V našich obchodoch budu 9070XT začinať na 750 euro a 9070 za 650e.
A cena 750 euro bude cena maximalne neadekvatna aj keby to bola cena za lepšie modely nieje dovod neskočit radšej po socialnej 5070ti za 900e.
keby sa na to zamerame len z hľadiska spotreby konkretne TY HEAD. maš monitor LG C1 , ja mam monitor podobny a možem ti rovno povedať keď som zapol DLSS4 je to GAME CHANGER pri rozlišeni 4k na tak velkej obrazovke to je prvá vec, druha vec je u mňa ,že využívam aj GSYNC bez tohoto si to už neviem predstaviť.
Tretia vec je to ,že som maximalne presvedčeny, že DLSS 4 v režime BALANCED bude mat lepší vizual ako FSR v režime Quality. čiže ak hravaš LOCK fps na 117 ako ja , je veľka šanca, že pri veľa hrach DLSS4 Balanced s lepšim vizualom Verzus FSR 4 Quality, by si vedel dosahovať s 5070ti nižšiu spotrebu ! a zároveň s tym lepším vizualom pri DLSS 4 balanced.
vysvetlím POINTU. ,jednoducho keď na 9070XT pri neakej hre povedzme si KCD2, dokážeš pri FSR4 quality pri 100 percentnom využiti grafiky dosahovať 120 FPS average, a to iste dokážeš s RTX 5070Ti DLSS4 quality rovnakych 120FPS, že maju rovnaky výkon,,, ALE AK PREPNES DLSS4 na BALANCED a zrazu sa ti posunu FPS zo 120 na 140 FPS , A STALE S LEPSIM vizualom oproti FSR4 9070XT , Tak keď si tie FPS nasledne lockneš na 120 lebo maš 120HZ monitor ! , tak je vysoka šanca ,že možeš mat aj nižšiu spotrebu energie , lebo ti ostáva vykoonostna rezerva vďaka BALANCED režimu a stale s lepším vizuálom..