Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

expLorer píše:WD 60GB, WD 120GB
U disků odchází tradičně stabilizátor (Seagate, obyč.) a rupaj pojistky (IBM, notesovej)...

V závorkach jsou ty, který jsem rozběhal
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

na intru sme měli několik základek ze starých compaq komplů, inu vzal jsem toroid 400W/29V připojil k němu 2,5mm reprodvojlinku a objížděl napájecí konektory... vývody integráčů atd. panečku to se děly věci :twisted: po desce různě běhaly ohníčky a vybuchovaly integráče :twisted: :twisted: semtam se přidal i nějakej kondík :lol: , ve škole sme vzali starou 486 v tom keramickým pouzdru a stiskli ji do svěráku.... furt bylo slyčet takové praštění.... pak rána a procesor se rozletěl na několik kusů okolo svěráku :twisted: taky sme mačkali 5,25 disketovku ve svěráku....toho bylo :twisted:
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

ja jsem se vsera nudil, tak jsem si nastavil asi 30V na zdroji, vzal starej Cyrix , + + dal na jednu tu SMD mrsku co tam je a - jsem jezdil po jadru... jiskricky letaly... dneksa jsem ho dal do desky a jeste topi :o :-D
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Kriste! Taková neúcta :cry:
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

hah, sem se stoural v biosu, ulozim, samozrejme nenajede ;) rikam si pohoda, vypnu , resnu cmos... vypnu, po chvili najdu cudlik na reset, jake je vsak me prekvapeni kdyz po zmacknuti se kolem nej zajiskrilo a zasmrdelo :mrgreen: , deska nastesti funguje, cmos resetly :-D , jen doufam ze ne navzdy
Rainbof
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: death voodoo

Příspěvek od Rainbof »

kuges píše:no ja mam docela stesti na grafiky odpalil jsem prvni tri modely Voodoo:
voodoo 1 ani nevim jak (ale v te dobe jsem netaktoval,proste prestalo jet)
voodoo 2 a voodoo 3 jsem taktoval( tu trojku jsem odpalil za tri dny)
a taky desku na amd233@266 , procal to prezil , ale deska ne... :-(
a jeste naky atx trafo 250w,disketovku s jakymsi nestandardnim power konektorem ,zvukovku sb16 vibra s vlastnim zesilovacem(a kurva dobrym) a naky disky , jedna cdromka vydechla , kdyz sem na ni polozil mobil...
a jeste jsem taky umyslne odpalil starou grafiku :-)
byla to ati VT4 4mb + tvout ( mimochodem v te dobe byla nekde na vrcholu v cenikach) , nejak mi blbla a ve ksefte mi tu reklamaci neuznali , tak jsem ji doma supl do mikrovlnky a za par dnu tam byl zas. hehe :-)
reklamace trvala tri mesice a pak mi museli vratit prachy , hehe , tvrdili ,ze se nekde ztratila , ale ja si myslim ,ze kdyz ju zapojili do nakyho pocitace , tak ho urcite vzala do pekla s sebou....
p.s. pocitaj se tady i odpaleny telefony?
tak do tvyho pekla bych nechtel
IBM 760EL Pentium I. 166Mhz, 40Mb ram, 2x8gb CF ATA, DVD-CDRW, MS-DOS 7.1, Sound Bastler 16, LCD 12.1", baterka dead, tvout.

Phenom II X2 550 , 4gb ram, 1x 500 gb, 1x 2TB, nVidia 8800GT 768mb, eLSýDý 23"
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

regulator domacej vyroby -- 2ks s tranzistorom bd139
skusil som odmerat napatie a voltaz na min otacky - ok
dal som max a fan zastal :oops:
skusil som druhy a tiez zastal, akurat pasivy boli zohriate :lol:
no co uz aspon viem ze regulator neni regulovatelny zdroj :lol:
...
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

Mě se podařilo odpálit disk. 250GB SATA II Maxtor.
Prostě se tam něco zkoušel a odpojoval ho a připojoval za chodu, vono totiž byl problém s MAXTOREM a DFI nF4 deskou. Na zdroji SATA napájení nemám, tak jsem tam měl redukci, a protože ten konrktor z disku šel blbě tahat, tak jsem rozpojoval molex. No a jednou sem ho tak poslepu zapojil, ani ne silou a najednou se ozvalo prsknutí a hotovo.
Povedlo se mi ten molex otočit a poslal 12V na 5V do disku.
Disk sem měl 2 dny, tak šel na reklamci.

A ještě mi shořel invertor k EL.wiru, sám od sebe.

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
X_Files
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X_Files »

Teda lidi... mě už bouchlo hodně věcí, ale co popisujete tady! :o 7805 či LM317 se asi nepočítaj, že? :)
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Kdyz mi prdla nastavovaci hadicka u vodnika, tak vzala s sebou GF4Ti4200 a desku Asus s nF2 400
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Dva zdroje jeden 400W padol mi do neho srobik pocul som jak ho pomlel ventilator a akonahle dopadol ...J....B iskra jak svina a asi 30s sa valil z neho dym ... no proste tazka Diskotekova para ....pozrel som dnu ... srob pritaveny o rezistor a prerazeny kondenzator (200V 300uF) vrchny pliesok vyzeral jak prestreleny ... a na Plechu zdroja asi roztavene kvapky kovu ...
A potom uz iba Invertor na Neony
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

HaHiHoHe

Příspěvek od kotas »

Ja jsem odpalil tyto veci:
1x VGA (Sapphire 9200 AGP) - prehrivani, 2x MB (z toho jedna funguje), 2x HDD (jeden z nich jsem jsem odpalil omylem ze jsem do neho pustil pustil vyssi napeti - uznana reklamace :lol: ) , 1x PowerSupply (jeden stary 200w, zapomel jsem sepnout vypinac, po strceni kabelu od site - bum - bacha na to!), 1x katoda a kdysi mi buchl sam od sebe stary monitor - jeste ted si to pamatuji, to byla sranda :lock: Jeste to byla nejaka 486 neco od IBM, zapnu - a mrd! Zdroj vzal s sebou i komponenty, to byla jeste vetsi sranda!!
Jinak neodpalil, ale umyslne a nasrane rozbil kdysi davno dve mysi a to rovnou za s sebou - neco mi porad neslo (uz si nepamatuji co) kdysi na mem tehdejsim PC AMD K6-450MHz, tak jsem se nasral - otevrel okno - vyrval jsem za chodu mys - rozprahl jsem se a nechal jsem ji proletet - tento postup jsem po delsi dobe zopakoval jeste jednou :onfire: :lol:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

tak nedavno to byl chipset NF4 Ultra na DFIcku... po instalaci chladice od primecooleru.. na stary NF-4x stacil, ale tady mel nejak mensi pritlak.. nainstaloval jsem ovladace do systemu... proved nekolik restartu a pak uz jen pipani :roll: ...reklamace probehla uspesne, primecoolera jsem se zbavil :-D
dildoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dildoo »

1x GamePad (nevim jak se mi to podarilo,proste to po nejaky dobe hran zaclo smrdet a nefungovalot tlacitko a kdyz sem to rozebral tak plosnak pod tlacitkem uplne vypalenej)
1x zdroj+mechaniku
1x starou x300 (taktuju,taktuju a najednou koukam ze horim a horim :onfire:)
Seš sám, já sem taky sama..
Ale já nejsem sám, já tady tak chlastám...
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

:lol: :lol: pizzu v troube - totalni skvarek... :shock: (zapomel sem ze sem ji tam dal :oops: )
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

X_Files píše:Teda lidi... mě už bouchlo hodně věcí, ale co popisujete tady! :o 7805 či LM317 se asi nepočítaj, že? :)
a co teprv TDA7294 :lol: jinak krásné efekty dokáže předvést i časovač 555 po náležitém "overvoltování" :twisted:
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

sejny píše:
X_Files píše:Teda lidi... mě už bouchlo hodně věcí, ale co popisujete tady! :o 7805 či LM317 se asi nepočítaj, že? :)
a co teprv TDA7294 :lol: jinak krásné efekty dokáže předvést i časovač 555 po náležitém "overvoltování" :twisted:
... pekny veci dela i takovej kondenzatorovej kulomet :roll:
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

tenhle vejkend nak odešla x1600 Pro 256MB DDR2 AGP8x
:(
NB:Acer Aspire V3 571G
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Já jsem nic nespálil poslední dobou, ale stala se mi jiná příhoda:
Dostal jsem money.
Koupil si Athlona 3000+ s deskou. (soket 754)
Doma jsem to namontoval do case, ale moje mamka chtěla vědět co je to procesor, tak sem si řekl že to je na minutku. Tak sem chtěl oddělat boxovej chladič. Nějak to nešlo, tak sem zabral. Tím, že za termopasta na chladiči byla nová, tak se to slepilo s procákem a já ho aji s tím chladičem vyrval z patice :o
To ale nebylo nejhorší.
Protože sem to tam potřeboval nasadit, ale nešlo to od sebe, tak jsem vzal nějakej velmi tenkej nůž na filety nebo co a páčil jsem to od sebe. Při mé blbosti procák vyletěl, praštil mě do xichtu a ještě spadl na zem. 5 pinů bylo ohnutých, zbytek v pořádku.
Piny jsem ohnul zpátky, nasadil do patice, rozjel a zařekl jsem se, že už ho z tama nikdy nevytáhnu...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

bubanek píše:Tak sem chtěl oddělat boxovej chladič. Nějak to nešlo, tak sem zabral. Tím, že za termopasta na chladiči byla nová, tak se to slepilo s procákem a já ho aji s tím chladičem vyrval z patice
Přesně tohle se mi stalo při skládání zatím mého posledního PC - byla to deska MSi K8NEO 4FI a CPU SanDiego 3700+ :)
Stalo se mi hned dvakrát - stává se to i nás v práci a to poměrně často - běžná věc - vždy vše zpět fungovalo.. Ale v tu chvíly mi přeběhl mráz a hned potom pot po zádech, takový "menší šok" :lol: 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“