Powercolor ATi X800GTO 256 (R430) aktivních všech 16 pipek!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Nebo kladivem a hrebikem :-) Zkus na ni dat nejaky Primecooler nebo Zalman.

Muzu mit jeste jeden dotaz? Kdyz pustis v Ati Tool skenovani artefaktu, vyhodi ti to nejake? Ja mel tyhle karty dve a obe mi vyhazovaly artefakty uz na default. Jinak ta karta ale problemy nedela.

A jeste jedna zajimavost. Ta karta byla pomalejsi nez XpertVision X800GTO s 256MB DDR1 pametma. Zda se mi, ze ta karta ma nejaky maly vykon.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

No při 399/490MHz mi hned atitool 0.26 hodil kolem 3-5 "teček" artefaktů! ale jak 3D marky 01,03,05, jsou naprosto bez problémů až do 450MHz jádro a 525MHz paměti. Když dám víc na jádře tak totálně zamrzne PC, a na pamětěch přes 525MHz zase artefakty.

Jinak nevím proč, ale nikdy ani na default se mi nepodařilo dokončit AquaMark3??!!

Vždy po tom "masívním výbuchu" mi skočí černá obrazovka s myší a když dám ESC, tak chybová hláška, že nastal problém v aplikaci AquaMark3?!!

Jinak ani tady žádné artefakty nejsou ani na 450/525MHz
Nevím co si t tom atotoolu mám myslet? když jsem dal automaticé taktování tak jel až na 350MHz na jádře a pak to vytáhl jen na 370MHz?!

Briketa píše:A jeste jedna zajimavost. Ta karta byla pomalejsi nez XpertVision X800GTO s 256MB DDR1 pametma. Zda se mi, ze ta karta ma nejaky maly vykon.
nemůžu porovnat, ale zdá se mi naprosto adekvátní vůči tomu co píšou na fórech

Edit:

Sem už fakt s nervama na dně! Kurňa proč se ta mrch furt sama přetaktovává?????!!! Nepomůže ani rivatuner, Atitool a nastavení MHz natrvdo!!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

proste se smir s tim ze vic z toho nevyzdimes. ty chyby ala cerna obrazovka => napajeni... zvednout napeti, zabezpecit prisoun stavy...
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Flegy píše:proste se smir s tim ze vic z toho nevyzdimes. ty chyby ala cerna obrazovka => napajeni... zvednout napeti, zabezpecit prisoun stavy...
Já vím že víc jak 450 jádro nedá! ale seremě to samovolné taktování, protože díky tomu nemůžu taktovat!!!!!

když si nastavím 450/525MHz což v poho dá, tak se ta mrcha díky samovolnýmu přetaktovávání nastaví na vyšší hodnoty a následuje zamrznutí PC!! nepomůže ani když dám 423/510 a i tak se díky tomu že skáčou MHz přetaktuje víc nebo míň a to mě děsně s..e!!!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zkus ji pridat tu stavicku :wink:
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Flegy píše:zkus ji pridat tu stavicku :wink:
myslíš přidat na PCI-E???? Kolik tam mám nastavit? Mám teprve 3dny PCI-E a tak se ještě neorientuju
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Tak Právě jsem přijel z Olomouce kde jsem sehnal Arctic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev. 2 za lidovku 200Kč (půl roku starý)

Teď ho "nějakým" způsobem zkusím nainstalovat na tu mou grafiku bez dírek!! Je jasný že ty přípojný "šroubky" na pasivu co jsou u pamětí musí pryč. (když chladič zničím tak mě to tak nebude štvát za ty dvě stovky :-) )

Mám ale větší problém!
Na tom použitém Silencru jsou otrhané ty gumové nesmysly co patří na paměti! Co se hliníkové části co bude nahoře týče, tam je mi to fuk (očistím to a dám pouze pastu), ale co mám dát na tu druhou stranu mezi tu měděnou část pasivu s fanem a paměti?? Jedná se mi to to, že tam asi něco budu muset tak v tloušťce 1mm být, aby pasiv dolehl na GPU i paměti, protože jinak by podle mého pasiv sice na GPU dolehl ale paměti na straně GPU by pasiv nepřilehl??!!

Nemá někdo nějaký nápad co dát místo těch "gumyček co tam byly?? samozřejmě aby ten materiál vedl teplo!!!!!!
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Budu to dělat v práci du na noční a tak se aspoň budu bavit! :-) Digitál beru s sebou pro dokumentaci a pak nahodím foto !!!
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Gizmo_CZ píše: Jinak nevím proč, ale nikdy ani na default se mi nepodařilo dokončit AquaMark3??!!
Musi nahrat jinou knihovnu *dll do aplikace.Ale uz nevim kde se to hleda.:)
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

godlike píše:
Gizmo_CZ píše: Jinak nevím proč, ale nikdy ani na default se mi nepodařilo dokončit AquaMark3??!!
Musi nahrat jinou knihovnu *dll do aplikace.Ale uz nevim kde se to hleda.:)
tož pohledej prosím

Děkuji
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tyvoe tomu rikam lenost.
5s na Google:
Does that happen on your X800GTO ??
if so , heres your fix :
http://www.scatmanworlds.co.uk/Direcpll.dll
just download it and drag and drop the new .dll into your aquamark3 folder. now it should work with no probs!
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

godlike píše:Tyvoe tomu rikam lenost.
5s na Google:
Does that happen on your X800GTO ??
if so , heres your fix :
http://www.scatmanworlds.co.uk/Direcpll.dll
just download it and drag and drop the new .dll into your aquamark3 folder. now it should work with no probs!
díky a nezlob se :oops:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Powercolor Ati X800GTO 256 (R230) aktivních všechn 16 pi

Příspěvek od godlike »

Gizmo_CZ píše: Původně jsem si stáhnul orig bios od ATi X800 Pro VIVO 16P (PCI-E) 256 MB
Hele to asi nebude prockovej bios ne?nema nahodou 500/1000?cili pochybuju ze das s R430 500mhz na jadre.
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Re: Powercolor Ati X800GTO 256 (R230) aktivních všechn 16 pi

Příspěvek od Gizmo_CZ »

godlike píše:
Gizmo_CZ píše: Původně jsem si stáhnul orig bios od ATi X800 Pro VIVO 16P (PCI-E) 256 MB
Hele to asi nebude prockovej bios ne?nema nahodou 500/1000?cili pochybuju ze das s R430 500mhz na jadre.
XT má 500MHz na jádře!
Pro má 475MHz! Já to samozřejmě mám na 400/500MHz!! v biosu grafiky
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Nemá někdo nějaký nápad co dát místo těch "gumyček co tam byly?? samozřejmě aby ten materiál vedl teplo!!!!!!

Co třeba ten humus s tavné pistole co prodávají v OBI??? Tou pistolí to nanést na paměti a za tepla to přilepit?? Jen nevím jestli ta umělá hmota (tyčinka do té tavné pistole) nebo co to je vede dobře teplo?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vysral bych se na to.Tyhle XLka sly i na pametech blbe taktovat.1050-1100 je strop.Pasivy jsou ti nanic.Pridaj mozna 5mh navic.
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

já vím ale ten hluk je příšerný
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Gizmo_CZ píše: Co třeba ten humus s tavné pistole co prodávají v OBI??? Tou pistolí to nanést na paměti a za tepla to přilepit?? Jen nevím jestli ta umělá hmota (tyčinka do té tavné pistole) nebo co to je vede dobře teplo?
nie som si isty na 100% ale podla mna to teplo nevedie

ale mam jeden napad a to: zozen si z hlinika stvorceky velke jako ta "zuvacka" a lepiacou-teplovodiacou pastou nalep ich na telo chladica, a medzi pamete a ten hlinik daj obicaju teplovodiacu pastu! to je tak narychlo napad :oops: mozno by sa dalo niak vylepsit alebo ta niak inspiruje :wink:
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

sTano11 píše:ale mam jeden napad a to: zozen si z hlinika stvorceky velke jako ta "zuvacka" a lepiacou-teplovodiacou pastou nalep ich na telo chladica, a medzi pamete a ten hlinik daj obicaju teplovodiacu pastu! to je tak narychlo napad :oops: mozno by sa dalo niak vylepsit alebo ta niak inspiruje :wink:

JJ taky jsem už nad tím přemýšlel.

Tak včera večer jsem si v práci hrál a ten Silencer 5 rev2 jsem bez větších problémů na tu grafiku dostal!

Samozřejmě jsem musel "ulomit" (to je škaredé slovo že :-) ) všechny ty tyčinky se šroubky. Silencer drží na grafice pomocí těch dvou šroubků u jádra a spony z druhé strany. Bohužel, ale nesedí Silencer na pamětech (poze z 50% a je mezi ním 1mm vůle), ale to jsem už vyřešil!
Koupím sadu hliníkových pasivů na GDDR III paměti

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32331

a polovinu toho pasívku jen zbrousím do cca 1mm a vsunu jej mezi silencer a paměť.
Tím se spojí paměti s měděnou základnou Silencra. Na druhé straně bohužel vůbec nesedí ten hliníkový plech! Tam dám zbytek těch pasívků.

A vyřešeno!

Samozřejmě sem si nevzal do práce Digital, a tak foto nahodím, až jak vyzkouším jak se mi to povedlo! Vizuálně chladič drží naprosto perfektně.
Pro jistotu jsem ještě kápnul tavnou pistolí na čtyřech místech z boku chladič, aby se nehýbal (měl vůli tak cca 0.2mm díky větším montážním otvorům u GPU.

Zlaté české ručičky :-D :-D

Jen mě mrzí, že nemám jak změřit tu teplotu GPU :(

Pokud seženete Silencra za "pakatel", tak se taková úprava na nekompatabilní grafiku vyplatí, jinak raději koupit něco, co bez "úprav" nainstalujete hned.

PS:
Silencr jsem před montáží celý rozdělal, což byl skoro nadlický čin! Vyčistil, promazal a vyměnil napájecí kabel za delši s koncovkou pro ZK desku. (dost mě zarazilo že nemá kuličkové ložiska, ale valivé! (oska je z keramiky a zbyten vypadá na obyč železo!!!! Né měď?!)
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Tak GPU evidentně chytilo nový dech :-) Nyní jede až na 470MHz!! Na 480MHz udělá 3D marka 2005 pouze do poloviny testu :-(
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“