (uvedeno v manualu)
menit Vcore u CPU lze pouze po 0,05 V
problemy s instalaci Win98, muze delat grafika, resi se spustenim "setupcor.exe" misto puvodniho "setup.exe"
deska nedovoluje snizit voltaz CPU pod uroven udanou AMD pro dany CPU
procesory Duron pod 950 MHz (tedy s jadrem Spitfire) nejsou podporovany
divne zvuky - praskani, pri pouziti integrovane zvukovky vetsinou resi nove ovladace, zmena nastaveni ovladani hlasitosti (vypnuti Mic, Line-in, ap.) nebo zmena nastaveni u akcelerace zvuku v DirectX.
pretaktovani muze delat problemu u disku v RAIDu na SATA
podpora IR portu neni potvrzena - konektory na desce bud vubec nejsou nebo nejsou oznaceny
standardne funguji BUD zadni vyvody zvuku NEBO predni vyvod na skrini, NE zaras, jde to obejit pridanim Front Panelu od Asusu a nebo primim propojenim konektoru
Rozdil mezi verzemi:
A7V600 SE - integrovana sitovka od firmy Marvell
A7V600 - integrovana sitovka od firmy 3Com
Zdravim.
Poslední dobou si všímám, že občas u všech programů, co mi měří teplotu (PC Probe, SpeedFan, MBM, ...) mi zmizí teplota chipsetu a místo toho je N/A. Začalo to dělat po flashnutí BIOSu na verzi 1006. Měření mi pak naskočí až po restartu compu.
Čím to může být způsobeno, že teplota prostě zmizí?

Rozdil mezi verzemi:
A7V600 SE - integrovana sitovka od firmy Marvell
A7V600 - integrovana sitovka od firmy 3Com
Zdravim.
Poslední dobou si všímám, že občas u všech programů, co mi měří teplotu (PC Probe, SpeedFan, MBM, ...) mi zmizí teplota chipsetu a místo toho je N/A. Začalo to dělat po flashnutí BIOSu na verzi 1006. Měření mi pak naskočí až po restartu compu.
Čím to může být způsobeno, že teplota prostě zmizí?

AMD Ryzen 7 5700X, MB ASRock A520M-HVS, Kingston FURY 32GB (2x16) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, ASUS DUAL GeForce RTX 3060 O12G V2, M.2 Apacer AS2280P4U 512GB + 2TB Seagate SSD, zdroj SilverStone Strider Essential 80Plus 600W...
- lirmir
- Začátečník
No nevím proč Ti ta teplota čipsetu mizí, ale rád bych se zeptal, kterým senzorem tu teplotu měříš, protože třeba
PROBE mi měří pouze dvě teploty a to CPU a MB. Pokud teda nemyslíš tu teplotu MB.
MBM mi měří třemi senzory ale ten třetí mi přeblikává z 127 na 86 °C a nevím kde se vůbec nachází a co vlastně má měřit.
Jinak bych se rád někde dověděl jaký je rozdíl v měření mezi diodou a termistorem co vypisuje MBM, pokud vůbec nějaký je.
Díky za odpověď.
PROBE mi měří pouze dvě teploty a to CPU a MB. Pokud teda nemyslíš tu teplotu MB.
MBM mi měří třemi senzory ale ten třetí mi přeblikává z 127 na 86 °C a nevím kde se vůbec nachází a co vlastně má měřit.
Jinak bych se rád někde dověděl jaký je rozdíl v měření mezi diodou a termistorem co vypisuje MBM, pokud vůbec nějaký je.
Díky za odpověď.
- SadarCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dle manuálu je MB teplota chipsetu (NB). PC Probe mi taky měří jen dvě teploty. Ale nevim, jestli tu CPU teplotu odečítá z jádra procesoru nebo pod procesorem v patici. Na jádro se mi zdá ta teplota nižší, ale na patici zas vyšší, než by měla být. Ten 3 senzoz mi ukazuje i SpeedFan, ale kdyby to byla teplota jádra, tak při 127°C je CPU už po smrti, ne? Taky by mě zajímalo, kde se nachází. 
Dioda se používá v CPU na měření jádra, neb dokáže při prudké změně teploty okamžitě reagovat (odstaví CPU od napětí při selhání chlazení). Ale termistor by zas měl být přesnější ...

Dioda se používá v CPU na měření jádra, neb dokáže při prudké změně teploty okamžitě reagovat (odstaví CPU od napětí při selhání chlazení). Ale termistor by zas měl být přesnější ...
- test11
- Začátečník
No, taky si myslim že to čidlo MB/NB jak výrobci uváděj je čertví kde. Když jsem na nothbridge přidělal aktivní chladič tak se jeho udávaná hodnota nezměnila ani o stupínek... zato když jsem přilepil na stabilizační tranzistory pasivy, tak se to hnulo, nejspíš bude teda někde tam... Pokud čidlo ukazuje 127 stupňů tak tam není, čidlo není nic jiného než odpor kterému rychle a skoro lineárně(v ideálu) roste odpor s teplotou a při takové teplotě by už jeho odpor byl asi nekonečno, takže tam nejspíš vůbec není....
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2