GT200 - informace, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Herkis: Mícháš jablka a hrušky. Pokud porovnáváme čistě výhodnost poměru ALU:TEX, je demagogické do toho míchat výrobní proces nebo jeho spotřebu, protože to nic na vhodnosti nebo nevhodnosti daného poměru nemění.

ad RV670 vs G94: Pokoušel jsem se naznačit, že pokud RV670 nabízí features, které G94 nenabízí, zbývá ji logicky na samotnou výpočetní část 3D jádra méně prostoru, než G94. Pokud s menším 3D jádrem poskytne minimálně stejný 3D výkon (při AA/AF), je její poměr ALU:TEX výhodnější, neboť ponechává prostor na zmíněné přidané hodnoty, aniž by jejich implementace degradovala výkon.

Cca 15% výkonu navíc bez AA/AF je obecně známý rozdíl. Došly k němu prakticky všechny recenze, které nabízejí závěrečné průměrné shrnutí. Například ComputerBase.de, nebo BeHardware.com

ad spotřeba RV670 vs. G94 - s poměrem ALU:TEX nesouvisí, záleží, v jaké aplikaci ji měříš a s jakým chlazením - není problém najít situace, kde se lišit nebude - obvzlášť pokud vezmeme v úvahu HD3870 GDDR3

ad frekvence paměti - taktéž nesouvisí s výhodností nebo nevýhodností určitého poměru. GDDR4 paměti u RV670 jsou marketing, mnoho recenzí dokázalo, že na výkonu nepřidávají (viz testy GDDR3 verze), což bortí tvoji teorii. Stejně tak bych mohl tvrdit, že bez 1600MHz shader-domain by se G94 mohla jít klouzat, ale nikde jsem tím neargumentoval, protože z hlediska poměru ALU:TEX jde jen o způsob implementace daného poměru do čipu. Slovy klasika z nVidie: "I think that's an implementation detail, not a feature."

Co se týče tvých spekulací ohledně GT200... stále říkám, že čekáš špatný poměr ALU:TEX a ty mi stále nevěříš. Hádat se s tebou nebudu, po vydání (možná i o něco dříve) uvidíš sám :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

uvedení je podstatně dříve, než nesou info webíky typu DDblábol a podobně ...
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

no-x: Tou stejnou spotřebou jsem naznačil, že G94 umí bez problémů i vyšší frekvence - tzn. pokud by se dělaly dvě verze jako RV670 (např. 600 a 700 Mhz), měly by srovnatelné spotřeby a výkony si najdi v testech. To, že je jen jedna verze G94 je kvůli 8800GT, která by byla v podstatě zbytečná. Ale porovnání velikosti a technologie čipu jsi začal ty, já jsem dopověděl zbytek - frekvence spotřeba - a já tedy míchám hrušky s třešněmi? Tvá logika je poněkud divná (a paměť nespolehlivá) a hlavně si ji upravuješ vždy v zájmu "tvé" pravdy. A ty features jsou zatím k ničemu.

Co se týká GT200 - vycházel jsem ze spekulací na B3D. Samozřejmě, je to high end čip, pokud bude mít TMU jako G80, stačí jich polovina.

Edit: Samozřejmě se TMU u G80 a např. G92 zas tolik neliší alespoň v tom smyslu, že přibližně platí: TMU(G80) = TA + 2x TF, TMU (G92) = TA + TF. Co se týká poměru ALU:TEX, ten se špatně vyjadřuje v tom smyslu, že teoretický (v syntetických testech) může být jiný než praktický ve hrách. Při podrobnějším rozboru dojdeme i ktomu, že rychlost filtrace závisí i na typu textury.

Vzhledem k tomu, že spekulace mluví o poměrně velkém čipu (GT200), mám zato, že se počet TMU zvýší, protože pouhé zvýšení SPs a ROPs by nedalo takový přírůstek plochy čipu, obzvláště pokud se sníží technologie výroby (55nm).

no-x: Jestli znáš přesná čísla, tak je tu napiš, jinak tenhle thread je spekulační.
Naposledy upravil(a) Herkis dne ned 18. kvě 2008, 15:57, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Proč si myslíš, že je GT200 vyráběná 55nm procesem?

Co se velikosti jádra týká, nezapomínej na rozdíly v paměťovém řadiči a sběrnici oproti G92. To může dát 50 milionů tranzistorů, i více. Stejně tak podpora pro double-precision, která může vyžadovat rozšíření data-paths.

Co se týká GT200 - nezazlívám ti, že vycházíš ze spekulací. Jen je třeba nezapomínat, že ne všichni jsou na ně odkázáni.
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Ta podpora double precision je zajímavá, té bych dal tak 80% pravděpodobnost vzhledem k tomu, že NV mluví (v souvislosti s GT200) o systémech TESLA 2.
Co týká technologie výroby čipu, tam je od dob NV30 nVidia opatrná a nejdříve zkouší menší proces na menších (ne high end) čipech, tam si myslím, že je pravděpodobnost tak 30%.
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Takže pokud budu pokračovat ve spekulacích o TMUs, tak pokud "Uhuh=Ano", pravděpodobnost, že GT200 bude mít 40 TMUs ve stylu G80 (= 40TA+80TF), se blíží 100%. :)
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

takze bude vydana este skor ako 18.6.??
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

OBR píše:uvedení je podstatně dříve, než nesou info webíky typu DDblábol a podobně ...
Též PCTuning... :lol: Ty mně chceš tvrdit, že ze všech těch lidí na celém světě, jenom tobě dává nVidia takové informace, popřípadě její zástupci?

...
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

spekulace?

We learn from pcinlife forum that GeForce GTX 280 graphics card can get 7k+ scores in 3DMark Vantage Extreme test, double the score of 9800GX2 in 3DMark Vantage Extreme test. But now we still don’t know the specification of the test hardware and software configurations.

We learn that GeForce GTX 280 graphics card is equipped with 512-bit 1GB DDR3 video memory; it has 240 stream processors with 250W power consumption. GeForce GTX 280 graphics card uses dual slot cooling fan,

We also heard there’s no problem for GeForce GTX 280 graphics card to run 1920x1200 with AA and AF in Crysis.

http://www.pczilla.net/en/post/11.html
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

flanker píše:spekulace?
We learn from pcinlife forum that GeForce GTX 280 graphics card can get 7k+ scores in 3DMark Vantage Extreme test, double the score of 9800GX2 in 3DMark Vantage Extreme test. But now we still don’t know the specification of the test hardware and software configurations.
Tak na tohle bych si nevsadil. Na druhou stranu ten extreme test bezi v 1920x1200, kde by se melo projevit tech 512-bitu, ale dvakrat tolik? to nevim teda, moc bych tomu neveril
flanker píše:We learn that GeForce GTX 280 graphics card is equipped with 512-bit 1GB DDR3 video memory; it has 240 stream processors with 250W power consumption. GeForce GTX 280 graphics card uses dual slot cooling fan,
O tomto mluvi temer vsichni, takze nic noveho. Bud vsichni lzou nebo maj vsichni pravdu :)
flanker píše:We also heard there’s no problem for GeForce GTX 280 graphics card to run 1920x1200 with AA and AF in Crysis.
Podle mne jde o detaily. Jestli very high, tak je to lez a jestli jen high, tak proc ne? Vzdyt aji moje 8800GTX pretaktovana na Ultru rozbeha plynule Crysis na high bez AA s AF v 1920x1200...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Kamikadze píše:
flanker píše:spekulace?
Tak na tohle bych si nevsadil. Na druhou stranu ten extreme test bezi v 1920x1200, kde by se melo projevit tech 512-bitu, ale dvakrat tolik? to nevim teda, moc bych tomu neveril
flanker píše:We learn that GeForce GTX 280 graphics card is equipped with 512-bit 1GB DDR3 video memory; it has 240 stream processors with 250W power consumption. GeForce GTX 280 graphics card uses dual slot cooling fan,
O tomto mluvi temer vsichni, takze nic noveho. Bud vsichni lzou nebo maj vsichni pravdu :)
flanker píše:We also heard there’s no problem for GeForce GTX 280 graphics card to run 1920x1200 with AA and AF in Crysis.
Podle mne jde o detaily. Jestli very high, tak je to lez a jestli jen high, tak proc ne? Vzdyt aji moje 8800GTX pretaktovana na Ultru rozbeha plynule Crysis na high bez AA s AF v 1920x1200...

PROČ LEŽ?? sám tvrdíš, že jsou to zatím vše spekulace tak proč hned to odsuzování a závěry , že to je nesmysĺ, já tomu docela věřím.....Rofl
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

mokrejbandita píše:...l
Výsledek v 3D Marku Vantage je asi blbost... Ten Crysis by tam seděl víc, jinak nic nového, musíme pouze čekat. Jinak nechápu, jak se z toho můžes válet po zemi smíchy... :?

...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

mokrejbandita píše:PROČ LEŽ?? sám tvrdíš, že jsou to zatím vše spekulace tak proč hned to odsuzování a závěry , že to je nesmysĺ, já tomu docela věřím.....Rofl
mohu se zeptat co jsem napsal tak vtipneho a kde neco odsuzuji? :?
Pokud jsem pochopil, co pisi, tak jsem napsal, ze vysledek z 3DMarku se mi nezda, o specifikacich mluvi vsichni (a tudiz pczilla neprisla s nicim novym) a ten Crysis je +- logicky, protoze na high bezi plynule uz dnes. Nevim, kde je neco tolik vtipneho, rad bych se take zasmal
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Kamikadze píše:
mokrejbandita píše:PROČ LEŽ?? sám tvrdíš, že jsou to zatím vše spekulace tak proč hned to odsuzování a závěry , že to je nesmysĺ, já tomu docela věřím.....Rofl
mohu se zeptat co jsem napsal tak vtipneho a kde neco odsuzuji? :?
Pokud jsem pochopil, co pisi, tak jsem napsal, ze vysledek z 3DMarku se mi nezda, o specifikacich mluvi vsichni (a tudiz pczilla neprisla s nicim novym) a ten Crysis je +- logicky, protoze na high bezi plynule uz dnes. Nevim, kde je neco tolik vtipneho, rad bych se take zasmal

No tohle přece: Jestli very high, tak je to lez (citace )
Každý ví o tý kartě kulový a ty tvrdíš , že pokud to bylo very high tak je to prostě nereálné...
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

mokrejbandita píše:No tohle přece: Jestli very high, tak je to lez (citace )
Každý ví o tý kartě kulový a ty tvrdíš , že pokud to bylo very high tak je to prostě nereálné...
jo to jsem napsal... zeptam se jinak: kdyz dneska da 9800GX2 v 1920x1200 na very high s 4xAA 16xAF nakych 5-6fps, tak je prece celkem nerealne, aby GT200 dala ve stejne scene se stejnym nastavenim 25+, tedy prinejmensim 4x vice.

To by musela mit odhadem 500SP, coz snad muzeme vyloucit vzhledem k vyrobnimu procesru a tomu, ze dnes maji karty max 128.

V teto uvaze snad nemam chybu, pokud ano, oprav mne prosim :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Veškeré srovnání 1GB GT200 se současnou GX2 je matoucí, protože vyšší rozlišení překračují svými požadavky kapacitu paměti, kterou GX2 nabízí, takže GX2 vychází pomaleji, než 768MB G80/GF8800GTX/Ultra.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Jasny no,protoze povazujte gx2 stale jako 2 karty v 1 sendvici ve sli (88GTS-512 - 256bit sbernice) oproti 1gb 512bit sbernice,ktera muze byt u GT280
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nejde o sběrnici, ale kapacitu paměti. Jakmile paměť dojde, vznikne z toho v podstatě G92-SLI-TurboCache :roll:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Pavel.P. píše:
OBR píše:uvedení je podstatně dříve, než nesou info webíky typu DDblábol a podobně ...
Též PCTuning... :lol: Ty mně chceš tvrdit, že ze všech těch lidí na celém světě, jenom tobě dává nVidia takové informace, popřípadě její zástupci?
hehe, vsichni to opsali z Fudzzily a ta vi prd, "nekomu" totiz pristala v mailboxu pozvanka na launch event ... takze vi presne kdy to je vis ... :lol:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Launch event víme, ale přesné datum uvedení nVidia nesděluje...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“