"Blbý" dotaz = taktuju 9600XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

tak pomohl by si:
snížil by hluk a teplotu, ale na OC mu to asi moc nepomůže, ale to nevím, když nam neřek kolik ma na grafice teplotu.
Samozřejmě že když si dá na grafiku starý chladič z CPU + nějaky 80mm tichy ventilátor, tak bude mit teploty a hluk jako s tim zalmanem, akorat že zadarmo. Ale je s tim zase trochu prace a někdo z toho může mít trochu obavu.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

ja bych si to rad udělal ale ja nevim jak bych to přichytil moc moc se bojim :lol:
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

jo a s tou teplotou bych neměl jak nemam tam čidlo maximalně naky program :?
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Nejlepsi je vzit teplomer a nechat ho na pasivu a rict nam teplotu. K tomu se pricte cca 5-10°C a mas vyslednou teplotu. Lehky test je vzit ruku a kdyz ji udrzis na pasivu, ma min jak 50°C, tzn. chladic dostacuje.
I kdyz jsem mirnym zastancem homemade, tak u tebe bych ho nedoporucoval, alespon co jsem vycetl z tvych reakci, tak jsi trochu BFU. Kdyby jsi to ale chtel zkusit, tak jsme ti tu uz popsali, jak se to da udelat. Chce to pilu, pilnik, vrtacku, dilnu a uz to vali :-), ja jsem si s vyrobou uzil docela hodne zabavy, kdyz se z toho zacalo kourit, pak kdyz se zacalo kourit z vrtacky :-)).

Kazdopadne Adisis stale rika, ze to chce na OC a my mu stale rikame, ze to na OC moc nepomuze, tak uz nevim kde bude chyba :-/
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Adisis:
Na OC si kup celý měděný zalman či primecooler a pořádně to profoukej v bedně, to znamená, že uprav case.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

měl bych a si dat do předu ventilator a do zadu taky :roll: no to bych asi moc neušetřil možna si udělam ten chladič na GK z toho stareho co mam na CPU asi tak bych to viděl :o
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Chytry napad, vezmi si pravitko, tuzku, naradi a trocha fantazie a chladic je na svete. Az budes potrebovat s necim pomoct, tak napis do sekce chladice.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

jo a taky bych rad něco s chladicim tunelem to by mi mělo mnohem vic chladit jo a s tou teplotou to neni ani 30 stupnu!! :-D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

jaky bys mi ale doporučil myslim na procak i ty ventilatory, :-D
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Ja stale nechapu, proc chces snizit teplotu. Chladic na CPU ti urcite bohate staci, na GPU ocividne taky. Tak nechapu, proc chces stale delat to chlazeni... :-/
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

protože chcu taktovat!!! :-D
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Ja nevim, jestli se mam teto diskuse ucastnit, nechci byt moc hruby, ale toto je BFU nejvetsi urovne :-(.
Jak to napsat jednoduse:
To jak urcity cip nataktujes zavisi na 2 faktorech: Teplote a cipu. Kdyz teplota neni vysoka (tj. tvuj pripad) a presto grafika zobrazuje artefakty, tak uz tomu lepsi chladic nepomuze. Jsi na maximu taktovani cipu a vejs uz to proste nejde. Nakonec to dopadne tak, ze si koupit nejaky chladic za 1500Kc a pak tu budes brecet, ze ti to nejde nataktovat...
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

přes Power Strip to eště šlo!! :wink:
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

no na procak bych bral asi tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33865 ale nevim jak se tam jako ma přidělat?
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Tak ja tu koncim, znatelne sem ti vysvetlil, proc nekupovat novy chladic a stejne si ho koupis. Je pak videt, ze ti nejde o to, vic nataktovat, ale proste neco koupit, protoze mas moc penez a to bohuzel nemuzu podporovat.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

no sem lama sorry a měj se dobře jo a s těma prachama tak bohaty nejsem abysi mi rozumněl ok?
-martin--
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -martin-- »

u 9600XT se delaj ve dvou verzich jadra rv 360 a rv 350 ta 360 má telotní čidlo, vetšina 9600xt by ho měla mít, aspoň ta moje ho má 8-)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Vždyť 9600Xt se dělá jen RV360?!

ATY ADISIS:
Pokud nemáš v bedně větráky zadní+přední, tak na taktování ani nepomýšlej, jelikož od procesoru ten teplý vzduch nebude mět kam jít. A v bedně budeš mít vedro jak svině. to znamená, že ti nepomůže ani větrný tunel::: Když ty větráky tam namontuješ, tak se ti teplota sníží v case o 10°C a u CPU o 8°C, pak uvažuj o Wind Tunel.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

ok dik
Pavel33
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel33 »

-martin-- píše:u 9600XT se delaj ve dvou verzich jadra rv 360 a rv 350 ta 360 má telotní čidlo, vetšina 9600xt by ho měla mít, aspoň ta moje ho má 8-)
Nevím to teda určitě, ale 9600XT se mám pocit dělá jen s rv360. A teplotní čidlo nemají všechny - sám mám bohužel takovou: Sapphire, jádro rv360 a bez teplotního čipu!
Athlon 64 3200+@2500MHz + AC Freezer 64 Pro, MSI K8T NEO2-FIR, 2*1 GB Geil (2,5-3-3-6), Sapphire ATI X1950GT (600/1500), SB Audigy 4, SATA Barracuda 160GB, Fortron FSP400-60THN-P, Samsung SM 226BW, .....
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“