PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Firenod
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Firenod »

Hlukové desky nebudou potřeba, navíc do interiéru bych si je nedal, je to obývací pokoj spojený s kuchyní a nevypadalo by to moc dobře. Rolety na okna nějaké přijdou, ale ne vždy je člověk chce zatahovat, například když u vaření kouká na TV.

Mám trochu strach o ten projektor, líbila se mi tvoje recenze Epsonu rady 5000 (ted myslim prodavaji EH-TW5500, ale tan samotný stojí 75k. Bude u "levnějšího" projektoru poznat horší obraz za světla? Pomůže v něčem to černé plátno?

Který projektor od EPSONu bys konkrétně doporučil? :-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

drahe projektory u epsonu (TW5000/5500 snad i nektery z nizsi rady) sou drahe hlavne kvuli poddani cerne (deep black), co se tyce svetelneho vykonu ten je u nich dokonce obcas i nizsi (ja mam 1600ansi). Cerne platno te nezachrani na to potrebujes projektor s 3500 svitivosti a to minimalne.

pokud chces vetsi svetelny vykon nebyl by spatny TW-3600 ten ma oproti TW3200 vetsi svetelny vykon a epson ho primo doporucuje na projekci sportovnich prenosu apod.

tady mas moje video v castecnem zatemneni
http://www.youtube.com/watch?v=qSj3lpDZx5U

A to mi jede projektor v profilu "tmave kino" a jas na nizky. tj nakych 600-800ansi max.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Tak clanek o HIFI sestavach konecne vysel :)
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... sic-2.html

snad se Vam bude líbit.
Firenod
Nováček
Nováček

Příspěvek od Firenod »

Pěkná recenze :-) Jinak, snažím se nyní půjčit si projektor na vyzkoušení, nevíš náhodou, která firma by ho mohla na pár dní půjčit? Klidně i za poplatek.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skus firmu COMPLEX.CZ mam dojem ze oni pujcuji, i ti navrhnou platno dle dispozic mistnosti i samotneho projektoru.
PS: dik za pochvalu :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tedka jsem narazil na celkem levny HD ready projektor od SONY
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71122

za tu cenu si myslim hodne slusne
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axeli_Machal »

24.5.11 vyšla na avmanii recenze na eh-tw3200 http://avmania.e15.cz/epson-eh-tw3200-t ... projektoru
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axeli_Machal »

Osobně jsem tímto projektorem nadšen, první wow přišlo při rozbalení, projektor je skutečně obrovský. Druhé wow přišlo při prvním pohledu na obraz, neskutečné .) Promítám z cca. 2.8m na obyčejnou, né uplně rovnou, bíle natřenou zeď, kterou z obou stran lemuje sokl dveří a vytváří tak prostor na šířku přesně 200cm.
Zaujalo mě tohle plátno, http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0U5000147D už ho tu někdo zmiňoval. Problém je, že na šířku má 203cm, čili musel bych ho nějak nadzvednout nad tloušťku těch soklů (cca. 2cm) a na to bych potřeboval vědět, jestli to konstrukce toho plátna umožňuje, neměl jste ho někdo náhodou v ruce?
Jinak proti promítání na bílou zeď nemůžu nic říct, na hodně světlém povrchu jsou vidět tahy štětce, proto chce zeď stříkat pistolí. Převážně koukám jenom večer, v absolutní tmě, černá se mi jeví jako černá, nikoliv šedá - takže tady velká pochvala - celkově barvy nemají chybu. Plátno tedy vysloveně nepotřebuji, ale zase promítat na zeď s projektorem za nějakých cca. 25k, mi příjde trochu zvrhlé .))
Zcela určitě jediné malé mínus, které je často v recenzích spíš plus, je hlučnost. Hned na úvod řeknu, že v mém případě je to dáno tím, že projektor mám blízko u hlavy (nemám možnost ho dát jinam, než ho posadit na polici, cca. na prostředek na proti promítané zdi - křeslo mám přímo pod projektorem takže výfuk vzduchu je 35-50 cm nad úrovní hlavy). Podkreslující hudba, dialog...stačí minimum zvuku a projektor není slyšet, ale příjde chvilka ticha a najednou je slyšet né uplně slabé šumění (obviously). Předpokládám, že čašem budu tohle šumění vnímát čím dál tím méně.
K tomu se váží mé dvě poslední otázky. Nenašel někdo z Vás rozdělaný eh-tw3200? Celkem by mě zajímalo, jak mají to chlazení vyřešené.

Ozvučení. Nouzově používám nějakou creative 5.1 sestavu za 2k a nyní se koukám po něčem jako je ONKYO HTX-22HDX (v 5.1) nebo ONKYO HT-S6305. Je mi jasné, že mi to během filmu nezmění několikrát účes, ale nemůžu si dovolit nějakou sestavu jako jsou třeba Jamo recenzované Stratosem, bydlí podemnou lidi s nepříliš velkým pochopením pro tento druh trávení času. Můžete mi někdo tuhle či podobnou sestavu doporučit? Konkrétně u té sestavy ONKYO HT-S6305, skutečně to má spotřebu 450W? .))
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

reseni chlazeni mas ukazano v me recenzi na TW5000 viz uplne prvni prispevek v tomto vlakne :)
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

cuuus,jak poznám ,že u TW3200 mám vyčistit ten prachový filtr?
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Pokud máš projektor doma v obýváku, tak ho stačí vyčistit tak po 500 hodinách. Mám vyzkoušeno. Záleží na prostředí kde ho používáš.
Unleashed83 píše:cuuus,jak poznám ,že u TW3200 mám vyčistit ten prachový filtr?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja ho preventivne cistim kazde 3 mesice, stlacenym vzduchem ve sperji (asi 100,- zalezitost)
Hondaq
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondaq »

tak jsem nakonec koupil toto plátno AVTek Cinema Electric Premium 200 a musím říct že jsem zatím spokojený,
- nevlní se (alespon zatím)
- velikost je přesně taková jakou jsem potřeboval
- má dálkové ovládání
- dá se nastavit délka do které se vyroluje
- černé okraje vypadají výborně :)
- cena mi přijde OK
PeKRman
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeKRman »

Axeli_Machal:

Ohledně ozvučení .......... já si nedávno kupoval tuhle sestavu k ozvučení PC (jen tak bokem .........momentálně mám k němu jen 26" monitor 16:10, později chci buď nějakou větší televizi nebo projektor :twisted: )

http://av-prijimace.heureka.cz/onkyo-tx-sr308/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... 426-hcs-3/

Obojí jsem dohromady sehnal za 11000 s daní.
I když je to jen 5.0, SWoofer mi vůbec nechybí. Ty sloupy ho zvládají víc než dobře zastoupit.
Předtím jsem používal staré HT5.1 od Geniusu , takže rozdíl ve zvukovém podání je pro mě neskutečný.
Reciever krmím z PC přes optiku zatím hlavně hudbou v menším množství ve FLACu většinou ale v MP3. I ty ale umí Onkyo velmi pěkně zpracovat. Co se týče spotřeby, tak na poslechově příjemnou hlasitost mi reciever žere kolem 40W (měřeno obyč. Wattmetrem).
Reciever je sice loňský model, ale žíly mi to tedy netrhá :-D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jo tyhle sestavicky za 10tis sou podle me idealni pro zacinajici "Hifisty" za ty prachy to nabizi opravdu neskutecne lepsi zvuk nez nake radoby profi bedynky ala Logitech s THX samolepkou apod (to sou vyslovene vyhozene penize).
PeKRman
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeKRman »

Sám bych to lépe neřekl :)
Firenod
Nováček
Nováček

Příspěvek od Firenod »

PeKRman píše:Axeli_Machal:

Ohledně ozvučení .......... já si nedávno kupoval tuhle sestavu k ozvučení PC (jen tak bokem .........momentálně mám k němu jen 26" monitor 16:10, později chci buď nějakou větší televizi nebo projektor :twisted: )

http://av-prijimace.heureka.cz/onkyo-tx-sr308/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... 426-hcs-3/

Obojí jsem dohromady sehnal za 11000 s daní.
I když je to jen 5.0, SWoofer mi vůbec nechybí. Ty sloupy ho zvládají víc než dobře zastoupit.
Předtím jsem používal staré HT5.1 od Geniusu , takže rozdíl ve zvukovém podání je pro mě neskutečný.
Reciever krmím z PC přes optiku zatím hlavně hudbou v menším množství ve FLACu většinou ale v MP3. I ty ale umí Onkyo velmi pěkně zpracovat. Co se týče spotřeby, tak na poslechově příjemnou hlasitost mi reciever žere kolem 40W (měřeno obyč. Wattmetrem).
Reciever je sice loňský model, ale žíly mi to tedy netrhá :-D
Ahoj, jen malý dotaz - z PC ti optika "jde" přímo ze zvukové karty? Nebo jak to máš udělané? Kdybys k tomu chtěl přidat ještě obraz z PC, stačí ti jen kopit HDMI a z grafické karty vést jen obraz? Vím, že HDMI zvládá jak zvuk, tak obraz, takže by mě zajímalo, jestli třeba grafárna dokáže zpracovat i zvuk a poslat ho dál.
PeKRman
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeKRman »

Firenod:

Přesně tak. Používám integrovanou zvukovku, protože přes optiku i taková stačí na posílání solidního signálu do recieveru (i když moje zvukovka umí jen Dolby Digital Live (5.1 surround) což stačí, neumí DTS-HD ani Dolby TrueHD (100% bezztrátové audio 7.1 a více) - to by měli zvládat zvukovky na deskách pro Intel Core "i" procáky) . Přesně jak jsi řekl. Grafika by již měla zvládat i audio pokud se nepletu, takže by teoreticky stačilo poslat vše přes jeden kabel (některé grafiky se myslím musí propojit se zvukovou kartou aby toho dosáhly). Škoda, že ne všechny grafické karty umí i obě zmiňované specifikace audia (z novějších by to měla umět ATI 5870 a nové karty už to snad zvládnou také - v tomto ohledu si nejsem jist)
Pokud se pletu tak mě kdyžtak někdo opravte :)

Ale osobně raději vždy "potáhnu" audio zvlášť. A nejsem jediný, kdo zastává tento názor.
RadekFM
Nováček
Nováček

3200

Příspěvek od RadekFM »

Take se podelim o zkusenosti, mam eh-tw3200 a spatne zarovnane lcd panely, zelena a modra sedi, ale cervena je ujeta do prava o cely 1 pixel na leve strane obrazu, na pravo uz to celkem sedi. Na textu je to z dalky trochu videt ale na videu vubec, takze to neresim. Vic mi vadi nerovnomerna teplota bile po cele plose obrazu, leva strana je nepatrne do cervena a prava nepatrne do zluta. Ale zase to na videu neni skoro videt.
Take mi odesel jeden hdmi vstup, oprava probehla v S&T CZ behem mesice, jednani prikladne, pristroj si vyzvedla prepravka, vymenili celou zakladni desku. Nechteli ani zadny doklad, zaruku overili jen podle vyrobniho cisla. Neplatil jsem nic. Ptal jsem se u nich na cisteni, to delaji za 1200 bez dph. Rozjete lcd panely pry uznavaji jako vadu na zaruku od 2 pixelu na okrajich obrazu a od 1 pixelu uprostred obrazu, ale na opravu posilaji do Francie. I prez to vsechno jsem s epsonem velmi spokojen, sviti dostatecne a ma skvely barvy.Skoda jen te cerne, ale zase kvuli tomu dat za projektor 80k nechci. Pockam si nez nacpou ty novy odrazovy lcd panely do nizzsi kategorie a zatim vydrzim s tito modelem.
Ted resim projekcni plochu s pevnym ramem, chtel jsem si ji vyrobit sam, jako par mych kamosu, ale dneska me napadlo poradne prohledat net a ceny hotovych ploch me velice mile prekvapily. Takze nakonec obednam toto:

http://www.complex.cz/projekcni-plochy- ... -frame.php

Rozmer chci 240x100cm, 2,4:1, koukam prevazne na filmy a nejakej ten serial 16:9 holt budu zmensovat na tech 177x100 cm s pruhy po stranach. Mozna ze udelam i jednoduche maskovani na 16:9 z nejakych desek. Ale casem bych tam chtel dobastlit nejake motorizovane maskovani s roletama po stranach.
Ten rozmer ted zjistujou v Complexu, jestli ho umi vyrobce dodat a cenu a pokud to nepujde, tak vemu ten 240x135 a zmensim si ho sam.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

COMPLEX doporucuji kudy chodim, opravdu sou to velci odbornici.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“