TES4 : Oblivion - dojmy, zážitky, zkušenosti, questy

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Butch píše:Musis si do oblivionu nahrat texture packy.....pak je grafika bomba.
Jsou videt textury povrchu i v dalce, vymakane textury zeme apod...
tedy např. tento: http://oblivion.bonusweb.cz/plugins/sou ... n-download

Mod na LOD se opravdu vyplatí, vypadá to pak skutečně mnohem lépe - tedy vzdálenější krajina. Nebo i lepší - stačí hledat na spec. sajtech jako http://tessource.net/ apod.

A k tomu padání - příčina musí být imho v tom codecu... tak ho někam přesuň.. nebo i smaž /nejdřív zazálohuj někam třeba na USB disk nebo disketu :)
show must go on..
Muul Falam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Muul Falam »

Jak mi to poběží na Gainward GeForce BLISS 7600GT-Golden Sample/overclock PCIe 256MB GDDR3/1.2ns .Děkuji
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tady -> KLIK se řeší technická stránka hry.
Goldnoob team proud member!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Muul Falam píše:Jak mi to poběží na Gainward GeForce BLISS 7600GT-Golden Sample/overclock PCIe 256MB GDDR3/1.2ns .Děkuji
Toto se resi zde:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=63514

tak priste hledej.

// to: Thellwin - byl jsi rychlejsi :o
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

No, mě teda brány oblivionu nepřijdou tak stašně složitý. Spíš naopak sou nudný. A kdyby na jejich konci nebyly sigily, tak do nich asi ani nelezu. Do Kvatchský sem vlezl na devátym levelu a při jejím procházení sem si připadal jak Neo v Matrixu v tý závěrečný scéně, když už tedá ví, že je one. Kdyby to šlo, taky bych si dal jednu ruku v bok... Pak sem vlez ještě do jedný a bylo to to samý. Souběžně s tím sem aspirant na arci mága a mise spojený s mágskou gildou mi přijdou desetkrát složitější, než brána. Mrazivý kouzla, můj mrazivej staff a nebo brusefův sword jsou ten nejlepší recept.
Rozhodně mě víc pocuchaj tři skeletoni s ocelovým štítem a sekerou...
Btw. sem zase upír.... :lol:
Sem tak trochu na vážkách, zda již využívat sigil kameny. Přece jen mám zatím obyčejný trpasličí brnění a ten brusefův mrazovej meč. Nevím, jestli to vyplejtvat teď, nebo si je schovávat, až budu víc namáklej.
A mám ještě takovej problémek. V hlavním městě sem si na ubytce mágů vyložil do truhly věci, který mi samozřejmě zmizly. Byly mezi nima i knihy, který sem sbíral pro tar-meenu. Nevím, kde je teď nabrat. Přece questový věci nejdou vyhodit z inventáře. :?
Kava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kava »

mala som asi 30. level pekne vypracovanu postavu niekolko zavretych bran a sa mi vymazali vsetky saves
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Kava píše:mala som asi 30. level pekne vypracovanu postavu niekolko zavretych bran a sa mi vymazali vsetky saves
Jeden z dovodov, preco si zalohujem aj SAVE pozicie hier, kde sa clovek namaka na vypracovavani postav
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Kava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kava »

ja som to mala akurat v plane spravit a akurat som zistila ze uz nema co zalohovat
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Radkoff píše:Sem tak trochu na vážkách, zda již využívat sigil kameny. Přece jen mám zatím obyčejný trpasličí brnění a ten brusefův mrazovej meč. Nevím, jestli to vyplejtvat teď, nebo si je schovávat, až budu víc namáklej.
A mám ještě takovej problémek. V hlavním městě sem si na ubytce mágů vyložil do truhly věci, který mi samozřejmě zmizly. Byly mezi nima i knihy, který sem sbíral pro tar-meenu. Nevím, kde je teď nabrat. Přece questový věci nejdou vyhodit z inventáře. :?
k těm kamenům - klidně je vyplýtvej, s rostoucím levelem se dostaneš k lepším

Descendant Sigil Stone -- Level 1-4
Subjacent Sigil Stone -- Level 5-8
Latent Sigil Stone -- Level 9-12
Ascendent Sigil Stone -- Level 13-16
Transcendent Sigil Stone -- Level 17 and up

Popř. můžeš enchantovat zbraně i bez nich - klasicky přes Altar of Enchanting v Arcane University (Chironasium) - já jsem si takto udělal velice silný enchantnutý daedrický shortsword.

K těm věcem - questové věci by skutečně neměly jít vyhodit z inventáře. Hra hodí hlášku. Nicméně asi toto nepokládá za "questovou věc". Co to je konkrétně za quest? Už si to nepamatuji...

Do truhel raději nic nedávat. Jaksi se y nich věci někdy ztrácejí... A už vůbec ne do truhel mimo Tvůj barák.

Pomoz si případně přes konzolu, i když se obávám, že to v tom listu, jak na to tak teď koukám, asi není..

http://www.cheathappens.com/show_cheat.asp?ID=20735
Add Item Listing:
Use the following HEX numbers with the player.additem X Y code. The example is player.additem 0002299F 1 to get Elven Boots.
edit: napadá mě ještě zkusit případně v konzoli příkaz "tcl" (Toggle collision (clipping) )a podívat se "pod podlahu".

Jak konkrétně se jmenuje ta kniha / knihy?

edit: a dovolil bych si Vás závěrem upozornit na nově se rodící projekt. Vaše pomoc je vítána. :roll:
-->

http://elderscrolls.cz/wiki/

EDIT

Radkoff: pokud by ohledně těch knih z toho nebyla cesta ven, ještě je cheat přes konzolu, a to "caqs" - Completes all quest stages - teď ale nevím, jak se projevuje v praxi, nezkoušel jsem to. Ale snad to ukončuje jen aktuání aktivní quest - ale to je jen odhad, tedy zcela bez záruky. Mohl by ti ten cheat ale pomoci případně pokračovat v questové linii.
show must go on..
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Cau, da sa na nete niekde najst kompletny zoznam questov v oblivione? Myslim tym ako hlavna linia, tak vedlajsie questy vratane questov jednotlivých guild atd...diky, ja som hladal a nic som nenasiel... :(
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

PetoS píše:Cau, da sa na nete niekde najst kompletny zoznam questov v oblivione? Myslim tym ako hlavna linia, tak vedlajsie questy vratane questov jednotlivých guild atd...diky, ja som hladal a nic som nenasiel... :(
Nevím jestli jsou všechny, ale některé určitě. Oblivion.Bonusweb
?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

nebo na http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Quests

(na obdobném českém projektu se pracuje :roll:)
show must go on..
Papilla
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papilla »

mna sa zda byt oblivion nuda to uz zacina byt fps hra, a ta obtiaznost podla levelov tiez sux... Jedine co ma bavilo boli suboje v arene :P
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Papilla píše:mna sa zda byt oblivion nuda to uz zacina byt fps hra, a ta obtiaznost podla levelov tiez sux... Jedine co ma bavilo boli suboje v arene :P
Pro me je to uz taky nuda....malo potvor ve svete.

fakt malo. kdyz si chce clovek poradne "zarubat", tak musi do nejakeho dungeonu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Butch píše:
Papilla píše:mna sa zda byt oblivion nuda to uz zacina byt fps hra, a ta obtiaznost podla levelov tiez sux... Jedine co ma bavilo boli suboje v arene :P
Pro me je to uz taky nuda....malo potvor ve svete.

fakt malo. kdyz si chce clovek poradne "zarubat", tak musi do nejakeho dungeonu.
No, aspoň se drží framerate v rozumných mezích :).

Plňte questy pro jednotlivé guildy. Hra je mnohem zábavnější, když procházíte dungy s nějakým questovým cílem, než tak nějak "nazdařbůh".

Mě naopak už ty souboje se poněkud zažívají, už mám odehráno přes 130 hodin čistého času a už jsem toho pokosil opravdu hodně, že když vidím takovou gloom wraith, tak zrovna radostí nevýskám, protože to většinou chvíli trvá, než ji sejmu a když je celé klubko, tak to vůbec, tedy zdržuje to v postupu :). Nijak mě sice už neohrozí, ale mají velikou endurance.

Jinak nesdílím názor, že to začíná být už "FPS hra". Je to stále plnohodnotné RPG, jej je nutno objevit veškeré možnosti, které hra nabízí. Třeba v Arcane University.

Hra má vynikající questy, stále je obrovská, vše je krásně namluveno, hra skvěle dynamicky reaguje na Vaše počínání, ne opravdu to není FPS :). A není to ani nijak zvlášť akční, jinak by to takovému Sentovi nebo Dr.Evil jistě vonělo více :).

Plňte questy pro jednotlivé guildy i z těch důvodů, že se dostanete i na místa, kam byste se jinak nedostali. Třeba do Elder Scrolls knihovny.
show must go on..
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

shadow píše:nebo na http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Quests

diky moc

btw co je take uzasne na Arcane University? Ja som tam objavil len to ze si mozes vytvorit vlastne kuzlo, enchantnut si zbran a to je asi tak vsetko... :oops:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

PetoS píše:
shadow píše:nebo na http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Quests

diky moc

btw co je take uzasne na Arcane University? Ja som tam objavil len to ze si mozes vytvorit vlastne kuzlo, enchantnut si zbran a to je asi tak vsetko... :oops:
Nic zvláštného, uváděl jsem to jako příklad RPG prvků, že opravdu nejde o FPS, resp. že se to neblíží FPS :). Myslím, že to je i příhodné místo pro alchymii, já si ale lektvary vlastní nedělám.

Zatím asi nejvíc jsem se bavil při questech za Thieves Guild /hlavně ten závěr/. Za Dark Brotherhood jsem se zasekl při questu, kde máte chladnokrevně povraždit celou rodinu. Přeci jen se snažím o nějaký role-play a toto je na mě už nějak mooc...
show must go on..
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Hraju Oblivion zatím jen pár dní a potřeboval bych poradit.Už jsem osvobodil město Kvatch a zavřel ohnivou bránu a teď jdu zpátky do toho císařského města do hospody najít nějakýho Bauruse.Jde mi o to,že se na mě všude ve hře vrhají stráže že jsem porušil nějakej zákon nebo co.Nevím proč,zatím jsem nic neukrad,nic špatnýho neudělal.Docela mě to štve,protože se teď v tom městě nemůžu dostat dál,vždycky mě dostanou,protože jich je přesila.Je to v pořádku a má to tak být?Nebo něco dělám špatně?Díky za info.
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | Asus ROG Strix XG27ACDNG | Windows 11 Pro 64bit
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Kama píše:Hraju Oblivion zatím jen pár dní a potřeboval bych poradit.Už jsem osvobodil město Kvatch a zavřel ohnivou bránu a teď jdu zpátky do toho císařského města do hospody najít nějakýho Bauruse.Jde mi o to,že se na mě všude ve hře vrhají stráže že jsem porušil nějakej zákon nebo co.Nevím proč,zatím jsem nic neukrad,nic špatnýho neudělal.Docela mě to štve,protože se teď v tom městě nemůžu dostat dál,vždycky mě dostanou,protože jich je přesila.Je to v pořádku a má to tak být?Nebo něco dělám špatně?Díky za info.
No zrejme si nieco spatne urobil :) necmajzol si nahodou kona? Nezabil si nahoou niekoho :) ? A ak nie, tak proste chod do basy, odsed si to, potom v IC vo vaznici najdi truhlicu s nazvom Evidence, postav sa tak, aby ta nikto nevidel, otvor ju a zober si vsetko co ti zhabali a padaj prec...a mas po probleme :)
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

no a ked zaplatis pokutu .... ? furt ta nahanaju ? :?
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“