ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
CZBigBanana
Nováček
Nováček

Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od CZBigBanana »

MireC22 píše:a co cat 8.8 pripadne dake modifikovane. skusal si vypnut ati power play, resp ati gpu recover ?
Na Catalyst 8.8 jsem jel přd tím "kolapsem". Rád bych zkusil vypnout cokoli, ale po nainstalování ovladačů už se do Windows nedostanu, takže to není možný
glu píše:Resetoval jsi cmos po flashnuti posledniho biosu? Pry se tim da predejit plno problemum, ale nemyslim si ze by to bylo tim. Ovladac instalujes s ccc nebo bez ccc? Zkousel jsi modifikovany ovladac treba z http://donotargue.com/ s tema mam jen nejlepsi zkusenosti. Pri zmene ovladace doporucuju pouzit driversweeper.
Ano, resetoval. Ovladače instaluju běžně s CCC, ale při posledním pokusu jsem je zkoušel nainstalovat bez CCC - bezvýsledně. Jiné než oficiální ovladače jsem nezkoušel.

Nicméně trochu jsem se ve zkoumání posunul. Od kamaráda jsem si vypůjčil jinou desku (ASUS P5B-VM DO), na ní jsem připojil všechny komponenty z PC1, nainstaloval Vistu, všechny ovladače (pro grafiku Catalyst 8.9 s CCC) a všechno funguje, jak má. Takže zřejmě bude problém opravdu v MB a ne v grafice. Nevím, proč tak najednou, ale prostě už mi dál nechce sloužit.
Liquid Jak@b
Nováček
Nováček

Problém s OC na 4870

Příspěvek od Liquid Jak@b »

Ahoj, mam problem s moji 4870,..v CCC ji muzu dat na 490/1100 vse bez problemu.Kdyz ale spustim Ati Tray Tools tak mi to napise hlasku "The Ati Hotkey Poller is currently running.If you want to make use of Ati Tray Tools low-lewel overclocking this service needs to be deactivated, white it must be present in background to use ati overdrive 3 overclocking.Do you want to disable the "ati Hotkey Poller" now? " dal jsem teda ano a v zalozce OC mam takty nastavene na 50/50 a kdyz je dam na jakoukoliv jinou hodnotu tak se PC restartuje :( a tohle mi to dela v jakemkolik jinem programu na pretaktovani..nevite co s tim? jeale zajimave ze mi to jetse asi pred tydnem nedelalo a v ATT jsme mel v pohode 830/1100
PC:
CPU:Q6600 (3GHZ 1.26V) na 3.6GHZ 100% stable 1.36V)
GPU: Ati Radeon 4870
MB: Asus P5E Deluxe x48
Ram: A-Data 800MHz cl 4 4Gb
HDD: Samsung Spin Point F1 320gb + 80gb SB
Zdroj: Corsair 750W
CZBigBanana
Nováček
Nováček

Dnes ráno jsem přišel k PC s tím, že mu dám poslední šanci, aby dostal rozum a začal spolupracovat. Znovu jsem nainstaloval Windows Vista, ovladače od MB, potom Catalyst 8.9 s CCC a hle - všechno funguje. Nechápu, co se stalo a proč to najednou zase funguje, ale je to tak. Připomnělo mi to rozhovor s jedním "PC expertem", který mi kdysi řekl: "Nefunguje to? Tak ho nechte přes noc být, ono si to sedne."

Každopádně díky za snahu a za rady.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Možná že ti karta sdílení IRQ s něčím jiným a padalo to do modré kvůli tomu, ale né vždy když dáš novou instalaci woken se ty IRQ nastaví stejně jako v předchozí instalaci.
Nefarion007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nefarion007 »

Big Banana píše:Dnes ráno jsem přišel k PC s tím, že mu dám poslední šanci, aby dostal rozum a začal spolupracovat. Znovu jsem nainstaloval Windows Vista, ovladače od MB, potom Catalyst 8.9 s CCC a hle - všechno funguje. Nechápu, co se stalo a proč to najednou zase funguje, ale je to tak. Připomnělo mi to rozhovor s jedním "PC expertem", který mi kdysi řekl: "Nefunguje to? Tak ho nechte přes noc být, ono si to sedne."

Každopádně díky za snahu a za rady.

Měl jsem uplně stejný problém jak Ty. Přinesl jsem PC domu s temer stejným hardwarem a Visty a ni nenaběhli...když preskočím vše co jsem dělal abych to zprovoznil. Dal jsem to nakonec na reklamaci, řekli že to bylo deskou a dali mi jinou(typ). Ted už to funguje normálně. Sranda jen byla, že jsem to kupoval u LYNX a tam tvrdí že sestavu vyzkouší a otestují než jí pošlou...
Nefarion007
Nováček
Nováček

Zdravím odborníky, Mám Visty home premium SP1, proc. Intel E8400, Graf HD 4850, op.pam. 2x2Gb 800MhzA-Data Extreme edition, disk WD 5000AAKS. ovladače gk CCC 8.9.
Je možné aby mi tato sestava nestíhala World in conflict na detaily vysoký a nejvyšší ( zapíná se DX10 ). Protože když to v tom nastavení zapnu a zpustí se hra obrazovka zřerná a PC zmrzne. Na normal, kdy hra používa DX9 jde naprosto v pořádku.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Nefarion007 píše:kupoval u LYNX a tam tvrdí že sestavu vyzkouší a otestují než jí pošlou...
vis co se s tim vsechno muze stat pri preprave. a "uplne nahodou" vim, ze lynxi se opravdu vsechny testujou :roll:
Nefarion007
Nováček
Nováček

Pokud to netestuju ja tak neverim!.o)) To mas jak s autem, taky nevíš co v servisu s tím dělají..s tím mám zkušenosti taky...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja na ty lince mel cest par dni delat :wink: takze vim, ze se pc po slozeni testujou a kdyz neprojdou, hleda se spatna komponenta + zase testy (a neboj, neni to jednohodinovej test :lol: ). proto rikam ze VIM, ze se testujou :sigh:
kmsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmsa »

Big Banana

to nieje tym ze si ulezalo ale vistou
ak si stale instaloval vistu a nie aj iny operacny tak jednoznacne vistou

niekde na nete je aj na to tema
v instalaci z vista sp1 je to uz myslim vyriesene ze by sa to nemalo stavat

aj mne s ato osobne stalo ale vedle som ze hw to nema byt bo by sa to spravalo trochu inac
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F13 | RAM: A-DATA 2x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Vista Ultimate SP1 Sk | REPRO: Logitech X-210
+
Nokia N73, miniSD Kingstone 2GB
múdry sa postata o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Big Banana píše:...Připomnělo mi to rozhovor s jedním "PC expertem", který mi kdysi řekl: "Nefunguje to? Tak ho nechte přes noc být, ono si to sedne."
[OT] Ten člověk ví o čem mluví :lol: [/OT]
A.J
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od A.J »

Dobry den. Mam problem s GK 4870.

Mam Visty 64 bit a kdyz zacnu hrat jakoukoliv hru tak se mi po case zobrazi na obrazovce artefakty ,sekne se PC a pak se restartuje. Problem je v tom ze to dela u vsech her, treba i u colina 2 , ale treba nekdy muzu hrat i 4 hodiny v kuse crysis a vse jede OK. Vubec nevím cim to muze byt uz jsem vyzkousel skoro vse (predtim mi to nedelalo az tedka nedavno, jedina moznost je ze se mozna nejak prehreje¨grafika ale ze by dostavala u colina 2 ta grafika karta na prdel tak to se mi nezda.

Zbytek sestavy:Athlon 5400+ BE 2,8 GHz @ 3,2 GHz -Gemin II,Gigabyte 790FX-DS5,A-Data Gaming 4 x 2 GB, 800 MHz Cl 5 ,2 x 640 GB Western Digital Caviar XL, Seasonic-S12-2 500w

Edit: zkousel jsem catalysty od 8.7 az po 8.9 a porad to same, 3x jsem zformatoval Visty porad to same
Venca83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Venca83 »

zdravim.mam takový dotaz.vim ze takove tady uz padaji od zacatku, nicmene jsem tedkom menil sestavu a nejak se mi nepozdavaji teploty te moji 4850-tky.V prvni sestave(procak opteron 1,8ghz,G nforce4 ultra,pameti 2gb ddr400) jsem mel teploty klasicky kolem te 80-tky.Po zvyseni otacek z tech nejakych 22% na 45-50% teplota klesla na normalnich 55-57stupnu(bez zateze). Tedkom v nove stestave(Phenom 8650 2,3ghz,G MA790X-ds4,2gb ddr800)se na 55stupnu nedostanu ani kdyz otacky dam 70%.při 40% je teplota 70-72 stupnu.skoro zadny rozdil.Nevite nebo netusite nekdo cim by to mohlo byt?Jo,a nemohli byste mi tu prosim hodit nejaky odkaz kde se dovim jak tu kartu pro ten 2d rezim podtaktovat.Jo,a nestava se nekomu v nejake hre,ze behem loadingu karta skripe/piska apod...?A jeste jedna vec.nemate nekdo zkusenosti s tim programkem AMD fusion for gaming?dik moc.
CZBigBanana
Nováček
Nováček

kmsa píše:Big Banana

to nieje tym ze si ulezalo ale vistou
ak si stale instaloval vistu a nie aj iny operacny tak jednoznacne vistou

niekde na nete je aj na to tema
v instalaci z vista sp1 je to uz myslim vyriesene ze by sa to nemalo stavat

aj mne s ato osobne stalo ale vedle som ze hw to nema byt bo by sa to spravalo trochu inac
Je možný, že to bylo Vistou. Zkoušel jsem stále instalovat jen Vista Home Premium x64 -když už jsem je jednou koupil... SP1 jsem tam před tím "kolapsem" měl. Já jsem to odhadoval na chybu hardwaru zejména proto, že před tím problémem to PC čtyři měsíce běželo bez jedinýho problému a nezdálo se mi, že by Windows zničehonic přestaly chtít dál pracovat.
kmsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmsa »

Kto vie v com to moz byt ale podla mna vista ved uz len to zkade to pochadza ze microsoft :D
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F13 | RAM: A-DATA 2x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Vista Ultimate SP1 Sk | REPRO: Logitech X-210
+
Nokia N73, miniSD Kingstone 2GB
múdry sa postata o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

2 post a hned takova kravina... protirecis si (viz tvuj podpis)

Big Banana: nezlob se na me, ale porad si myslim ze je to rukama. ja na vista 64 sp1 jedu uz od jejich vydani a nikdy zadnej problem (upraveny ve vLite)
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

ja mel problem s vistama32 bez sp1 i s nim,zniceho nic se vypl a restartoval,bylo to sata ovladacem nic nepomohlo ,oprava ,preinstalace ,nejnovejsi ovladac,ovladac s win update,nekolikery reinstal os ,porad to same , nekdy pc bezelo par dni bez problemu a pak se zniceho nic vyplo,na nicem nezalezelo jestli neco delam hraju anebo u neho vubec nejsu dosel sem a byl restartovany,presel sem na vista64 zatim zadny problem, myslim ze za to muze deska a sem to nepatri ,ja vim
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
CZBigBanana
Nováček
Nováček

Flegy píše:Big Banana: nezlob se na me, ale porad si myslim ze je to rukama. ja na vista 64 sp1 jedu uz od jejich vydani a nikdy zadnej problem (upraveny ve vLite)
Nezlobím se, já si taky myslím, že jsem něco dělal špatně já. Jen nemůžu přijít na to, co to bylo. Já na Vistě jedu asi od začátku roku (tehdy 32bit Home Premium na výše zmíněném PC2; na 64bit verzi jsem přešel při pořízení PC1 asi začátkem června) a taky jsem nikdy žádnej problém neměl. Až tenhle, kdy jsem prostě ráno zapnul PC jako obvykle, ale plochy ve Windows už jsem se nedočkal. Ale to už je jedno. Ať to bylo způsobený čímkoli, tak už je snad po problému (zřejmě si to opravdu "sedlo" :-D ).
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Big Banana píše:Jen nemůžu přijít na to, co to bylo
to je vzdycky to nejtezsi...kolikrat na to clovek neprijde :lol:
SvyCZkova
Nováček
Nováček

ATi Radeon HD4850 / HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od SvyCZkova »

Zdárek všem, Sapphire ATI HD 4870+ (CCC 8.9) Win Vista Ultimate 64-bit SP1 a pokaždé se mi to po několika minutach hraní jakékoliv hry sekne, občas totálně že musim restartovat jindy jen Visty zahlásej nějaký sračky a vypnou tu aplikaci(hru) sami. Není to teplotou i když ji chladím na cca 50 stupňů je to pořád stejný :( fakt nevim co s tim, tuším že to bude Vistama ale nevim... Nemá někdo podobnej problém, nebo ještě lépe řešení?
Intel Core2Duo E8500 3,16Mhz, MSI P45 Platinum, Sapphire ATI HD 4870 1GB, 4GB DDR2 1066MHz PC8500 OCZ Reaper HeatPipe Edition, HDD 750GB Segate Barracuda, XILENCE power 800W
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“