..já mám na desce bez zátěže 30 a v plné zátěži 34 stupňů max, ale taky mám krapet jiné chlazení že
..
38 je úplně bez problémů, to nemá ani cenu řešit, pokud ti teplota nestoupá nad 45 tak to kašli
Ono taky záleží jak máš kvalitně odvětraný CASE a jaké používáš chlazení chipsetu apod..
Jinak v těhle vedrech je to zcela normální, že komponenty více topí a topit více budou, už se těším na zimu, to budou zase krásné teploty
Ještě malá poznámka na závěr: pokud se ti zdá že tvoje deska či jakákoliv komponenta vyzařuje více tepla, není nic jednodušího než si omakat pasiv (desky), pokud na něm neudržíš ruku tak s tím něco dělej, taky bývá velká chyba v nasazení chladiče základny - a to v jejím správném nedolehnutí na celou plochu
//edit:
Tak přidávám screenshot s touhle deskou s
maximálním BURNEM v těchto
parných/horkých dnech po zapnutí
ORTHOS,
OaO defrag 8 PRO, po celou dobu občas nějaká
ty hry k tomu a
WinAmp s music a
Firefox, (zatím) teď po 7,5 hodinách s chlazením viz podpis
(tedy: CPU: AMD Athlon XP (BARTON) 2500+@3350+ (Cooling Scythe Katana, IDDLE: 37°) MB: ASRock K7NF2-RAID (nF2U400, Cooling Thermaltake Extreme Spirit 2, IDDLE: 29°) RAM: 1,5GB RAM Dual (3x512MB 400MHz DDR Kingston Hyper-X @2-2-2-5-1t) VGA: Leadtek 6800GT@Ultra eXtreme+ 256bit/256MB DDR3 (Cooling Zalman VF900-CU, IDDLE: 44°) HDD: WD Caviar 80GB/8MB P-ATA SOUND CARD: Creative SB Audigy4 DVD±RW: Asus DRW-1608P3S CASE: Midi X-Blade POWER SUPPLY: ATRIX 500t)
Ještě dodám že na HDD mám pasivní chlazení primecooler, dnes si jdu ještě pro další tiché AC 80x80mm fany, píchnu je na 5V, jeden dám ještě na pasiv od HDD a druhý přidám ještě do CASE, teploty upgraduji třeba zítra
Kdybych měl ještě normální zdroj se 120x120mm fanem těsně nad CPU tak by to bylo lepší no..uvažuji o Chieftec 620W..
I Love Overclocking
//EfineSS: Slouceny dva posty do jednoho