Ano, přepnul jsem na správu intelem a teploty šly o kus dolu.Kama píše:Nemáš v biosu zapnutej mce?
Díky za tip!
Ano, přepnul jsem na správu intelem a teploty šly o kus dolu.Kama píše:Nemáš v biosu zapnutej mce?
Kecám, měl jsem za to, že jsem tam měl možnost výběru správy napájení od Asusu, Intelu, nebo Off. Ale je tam jen Auto a Disabled. Každopádně to pomohlo .Kama píše:Počkej, tomu nerozumím. MCE jsem myslel Multicore Enhancement, to ti drží všechna jádra v zátěži vždy na maximálním taktu, protom tam deska pere větší napětí. Jde to jen zapnout (nebo auto) a vypnout, jaká správa intelem?
moment, nemas delid a s NH-D15 mas pri 1.375V do 70C pri full zatazi? naisto to dobre ukazuje ?L!po píše:tak dorazila i7 8700k #2 batch L731C402
zatim bez delidu
5GHz @ 1.3V nestabilní po cca 2-10min
5GHz/4.4uncore @ 1.335V stabilni 30 min OCCT medium
5.1GHz/4.4uncore @ 1.375V (manual) zatim 30min OCCT medium a drzi.. teploty < 68°C (zaple HT, C-states, AVX offset 0) => rozhodne lepsi kousek
a uz sem prisel na to proc prvni kousek tolik topil i po delidu.. mel krive IHS,(presne se to seslo s chladicem, kterej taky nebyl uplne rovnej, ze na stredu vznikla vylozene mezera) kdyz sem to sundal dotykalo se to jen krajema a na celym stredu bylo videt ze se to ani nedotklo! pasta nebyla vubec rozplacla..
na tenhle druhej pokus sem projistotu vylapoval noctuu, kde to bylo taky mirne prohnuty.. a sem teplotama dole u nelapovanyho/nedelidovanyho kousku o cca 15°C
cosi, kde si to bral nakoniec ?flanker píše:Konečně 8700K dorazil, po víc jak měsíci od objednání ho mám
flanker píše:Konečně 8700K dorazil, po víc jak měsíci od objednání ho mám
Buď má delid z výroby a nebo na tom Noctua turbínu, jinak si to nedovedu představit... Já mám na jednotlivých jádrech max. 72/70/67/67/65/65°C po 30 min. OCCT medium, i když většinu testu se to pohybuje na +/-60°C na 5GHz/5GHz uncore při 1.328 V a po delidu!Eddward píše:moment, nemas delid a s NH-D15 mas pri 1.375V do 70C pri full zatazi? naisto to dobre ukazuje ?L!po píše:tak dorazila i7 8700k #2 batch L731C402
zatim bez delidu
5GHz @ 1.3V nestabilní po cca 2-10min
5GHz/4.4uncore @ 1.335V stabilni 30 min OCCT medium
5.1GHz/4.4uncore @ 1.375V (manual) zatim 30min OCCT medium a drzi.. teploty < 68°C (zaple HT, C-states, AVX offset 0) => rozhodne lepsi kousek
a uz sem prisel na to proc prvni kousek tolik topil i po delidu.. mel krive IHS,(presne se to seslo s chladicem, kterej taky nebyl uplne rovnej, ze na stredu vznikla vylozene mezera) kdyz sem to sundal dotykalo se to jen krajema a na celym stredu bylo videt ze se to ani nedotklo! pasta nebyla vubec rozplacla..
na tenhle druhej pokus sem projistotu vylapoval noctuu, kde to bylo taky mirne prohnuty.. a sem teplotama dole u nelapovanyho/nedelidovanyho kousku o cca 15°C
sice OCCT medium, neviem presne aka to je zataz... co tak AIDA stability test ?
ako ja osobne tiez nie som zastanca zbytocneho pecenia procesora na syntetike (s AVX hlavne), ale urcite by som testoval tak aby som v real prevadzke potom mal maximalne take alebo nizsie teploty... a samozrejme aby to bolo stabilne...
Já to objednával už před více než měsícem od distributora, abych měl lepší cenu, jenže u distributora objednávají převážně shopy a tak jsem byl v pořadníku ...Eddward píše:cosi, kde si to bral nakoniec ?flanker píše:Konečně 8700K dorazil, po víc jak měsíci od objednání ho mám
ved vsade to je uz davno skladom,
asi si skocim tiez po jednu krabicku
je, ale pobavit sa o tom mozme aj takkomancero píše:no ja nevim ,ale uz drive se tu resilo ze porovnavat batche je k nicemu