podpisy a novackove na foru

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

zombie píše:
de Albi píše:K těm podpisům. Nedali by se nastavit jako povinné? Pak by se tu neřešilo, to co se už tady řešilo :D
Jenže si uvědom že někdo si do podpisů píše co chce :roll: a není dost dobře možný uživatele donutit aby tam nacpal zrovna svoji konfiguraci.
Hehe, to pise ten pravy :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

miho píše:Hehe, to pise ten pravy :)
Čekal jsem kdo se ozve :lol: , já tady nehledám řešení svých problémů tak nepotřebuju v podpisu konfiguraci :wink:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

zombie píše:
de Albi píše:K těm podpisům. Nedali by se nastavit jako povinné? Pak by se tu neřešilo, to co se už tady řešilo :D
Jenže si uvědom že někdo si do podpisů píše co chce :roll: a není dost dobře možný uživatele donutit aby tam nacpal zrovna svoji konfiguraci.
No jo no. Ty aby jsi se neozval s tvým podpisem!!! :lol: Ne vážně, při zakládání threadu, třeba??? Mě ten podpis příjde jako dosti důležitý!
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

de Albi píše:No jo no. Ty aby jsi se neozval s tvým podpisem!!! :lol: Ne vážně, při zakládání threadu, třeba??? Mě ten podpis příjde jako dosti důležitý!
Já se neozval :cry:

No je důležitý si uvědomit, že nováčci nevědí že něco jako podpis vůbec existuje, možná by nebylo od věci jim to při zakládání threadu připomenout.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jafido píše: Pokud nemas zkusenost s zadnym forem, prijde ti takoveto jednani dost podivne a osobne kdybych videl takovy pristup jako zacinajici user asi bych se na to vykaslal popr bych presel jinam.

BTW kolik je pro vas dostatek kvalitnich prispevku? jeden, dva, rad bych te videl jak prochazis sekci typu smetisty. Ja bych na jeji cteni rovnou vykaslal,protoze bude vypadat presne jako diskuze na zive a to je horor.
taky jsem kdysi začínal (no, to asi každý :roll: ) a pokud si dobře pamatuju, tak mi tehdy bylo uplně ukradený, jestli ten dotaz dám do téhle sekce nebo do jiné - šlo mi o to, aby mi někdo poradil a já vyřešil problém. je fakt, že já sám nejsem dostatečně velký statistický vzorek obyvatelstva :-D
ad počet - to je otázka dohody.
ad poslední věta - nikdo tě nenutí, abys tu sekci četl.
Lemra píše: Lamám a Bachorům Tě nikdo nenutí odpovídat - pokud budeš chtít psát, můžeš jim poradit, ať použijí vyhledávání, doplní si podpis, napíšeš link na již vyřešenej problém a pod - stejně jako teď. Jinak je necháš v pohodě vyhnít...
přesně tak.
zombie píše: myslím že jedno fórum na který by mohli nováčci a zbytek jen pro pokročilý je dost nepoměr...
tak by se udělaly pro začátečníky témata 2 - třeba hardware a software apod.
Sentenced píše:... namítnete ze tam budou pomahat lidi z pokrocilych sekci - ale jak dlouho ? jak dlouho to bude človeka bavit odpovidat furt na to samy a na "lamerský" dotazy.
stejně dlouho, jako když se neudělá nic a nechá se to jak to je teď. rozdíl bude minimálně v tom, že když se to nechá tak jak je to teď, tak budou balastem zasraný (omlouvám se) všechny sekce, kdežto takhle jenom jedna a ještě promazávaná.
navíc - z vlastní zkušenosti vim, že pokud člověk dostane vyšší hodnocení, tak ho to taky dál motivuje k radění těm ostatním - takže bysme na to nebyli sami. u mě např. tohle funguje uplně stejně jako v práci - dostanu vyšší post, mám větší snahu dokázat, že tam patřím. sice tento stav je více či méně dočasný, ale pak přijdou další "čerstvě povýšení začátečníci" a jde to dál a dál...
no, mohlo by to fungovat :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

U lidi, kteri meni HW hodne casto je podpis bych rekl dokonce matouci. Kdyz nekdo da nekde vysledky benchmarku a napise sestava viz podpis a za mesic uz ma jiny procesor a jinou grafiku tak akorat nekoho zmate proc se dotycny tak tesi, ze z Radeona 9800Pro a P4 3.2 @ 3.6 vyzdimal 2000 bodu v 3dmarku 2003 :)

Toto by bylo jeste dobre ale co kdyz nekdo resi nejaky problem specificky pro danou desku, odkaze se na svuj podpis a pak si koupi desku jinou? Opet velmi uspesne mateni nepritele.

Takze podpis beru spis jako informativni vec pokud napr. u nekoho vidim, ze ma nejaky kousek HW, o ktery se zajimam, muzu mu napsat SZ a podobne.

Nicmene tam, kde to je relevantni, by se mely uvadet informace o konfiguraci i do tela prispevku.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Marsellus Wallace píše:
zombie píše: myslím že jedno fórum na který by mohli nováčci a zbytek jen pro pokročilý je dost nepoměr...
tak by se udělaly pro začátečníky témata 2 - třeba hardware a software apod.
Zase nemůžeme dělat z nováčků ovce :D . Uznávám ale že to není špatnej nápad s tím rozvrstvením - pokud chce někdo někde něco najít, když hledá tak najde, řeší se tady myslím drtivá většina problémů s laděním PC. Když nenajde, založí novej thread v nováčkovský sekci. Když bude zajímavej, modi ho přesunou do profi kde nad ním budou hloubat pokročilí. To zní uskutečnitelně.
Pfizer & Moderna inside
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

JJ. Ty dvě sekce pro nováčky, s tím že pokud by ten dotaz byl dobrej nebo nováček byl in tak si myslím že není problém to/ho hned přesunout do sekce pro pokročilý. A Bachorové ať se tam plácají jak chcou. Nemám na to nervy nelezu tam. A těch co na to nervy mají je dost a můžou je adm/mod doporučovat apod.

A aspoň připomenutí podpisu při zakládání threadu si myslím že není taky nerealizovatelný...
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zombie píše: Zase nemůžeme dělat z nováčků ovce :D .
proč ovce ? jsem asi něco nepochopil :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Marsellus Wallace píše:
zombie píše: Zase nemůžeme dělat z nováčků ovce :D .
proč ovce ? jsem asi něco nepochopil :?
Aha, to jsem řekl moc drsně :oops: . No zase je to fórum a fórum znamená místo kde se mluví a zakázat nováčkům kteří jsou registrovaní zápis na většinu fóra je poněkud nezvyklé.
Pfizer & Moderna inside
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Já si myslím, že dotaz na problém by měl mít asi následující schéma - mám tyhle potíže, tenhle OS, vypisuje to tyhle chyby a moje sestava je následující... Pár řádek a budeš vpuštěn dál. A do podpisu ať si dá každej co chce 8)

Naopak pokud můj první dotaz bude třeba (namátkou, jsou i mnohem horší :( ) Nemáte někdo tušení proč nejdou win.xp nainstalovat?když sformátuju disc tak tam nejdou nejdřív musim dat win 2000ME nainstalovat a pak teprve je tam dostanu. píše to něco s dosem, ale nevím co chce.Nejdou tam ani jiný verze... ( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6011 ), právě jsem začal vyhnívat...
..
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Minimalne za zkousku by ten napad z novackovskou sekci mozna stal, ale vidim tu par problemu, ktere by bylo treba doresit. Predstavte si situaci kdy se na forum dostane inteligentni user a odpovedi na svoje otazky si tu dokaze najit sam. Chtel by se zapojit do nejake diskuze pro nenovacky, ktera ho zaujme, ale jako novacek nemuze. Jedine reseni je pro nej tedy neco postovat v novackovske sekci a doufat, az si ho nejaky mod nebo admin vsimne, coz ale muze plno lidi odradit.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to je fakt, ono z rad na nezajímavé téma jak pretaktovat 2500+ pořád dokola se nedá vymyslet odpověď, jakou by člověk ukázal, že má na víc a postoupit výš a kdyby "zajímavé" dotazy byly přesouvány výš, byl by zkušený nový uživatel téměř bez šance a nezbývalo by mu než škemrat u "vedení" :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Může přece anonymně vstoupit do týhle administrátorský sekce a popsat svůj problém tady...
..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Dony píše:to je fakt, ono z rad na nezajímavé téma jak pretaktovat 2500+ pořád dokola se nedá vymyslet odpověď, jakou by člověk ukázal, že má na víc a postoupit výš a kdyby "zajímavé" dotazy byly přesouvány výš, byl by zkušený nový uživatel téměř bez šance a nezbývalo by mu než škemrat u "vedení" :?
Nejde přece o to ukázat, že mám na víc. Jde pouze o nevpuštění, řekněme, hulvátů. Čili ukázat, že hodlám respektovat pravidla. Nic víc, nic míň.
..
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Musim priznat, ze mne se ten napad nelibi.

Namitky:
1. Bude s tim moc prace pro mody.
2. Bude to odrazovat lidi. Ja osobne bych se na to proste vykaslal a sel ke konkurenci, kde takovy opruz proste neni.
3. Ve zminovane kategorii bude nutne nehorazny chaos. Dotaz na procesor hned vedle dotazu na viry. A pod tim dotaz na oblibeny film ci, jeste lepe, zpusob jak sbalit holku (pokud nemuze zacatecnik "vyzit se" na smetisti tak to udela jinde).
4. Budou boje, tahanice, osocovani ze tamten byl "vpusten" a ten jeste ne a ze tamten napsal blbost a uz je "clenem" a temten napsal dobry prispebvek... Uz ted tady jsou stiznosti na nektere zasahy adminu a modu. Pak by to narostlo exponencialnim zpusobem.
5. Navic to zavani jakymsi elitarstvim. A to verejnost prijima extremne spatne. Vemte si takovy NYX. Pokud tam chcete vubec vstoupit tak musite napsat neco o sobe a nejaky admin si to precte a tridi pustit/nepustit. Na lupe byl o tom serveru clanek. Neuveritelne jakou bouri nevole to sklidilo. Asi predevsim od tech, kteri neprosli sitem :-)
6. Nic nebrani udelat kategorii "zacatecnicke dotazy" a bezostysne tam presouvat thready, ktere tam patri. Pozadovat DUSLEDNE dodrzovani pravidel fora. Thread zalozeny ve spatne kategorii? Spatny subject? 100x resena zalezitost? Pripsat do threadu "dotaz nesplnuje bod xy pravidel a proto byl presunut". A sup s tim do zacatecnickych dotazu. "Zatez" moderatoru by se dobre distribuovala, kazdy se proste stara o svou sekci a nemusi zkoumat cele zacatecnicke zda tam neni nejaky zajimavy dotaz, ktery by mohl presunout do sve sekce.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No tak, tohle je supr nápad. Přikláním se k tomu co napsal miho. Když někdo položí "přihlouplý" dotaz, ať již obsahem nebo porušováním pravidel, není nic jednoduššího než to vrazit mezi "smetí", to stejně nikdo pořádně číst nebude a toho kdo chce vyřešit problém to donutí psát podle pravidel.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

pavel.minarik píše:No tak, tohle je supr nápad. Přikláním se k tomu co napsal miho. Když někdo položí "přihlouplý" dotaz, ať již obsahem nebo porušováním pravidel, není nic jednoduššího než to vrazit mezi "smetí", to stejně nikdo pořádně číst nebude a toho kdo chce vyřešit problém to donutí psát podle pravidel.
To opravdu neni spatnej napad, akorat by bylo treba vyhodit tuhle sekci z vyhledavani.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Jiri Drak píše:
pavel.minarik píše:No tak, tohle je supr nápad. Přikláním se k tomu co napsal miho. Když někdo položí "přihlouplý" dotaz, ať již obsahem nebo porušováním pravidel, není nic jednoduššího než to vrazit mezi "smetí", to stejně nikdo pořádně číst nebude a toho kdo chce vyřešit problém to donutí psát podle pravidel.
To opravdu neni spatnej napad, akorat by bylo treba vyhodit tuhle sekci z vyhledavani.
... a to určitě nebude žádnej problém.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

miho píše:Musim priznat, ze mne se ten napad nelibi.

Namitky:
4. Budou boje, tahanice, osocovani ze tamten byl "vpusten" a ten jeste ne a ze tamten napsal blbost a uz je "clenem" a temten napsal dobry prispebvek... Uz ted tady jsou stiznosti na nektere zasahy adminu a modu. Pak by to narostlo exponencialnim zpusobem.

6. Nic nebrani udelat kategorii "zacatecnicke dotazy" a bezostysne tam presouvat thready, ktere tam patri. Pozadovat DUSLEDNE dodrzovani pravidel fora. Thread zalozeny ve spatne kategorii? Spatny subject? 100x resena zalezitost? Pripsat do threadu "dotaz nesplnuje bod xy pravidel a proto byl presunut". A sup s tim do zacatecnickych dotazu. "Zatez" moderatoru by se dobre distribuovala, kazdy se proste stara o svou sekci a nemusi zkoumat cele zacatecnicke zda tam neni nejaky zajimavy dotaz, ktery by mohl presunout do sve sekce.
V tom s Tebou plně souhlasím.
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“