Z okna to nevyhazuj...
PROJEKT: Stoobi tuning2.0 | return to 90% |
Moderátor: L4mka
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem pos**l? Celá case byla připravená na stříkání, všechno zabroušený 1200 šmirglem pod vodou, tkaže hladký, jak dětská prdelka, tak jsem to stříknul, vypadalo to parádně, nádherně hladkej povrch bez jedinýho krbolu, atd. Tak jsem si říkal, paráda, odešel jsem a nechal to schnout. Pak přídu a na několika místech prostě zvrásčila barva, boužel už se mi něco podobného jednou stalo, takže vím, čím to bylo...prostě se tak metalíza nesnesla s touhle základovkou a nepřilnula na několika místech, jak se barva začla shnutím stahovat, tak to, co se nechytlo, tak zvrásčilo, takže to vypadá hrozně, ale snad to půjde přebrousit, ale bojím se toho, že to bude stejně ve výsledku vidět. No a druhá věc byla, že tu bočnici, kde je okno jsem nestříknul základovkou vůbec, říkal jsem si, že tam byla původně stříbrná barva, a nějakej kit, tak by to mělo být v poho...ale není. Po nastříkání je sice povrch pěknej, ale v místech, kde byl autokit to okolo udělalo takovej hrubší povrch, takže tam jsou vidět okraje míst, kde je kit.
Čili tuhle bočnici musím komplet přebrousit a stříknout základovkou a zbytek totéž, ale raději bez základovky. Nejdhorší je, že mi zbylo už jen trocha barvy a nevím, jestli to dá... Upřímně musím říct, že bych tenhle mod nejraději vyhodil...
Čili tuhle bočnici musím komplet přebrousit a stříknout základovkou a zbytek totéž, ale raději bez základovky. Nejdhorší je, že mi zbylo už jen trocha barvy a nevím, jestli to dá... Upřímně musím říct, že bych tenhle mod nejraději vyhodil...
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- eXp10it
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stoobi píše:Co jsem pos**l? Celá case byla připravená...
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
- Xan
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- GoodMan
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vydrž ... taky jsem měl 100chutí svůj aktualní mod vyhodit voknem ...dneska mě taky naštval
tam chci dát lyžiny a vono je to šejdrem! norálně to neni vidět ale když tam dáš rovně lyžiny tak to bude drhnout
nemůžu to za nic na světě srovnat ...
BTW: právě jsem dostal nápad že lyžinu vypodložim a bude
snad to nebude moc opticky křivý 
BTW2: jj barvení se strašně bojim !
chci to udělat jako oheň tj dole červený pak červeno žlutý pak žlutý-orange ale bůbec nevim jak na to a když to pos... tak to pujde blbě vrátit zpátky 
BTW: právě jsem dostal nápad že lyžinu vypodložim a bude
BTW2: jj barvení se strašně bojim !
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
njn...je to prostě těžký...ale doufám, že to trochu ještě poladím a bude to vypadat tak, jak jsem chtěl...
největším problém je ten základ, tedy papírová case, i když z ní tam moc nezbylo, tak je to prostě španý...příště už nic takovýho...už zásadně jen kvalitní case ala Chief (mám tady dva ready) a nebo homemade... 
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se do toho nakonec pustil. Komplet jsem všechno přebrousil 1200 šmirglem pod vodou. Všechny "vrásky" jsou zabroušený. A teď navečer jsem to ještě stříknul (2x) a v týdnu se snad dostanu k leštění...to bude taky sranda...
Bez naleštění je ta metalíza dost nevýrazná, ale na kousku jsem to zkoušel zaleštit a hned to vypadá jinak...
Takže jsem spokojenej, snad už se bude dařit...
Jinak tedy tady ještě nějaký fotky, nejdříve z broušení základovky (800 pod vodou - asi to není moc vidět), pak už přebroušená case a nakonec několik fotek těsně po nastříkání černé...taky to není moc vidět...až to přeleštím, tak dám další foto...

Jinak tedy tady ještě nějaký fotky, nejdříve z broušení základovky (800 pod vodou - asi to není moc vidět), pak už přebroušená case a nakonec několik fotek těsně po nastříkání černé...taky to není moc vidět...až to přeleštím, tak dám další foto...

- honny
- Středně pokročilý

To se mi taky stalo... Od te doby zkousim kombinace dvou barev na nejakym sample plechu.Stoobi píše:Pak přídu a na několika místech prostě zvrásčila barva, boužel už se mi něco podobného jednou stalo, takže vím, čím to bylo...prostě se tak metalíza nesnesla s touhle základovkou a nepřilnula na několika místech, jak se barva začla shnutím stahovat, tak to, co se nechytlo, tak zvrásčilo, takže to vypadá hrozně,
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Xan
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- Xan
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...k tomu stříkání metalízou - nevím, jestli jsem to dobře pochopil. první vrstva základ, pak plnič (stříkací tmel), následuje metalická barva. toť vše? nechci dělat chytrýho, ale jelikož máme jako rodinnou firmu autoservis (nejen - taky zámečnictví - narážka na můj case), párkrát jsem se k lakýrnictví už dostal (např. jsem zrovna šedivou metlou stříkal pár dílů mý obstarožní káry). tak tedy - metlou se stříká následovně:
- na ODMAŠTĚNEJ vyhlazenej plnič dáš lehkej poprašek metalický barvy, po zaschnutí naneseš krycí vrstu. pokud to nestačí, po lehkém zaschnutí (tak 15min) dáš ještě jednu vrstu. pak necháš trochu zaschnout (max. hoďku - spíš míň) a naneseš bezbarvý dvousložkový lak (tzn. lak + tvrdidlo) v několika vrstvách...no a když tohle necháš zaschnout (cca týden), máš plochu jak zrcadlo. navíc veeelmi odolnou vůči mechanickýmu poškození...
...pokud stříkáš jen metalickou barvou smíchanou s tvrdidlem nebo lakem
výsledek neni zrovna nejlepší...
- na ODMAŠTĚNEJ vyhlazenej plnič dáš lehkej poprašek metalický barvy, po zaschnutí naneseš krycí vrstu. pokud to nestačí, po lehkém zaschnutí (tak 15min) dáš ještě jednu vrstu. pak necháš trochu zaschnout (max. hoďku - spíš míň) a naneseš bezbarvý dvousložkový lak (tzn. lak + tvrdidlo) v několika vrstvách...no a když tohle necháš zaschnout (cca týden), máš plochu jak zrcadlo. navíc veeelmi odolnou vůči mechanickýmu poškození...
...pokud stříkáš jen metalickou barvou smíchanou s tvrdidlem nebo lakem
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...to je jedno. fakt vřele doporučuju, ať už stříkáš metlou nebo normální barvou, vždycky to nakonec polej lakem...výsledek stojí za to...předpokladem ale je rovnoměrný nastříkání barvou - protože tu, než ji poleješ lakem, nesmíš nijak brousit nebo leštit (ono by to technicky ani nešlo, lak se musí stříkat na lehce zaschlou barvu, aby se dobře spojil)...Stoobi píše:Ale já jsem to neměl normální metalízu, ale je to v podsatě barva (černá), do které jsou namíchány hliníkové střípky, takže se vypustí celej ten koloběh kolem standardní metalízy...těžko říct, jestli je to výhoda nebo nevýhoda...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
To teda nevím, co je na metalíze out...já osobně bych si nikdy v životě nestříknul case černou matnou...to vypadá hrozně...XPM píše:Jak tak na to koukám, matná černá rulezzz...., metalíza je trochu out
2Dil: Díky za radu, škoda, že jsem to nevěděl dřív, teď už mi ta metalíza zaschne a už by to asi nebylo ono...ale neumím si představit, že bych ten lak stříknul bez broušení (leštění) té metalízy...to by pak byla hrozně nevýrazná...