je to blbost lebo podla mna bios k teplote ktoru namera cidlo este niejake tie stupne pridaTomV píše:Jasně. => Vycházím z toho, že jsou dvě možnosti. Buď bere teplotu z interního senzoru jádra, nebo z teplotního čidla v socketu. Tak jsem vyndal procesor a pásek s čidlem ohnul tak, aby se procesoru nedotýkal. Kdyby byla brána v potaz interní měřící dioda, tak se teplotní údaj nezmění a bude to pořád ukazovat 53°C při zátěži. Jenže teplotní údaj se změnil, a to dost podstatně - 45°C... Takže to zase ohnu zpátky...johny128 píše:keby som zistil ze mam na prociku o 10 stupnov viac tak ma to dorazi.Vravis ze si robil nejaky pokus, upresnis o co islo??
Moje doporučení pro desky vybavené čidlem v socketu je namáznout ho taky trochu teplovodivou pastou (i tou nejobyčejnější). Může to nějaký ten stupínek na teploměru přidat.
Aida ukazuje AUX senzor ... je to teplota v bedne?
Moderátor: morke
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

kua, zavedl bych povinně ČSN. Tam bylo všechno tak nalajnovaný ohledně měření, že neexistovala odchylka v metodě. To by se pak porovnávalo, kdyby se sjednotila pravidla pro měření teploty CPU a švábů obecněunnamed píše:je to blbost lebo podla mna bios k teplote ktoru namera cidlo este niejake tie stupne prida
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tady nejde o to, jestli BIOS něco přidá, nebo ne. Tady jde o zjištění, odkud tu teplotu bere. To jsem zjistil. Že k tomu BIOS přidává je druhá věc...unnamed píše: je to blbost lebo podla mna bios k teplote ktoru namera cidlo este niejake tie stupne prida
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- johny128
- Začátečník

TomV píše:Tady nejde o to, jestli BIOS něco přidá, nebo ne. Tady jde o zjištění, odkud tu teplotu bere. To jsem zjistil. Že k tomu BIOS přidává je druhá věc...unnamed píše: je to blbost lebo podla mna bios k teplote ktoru namera cidlo este niejake tie stupne prida
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to: slezman, tomv a vsichni "ochlazovaci" :)
Jak jsme se včera domlouvali tady jsou fotky mého pc. Potřeboval bych poradit, jestli vůbec má cenu tenhle case chladit.
Neměl jsem už včera čas oddrátovat a otevírat komp, takže (zatím) jenom fotky z venku.
Zepředu:
http://igst.webpark.cz/obr/front.jpg
Není sice nic vidět, ale dole je nasávací otvor. Zevnitř je v tom místě příprava na 80x80.
Dokonce tam byla jakási mřížka, nevím k čemu, kterou jsem zatím oddělal:
http://igst.webpark.cz/obr/kryt.jpg
Zezadu je vpravo dole otvor na 60x60.:
http://igst.webpark.cz/obr/back.jpg
diky za rady
Neměl jsem už včera čas oddrátovat a otevírat komp, takže (zatím) jenom fotky z venku.
Zepředu:
http://igst.webpark.cz/obr/front.jpg
Není sice nic vidět, ale dole je nasávací otvor. Zevnitř je v tom místě příprava na 80x80.
Dokonce tam byla jakási mřížka, nevím k čemu, kterou jsem zatím oddělal:
http://igst.webpark.cz/obr/kryt.jpg
Zezadu je vpravo dole otvor na 60x60.:
http://igst.webpark.cz/obr/back.jpg
diky za rady
Naposledy upravil(a) Pop dne pát 16. dub 2004, 11:20, celkem upraveno 1 x.
- Slezman
- Středně pokročilý

- Butch
- Středně pokročilý

Mě taky ne.
Píše to:
Forbidden
You don't have permission to access /obr/back.jpg on this server.
Apache/1.3.26 Server at igst.webpark.cz Port 80
Píše to:
Forbidden
You don't have permission to access /obr/back.jpg on this server.
Apache/1.3.26 Server at igst.webpark.cz Port 80
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Slezman
- Středně pokročilý

ale "uložit cíl jako" funguje !
Naposledy upravil(a) Slezman dne pát 16. dub 2004, 11:12, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

tu 60 tam můžeš dát, ale bude úplně o ničem, protože
1. je malá
2. (a to hlavně) odsávala by chladnější vzduch ze zdola (nesmysl), tedy přesně ten vzduch co tam bude pracně cpát ta 80ka.
P.S. žádná fotka zepředu tam není, co to je zaplastovou stvůru??? To je na 120 nebo co a proč taková obluda, pryč s tím, ukaž tu fotku pozice v plechu pro tu 80ku.
Stejně si ale myslím, že když tam flákneš 80ku, měla by 80ka přijít i na opsávání, ta 60ka se mi nelíbí , zvlášť dole, hoď tichou pomaluběnou 120ku na vrch do stropu (ale tam asi zas není míst, co?
1. je malá
2. (a to hlavně) odsávala by chladnější vzduch ze zdola (nesmysl), tedy přesně ten vzduch co tam bude pracně cpát ta 80ka.
P.S. žádná fotka zepředu tam není, co to je zaplastovou stvůru??? To je na 120 nebo co a proč taková obluda, pryč s tím, ukaž tu fotku pozice v plechu pro tu 80ku.
Stejně si ale myslím, že když tam flákneš 80ku, měla by 80ka přijít i na opsávání, ta 60ka se mi nelíbí , zvlášť dole, hoď tichou pomaluběnou 120ku na vrch do stropu (ale tam asi zas není míst, co?
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zepředu je tam fotka case (front), zadek (back) a ten kryt je na pozici té 80ky uvnitř vepředu. Nahoře není opravdu místo, navíc bych musel řezat do casu a to se mi opravdu nechceSlezman(CZE) píše:tu 60 tam můžeš dát, ale bude úplně o ničem, protože
1. je malá
- Slezman
- Středně pokročilý

no to ne, máš tam back, kryt, back, se mrkni, ale stáhl jsem si to přes změnu odkazu ve Wordu, takže ok
pokud nechceš řezat do casu, tak bych se na to vyprd.
Jak jsem psal, ta 60ka mi připadá, že by situaci spíš zhoršila. Navíc řešit chlazení ani nemusíš, tak na to prď
pokud nechceš řezat do casu, tak bych se na to vyprd.
Jak jsem psal, ta 60ka mi připadá, že by situaci spíš zhoršila. Navíc řešit chlazení ani nemusíš, tak na to prď
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

jestli si chceš hrát, tak bych ti doporučil WT, jenže ty nechceš řezat do case, tady bys jen vrtal...za pár hodinek bys měl hotovo a teplotám by ses jen divil. tady máš odkaz jak to vypadá, LeedeR to pracovně nazval odsávačka na hajzlu
http://www.squadraneggra.wz.cz/slezwind4pro.htm
http://www.squadraneggra.wz.cz/slezwind4pro.htm
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak tuhle case znám. Ten otvůrek na větrák není 60mm, ale 50mm a je umístěnej tak blbě, že vůbec nemá cenu tam ten větrák cpát. Nebude to mít naprosto žádnej efekt na chlazení, jedině na hluk.
The problem has been eaten.

- Manji
- Začátečník

Jak tak čítam, tak ja mám super dosku.Mne ukazuje teplotu CPU jádra aj ext.teplotu CPU a chipsetu.A okrem toho aj Intel (P4) musí mať interný snímač teploty. Jak by potom spomalil procák pri prehriati ??? Keď sa vezme do uvahy chybovost prevodu D/A prevodníku a BIOS-u tak by musel ten procák na niektorých doskách vybuchnúť.
A s takym niečim som sa ešte nestretol.
(Keď nemám pravdu tak ma opravte
)
(Keď nemám pravdu tak ma opravte