DFI LP UT nF3 Ultra-D (nF3 Ultra) - tipy a triky, rady
Moderátor: Eddward
- sid
- Začátečník

-
mě ta deska fachčí bezproblémů, pasiv jsem bastlil ihned, co mi přišla domů, problém toho chladiče na čipsetu jsou větší chladiče na grafice, se Zalmanem VF700 i Silencerem se musí bastlit, prodávané chladiče pro čipsety nelze použít
kvůli 4 ks pamětí je nutno mít buď betu 815, nebo poslední ofic. 824
kvůli 4 ks pamětí je nutno mít buď betu 815, nebo poslední ofic. 824
- michalos2
- Nováček

Ja si myslim ze to bude tim zdrojem ja ho mel taky a proste sestavu neutahHonys1983 píše:Zdarvim, asi mesic mam tuto desku a jsou s ni jen problemy, nedavno mi nekde v PC podivne pipalo (tukalo ci co), jednou nabehli windows pak zase ne, nekdy to vytuhne v biosu, vypadalo to na vadny disk, dal sem ho pryc a nechal tam jen jeden, asi 2 hodky v poradku a pak to same, takze diskama to neni, zkusil sem vymenit pameti (dokonce ze dvou jinych PC), taky nic, pak se to po nahrani noveho oficialniho biosu srovnalo, no a dneska je to opet v cudu!!! Po zapnuti PC se nic nedeje, sice je v chodu, ale nebootuje proste nic, jako bych napr. taktoval a nastavil agresivni casovani, ktere nezvladne, jenze ja mel vse na default!!! Tak sem vyndal baterku, znova nandal, PC nabiha a co nevidim CMOS Checksum Error-Default Loaded, ok najedu do biosu potvrdim Load optimize default ulozim a pc jede a win v poho bootujou, jenze ja chci v biosu zmenit datum z 2003 na 2005, vypnout integrovanou zvukarnu, natsavit First Boot hardisk a to nelze, no vono to jde, ale pak uz mi PC opet nejede a musim opet vyndavat baterku!!! staci kdyz zmenim jen datum, save and exit a PC uz nenabehne! Uz sem z ni mrzutej.Biosy sem zkusil asi tři a nic.Moje sestava: A64 3700+ san Diego,
2x 512MB DDR 400MHz CL2,5 Corsair, ATI Radeon X800XTPE, SB Audigy 2, LG vypalda, 2x HDD S-ATA (Seagate 120GB a Maxtor 80GB) a disketovka.
Jinak deska ukaze S-ATA disky jako ATA-133 fakt nechapu proc, mozna ze to bude zdrojem ktery je 350W Fortron FSP350 60PN(PF).
Asi zitra by mi mel prijit vykonejsi zdroj 450W Chill Innovation CP-450A2,
takze jestli bude problem pretrvavat jdu tu posranou desku reklamovat, ja vul si myslel ze DFI Best !
PS:jo a jinak mi asi odchazi chladic na cipsetu, obcas vydava sileny zvuky, kdyz na nem pridrzim prst tak nic
- Janosik
- Nováček

-
2all :
aky pasiv by ste dali na ten chipset, ja som skusil zalman nbj 47, ale jeho sirka je mensia ako je sirka chipsetu, bude to vadit ?
aky pasiv by ste dali na ten chipset, ja som skusil zalman nbj 47, ale jeho sirka je mensia ako je sirka chipsetu, bude to vadit ?
AMD Opteron 2 x 246 { 2 x 2 ghz } @ 2 x 2,2 Ghz , mobo : Tyan Thunder K8WE atx ext format , ram : 4 x 512 mb cl 3 , hard drive : Maxtor 160 GB 8 mb cache sata , DVD RW : Teac , PSU : Tagan 480 W
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Staci 410W ThermalTake?
2 disky
x800pro
distetovka
2 mechaniky
audigy 2
opteron 144
(ovsem pokud ho na te desce vubec rozjedu
)
2 disky
x800pro
distetovka
2 mechaniky
audigy 2
opteron 144
(ovsem pokud ho na te desce vubec rozjedu
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- Honys1983
- Nováček

A jakou sestavu neutahla Michalosi2?????? Zdroj mi jeste nedorazil, tak sem dal PC do Losanu s tim ze si myslim ze deska je vadna, zitra se mam ozvat a meli by mi rict vo co go.jinak v manualu desky pisou we strongly recommend that you use a minimum of 400 Watt (or greater) power supply, tak nevim, ja osobne se priklanim na vadny kus.
- michalos2
- Nováček

- Honys1983
- Nováček

Tak mi ji Losan vratil a oduvodnili to tim ze ten bios (nejnovejsi oficielni 2005/08/24) byl spatny a nerozumi si s ni, tak mi tam dali betu (2005/08/15) a vse pry je OK.
No dobre, tak sem na rychlovku pustil 3DMark 2005 vse OK, chvilku se hrabu ve woknech a bum restart PC vo co go????? Windows nabehnou a co nezjistim, pamet a CPU bezej na 216MHz (default pro pamet 200 a FSB 200), procak misto 2,2 jede na 2,39GHz, jak je mozny ze se sam taktuje???? Takze to Losan asi ani netestoval:x Najedu do biosu a vono fakt FSB je nastavena na 216, nastavim 200 ulozim, resetnu a vse jede jak ma system ukazuje 2,2GHz a pamet 200(400MHz), resetnu mrknu do biosu a opet 216MHz, co je tohle za haldu fakt nevim.HTT mam na 4x.Tak co na to rikate ?, je ta deska v poho???? Neverim tomu ze by tohle delalo neco jinyho, podotykam ze sem tam dal dneska novy Chill Innovation CP-450A2 fan 12cm 450W ATX zdroj, takze zdrojem to nejspis nebylo.Budu to testovat a jestli se to bude s... tak at si to vemou.
No dobre, tak sem na rychlovku pustil 3DMark 2005 vse OK, chvilku se hrabu ve woknech a bum restart PC vo co go????? Windows nabehnou a co nezjistim, pamet a CPU bezej na 216MHz (default pro pamet 200 a FSB 200), procak misto 2,2 jede na 2,39GHz, jak je mozny ze se sam taktuje???? Takze to Losan asi ani netestoval:x Najedu do biosu a vono fakt FSB je nastavena na 216, nastavim 200 ulozim, resetnu a vse jede jak ma system ukazuje 2,2GHz a pamet 200(400MHz), resetnu mrknu do biosu a opet 216MHz, co je tohle za haldu fakt nevim.HTT mam na 4x.Tak co na to rikate ?, je ta deska v poho???? Neverim tomu ze by tohle delalo neco jinyho, podotykam ze sem tam dal dneska novy Chill Innovation CP-450A2 fan 12cm 450W ATX zdroj, takze zdrojem to nejspis nebylo.Budu to testovat a jestli se to bude s... tak at si to vemou.
- sid
- Začátečník

-
- Honys1983
- Nováček

Takze pameti mam na 1T a napeti sem dal radsi 2,7V drive mi to pri defaultnim 2,6V padalo nebo resetlo PC po zvyseni na 2,8V vse stable, ted to facha s 2,7V. Jinak uz se to z niceho nic chytlo, asi 5x sem zkusil nastavit FSB na 200 a nic (porad 216) a na poseste se to chytlo (husty co
).
Ten prvni restart jak sem popisoval vyse byl mozna tim HTT, ktery sem hned jak sem prisel z Losana a namontoval new zdroj nastavil na 5x, ted to jede na 4x, pritelkyne hraje asi 1:30 GTA:San Andreas a zatim se to drzi, jestli bude vse v pohode, tak se asi radsi uz nikdy nebudu hrabat do taktovani, protoze je mozne ze sem ji oddelal ja sam a to tim ze sem ze zacatku co mi prisla taktoval 3700+ na 4200+ (FSB 237, 1,5V-2600MHz, pamet sem dal na 166MHz pri 2,8V).Mam chut tam zkusit jeste jednou ten new ofiko bios, ale mam bobky
PS:jen tak pro zajimavost, koukam ze mas ctyri moduly, jede ti Duall ?????? (1T nebo 2T??????)
A co F.E.A.R. ? Podle me to obcasne skubani je pameti kdo ma 1GB tak se moc necape, kdo 2GB je v poho co?????????
Ten prvni restart jak sem popisoval vyse byl mozna tim HTT, ktery sem hned jak sem prisel z Losana a namontoval new zdroj nastavil na 5x, ted to jede na 4x, pritelkyne hraje asi 1:30 GTA:San Andreas a zatim se to drzi, jestli bude vse v pohode, tak se asi radsi uz nikdy nebudu hrabat do taktovani, protoze je mozne ze sem ji oddelal ja sam a to tim ze sem ze zacatku co mi prisla taktoval 3700+ na 4200+ (FSB 237, 1,5V-2600MHz, pamet sem dal na 166MHz pri 2,8V).Mam chut tam zkusit jeste jednou ten new ofiko bios, ale mam bobky
PS:jen tak pro zajimavost, koukam ze mas ctyri moduly, jede ti Duall ?????? (1T nebo 2T??????)
A co F.E.A.R. ? Podle me to obcasne skubani je pameti kdo ma 1GB tak se moc necape, kdo 2GB je v poho co?????????
- michalos2
- Nováček

2 All Potreboval bych PLS poradit. Mam problem, na desce je vsude sileny napeti Sad Nahral sem novej bios a asi po dni se to podelalo Sad Ukazuje mi to i sileny teploty na CPU- mam Tt 112 +2xAC Pro 2L. Pred tim bylo vse OK. Teplota na O 144 kolem 25C a ted to skace 25,45,38 atd. ptoste se to neustaly. Napeti taky bylo v poho mam LC S 480W.

ted mam na CPU 1,55 napeti a pise to tohle
a ty dalsi hodnoty sou taky peklo 
Muze mi nekdo PLS poradit?

ted mam na CPU 1,55 napeti a pise to tohle
Muze mi nekdo PLS poradit?
- Zdenek Teska
- Začátečník

Ja jsem tam dal Primecooler PC-NB1 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 ) a jsem spokojen.Měl jsem sice obavy kvuli velikosti,mam na GK zalmana, ale nakonec bylo vše bez problému.michalos2 píše:Ja tam mam Zalman ZM-NB47 J stal asi kilco. je fakt v pohoJanosik píše:2all :
aky pasiv by ste dali na ten chipset, ja som skusil zalman nbj 47, ale jeho sirka je mensia ako je sirka chipsetu, bude to vadit ?na chipsetu mam teplotu 35C a mam O 144
Ještě otázečka.Máte nějaké zkušenosti s biosem LPUTNF30824 (24.8.2005)
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
- Janosik
- Nováček

-
2Zdenek Teska :
ahoj no som ho dal do dosky a ziadna zmena oproti biosu zo 7 mesiaca , myslim teplota my skace stale a stabilitu som este velmi nestestil ...
ahoj no som ho dal do dosky a ziadna zmena oproti biosu zo 7 mesiaca , myslim teplota my skace stale a stabilitu som este velmi nestestil ...
AMD Opteron 2 x 246 { 2 x 2 ghz } @ 2 x 2,2 Ghz , mobo : Tyan Thunder K8WE atx ext format , ram : 4 x 512 mb cl 3 , hard drive : Maxtor 160 GB 8 mb cache sata , DVD RW : Teac , PSU : Tagan 480 W
- vesdan
- Nováček

-
- Honys1983
- Nováček

Tak sem volal do Losana a rikaly ze je nejspis vadna a uz mi ji meni za novou, tak se uvidi.
Update:Takze deska je vymenena a rikali ze problem byl stejny, pry to delaly
ty dva S-ATA disky, kdyz byly zapojeny v S-ATA 3a4 konektorech tak to blblo, po prehozeni do portu 1 a 2 vse bezi, je to divny co, no a vetrak na cipsetu aspon
nevrci.
Update:Takze deska je vymenena a rikali ze problem byl stejny, pry to delaly
ty dva S-ATA disky, kdyz byly zapojeny v S-ATA 3a4 konektorech tak to blblo, po prehozeni do portu 1 a 2 vse bezi, je to divny co, no a vetrak na cipsetu aspon
nevrci.
- Arnie
- Začátečník

Ahojte , taky by me velice zajimalo jak to s touhle deskou vypada v pondeli si pujdu koupit desku s nforce3 kvuli agp a rozhoduji se mezi touhle dfi ,MSI K8N NEO2 Platinum 54g , Epox 9NDA3J (9NDA3+ nemuzu u nas sehnat) a Gigabyte K8NS Ultra .PLEASE porad te mi, chtel bych zkusit du DFI ale zatim sem se o ni nic pekneho nedocet a to jak tady tak v diskusi na czechcomputeru
Chci desku ktera mi umozni brutalni oc pri zachovani stability na vybave mi moc nesejde.Poradte 
Hastala vista BABY !!!
- Honys1983
- Nováček

Me uz ta deska fachci konecne jak ma, bios LPUTNF30824 (24.8.2005) je super (stabilita, vykon, OC je vynikajici).A 64 3700+ (2,2GHz 11x200) mi jede na 2600MHz (4200+, 11x236), pameti 2x 512MB Corsair 400MHz CL2,5 ktery sem dal na 166MHz s casovanim 2.5, 3, 3, 6, 1T pri 2,8V.HTT na 4x.
A je to na ni skvele stabilni, samo ze mit kvalitnejsi pameti, tak bych z toho vymackl urcite vic, Prime 95 - 24hodin, Super PI 32M 5x spusteno, Memtest, 3DM05 pres 4hodky.Tady mas na tu desku recenzi:
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 404917&p=9
Sral me na ty desce vetrak cipsetu, tak sem ho dal pryc a chladi to jen pasiv + v tesne blizkosti na nej fuci vetsi vetrak, je fakt ze teplota bude asi vysoka, ale je to stabilni.Deska je to vyborna a nej volba pokud mas kvalitni grafiku (v mem pripade X800XT PE) a chces vyuzit silu s.939 a zbytecne investovat lovaky do PCI-e graf.Je to zatim nej deska co sem kdy mel a u ktere sem se poprve v zivote pustil do OC
PS:Ten problem co sem popisoval vyse mi neni jasny, nechapu proc stim mela deska problemy, ale prisel sem na dalsi krutou vec (aspon v mem pripade), kdyz sem dal disk do S-ATA konektoru 1 nebo 2 (Uz pouzivam jen jeden disk Maxtor MaxLine III 300GB 16MB-vrele doporucuji-tichy a velice rychly a to jako svin ), tak se mi po pretaktovani S-ATA DMA mod zmenil na extremne pomaly PIO mod, coz je silene znat, kdyz sem netaktoval tak to bylo OK, po prehozeni disku do konektoru 4 nebo 3??? Ted nevim, ale v techto konektorech je to v pohode muzu taktovat jak chci a S-ATA DMA se drzi, jenom je divny ze kdyz byly 2 disky v konektoru 3 a 4 osazeny ze to tak nehorazne blblo az to vypadalo na znicenou desku.
A je to na ni skvele stabilni, samo ze mit kvalitnejsi pameti, tak bych z toho vymackl urcite vic, Prime 95 - 24hodin, Super PI 32M 5x spusteno, Memtest, 3DM05 pres 4hodky.Tady mas na tu desku recenzi:
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 404917&p=9
Sral me na ty desce vetrak cipsetu, tak sem ho dal pryc a chladi to jen pasiv + v tesne blizkosti na nej fuci vetsi vetrak, je fakt ze teplota bude asi vysoka, ale je to stabilni.Deska je to vyborna a nej volba pokud mas kvalitni grafiku (v mem pripade X800XT PE) a chces vyuzit silu s.939 a zbytecne investovat lovaky do PCI-e graf.Je to zatim nej deska co sem kdy mel a u ktere sem se poprve v zivote pustil do OC
PS:Ten problem co sem popisoval vyse mi neni jasny, nechapu proc stim mela deska problemy, ale prisel sem na dalsi krutou vec (aspon v mem pripade), kdyz sem dal disk do S-ATA konektoru 1 nebo 2 (Uz pouzivam jen jeden disk Maxtor MaxLine III 300GB 16MB-vrele doporucuji-tichy a velice rychly a to jako svin ), tak se mi po pretaktovani S-ATA DMA mod zmenil na extremne pomaly PIO mod, coz je silene znat, kdyz sem netaktoval tak to bylo OK, po prehozeni disku do konektoru 4 nebo 3??? Ted nevim, ale v techto konektorech je to v pohode muzu taktovat jak chci a S-ATA DMA se drzi, jenom je divny ze kdyz byly 2 disky v konektoru 3 a 4 osazeny ze to tak nehorazne blblo az to vypadalo na znicenou desku.
- Arnie
- Začátečník

Jo s temi stata 1 a 2 konektory to vim je to vseobecne problem vsech desek s nforce3 to je ok.Jsem rad ze mi konecne nekdo odpovedel uz sem myslel ze si koupim to MSI
Takze zitra bezim do artcomputeru pro dfi
Jinak problemy s tou zbernici uz nemas ? Jak to tu nekdo psal ze deska se mu na defaul sama pretaktuje zbernice na 216 MHz.Jinak uz se na ni tesim, chci desku s agp proto ze mam GeForce 6800 LE odemcenou na 12/6 a zatim mi vykonove staci a nechce se mi investovat do new grafarny.Zatim cest
Hastala vista BABY !!!
- Honys1983
- Nováček

No tech 216 u sbernice byl muj problem, mel sem drive 2 disky pripojene do konektoru 3 a 4 a nastavovalo se to na 216 s beta biosem 8/15 (zadny jiny nefungoval po jakekoliv zmene v biosu uz PC nenabehlo), tak sem myslel ze deska odesla, dal ji reklamovat a Losan rikal ze bude nejspis vadna, po vymene za jiny kus, byl problem stejny, tak zkusili vymenit vsechno v kompu (zdroj, pameti, CPU, graf) a nic, nakonec prisli na to ze si ty dva disky nerozumi v konektorech 3 a 4, tak je prdly do 1a2 a bylo vse vyreseno, jenze v konektoru 1 a 2 se neda taktovat! Tak sem disky prodal a koupil sem Maxtora maxLineIII 300GB ktery sem prdnul do k.3 nebo 4/musel bych to omrknout) a je to super, taktovani jede jak ma.
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemate nekdo v tyhle desce Kingmax 433MHz CL 2.5?
Ja jen ze mi nebezej na 400 DDR a o dualu uz vubec nemluvim...
Prave me dost dozira predstava ze to je deskou
Ja jen ze mi nebezej na 400 DDR a o dualu uz vubec nemluvim...
Prave me dost dozira predstava ze to je deskou
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502