Spellcross - Poslední bitva
Moderátor: Baneshee
- zombux
- Odborník PCT

Re: Spellcross - Poslední bitva...Pojďte zavzpomínat
díky za tip
už se těším až to zapařím, tahový strategie jsou moje srdcová záležitost
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Díky... tentokrát si nedám pokoj dokud to nedohraju... i když mi to asi bude trvat dost dlouhoSpeedyGT píše:Tak sem ho rozjel přes Dox-Box a užívám si tuhle super hru znova...![]()
http://speedygt.ic.cz/blog/jak-rozjet-s ... -pod-winxp
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Určitě si tu první mapu celou projeďte, někde tam ty komanda sou, myslim že to je někde v lese aby to nebylo na ráně. Za řekou to snad není, ale už je to dlouho co sem hrál 1. misi. Tak půlrok, pak sem si udělal save a teď sem začal z něj 
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- zombux
- Odborník PCT

tak asi to jede, jen jak přepnout rozlišení do 1024x768?
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V první mapě to jde jenom přes SPELCROS.CFG ve složce s hrou, dál už to de normálně na základně v nastavení.zombux píše:1024x768?
Btw - schválně se mrkněte zo plot, až budete v druhý oblasti, mapa uplně vpravo, popisek říká že je tam nějaká tajemná budova atd... Já tam před lety našel Piranhu, teď bohužel nic

Sakra nějak mi ten Doxbox začíná padat. Sekne se zvuk, vyjedou nějaký klikiháky a nazdar - musím hrat znova mapu
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- zombux
- Odborník PCT

což mě to vypisuje protection error ale to je vždycky když překliknu mimo okno takže to nevadí. spíš mě sere hláška po první misi že to nenašlo CD, našel jsem na webu že s tím má problémy víc lidí ale těžko říct co to znamená. dementní systém hry v první misi navíc neumožní rozumný save takže znova. no co, no nic 
- zombux
- Odborník PCT

problém s CD prej vyřeší vytvoření souboru spelcros.cd s písmenem CD mechaniky (té mamountované) uvnitř, zkusím
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já sem se nedostal ani do intra nic. Zapnul jsem Spellcross, cerny okno a konec vyplo se to. Takže já sem ve WinXP nepochodil vůbec.zombux píše:problém s CD prej vyřeší vytvoření souboru spelcros.cd s písmenem CD mechaniky (té mamountované) uvnitř, zkusím
Jestli si tu první misi dohrál a vykoplo tě to, mám tady jeden save ihned po první misi, vč komand a všech jednotek. Tak jestli chceš...zombux píše:...
- zombux
- Odborník PCT

jo tak ten trik se souborem funguje, pak fungujou i videa, stačí prostě vytvořit textovej soubor SPELCROS.CD a do něj dát název mechaniky ve který je CD (tím je myšleno to v dosboxu, v tvým návodu je to písmeno e). pak to pojede.
z jinýho soudku, ten cheat s mínusovým kontem už v patchi 1.06 nefunguje? jo jsem sprostej cheater a chci si to užít
z jinýho soudku, ten cheat s mínusovým kontem už v patchi 1.06 nefunguje? jo jsem sprostej cheater a chci si to užít
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já mám takovej dojem že už to opravili, ale nezkoušel jsem to, nechci to zkoušet. Peněz sem měl vždy dost
(krom prvních misí). Navíc tomu patch hoodně pomohl. V dobách kdy sem ho poprvé dohrál byly 4 savy a o něco míň peněz z oblastí.
Teď sem udělal konečně napotřetí jednu misi, furt mi to padalo, už je to cajk. Jednou začas esc a pak pokracovat a kdyby to nahodou spadlo, funguje mi to jako save (viz workdir ve slozce se hrou)
Je supr pozorovat těžkou pěchotu jak útočí na těžké objekty (např. teď na balistu). To jak si kleknou a vystřelí mě dostává... Asi proto jsou všade rozsekany ploty
Jináč nesnášim mise, kde se nepřátel nenechá nalákat, kousek za hummerem de a pak začne chrápat a ja musim přivýst "dělostřelectvo"
Teď sem udělal konečně napotřetí jednu misi, furt mi to padalo, už je to cajk. Jednou začas esc a pak pokracovat a kdyby to nahodou spadlo, funguje mi to jako save (viz workdir ve slozce se hrou)
Je supr pozorovat těžkou pěchotu jak útočí na těžké objekty (např. teď na balistu). To jak si kleknou a vystřelí mě dostává... Asi proto jsou všade rozsekany ploty
Jináč nesnášim mise, kde se nepřátel nenechá nalákat, kousek za hummerem de a pak začne chrápat a ja musim přivýst "dělostřelectvo"
- zombux
- Odborník PCT

jo asi to opravili, tenhle cheat už nepremává. ale asi to je jedno, na mým hlavním PC je to stabilní i při taskování mimo dosbox, při 1024x768 krapet popraskává zvuk ale myslím že to vyladím. zrovna se prokousávám druhou oblastí, je to sranda 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ten zvuk v 1024x768 mi taky "praská", zkoušel jsem všechno ... dělá to hlavně při videích, ve hře už to naštěstí tak zřetelné není.
Právě jsem rozehrál 1. misi na normální obtížnost a pomalu začínám zjišťovat, že jsem skoro zapomněl jak se to hraje
Právě jsem rozehrál 1. misi na normální obtížnost a pomalu začínám zjišťovat, že jsem skoro zapomněl jak se to hraje
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě se to drobátek sekalo pokud jsem to měl ve fullscreenu. Když to mám v okně tak nema problema... Druhá oblast, teď bráním území - aspoň si nadělám hvězdy 
- zombux
- Odborník PCT

jo já se právě dostal za to. docela to jde, čekal jsem že to bude tužšíSpeedyGT píše:Mě se to drobátek sekalo pokud jsem to měl ve fullscreenu. Když to mám v okně tak nema problema... Druhá oblast, teď bráním území - aspoň si nadělám hvězdy
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na nemtrvý si teďka brousim zuby, vylepším na obraně všechny komanda minimalně na 5 * (4 útoky) a vyrazim na ně - na tu zelenou zamořenou mapu...zombux píše:...
- zombux
- Odborník PCT

tam to chce plamenomety, ty ještě nemám. btw, co znamenají ty území s číslem? to je zbývající počet tahů, ale do čeho? do zvýšení poštu nepřátel nebo co to je?SpeedyGT píše:Na nemtrvý si teďka brousim zuby, vylepším na obraně všechny komanda minimalně na 5 * (4 útoky) a vyrazim na ně - na tu zelenou zamořenou mapu...zombux píše:...
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty s tím číslem musíš udělat to toho časový (kolovýho) limitu jinak nestihneš například zachránit lidi, zbourat doly apod. Později tam třeba budou konvoje se žrádlem atd... Když je neuděláš, snad se ani nic nestane, možná dostaneš míň peněz apod.zombux píše:...
Tak sem zase vylepšoval, všech 6 komand mělo 5 *, tak sem 2 přeměnil na plamenometčíky (vyzkoumat elfy...snad). Více ne, plamenometi nemůžou na vzdušný, tak kdyby náhodou. AMX13 sem zatim nekupoval
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Dá se někde sehnat manuál? Jaký je asi nejlepší poměr mezi výzkumem a "výdělkem"?
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já mám doma originál 8-mi stránkový A4 manuál, mohl bych ho večer nafotit kdybys chtěl. Sou tam docela zajímavý tabulky ohledně bojových formací, hodností velitelů a taky jaké bonusy jsou pro jednotky za každé povýšení.Krteq píše:Dá se někde sehnat manuál? Jaký je asi nejlepší poměr mezi výzkumem a "výdělkem"?
Každopádně, já pokud mám co zkoumat, nechávám to tak akorát cca 1/3 na výzkum, 2/3 na peníze. Teď jsem například narychlo potřeboval plamenometčíky, tak jsem zkoumal na 2/3. Pěnez mám dost, cca 1800.
Teď sem zrasil konečně ty nemrtvý, bohužel na tu mapu musím jit ještě jednou, nevím proč, no neva, alespoň si zase parádně vycvičím vojáky. Naštestí už má každá jednotka >= 5* tzn další útoky takže jsem celkem v pohodě.
Hlavně neprodávejte komanda /nebo jinou vycvičenou pěchotu/, časem se budou hodit na přestavění na další druhy pěchoty - mobilní pěchota atd, ale i na ty plamenometčíky. Hodí se i už už od začátku začít vylepšovat protiletadlovou AMX13, až přijdou další protiletadlový vozítka jednodušše ty staré zkušené vyupgradujete se ztrátou jedný hvězdy.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Když jsem to hrál poprvé, neřešil jsem nějak ty tabulky obrana, útok, pohyb atd., ale teď by se docela šikly.