Jinak by me zajimalo co na to Nvidie je musi asi pekne stvat ze ma ATI opet nejlepsi AA na trhu
ATi CFAA / EDAA - režimy FSAA HD series
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nejlepší AA bych to teda nenazýval. Maximální kvalita je možná vyšší, než umí GeForce 8, to jo, ale v náročnějších hrách je to kvůli propadům nepoužitelný. A když si pak v nějaký hře můžeš na GF8800GTS zapnout 8xAA, ale na RHD2900XT jen 4x, tak je asi jasný, kdo bude mít vyšší kvalitu.Stratos píše:Jinak by me zajimalo co na to Nvidie je musi asi pekne stvat ze ma ATI opet nejlepsi AA na trhu
// no-X byl rychlejší...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- no-X
- Středně pokročilý

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Stratos píše:...Jinak by me zajimalo co na to Nvidie je musi asi pekne stvat ze ma ATI opet nejlepsi AA na trhu
OT: Stratosi, nechci rýpat, ale ty máš asi nějaký ATi pozitivní virus, téměř vždy si musíš rýpnout do NV. Je tu snad někdo jiný, kdo je tak agresivní jak ty? Ještě, že NV není nakažlivá.
2no-X: Promiň za spam, klidně to smaž.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Najednou je ti OpenGL dobréno-X píše:Lukfi: To nelze říct obecně. Jou hry (a ne jedna), kde má HD2900XT při AA8x nižší propady výkonu (či vyšší výkon), než GF8800GTS. Především OpenGL.
- no-X
- Středně pokročilý

- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Skor si zatracoval OpenGL ako technologicky nevyspele a malo pouzivane.no-X píše:Jak najednou?Nikdy jsem OpenGL nedeklasoval, pouze jsem tvrdil, že jeho vliv bude ve hrách v budoucnu velmi výrazně slábnout a to se potvrdilo.
Ked nieco napisete napr o vykone s tym a tym AA rezimom v nejakej OpenGL hre chcelo by to k tomu dat aj ako prilohu graf aby mal clovek predstavu.
EDIT
Ano, ale Doom 3 engine sa v mnohych kruhoch povazuje za zatial vrchol v OpenGL, jak kvalitou graiky tak aj optimalizaciou hoci nevyuziva najnovsie technologie,Lukfi píše:=>MichiGen: OpenGL jako takový zastaralý není, zastaralý je Doom 3 engine.
Naposledy upravil(a) MichiGen dne ned 22. črc 2007, 14:35, celkem upraveno 2 x.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Ukaž mi, kdy a kde jsem tvrdil, že je OpenGL technologicky nevyspělé a příště prosím važ slova, než mi opět něco takového přiřkneš.MichiGen píše:Skor si zatracoval OpenGL ako technologicky nevyspele a malo pouzivane.
Ked nieco napisete napr o vykone s tym a tym AA rezimom v nejakej OpenGL hre chcelo by to k tomu dat aj ako prilohu graf aby mal clovek predstavu.
Ad propady výkonu při MSAA s OpenGL - recenzí je po netu dost, i když vezmu recenzi z ComputerBase s initial drivery (přičemž v 7.5 byly výkony v OpenGL ve vysokých rozlišeních s AA/AF ještě zlepšeny), tak vychází, jak tvrdím: Prey, Riddick, Doom 3.
Quake 4 tam bohužel není, ale teoreticky by měl dopadat ještě víc ve prospěch R600, protože i při AA4x má propady dokonce nižší, než GTX.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Toby sa dost tazko hladalo kedze uz neviem v akom to bolo threade a je dost mozne ze to bolo zmazane vtedy davno ako OT.no-X píše:Ukaž mi, kdy a kde jsem tvrdil, že je OpenGL technologicky nevyspělé a příště prosím važ slova, než mi opět něco takového přiřkneš.
Skratka ked sa ti to hodi pises aka je vyhoda ze ma v OpenGL mensie prepady s AA , a ked pride test novych grafickych kariet na starsich,hoci stale pouzivanych enginoch vratane OpenGL vzdy vytiahnes to ake su stare a bezpredmetne a ze sa malo testovat urcite v novych atd.
Dobre si pamatam ked niekto napise ze Doom 3 engine je prehistoricky alebo ze Riddick sice podporuje SM 2.0++ ale .. a pod, tieto hry/enginy su povazovane a pocitane k tomu najlepsiemu co pod OpenGL vzniklo takze ak niekto zatracuje ich ..
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- no-X
- Středně pokročilý

No, nevím, ale ty mi stále vkládáš do úst něco, co jsem buďto neřekl, případně překrucuješ to, co jsem řekl. Navíc argumentovat tím, že jsem svá tvrzení smazal jako OT, je dost ubohé.
fakta:
fakta:
- OpenGL her je málo a bude jich ještě míň
- Doom 3 engine je starý, ale např. Prey na něm založený využívá shadery docela intenzivně
- R600 má v OpenGL nízké propady výkonu při AA
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no-X píše:když v takovéto sestavě her dokáže X1800XT-512 podat stejný výkon, jako 7800GTX-512, resp. víc než o třetinu lepší výsledek než původní GTX-256, není obtížné si představit, jaké skóre by asi bylo, kdybychom vynechali tyto "OpenGL vykopávky"
Ziadne slova neprekrucam, vtipne ked porovnam tento pol roka alebo kolko presne stary citat s tym co si napisal terazno-X píše:Po technologické stránce ten engine právě není nic moc. Prey vypadá zajímavě, ale s realitou to nemám nic společného. Rozhlídni se kolem sebe, a pak se podívej se na prostředí v Preyi. Když k tomu připočtu aliasing v místech výškového rozdílu normálových map + spekuláru, tak opravdu nelze mluvit o technologicky skvělé hře či enginu. Tenhle engine je již dávno překonaný...
no-X píše:HD2900XT má při AA8x nižší propady výkonu (či vyšší výkon), než GF8800GTS. Především OpenGL.
no-X píše:Nikdy jsem OpenGL nedeklasoval
Ako hovorim,.. raz sa OpenGL pre ATI hodi a raz zase nie.no-X píše:Prey na něm založený využívá shadery docela intenzivně
Porovnanie prepadu AA OpenGL vs D3D je ale urcite zaujimave
- no-X
- Středně pokročilý

Tak... a já sem ještě doplním tu citaci v kompletní podobě:MichiGen píše:no-X píše:"OpenGL vykopávky"
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 40#7149840no-X píše:A když v takovéto sestavě her dokáže X1800XT-512 podat stejný výkon, jako 7800GTX-512, resp. víc než o třetinu lepší výsledek než původní GTX-256, není obtížné si představit, jaké skóre by asi bylo, kdybychom vynechali tyto "OpenGL vykopávky", přesto záměrně volím recenzi, kde jsou tyto relikty testovány, aby někdo nezačal s tím, že ATi zvýhodňuju. Jak vidím, i když vyberu test, kde jsou použity hry, které Radeonům nesedí, tak stále podle některých nadržuju ATi
To je trošku rozdíl oproti tomu, co jsi ocitoval ty, nezdá se ti? Jinak Doom 3 je tři roky starý, tzn. vykopávka to je
Ano, to je opět to, co jsem tvrdil před chvílí. Doom3 engine je starý, je překonaný, hry na něm založené vypadají nepřirozeně. Doom3 jako hra má celkově nároky naprosto jinde než současné hry (se všemi efekty běhá i na GeForce 2), Prey alespoň vyžaduje pixel shader.MichiGen píše:no-X píše:Po technologické stránce ten engine právě není nic moc. Prey vypadá zajímavě, ale s realitou to nemá nic společného. Rozhlídni se kolem sebe, a pak se podívej se na prostředí v Preyi. Když k tomu připočtu aliasing v místech výškového rozdílu normálových map + spekuláru, tak opravdu nelze mluvit o technologicky skvělé hře či enginu. Tenhle engine je již dávno překonaný...
Já ale stále nevidím, nic, v čem bych si protiřečil. Ani co se týká těchto dvou z kontextu vytržených citacíMichiGen píše:Ziadne slova neprekrucam, vtipne ked porovnam tento pol roka alebo kolko presne stary citat s tym co si napisal teraz
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1.Mne islo hlavne o to nazvanie viacerych vtedajsich novych hier z testu ako "OpenGL vykopavky" =>> hry na OpenGL su vykopavky =>> OpenGL je vykopavka??!!
Aj takto sa daju veci vylozit nie iba znova priznanim ze Doom 3 je zastaraly
2.Vtedy si pisal ze "Po technologické stránce ten engine právě není nic moc.Prey vypadá zajímavě, ale s realitou to nemám nic společného,tenhle engine je již dávno překonaný.", pokial viem bavili sme sa o zmysluplnosti testovania tychto OpenGL hier na SM 3 hardware, teraz pises naopak ze "Doom 3 je zastaraly ale Prey vyuziva shadery docela intenzivne".
Takze sa ti nepacil a uz sa paci?
Aj takto sa daju veci vylozit nie iba znova priznanim ze Doom 3 je zastaraly
2.Vtedy si pisal ze "Po technologické stránce ten engine právě není nic moc.Prey vypadá zajímavě, ale s realitou to nemám nic společného,tenhle engine je již dávno překonaný.", pokial viem bavili sme sa o zmysluplnosti testovania tychto OpenGL hier na SM 3 hardware, teraz pises naopak ze "Doom 3 je zastaraly ale Prey vyuziva shadery docela intenzivne".
- no-X
- Středně pokročilý

A když napíšu, že Unreal Tournament 2003 je Direct 3D vykopávka, tak to podle tebe znamená, že Direct 3D je vykopávka? Možná by ses měl jít na chvíli projít na vzduchMichiGen píše:1.Mne islo hlavne o to nazvanie viacerych vtedajsich novych hier z testu ako "OpenGL vykopavky" =>> hry na OpenGL su vykopavky =>> OpenGL je vykopavka??!!
Stále nechápeš, o co jde... já nikde netvrdím, že se mi něco líbí nebo nelíbí - nemíchej fakta, která uvádním, se subjektivními názory, které si z nich vyvozuješ ty.MichiGen píše:2.Vtedy si pisal ze "Po technologické stránce ten engine právě není nic moc.Prey vypadá zajímavě, ale s realitou to nemám nic společného,tenhle engine je již dávno překonaný.", pokial viem bavili sme sa o zmysluplnosti testovania tychto OpenGL hier na SM 3 hardware, teraz pises naopak ze "Doom 3 je zastaraly ale Prey vyuziva shadery docela intenzivne".
Všechna ta tvrzení jsou pravdivá - prostě jsou to fakta a ať se ti líbí nebo ne, nic s tím neuděláš.
Tak snad naposled: Doom 3 engine je překonaný, zastaralý. Prey je jedna z posledních her vycházející z Doom 3 enignu. Na rozdíl od původního Dooma alespoň vyžaduje shadery. To ale neznamená, že je to technologická bomba, nebo že musí vypadat úžasně. Taky nijak úžasně nevypadá, ale to už jsem rozebíral. Přesto jsem tyhle "OpenGL vykopávky" nikdy ze z globálního srovnání nevynechával, jak ses snažil naznačit onou citací, kterou jsi šikovně promazal od vět, které se ti nehodily.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AKo myslis... ale keby nemal nic proti OpenGL ale bola by to zalezitost iba tych ktorych uvedenych hier napisal by to normalny clovek iba "vykopavky" a nie "OpenGL vykopavky", ak hovori ze OpenGL nikdy nezatracoval ani nepovazoval za vykopavku preco ho potom spojuje s tymi hrami ak mu ide len o hry a nie o OpenGL ako take?Lukfi píše:To je velmi zajímavá, leč zcela chybná dedukce...MichiGen píše:1.Mne islo hlavne o to nazvanie viacerych vtedajsich novych hier z testu ako "OpenGL vykopavky" =>> hry na OpenGL su vykopavky =>> OpenGL je vykopavka??!!
To co si napisal ty uz vyssie je zcela presne a je to nieco co sa tu tymto vsetkym snazim povedat , myslim ze viac k tomu netreba.
Lukfi píše:Najednou je ti OpenGL dobré![]()
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale narážel jsem na to, že no-X většinou výsledky z OpenGL nebere na takovou váhu, protože OpenGL her je málo. Že jsou technicky zastaralé je druhá věc, ale nejde říct, že OGL je zastaralé, protože existující hry na něm jsou zastaralé. OpenGL 2.0 má docela šanci se vyrovnat DX10... a dost možná by běželo i na WinXP.