Pentium D 9xx

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

wector píše:Hele, proč mám pocit, že sis něco přečetl u Hulána a dal si CTRL+C, CTRL+V...
Máš s těmi procesory osobní zkušenosti (jako já)? Porovnával jsi nataktovaný D900 na 4.2GHz (mně jede D930 na této frekvenci stabilně) s nataktovaným X2 či FX? Na tvém místě bych plodil podobné hlášky až poté, co si vše osobně vyzkouším a můžu si z toho udělat vlastní závěr...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

je zajimavy ze jsem videl testy kde netaktovanej x2 byl znacne rychlejsi nez netaktovanej d920 a nastejno s taktovanym "Deckem"
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

wector píše:Za 3-4 měsíce tu bude Conroe, navíc sme v skoro v polovině Q2 a to maj přijít desky s i965, takže teď něco z D9xx koupit je fakt hloupost, i975X sice do budoucna podporu mít bude, ale s jinou revizí desky.
To je úplná hloupost. Na čem si myslíš, že byl Conroe testován ? Jo, bylo to na současných deskách s i975X, takže nějaká podpora tam asi bude ne ? :roll: Navíc když tak sleduju nové modely s i975X, maj na sobě samolepku Conroe ready, myslím, že podpora Conroe na i975X je stoprocentní. Neřekl bych, že koupě procesoru ze série D9xx je hloupost. Je to lepší a do budoucna perspektivnější výběr, než dnešní koupě něčeho na socketu 939. Tam měním s příchodem sc. AM2 úplně všechno a v dvoujádru je to dražší jak Intel
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

drazsi? srovnej cenu desek... intel i975x pres 6000kc, 939 kolem 2000kc
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

axloth píše:drazsi? srovnej cenu desek... intel i975x pres 6000kc, 939 kolem 2000kc
no sry ale meleš hovna, 975 je vyloženě hi-end čemuž naprosto přesně odpovídá i cena, a ty ho tu srovnáváš s lowend deskou, nejlevnější desky na intel stojí tak pod dva tisíce :roll:
ale taková DFi LP SLI-DR expert stojí skoro jako 975x takže tvoje srovnání mírně pokulhává, příště radši nic nepiš bude nám líp
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Myslím že Lukke má docela pravdu a ví o čem mluví.
Jen tak mimochodem, deska mě sice vyšla na 6500, kč vs DFI Lepší řady stejná cena ,ale chudší výbava, dále procesor mě vyšel na 6000, kč nejlevnější Amd , od kterého jsem mimochodem utekl vyjde k 10000, kč ,ale s L 2 Cache poueze 2*512, nataktovaný D920 haldce poráží X 3800 nataktovaný, D920 mi běží už 18 hod. stable v Prime a k tomu pálím , komprimuji a hraji COD po síti a stále stable , teplota je momentálně 54 stupňů chlazeno vzduchem. Měl jsem Amd jednojádrový opteron ušel , ale X2 monetálně trošku propadák, otestoval sjem a utekl k Intelu ten totiž momentálně vede.
IPHONE 6S Plus
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Gr8 Vivec píše:
axloth píše:drazsi? srovnej cenu desek... intel i975x pres 6000kc, 939 kolem 2000kc
no sry ale meleš hovna, 975 je vyloženě hi-end čemuž naprosto přesně odpovídá i cena, a ty ho tu srovnáváš s lowend deskou, nejlevnější desky na intel stojí tak pod dva tisíce :roll:
ale taková DFi LP SLI-DR expert stojí skoro jako 975x takže tvoje srovnání mírně pokulhává, příště radši nic nepiš bude nám líp
tady se ale vsichni ohaneji tim ted koupi naky Dxxx a pak upgardujou na conroe, tzn musi mit 975, tzn 6000kc, s deskou na 939 za 2000kc rozbehnes a pretaktujes vsechny cpu... k tomu nepotrebujes predrazeny dfi
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

JanHavlicek píše: To je úplná hloupost. Na čem si myslíš, že byl Conroe testován ? Jo, bylo to na současných deskách s i975X, takže nějaká podpora tam asi bude ne ? :roll: Navíc když tak sleduju nové modely s i975X, maj na sobě samolepku Conroe ready, myslím, že podpora Conroe na i975X je stoprocentní. Neřekl bych, že koupě procesoru ze série D9xx je hloupost. Je to lepší a do budoucna perspektivnější výběr, než dnešní koupě něčeho na socketu 939. Tam měním s příchodem sc. AM2 úplně všechno a v dvoujádru je to dražší jak Intel
inak pre znemu intelackej dosky s cipsetom i975X potrebije intel (zmenit) desat rezistorov a dva kondenzatory a Bios
Link: http://developer.intel.com/design/pcn/M ... 060560.pdf

inak o Cornoe sa pise i tu na fore :wink: : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=57340&start=60

a kedy maju presne vist na trh dosky s cipestom i965?
Naposledy upravil(a) BubakB dne čtv 6. dub 2006, 21:09, celkem upraveno 1 x.
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

axloth píše:
Gr8 Vivec píše: no sry ale meleš hovna, 975 je vyloženě hi-end čemuž naprosto přesně odpovídá i cena, a ty ho tu srovnáváš s lowend deskou, nejlevnější desky na intel stojí tak pod dva tisíce :roll:
tady se ale vsichni ohaneji tim ted koupi naky Dxxx a pak upgardujou na conroe, tzn musi mit 975, tzn 6000kc, s deskou na 939 za 2000kc rozbehnes a pretaktujes vsechny cpu... k tomu nepotrebujes predrazeny dfi
Tvá odpověď hovoří za tebe, není co dodat, měl jsem několik desek 939 , takže já tu mluvím o kvalitních OC deskách, i na inetl si můžeš koupit obyč. desku, ale kup si dvoujadro new za 4000, od Amd.
IPHONE 6S Plus
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

prosim te precti si jeste jednou co jsem psal, zamysli se a zkus znova odpovedet.... a nebo radsi ne

ukaz mi desku pod conroe za 2000kc, o cene d805 se tu nikdo nebavi
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Držte se tématu...to jest Pentium D 9xx, jinak to tady celý promažu
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Takže pořád dokola D 920 7500, kč D 805 4000, za tu cenu Amd není schopno nabidnout konkurenci.
IPHONE 6S Plus
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

mhl píše:Držte se tématu...to jest Pentium D 9xx, jinak to tady celý promažu
takze pokracovat na http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=57340&start=60 ,lebo Mhl to fakt premaze :shock:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

JanHavlicek píše:...l
Jak už tu někdo ( 1000x ) řekl: i975X Conroe podporuje jako chipset, ale je tam problém s napájením na desce, kde má Conroe naprosto jinej proudovej odběr než současný Pentia, proto to nemá smysl ;) Proto říkám, dávat 6,5k za desku, 8k za D920 nemá smysl, Conroe už neni tak daleko. To už radši 7k za P5LD2 a D805, jestli je potřeba rychle comp.

Samozřejmě to platí pro nás nadšence, pokud je tu někdo ten typ "Tak dneska si zase koupim na 3 roky comp," tak Dxxx klidně, stejně jako s939. Pro nás ostatní má smysl počkat na Conroe, to vypadá na hodně zajímavou záležitost a vyplatí se počkat.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

olafcv píše:Takže pořád dokola D 920 7500, kč D 805 4000, za tu cenu Amd není schopno nabidnout konkurenci.
zalezi na tom, v cem tu konkurenci... pokud myslis konkurenci v dual core, tak v tehle cene amd nic nema, takze nemuze nic nabidnout, pokud ses silenej, ale kdyz si priplatis neco pres 1000kc tak uz mas x2 a ta vsechny ostatni strci do kapsy, viz clanek

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2736
ze VSECH testu vyhral intel jen jeden a i tam byly amd hned v zavesu, myslim ze ten clanek presne vystihuje situaci co, k cemu a na co koupit...
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Mluv konkretně za sebe, ja mám D 920 @ 4,2 , měl jsem i opteron i X 3800 @ 2,5, ale zatím mi vychází lépe ta D 805 , sežeň mi tu X 3800 za 5000, s tím příplatekm k D 805 jak hovoříš.
IPHONE 6S Plus
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

olafcv píše:Mluv konkretně za sebe, ja mám D 920 @ 4,2 , měl jsem i opteron i X 3800 @ 2,5, ale zatím mi vychází lépe ta D 805 , sežeň mi tu X 3800 za 5000, s tím příplatekm k D 805 jak hovoříš.
to byl priplatek k d920.. nevim jestli sis toho visml ale celej tenhle thread je o d9xx a ne o d805... a nez tu zacnes blabolit nesmysly tak si precti tu recenzi na anandtech... nebo ti tomu taky nerozumi?
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Spravně toto je o D 920 hlavičko , takže sem necpi nejlevnější AMD protože tomu odpovídá nejlevnější pentium D 805.Když tomu tak rozumíš.
IPHONE 6S Plus
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

olafcv píše:Spravně toto je o D 920 hlavičko , takže sem necpi nejlevnější AMD protože tomu odpovídá nejlevnější pentium D 805.Když tomu tak rozumíš.
Hloupost, srovnej si ceny a uvidíš, že X2 3800+ soupeří s D920 a D930, přičemž cenově je mezi nima. D805 s tim nemá co dělat, proti němu prostě AMD v tuhle chvíli žádný "X2 3000+" nemá.
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Máš naprostou pravdu, budeme tedy radši srovnavat mercedesy s octaviema, tvuj ekvivalent.
IPHONE 6S Plus
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“